X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Ena nie wiem czemu ale ciągle mylę Ciebie z eve. Faktycznie leki sporo kosztują chociaż ja to nie mam co się wypowiadać bo na leki do in vitro wyniosły mnie raptem 400 zł.
    O to bardzo mało. Mnie cos okolo 1500-1800

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • eni33 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek wrote:
    Emilka, ja miałam tak samo, a teraz już chciałabym znowu brać zastrzyki. Póki co zbieram się, aby wybrać się na wizytę i ustalić, na kiedy możemy się szykować ponownie, i czy na długi, czy krótki protokół.

Makumba, gratuluję Ci z całego serca :)
    To ty jeszcze nie byłaś na wizycie po nieudanym transwerze. A przypomnij mi co u ciebie jest nie tak . jakie masz amh. Ile wychodowalas komórek i jak dobrze pamietam nie masz mrozaczkow.

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena szkoda ze nam wizyty się nie zgrają.Ja będę w środę,później w piątek i chyba to tyle.Ale współczuję ci tyle kasy musisz wydawać na te leki.Taniej by wyszło gdybyś dostała całą ampułkę 600 j .Ja dziś za nią z refundacja zapłaciłam 135 zł.
    Ena a do kogo idziesz na wizytę?. Jak zaczniesz produkować to Ci jeszcze bliźniaki się przytrafią.Ale by było super.Zachodz szybciutko w ta ciążę to będziemy razem na spacery śmigać.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka czyżbyś planowała dwa maluszki wszczepić?Dzidziulki juz czekają na mamusie...Może razem na transfer będziemy jechały. Jak to będzie u Ciebie wyglądało. ??

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi8lka to naprawdę bardzo mało Cię wyniosły leki do ivf mnie wyniosły ponad 1500.

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia co ty ostatnio robisz że mało się udzielasz w naszej "rodzinie"?

Karcia lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana nic obijam się ale tak jakoś nie mam nic ciekawego do powiedzenia :) pół dnia przesiedzę na tym forum sprawdzam czy coś naskrobałyście ale czasami nie mam co pisać :)

Karcia
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki jesli chodzi o decyzje dotyczącą liczby transferowanych zarodków to zdam sie na lekarza. Przed punkcja dr Z radził 1 zarodek ale nie wiem jakiej klasy mamy zarodki więc może dr Z zmieni decyzje jesli by były nienajlepsze. A transfer niestety prawdopodobnie będę miała później niż ty bo ja muszę czekać na owulacje. U mnie owulacja jest późno bo ok 20 dc. Transfer po 5 dniach od owulacji.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia, ana do stymulacji wystarczyl mi tylko jeden pen gonalu 900jednostek którego w calosci nie wykorzystałam no i leki refundowane. Karcia a u Ciebie jakie plany na przyszłość?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 20:44

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    Ana nic obijam się ale tak jakoś nie mam nic ciekawego do powiedzenia :) pół dnia przesiedzę na tym forum sprawdzam czy coś naskrobałyście ale czasami nie mam co pisać :)
    Właśnie karcia co U ciebie? jakie plany? podjęłas ta pracę?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko plany na przyszłość powiem Ci że gdzieś tam z tyłu głowy siedzi mi to żeby podejść drugi raz ale jeśli już podejdę to na wiosnę jak drogi będą ładne bo tak jeździć co drugi dzień na stymulacje , badania it po śniegu to mi się nie uśmiecha tym bardziej że poprzednią zimę właśnie jeździłam co drugi dzień na wywołanie owu więc dało mi się we znaki ale miałam wtedy nadzieję że to ostatnia zima i że się poświęcę no ale wyszło inaczej. Pięniądzę powoli zbieram na 2 podejście ale co jeśli znów się nie uda to znów będę w ciemniej du... bez kasy i możliwości dalszego leczenia.Póki co starania naturalne ale ja nie za bardzo wiem kiedy mam owu wydaje mi się że jakoś późno 17, 18 dzień ale mogę się mylić bo ten mój organizm głupi jest i nie daje żadnych znaków za bardzo i dlatego pewnie nie mogę się wstrzelić w punkt. I tak jak patrze że przez ten czas co jest klinika tyle z was zaszło w ciążę to bardzo się ciesze ale pozostaje obawa że zostanę tu sama :) no to się rozpisałam :)

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana nie podjęłam bo ta kobitka się nie zwolniła.Czyli nadal jestem bezrobotnym leniuchem dlatego mam za dużo czasu na myślenie o dziecku i kota dostaje powoli.

Karcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Ena nie wiem czemu ale ciągle mylę Ciebie z eve. Faktycznie leki sporo kosztują chociaż ja to nie mam co się wypowiadać bo na leki do in vitro wyniosły mnie raptem 400 zł.
    Faktycznie na leki niedużo ci poszło. Eve - Ena - brzmi podobnie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena szkoda ze nam wizyty się nie zgrają.Ja będę w środę,później w piątek i chyba to tyle.Ale współczuję ci tyle kasy musisz wydawać na te leki.Taniej by wyszło gdybyś dostała całą ampułkę 600 j .Ja dziś za nią z refundacja zapłaciłam 135 zł.
    Ena a do kogo idziesz na wizytę?. Jak zaczniesz produkować to Ci jeszcze bliźniaki się przytrafią.Ale by było super.Zachodz szybciutko w ta ciążę to będziemy razem na spacery śmigać.
    Szkoda, że nie mam refundowanych leków wrrrrr W moim przypadku ciąża mnoga niewskazana - każdy gin mi tak mówi - że niby za wątła jestem. Śmieszny ten wyraz - "wątła". Idę do dr M, bo do dr D nie chciałam. Ja cały czas spaceruję po naszej metropolii, ale przyznam, że z chęcią porobiłabym to w większym gronie :-)

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia a spróbuj klika cykli z clo. Idź do gina w twojej miejscowości na nfz I niech cię poobserwuje

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia a nie próbowałaś mierzyć temperatury? Wiem że to nie jest 100 % wyznacznik owulacji ale myślę że często sie sprawdza. Ja mierzyłam przez kilka cykli i powiem Ci że dało mi to duża wiedze na temat mojego organizmu. Wiem kiedy prawdopodobnie mam owulke wiem ile dni po owulce dostane okres. No i teraz wiem czemu czasem mam uczucie gorąca. Zawsze tak mam po owulce a kiedys martwilam sie ze to przedwczesna menopauza :)

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia ja tak patrzę na twojego pieska i on przypomina tego psa z filmu maska

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja clo brałam już bardzo dużo cykli i organizm w ogóle nie reagował na niego.Do Mławskich ginekologów już oblatałam wszystkich i zawsze jedno gdyby pani schudła to.... trele morele. Chodziłam do Antonienki z Nidzicy fajny lekarz (łapówkarz jak ich mało) ale nie za bardzo kumaty dawał mi clo przez kilka cykli po 1 tabletce co w Artemidzie 3 tabletki nie działały :) .Emilka wiesz może zacznę naprawdę mierzyć ta temperaturę ale mam pytanie może głupie ale co mi tak czy termometr może być taki normalny rtęciowy co się mierzy pod pachą czy musi być jakiś specjalny do tych miejsc? i gdy zbliża się owulacja to temperatura rośnie? Ana mój pies jest cudny (jak dla mnie) ale jest od nawracania chmur a powiedzcie mi do którego miesiąca psiak siura w domu tzn co 15 minut :)

Karcia
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana moje amh to 3.88
    Podobno jest ok.

Bardzo Ok

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia może być zwykły ja używam elektronicznego i z mojego doświadczenia powiem Ci ze temperatury nie musisz mierzyć w pochwie. Ja mierze normalnie pod pachą. Przy owulacji temperatura zmienia się w całym ciele a nie tylko w pochwie. Jesli występuje owulacja to w cyklu przed owulacja sa niższe temperatury niż po owulacji. Ja mierze temperaturę zawsze rano o tej samej porze przed wstaniem z łóżka. Może wykup sobie na miesiąc konto Premium na ovufriend. Zobaczysz na czym polega wyznaczenie owulacji. No i ważna jest obserwacja śluzu to tez jakis wyznacznik owu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 22:17

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ