Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
e_mil_ka wrote:Ena nie wiem czemu ale ciągle mylę Ciebie z eve. Faktycznie leki sporo kosztują chociaż ja to nie mam co się wypowiadać bo na leki do in vitro wyniosły mnie raptem 400 zł.
-
Monisiek wrote:Emilka, ja miałam tak samo, a teraz już chciałabym znowu brać zastrzyki. Póki co zbieram się, aby wybrać się na wizytę i ustalić, na kiedy możemy się szykować ponownie, i czy na długi, czy krótki protokół.
Makumba, gratuluję Ci z całego serca -
Ena szkoda ze nam wizyty się nie zgrają.Ja będę w środę,później w piątek i chyba to tyle.Ale współczuję ci tyle kasy musisz wydawać na te leki.Taniej by wyszło gdybyś dostała całą ampułkę 600 j .Ja dziś za nią z refundacja zapłaciłam 135 zł.
Ena a do kogo idziesz na wizytę?. Jak zaczniesz produkować to Ci jeszcze bliźniaki się przytrafią.Ale by było super.Zachodz szybciutko w ta ciążę to będziemy razem na spacery śmigać.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Emilka czyżbyś planowała dwa maluszki wszczepić?Dzidziulki juz czekają na mamusie...Może razem na transfer będziemy jechały. Jak to będzie u Ciebie wyglądało. ??Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Malawiki jesli chodzi o decyzje dotyczącą liczby transferowanych zarodków to zdam sie na lekarza. Przed punkcja dr Z radził 1 zarodek ale nie wiem jakiej klasy mamy zarodki więc może dr Z zmieni decyzje jesli by były nienajlepsze. A transfer niestety prawdopodobnie będę miała później niż ty bo ja muszę czekać na owulacje. U mnie owulacja jest późno bo ok 20 dc. Transfer po 5 dniach od owulacji.
-
Karcia, ana do stymulacji wystarczyl mi tylko jeden pen gonalu 900jednostek którego w calosci nie wykorzystałam no i leki refundowane. Karcia a u Ciebie jakie plany na przyszłość?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 20:44
-
Karcia wrote:Ana nic obijam się ale tak jakoś nie mam nic ciekawego do powiedzenia
pół dnia przesiedzę na tym forum sprawdzam czy coś naskrobałyście ale czasami nie mam co pisać
-
Emilko plany na przyszłość powiem Ci że gdzieś tam z tyłu głowy siedzi mi to żeby podejść drugi raz ale jeśli już podejdę to na wiosnę jak drogi będą ładne bo tak jeździć co drugi dzień na stymulacje , badania it po śniegu to mi się nie uśmiecha tym bardziej że poprzednią zimę właśnie jeździłam co drugi dzień na wywołanie owu więc dało mi się we znaki ale miałam wtedy nadzieję że to ostatnia zima i że się poświęcę no ale wyszło inaczej. Pięniądzę powoli zbieram na 2 podejście ale co jeśli znów się nie uda to znów będę w ciemniej du... bez kasy i możliwości dalszego leczenia.Póki co starania naturalne ale ja nie za bardzo wiem kiedy mam owu wydaje mi się że jakoś późno 17, 18 dzień ale mogę się mylić bo ten mój organizm głupi jest i nie daje żadnych znaków za bardzo i dlatego pewnie nie mogę się wstrzelić w punkt. I tak jak patrze że przez ten czas co jest klinika tyle z was zaszło w ciążę to bardzo się ciesze ale pozostaje obawa że zostanę tu sama
no to się rozpisałam
Karcia -
nick nieaktualnye_mil_ka wrote:Ena nie wiem czemu ale ciągle mylę Ciebie z eve. Faktycznie leki sporo kosztują chociaż ja to nie mam co się wypowiadać bo na leki do in vitro wyniosły mnie raptem 400 zł.
-
nick nieaktualny[email protected] wrote:Ena szkoda ze nam wizyty się nie zgrają.Ja będę w środę,później w piątek i chyba to tyle.Ale współczuję ci tyle kasy musisz wydawać na te leki.Taniej by wyszło gdybyś dostała całą ampułkę 600 j .Ja dziś za nią z refundacja zapłaciłam 135 zł.
Ena a do kogo idziesz na wizytę?. Jak zaczniesz produkować to Ci jeszcze bliźniaki się przytrafią.Ale by było super.Zachodz szybciutko w ta ciążę to będziemy razem na spacery śmigać. -
Karcia a nie próbowałaś mierzyć temperatury? Wiem że to nie jest 100 % wyznacznik owulacji ale myślę że często sie sprawdza. Ja mierzyłam przez kilka cykli i powiem Ci że dało mi to duża wiedze na temat mojego organizmu. Wiem kiedy prawdopodobnie mam owulke wiem ile dni po owulce dostane okres. No i teraz wiem czemu czasem mam uczucie gorąca. Zawsze tak mam po owulce a kiedys martwilam sie ze to przedwczesna menopauza
-
Ana ja clo brałam już bardzo dużo cykli i organizm w ogóle nie reagował na niego.Do Mławskich ginekologów już oblatałam wszystkich i zawsze jedno gdyby pani schudła to.... trele morele. Chodziłam do Antonienki z Nidzicy fajny lekarz (łapówkarz jak ich mało) ale nie za bardzo kumaty dawał mi clo przez kilka cykli po 1 tabletce co w Artemidzie 3 tabletki nie działały
.Emilka wiesz może zacznę naprawdę mierzyć ta temperaturę ale mam pytanie może głupie ale co mi tak czy termometr może być taki normalny rtęciowy co się mierzy pod pachą czy musi być jakiś specjalny do tych miejsc? i gdy zbliża się owulacja to temperatura rośnie? Ana mój pies jest cudny (jak dla mnie) ale jest od nawracania chmur a powiedzcie mi do którego miesiąca psiak siura w domu tzn co 15 minut
Karcia -
Karcia może być zwykły ja używam elektronicznego i z mojego doświadczenia powiem Ci ze temperatury nie musisz mierzyć w pochwie. Ja mierze normalnie pod pachą. Przy owulacji temperatura zmienia się w całym ciele a nie tylko w pochwie. Jesli występuje owulacja to w cyklu przed owulacja sa niższe temperatury niż po owulacji. Ja mierze temperaturę zawsze rano o tej samej porze przed wstaniem z łóżka. Może wykup sobie na miesiąc konto Premium na ovufriend. Zobaczysz na czym polega wyznaczenie owulacji. No i ważna jest obserwacja śluzu to tez jakis wyznacznik owu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 22:17