X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Fionka Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Czy 12 tydz i 5 dni pasuje żeby iść do artemidy na taka dokładna wizyte aby dobrze maluszki pomierzyc?

Tak idealnie. Wizyta powinna być między 11,5 a 13,5 tyg. ciąży

• Fionka Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Doktor z powiedział że stopniowo:-( to Teraz już sama Nie wiem

Może napisz smsa do lekarza.
    Ja do 13 tyg. brałam tylko luteine 3x1. Potem dr W rozpisał mi jak brać, aby zejść na zero (zajęło to 8 dni) i na szczęście odbyło się bez niespodzianek.

• Asia08 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    To ty jeszcze bierzesz? jakie dawki?

2x1 tabl. Zapytam na nastepnej wizycie, czy musze jeszcze brac. Juz mi sie rzygac chce od tej podjezykowej. :/

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Makumba ja od jutra mam stopniowo zmniejszać dawkę duphastonu i luteiny. zacznę od luteiny bo już mi się kończy. Teraz biore 3×1 duph i 2×1 lutinus. Myślicie że coś może się wydarzyc np jakieś krwawienie jak odstawie 1 tabl luteiny a za tydzień np 1 tabl duph?
    Ja nie zmniejszałam dawki Lutinusa, tylko go po prostu odstawiłam, a potem było dziwnie, ponieważ brałam ok. 2 tyg 3x2 duphaston - miałam bóle głowy i zmniejszałam najpierw 4x1, a teraz 3x1.
    Zrób to w porozumieniu z lekarzem.
    Myślę, że już jesteś daleko i krwawienia Ci nie grożą, ale dopytaj ile tego duphastonu po odstawieniu luteiny. Z tego co czytam 3x1 to norma.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fionka wrote:
    Może napisz smsa do lekarza.
    Ja do 13 tyg. brałam tylko luteine 3x1. Potem dr W rozpisał mi jak brać, aby zejść na zero (zajęło to 8 dni) i na szczęście odbyło się bez niespodzianek.
    Ja miałam identycznie. Probowałam znaleźć swoją rozpiskę,ale nie mam jej już nigdzie :(

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 wrote:
    Czyli mam jeszcze jakieś półtora miesiąca. Muszę sie zabrać za pokoik po świętach a potem za pranie i prasowanie ciuszków ;)
    Eve dokładnie :D ja Bogu dziękowałam, że już wszystko zrobiłam, teraz nie dałabym rady, a wtedy to była dla mnie CZYSTA PRZYJEMNOŚĆ :D

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z ważnościa badań przed cro transferem? Ja robiłam we wrześniu, do cro chcę podejść w marcu. Będę musiala robic znowu badania?
    Nie Izaura nie będziesz musiała powtarzać, tn nie wiem jak teraz ale u nas nikt nie zwracał uwagi na ważność badań, a też niby ważne 3 miesiące. My badania robiliśmy w listopadzie, a crio mieliśmy w maju i nikt nawet nie wspomniał o badaniach ;)

leo, Izaura lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Ja nie zmniejszałam dawki Lutinusa, tylko go po prostu odstawiłam, a potem było dziwnie, ponieważ brałam ok. 2 tyg 3x2 duphaston - miałam bóle głowy i zmniejszałam najpierw 4x1, a teraz 3x1.
    Zrób to w porozumieniu z lekarzem.
    Myślę, że już jesteś daleko i krwawienia Ci nie grożą, ale dopytaj ile tego duphastonu po odstawieniu luteiny. Z tego co czytam 3x1 to norma.
    Jak bralas luteine to bralas tez dupka 3 *2?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • leo Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia-m-b kiedy masz wizytę?

Ocho i mnie bezsilność ogarnia, no nic mi się nie chce :)

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Nie Izaura nie będziesz musiała powtarzać, tn nie wiem jak teraz ale u nas nikt nie zwracał uwagi na ważność badań, a też niby ważne 3 miesiące. My badania robiliśmy w listopadzie, a crio mieliśmy w maju i nikt nawet nie wspomniał o badaniach ;)

Asiu a powiedz jeszcze jakie koszty criotransferu są? Wiem że na pewno 400 zł za monitoring.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo jutro wizyta :D
    Emilka ja nie płaciłam 400 za monitoringi, bo mi sie udało w jedną wizytę wstrzelić, więc może i Tobie się uda :) za crio transfer się nie płaci, płacicie tylko za rozmrożenie, a kosztuje to około 650zł

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ok już wiem wszystko. U mnie pewnie trzeba będzie monitoring bo u mnie z owulacja różnie bywa wole mieć pewność że jej nie przegapię.

No dobra dziewczyny my w lutym jedziemy po nasz skarb kolejny. Nie poddajemy się. Ja chciałam odczekać dłużej ale mój mąż chce spróbować w następnym możliwym terminie i chyba się zdecyduję. Wczoraj myślałam, że nie dam rady wrócić do pracy ale zmobilizowałam się i poszłam chociaż nie było łatwo. Chyba dobrze mi to zrobiło. Musiałam zająć głowę czymś innym. Teraz jak wróciłam do domu myśli wróciły ale myślę, że niebawem pogodzę się z tym co się stało.

Asia08, leo, asia-m-b, J_agoda, nadziejka88, Makumba, asiastokrota, Karcia lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jak bralas luteine to bralas tez dupka 3 *2?
    Nie. Po odstawieniu Lutinusa brałam dupka. To albo to.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Asia ok już wiem wszystko. U mnie pewnie trzeba będzie monitoring bo u mnie z owulacja różnie bywa wole mieć pewność że jej nie przegapię.

No dobra dziewczyny my w lutym jedziemy po nasz skarb kolejny. Nie poddajemy się. Ja chciałam odczekać dłużej ale mój mąż chce spróbować w następnym możliwym terminie i chyba się zdecyduję. Wczoraj myślałam, że nie dam rady wrócić do pracy ale zmobilizowałam się i poszłam chociaż nie było łatwo. Chyba dobrze mi to zrobiło. Musiałam zająć głowę czymś innym. Teraz jak wróciłam do domu myśli wróciły ale myślę, że niebawem pogodzę się z tym co się stało.
    Emilka zajmij sie czyms innym glowa do gor walcz dalej,styczen zleci i bedziesz sie zaraz cieszyc a my z toba:)

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:

Tak trzymaj! Mi tez praca trochę pomogla zająć głowe...tez chcialam w lutym podejść do crio, ale juz urlopy są zajete w pracy i muszę czekać do marca...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka planujesz iść na kontrolna wizyte po nieudanym transferze? Czy od razu zglaszasz sie do lekarza w cyklu w ktorym podchodzisz do crio?

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Kurde od rana nie mogę sie dodzwonić na rejestracje. Nikt nie odbiera. Czy oni juz nie pracują tam czy co....
    Mi też zwykle ciężko się tam dodzwonić :/

Marzenia się spełnia :)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:

Brzmi to fantastycznie!

Dziewczyny jesteście niesamowite, macie dużo siły i ciepła :)

Marzenia się spełnia :)
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia m-b czy robiłaś badanie w kierunku obecności antygenu HPA1?
    Pan dr mówił, że mam to zrobić w centrum krwiodawstwa, a ja czytam w necie że na naszym uniwerku?

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba ja tego nie robiłam. Dr zapomniał mi to w odpowiednim czasie zlecić, potem było za późno i w końcu powiedział, że to nie aż tak ważne.. :/

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ