Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Fionka Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Czy 12 tydz i 5 dni pasuje żeby iść do artemidy na taka dokładna wizyte aby dobrze maluszki pomierzyc?

Tak idealnie. Wizyta powinna być między 11,5 a 13,5 tyg. ciąży

• Fionka Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Doktor z powiedział że stopniowo:-( to Teraz już sama Nie wiem

Może napisz smsa do lekarza.
    Ja do 13 tyg. brałam tylko luteine 3x1. Potem dr W rozpisał mi jak brać, aby zejść na zero (zajęło to 8 dni) i na szczęście odbyło się bez niespodzianek.

• Asia08 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    To ty jeszcze bierzesz? jakie dawki?

2x1 tabl. Zapytam na nastepnej wizycie, czy musze jeszcze brac. Juz mi sie rzygac chce od tej podjezykowej. :/

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Makumba ja od jutra mam stopniowo zmniejszać dawkę duphastonu i luteiny. zacznę od luteiny bo już mi się kończy. Teraz biore 3×1 duph i 2×1 lutinus. Myślicie że coś może się wydarzyc np jakieś krwawienie jak odstawie 1 tabl luteiny a za tydzień np 1 tabl duph?
    Ja nie zmniejszałam dawki Lutinusa, tylko go po prostu odstawiłam, a potem było dziwnie, ponieważ brałam ok. 2 tyg 3x2 duphaston - miałam bóle głowy i zmniejszałam najpierw 4x1, a teraz 3x1.
    Zrób to w porozumieniu z lekarzem.
    Myślę, że już jesteś daleko i krwawienia Ci nie grożą, ale dopytaj ile tego duphastonu po odstawieniu luteiny. Z tego co czytam 3x1 to norma.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fionka wrote:
    Może napisz smsa do lekarza.
    Ja do 13 tyg. brałam tylko luteine 3x1. Potem dr W rozpisał mi jak brać, aby zejść na zero (zajęło to 8 dni) i na szczęście odbyło się bez niespodzianek.
    Ja miałam identycznie. Probowałam znaleźć swoją rozpiskę,ale nie mam jej już nigdzie :(

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 wrote:
    Czyli mam jeszcze jakieś półtora miesiąca. Muszę sie zabrać za pokoik po świętach a potem za pranie i prasowanie ciuszków ;)
    Eve dokładnie :D ja Bogu dziękowałam, że już wszystko zrobiłam, teraz nie dałabym rady, a wtedy to była dla mnie CZYSTA PRZYJEMNOŚĆ :D

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z ważnościa badań przed cro transferem? Ja robiłam we wrześniu, do cro chcę podejść w marcu. Będę musiala robic znowu badania?
    Nie Izaura nie będziesz musiała powtarzać, tn nie wiem jak teraz ale u nas nikt nie zwracał uwagi na ważność badań, a też niby ważne 3 miesiące. My badania robiliśmy w listopadzie, a crio mieliśmy w maju i nikt nawet nie wspomniał o badaniach ;)

leo, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Ja nie zmniejszałam dawki Lutinusa, tylko go po prostu odstawiłam, a potem było dziwnie, ponieważ brałam ok. 2 tyg 3x2 duphaston - miałam bóle głowy i zmniejszałam najpierw 4x1, a teraz 3x1.
    Zrób to w porozumieniu z lekarzem.
    Myślę, że już jesteś daleko i krwawienia Ci nie grożą, ale dopytaj ile tego duphastonu po odstawieniu luteiny. Z tego co czytam 3x1 to norma.
    Jak bralas luteine to bralas tez dupka 3 *2?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • leo Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia-m-b kiedy masz wizytę?

Ocho i mnie bezsilność ogarnia, no nic mi się nie chce :)

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Nie Izaura nie będziesz musiała powtarzać, tn nie wiem jak teraz ale u nas nikt nie zwracał uwagi na ważność badań, a też niby ważne 3 miesiące. My badania robiliśmy w listopadzie, a crio mieliśmy w maju i nikt nawet nie wspomniał o badaniach ;)

Asiu a powiedz jeszcze jakie koszty criotransferu są? Wiem że na pewno 400 zł za monitoring.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo jutro wizyta :D
    Emilka ja nie płaciłam 400 za monitoringi, bo mi sie udało w jedną wizytę wstrzelić, więc może i Tobie się uda :) za crio transfer się nie płaci, płacicie tylko za rozmrożenie, a kosztuje to około 650zł

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ok już wiem wszystko. U mnie pewnie trzeba będzie monitoring bo u mnie z owulacja różnie bywa wole mieć pewność że jej nie przegapię.

No dobra dziewczyny my w lutym jedziemy po nasz skarb kolejny. Nie poddajemy się. Ja chciałam odczekać dłużej ale mój mąż chce spróbować w następnym możliwym terminie i chyba się zdecyduję. Wczoraj myślałam, że nie dam rady wrócić do pracy ale zmobilizowałam się i poszłam chociaż nie było łatwo. Chyba dobrze mi to zrobiło. Musiałam zająć głowę czymś innym. Teraz jak wróciłam do domu myśli wróciły ale myślę, że niebawem pogodzę się z tym co się stało.

Asia08, leo, asia-m-b, J_agoda, nadziejka88, Makumba, asiastokrota, Karcia lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jak bralas luteine to bralas tez dupka 3 *2?
    Nie. Po odstawieniu Lutinusa brałam dupka. To albo to.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Asia ok już wiem wszystko. U mnie pewnie trzeba będzie monitoring bo u mnie z owulacja różnie bywa wole mieć pewność że jej nie przegapię.

No dobra dziewczyny my w lutym jedziemy po nasz skarb kolejny. Nie poddajemy się. Ja chciałam odczekać dłużej ale mój mąż chce spróbować w następnym możliwym terminie i chyba się zdecyduję. Wczoraj myślałam, że nie dam rady wrócić do pracy ale zmobilizowałam się i poszłam chociaż nie było łatwo. Chyba dobrze mi to zrobiło. Musiałam zająć głowę czymś innym. Teraz jak wróciłam do domu myśli wróciły ale myślę, że niebawem pogodzę się z tym co się stało.
    Emilka zajmij sie czyms innym glowa do gor walcz dalej,styczen zleci i bedziesz sie zaraz cieszyc a my z toba:)

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:

Tak trzymaj! Mi tez praca trochę pomogla zająć głowe...tez chcialam w lutym podejść do crio, ale juz urlopy są zajete w pracy i muszę czekać do marca...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka planujesz iść na kontrolna wizyte po nieudanym transferze? Czy od razu zglaszasz sie do lekarza w cyklu w ktorym podchodzisz do crio?

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Kurde od rana nie mogę sie dodzwonić na rejestracje. Nikt nie odbiera. Czy oni juz nie pracują tam czy co....
    Mi też zwykle ciężko się tam dodzwonić :/

Marzenia się spełnia :)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:

Brzmi to fantastycznie!

Dziewczyny jesteście niesamowite, macie dużo siły i ciepła :)

Marzenia się spełnia :)
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia m-b czy robiłaś badanie w kierunku obecności antygenu HPA1?
    Pan dr mówił, że mam to zrobić w centrum krwiodawstwa, a ja czytam w necie że na naszym uniwerku?

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba ja tego nie robiłam. Dr zapomniał mi to w odpowiednim czasie zlecić, potem było za późno i w końcu powiedział, że to nie aż tak ważne.. :/

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ