X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki potwierdz moje zaproszenie wysle ci prywatna wiadomosc :)

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    O Jagoda a u nas miał być Tomek a jest Janek :D
    Kurcze Asiastokrotka już nie pierwszy raz słyszę, że Jaśki to niezłe gagadki, ale ja nie wierzę, że charakter od imienia zależy.. ;)
    A tak poza tym to Jan ogólnie bardzo grzeczny był na każdym usg grzeczny, nawet dr Hoppe Go chwalił, że na 3 prenatalnym tak ładnie daje serduszko zbadać a tu taki myk na finiszu :D
    Haha a skąd zmiana imienia?
    Bardzo dużo jest Tomków w moim otoczeniu teraz wśród małych chłopców. Już chyba mija moda na Kubusiów, chociaż to też niezłe ziółka.

Asiu ja miałam cc i całkiem dobrze to wspominam, też byłam rozczarowana takim trybem, ale bardzo szybko doszłam do siebie :)

Marzenia się spełnia :)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Cześć

Polopiryna - dobre wieści z wizyty - super. Teraz jeszcze tylko poczekać na pozytywne informacje z wyników badań.

Asia m_b - a to kręcioł z waszego synka :-P

Ja jutro miałam wizytować u dr W, ale jak to często bywa - nie będzie go :-(

Eve powodzenia na podglądaniu szkraba. Daj znać po.
    :( Ena właśnie pierwotnie byłam na jutro do niego zapisana. Całe szczęście, że pojechałam w ubiegły piątek, bo obeszłabym się smakiem :/. Dalej masz monitoring? Który DC?

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Jagoda plyta doszla?
    Wczoraj doszłam i wczoraj miałam testowanie. Nawet nieźle, ale muszę dokupić hantle, będą lepsze efekty.

Dziwnie brzuch mnie bolał po ćwiczeniach :/

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na co te zioła Wam pomagają i czy można je stosować wraz z normalnymi lekami? Nie zaburzają ich działania?

• [email protected] Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia potwierdziłam.
    Ena
    No cóż po wizycie wiemy tyle ze prawie nic,żaden lekarz nam nie powie czemu dupa blada z tego wyszla.Powiedział dr tak:określić plan ile razy podchodzimy (poczułam się beznadziejnym przypadkiem) zmienić sposób leczenia przy procedurze,protokół krótki.Ewentualnie pomyśleć o adopcji (czego bardzo bym nie chciala).Niby mam nadzieje a jednak u nas tylko ivf może dać ciążę...a może tak być ze nie będzie jej nigdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 19:22

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Makumba dziękuję. Wyciągam wnioski - wszystko do tej pory robiłam źle :-)
    :-) aj tam, bez przesady ;-)
    Najważniejszego nie napisałam: pijąc trzeba mocno wierzyć, że pomagają :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 19:25

asiastokrota lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Dziewczyny na co te zioła Wam pomagają i czy można je stosować wraz z normalnymi lekami? Nie zaburzają ich działania?
    Jagoda na głowę :D
    Bardzo niedobre, gorzkie fuj. Ale my z Eną lubimy :-)
    Zioła to zioła, nie do końca o nich wiadomo. A już o interakcjach to w ogóle.
    Na własną odpowiedzialność.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Eve powodzenia na podglądaniu szkraba. Daj znać po.
    Nasza mała w końcu się dzisiaj ładnie ułożyła do badania i dr zmierzył to czego ostatnio nie mógł dostrzec. I jest wszystko pięknie,waży już 992g i nie ma żadnych zastrzeżeń.Tzn jest jedno do mnie,bo mi morfologia dalej spada poniżej normy. Od zawsze walczę z poziomem żelaza no i znowu mi ucieka :/ muszę się bardziej przyłożyć do diety czyli wołowinka i buraki. Wracając zajechaliśmy do Tesco i jak na złość nie było ani jednego buraka ;) a chciałam od razu sobie sok wycisnąć

asia-m-b, ana1122, asiastokrota, Asia08, Makumba, Karcia lubią tę wiadomość

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia potwierdziłam.
    Ena
    No cóż po wizycie wiemy tyle ze prawie nic,żaden lekarz nam nie powie czemu dupa blada z tego wyszla.Powiedział dr tak:określić plan ile razy podchodzimy (poczułam się beznadziejnym przypadkiem) zmienić sposób leczenia przy procedurze,protokół krótki.Ewentualnie pomyśleć o adopcji (czego bardzo bym nie chciala).Niby mam nadzieje a jednak u nas tylko ivf może dać ciążę...a może tak być ze nie będzie jej nigdy.
    Sytuacja dość trudna, dobrze że się nie poddajecie.
    Myślałam dziś rano o Tobie i Twoim wcześniejszym wpisie o wykorzystaniu nasienia dawcy. Chciałam Ci tylko powiedzieć, że znajoma straciła jedynego syna i w późnym wieku postanowiła postarać się o ciążę. Jednak komórki nie podołały i poprosiła siostrę o to żeby oddała swoje. I jej oddała. Normalnie: stymulacja, punkcja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 22:16

J_agoda lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba gdybym miała tylko taki wybor aby skorzystać z nasienia dawcy to pewnie bym się nie zastanawiala,szanse i tak sa cienkie i nawet nie wiem do czego mam się przyczepić.Maz zaakceptowal by taka sytuacje,a jeśli chodzi o dzieci to ja nic nie ukrywam-dziecko ma prawo wiedzieć.zreszta mojego syna tez wychowuje obcy facet-nie biologiczny ojciec.
    Dr powiedzial nam ze dalsza diagnoza typy szukanie wad genetycznych czy immunologia nic nam nie wniesie.Zdarzylo się tak ze natura splatala nam figla i dala to co najgorsze.moze to co jest dobre nadal na nas czeka.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech te święta Bożego Narodzenia przyniosą Wam wiele radości – wspólnie spędzonego czasu, rodzinnej atmosfery, dużo radości i tyle optymizmu, by nie skończył się przez cały zbliżający się rok. Życzę Wam, abyście to Boże Narodzenie spędziły w atmosferze miłości i wzajemnego zrozumienia. Wesołych Świąt dziewczyny :)

Piszę już życzonka, bo potem czasu nie będzie. Wiadomo przygotowania do świąt są intensywne :)

ana1122, polopiryna, asiastokrota, Asia08, Makumba, malgos741, eni33, Karcia, leo lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 wrote:
    Nasza mała w końcu się dzisiaj ładnie ułożyła do badania i dr zmierzył to czego ostatnio nie mógł dostrzec. I jest wszystko pięknie,waży już 992g i nie ma żadnych zastrzeżeń.Tzn jest jedno do mnie,bo mi morfologia dalej spada poniżej normy. Od zawsze walczę z poziomem żelaza no i znowu mi ucieka :/ muszę się bardziej przyłożyć do diety czyli wołowinka i buraki. Wracając zajechaliśmy do Tesco i jak na złość nie było ani jednego buraka ;) a chciałam od razu sobie sok wycisnąć
    Wspaniale ze z mala wszystko w porzadku spora juz jest :) niech dalej pieknie rosnie :)

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki od razu po pierwszy ivf i wyszło że jesteście beznadziejnym przypadkiem. Myślę że to nie mozliwe. Na pewno wam się uda. U was problem jest nasienie. Macie aż takie zle wynikI?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:03

Makumba, malgos741 lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja nie wiem co u nas jest problemem.Niema ciąży,niema żadnej choroby.Nasienie ma obniżone parametry,charakter i środowisko pracy nie pomaga,palenie tytoniu (to u meza) a u mnie nie wiem.

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja nie wiem co u nas jest problemem.Niema ciąży,niema żadnej choroby.Nasienie ma obniżone parametry,charakter i środowisko pracy nie pomaga,palenie tytoniu (to u meza) a u mnie nie wiem.
    Więc jesteście obydwoje ok. Spróbujcie jeszcze raz I na spokojnie. Na pewno się uda. Może Coś jest Z zagniezdzaniem. Jadłas ananasa i leżałas po transferze?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki i ja tez Wam życzę spokojnych swiat.

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi się udać, trzeba w to wierzyć.
    Mąż bierze jakieś leki na nasienie?

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zaraz po transferze wracałam do domu.Teraz napewno zostane na noc i spokojnie wtedy wrócę. Ananasem oczywiście byl i odpoczynek tez ale czułam skurcze macicy-chyba będzie trzeba podtrzymać się lekami.Musi się udac-dr.twierdzi ze tak będzie.

J_agoda, Asia08, malgos741 lubią tę wiadomość

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Jagoda na głowę :D
    Bardzo niedobre, gorzkie fuj. Ale my z Eną lubimy :-)
    Zioła to zioła, nie do końca o nich wiadomo. A już o interakcjach to w ogóle.
    Na własną odpowiedzialność.
    Pytałam o zioła podczas pierwszych starań, jeśli pamięć mnie nie myli, dr nie był zachwycony.

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ