X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki potwierdz moje zaproszenie wysle ci prywatna wiadomosc :)

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    O Jagoda a u nas miał być Tomek a jest Janek :D
    Kurcze Asiastokrotka już nie pierwszy raz słyszę, że Jaśki to niezłe gagadki, ale ja nie wierzę, że charakter od imienia zależy.. ;)
    A tak poza tym to Jan ogólnie bardzo grzeczny był na każdym usg grzeczny, nawet dr Hoppe Go chwalił, że na 3 prenatalnym tak ładnie daje serduszko zbadać a tu taki myk na finiszu :D
    Haha a skąd zmiana imienia?
    Bardzo dużo jest Tomków w moim otoczeniu teraz wśród małych chłopców. Już chyba mija moda na Kubusiów, chociaż to też niezłe ziółka.

Asiu ja miałam cc i całkiem dobrze to wspominam, też byłam rozczarowana takim trybem, ale bardzo szybko doszłam do siebie :)

Marzenia się spełnia :)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Cześć

Polopiryna - dobre wieści z wizyty - super. Teraz jeszcze tylko poczekać na pozytywne informacje z wyników badań.

Asia m_b - a to kręcioł z waszego synka :-P

Ja jutro miałam wizytować u dr W, ale jak to często bywa - nie będzie go :-(

Eve powodzenia na podglądaniu szkraba. Daj znać po.
    :( Ena właśnie pierwotnie byłam na jutro do niego zapisana. Całe szczęście, że pojechałam w ubiegły piątek, bo obeszłabym się smakiem :/. Dalej masz monitoring? Który DC?

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Jagoda plyta doszla?
    Wczoraj doszłam i wczoraj miałam testowanie. Nawet nieźle, ale muszę dokupić hantle, będą lepsze efekty.

Dziwnie brzuch mnie bolał po ćwiczeniach :/

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na co te zioła Wam pomagają i czy można je stosować wraz z normalnymi lekami? Nie zaburzają ich działania?

• [email protected] Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia potwierdziłam.
    Ena
    No cóż po wizycie wiemy tyle ze prawie nic,żaden lekarz nam nie powie czemu dupa blada z tego wyszla.Powiedział dr tak:określić plan ile razy podchodzimy (poczułam się beznadziejnym przypadkiem) zmienić sposób leczenia przy procedurze,protokół krótki.Ewentualnie pomyśleć o adopcji (czego bardzo bym nie chciala).Niby mam nadzieje a jednak u nas tylko ivf może dać ciążę...a może tak być ze nie będzie jej nigdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 19:22

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Makumba dziękuję. Wyciągam wnioski - wszystko do tej pory robiłam źle :-)
    :-) aj tam, bez przesady ;-)
    Najważniejszego nie napisałam: pijąc trzeba mocno wierzyć, że pomagają :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 19:25

asiastokrota lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Dziewczyny na co te zioła Wam pomagają i czy można je stosować wraz z normalnymi lekami? Nie zaburzają ich działania?
    Jagoda na głowę :D
    Bardzo niedobre, gorzkie fuj. Ale my z Eną lubimy :-)
    Zioła to zioła, nie do końca o nich wiadomo. A już o interakcjach to w ogóle.
    Na własną odpowiedzialność.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Eve powodzenia na podglądaniu szkraba. Daj znać po.
    Nasza mała w końcu się dzisiaj ładnie ułożyła do badania i dr zmierzył to czego ostatnio nie mógł dostrzec. I jest wszystko pięknie,waży już 992g i nie ma żadnych zastrzeżeń.Tzn jest jedno do mnie,bo mi morfologia dalej spada poniżej normy. Od zawsze walczę z poziomem żelaza no i znowu mi ucieka :/ muszę się bardziej przyłożyć do diety czyli wołowinka i buraki. Wracając zajechaliśmy do Tesco i jak na złość nie było ani jednego buraka ;) a chciałam od razu sobie sok wycisnąć

asia-m-b, ana1122, asiastokrota, Asia08, Makumba, Karcia lubią tę wiadomość

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia potwierdziłam.
    Ena
    No cóż po wizycie wiemy tyle ze prawie nic,żaden lekarz nam nie powie czemu dupa blada z tego wyszla.Powiedział dr tak:określić plan ile razy podchodzimy (poczułam się beznadziejnym przypadkiem) zmienić sposób leczenia przy procedurze,protokół krótki.Ewentualnie pomyśleć o adopcji (czego bardzo bym nie chciala).Niby mam nadzieje a jednak u nas tylko ivf może dać ciążę...a może tak być ze nie będzie jej nigdy.
    Sytuacja dość trudna, dobrze że się nie poddajecie.
    Myślałam dziś rano o Tobie i Twoim wcześniejszym wpisie o wykorzystaniu nasienia dawcy. Chciałam Ci tylko powiedzieć, że znajoma straciła jedynego syna i w późnym wieku postanowiła postarać się o ciążę. Jednak komórki nie podołały i poprosiła siostrę o to żeby oddała swoje. I jej oddała. Normalnie: stymulacja, punkcja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 22:16

J_agoda lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba gdybym miała tylko taki wybor aby skorzystać z nasienia dawcy to pewnie bym się nie zastanawiala,szanse i tak sa cienkie i nawet nie wiem do czego mam się przyczepić.Maz zaakceptowal by taka sytuacje,a jeśli chodzi o dzieci to ja nic nie ukrywam-dziecko ma prawo wiedzieć.zreszta mojego syna tez wychowuje obcy facet-nie biologiczny ojciec.
    Dr powiedzial nam ze dalsza diagnoza typy szukanie wad genetycznych czy immunologia nic nam nie wniesie.Zdarzylo się tak ze natura splatala nam figla i dala to co najgorsze.moze to co jest dobre nadal na nas czeka.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech te święta Bożego Narodzenia przyniosą Wam wiele radości – wspólnie spędzonego czasu, rodzinnej atmosfery, dużo radości i tyle optymizmu, by nie skończył się przez cały zbliżający się rok. Życzę Wam, abyście to Boże Narodzenie spędziły w atmosferze miłości i wzajemnego zrozumienia. Wesołych Świąt dziewczyny :)

Piszę już życzonka, bo potem czasu nie będzie. Wiadomo przygotowania do świąt są intensywne :)

ana1122, polopiryna, asiastokrota, Asia08, Makumba, malgos741, eni33, Karcia, leo lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 wrote:
    Nasza mała w końcu się dzisiaj ładnie ułożyła do badania i dr zmierzył to czego ostatnio nie mógł dostrzec. I jest wszystko pięknie,waży już 992g i nie ma żadnych zastrzeżeń.Tzn jest jedno do mnie,bo mi morfologia dalej spada poniżej normy. Od zawsze walczę z poziomem żelaza no i znowu mi ucieka :/ muszę się bardziej przyłożyć do diety czyli wołowinka i buraki. Wracając zajechaliśmy do Tesco i jak na złość nie było ani jednego buraka ;) a chciałam od razu sobie sok wycisnąć
    Wspaniale ze z mala wszystko w porzadku spora juz jest :) niech dalej pieknie rosnie :)

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki od razu po pierwszy ivf i wyszło że jesteście beznadziejnym przypadkiem. Myślę że to nie mozliwe. Na pewno wam się uda. U was problem jest nasienie. Macie aż takie zle wynikI?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:03

Makumba, malgos741 lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja nie wiem co u nas jest problemem.Niema ciąży,niema żadnej choroby.Nasienie ma obniżone parametry,charakter i środowisko pracy nie pomaga,palenie tytoniu (to u meza) a u mnie nie wiem.

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja nie wiem co u nas jest problemem.Niema ciąży,niema żadnej choroby.Nasienie ma obniżone parametry,charakter i środowisko pracy nie pomaga,palenie tytoniu (to u meza) a u mnie nie wiem.
    Więc jesteście obydwoje ok. Spróbujcie jeszcze raz I na spokojnie. Na pewno się uda. Może Coś jest Z zagniezdzaniem. Jadłas ananasa i leżałas po transferze?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki i ja tez Wam życzę spokojnych swiat.

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi się udać, trzeba w to wierzyć.
    Mąż bierze jakieś leki na nasienie?

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zaraz po transferze wracałam do domu.Teraz napewno zostane na noc i spokojnie wtedy wrócę. Ananasem oczywiście byl i odpoczynek tez ale czułam skurcze macicy-chyba będzie trzeba podtrzymać się lekami.Musi się udac-dr.twierdzi ze tak będzie.

J_agoda, Asia08, malgos741 lubią tę wiadomość

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Jagoda na głowę :D
    Bardzo niedobre, gorzkie fuj. Ale my z Eną lubimy :-)
    Zioła to zioła, nie do końca o nich wiadomo. A już o interakcjach to w ogóle.
    Na własną odpowiedzialność.
    Pytałam o zioła podczas pierwszych starań, jeśli pamięć mnie nie myli, dr nie był zachwycony.

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ