X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda ja dla męża daje tylko dwie rzeczy-kwas l-askorbinowy i glutation. Jeszcze musze dokupić koenzym,nie wierzę lekom z aptek i szukam tych o dobrym i prawdziwym składzie. Dobrze ze chociaż żadne z nas nie spożywa alkoholu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:32

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, a propos buraków polecam sałatkę: pieczone buraki, brązowy ryż (albo jakaś kasza), natka pietruszki (albo inna zieleninka), feta. Buraczki ścierasz na tarce, dorzucasz resztę składników i mieszasz. Nie trzeba żadnych przypraw, można jeść samą albo do wołowinki na obiad ;)

asia-m-b, Makumba, malgos741 lubią tę wiadomość

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda ja dla męża daje tylko dwie rzeczy-kwas l-askorbinowy i glutation. Jeszcze musze dokupić koenzym,nie wierzę lekom z aptek i szukam tych o dobrym i prawdziwym składzie. Dobrze ze chociaż żadne z nas nie spożywa alkoholu.
    Bardziej pytałam o ten fertilmen, bo nam w Artemidzie zalecono. Niestety nie zdążyłam dzisiaj zakupić :(

Marzenia się spełnia :)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zaraz po transferze wracałam do domu.Teraz napewno zostane na noc i spokojnie wtedy wrócę. Ananasem oczywiście byl i odpoczynek tez ale czułam skurcze macicy-chyba będzie trzeba podtrzymać się lekami.Musi się udac-dr.twierdzi ze tak będzie.
    Właśnie Może ta podróż źle wpłynęła. ja pamiętam że na drugi dzień czułam się strasznie w samochodzie

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stosuje takich suplementów,nic lekarz nam o tym nie mówił. Staram się wprowadzić zdrowy tryb życia,lżejsze i lepsze jedzenie plus prawidłowe suplementy naturalnego pochodzenia.
    Ana napewno drugi raz tego błędu nie popełnienie i nie wrócę od razu tyle km i to jeszczę jako kierowca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 22:10

J_agoda, Karcia lubią tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polopiryna wrote:
    Eve, a propos buraków polecam sałatkę: pieczone buraki, brązowy ryż (albo jakaś kasza), natka pietruszki (albo inna zieleninka), feta. Buraczki ścierasz na tarce, dorzucasz resztę składników i mieszasz. Nie trzeba żadnych przypraw, można jeść samą albo do wołowinki na obiad ;)
    Oo brzmi smacznie, muszę zrobić po świętach :) Oczywiście dostałam tez jakieś żelazo na receptę, ale dodatkowa dawka w jedzeniu mi nie zaszkodzi :)

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba gdybym miała tylko taki wybor aby skorzystać z nasienia dawcy to pewnie bym się nie zastanawiala,szanse i tak sa cienkie i nawet nie wiem do czego mam się przyczepić.Maz zaakceptowal by taka sytuacje,a jeśli chodzi o dzieci to ja nic nie ukrywam-dziecko ma prawo wiedzieć.zreszta mojego syna tez wychowuje obcy facet-nie biologiczny ojciec.
    Dr powiedzial nam ze dalsza diagnoza typy szukanie wad genetycznych czy immunologia nic nam nie wniesie.Zdarzylo się tak ze natura splatala nam figla i dala to co najgorsze.moze to co jest dobre nadal na nas czeka.
    A u kogo byłaś? Takie dość mocne słowa padają, a to przecież dopiero 1 nieudane ivf.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki ja też polecam zostac na noc. Po pierwsze taka podróż w jedna i druga strone jest męcząca i do tego trzęsie. A tak na spokojnie wiesz że po transferze pojedziesz sobie na spokojnie do mieszkanka położysz się. Ja zaraz po transferze padłam jak mucha. Juz nawet na zakupy mąż poszedł sam. Nie pamiętam kiedy zasnęłam. Przespalam caly dzien. Wieczorem kolacyjka i dobry film. Bardzo fajnie wspominam ten dzień. Na spokojnie i tylko z moim kochanym mężem.

J_agoda, malgos741, Karcia, asiastokrota lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Domitrz mój prowadzący.Szczerze zglupialam juz sama.Tylko u mnie to tak jest ze jak się nie uda teraz to odpuszczam,jedna dzidzia (mój synek kochany)wystarczy i dr o tym wie.
    Nic nie kazał nam robić pod kątem badań, to mnie dziwi.

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    A u kogo byłaś? Takie dość mocne słowa padają, a to przecież dopiero 1 nieudane ivf.
    O tym samym pomyślałam, szczególnie, gdy nie ma jakiś konkretnych powodów, jak dobrze rozumiem.

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Domitrz mój prowadzący.Szczerze zglupialam juz sama.Tylko u mnie to tak jest ze jak się nie uda teraz to odpuszczam,jedna dzidzia (mój synek kochany)wystarczy i dr o tym wie.
    Jak się udało z pierwszą ciążą?

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy rozpoczely sie poszukiwania osoby na moje zastępstwo. Dziś miałam poważna rozmowę z szefową :) zdała sobie sprawę że będziemy próbować i przyjdzie taki czas ze pojde na zwolnienie. Potwierdziłam jej przypuszczenia i powiedziałam że już w lutym kolejna próba. Wyobraźcie sobie że urząd pracy nie ma nikogo z odpowiednimi kwalifikacjami. Jedynie dziewczyny po liceum które niestety nie chcą pracować. Ostatnio jak szukaliśmy kogoś do pomocy to 4 osoby odmówiły. Wice stwierdziła ze jezeli ona ma przejac jakies obowiązki moje to ona rezygnuje ze stanowiska. Jaja jak berety.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie powodów nie widać. Mam pierwsze dziecko tylko z innym partnerem.Ciąża bez powikłań i problemów z zajsciem.
    Teraz wszystko w pożądku i dalej nici.A może coś schrzanili w labo?Dobry embriologow to więcej niż połowa sukcesu,a nikt im na ręce nue patrzy.
    Pięknie było od początku a potem raptem wszystko wymarlo-szok.

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • malgos741 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Bardziej pytałam o ten fertilmen, bo nam w Artemidzie zalecono. Niestety nie zdążyłam dzisiaj zakupić :(
    mój też łykał fertimen ..parametry się podraswały chociaż ma dobre wolałam żeby miał lepsze..

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • J_agoda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka w jakiej branży pracujesz?

• ana1122 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor D lubi ostro!

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz- dr D to ten od mojego HSG? To on faktycznie lubi ostro.

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genetyka i tak mam zapisanego,wiec badania będą. A mąż po operacji powruzka nasiennego. Teraz się skarży ze go czasami te żylaki bolą, może dalej coś tam jest.

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • ana1122 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka twoja praca jest moim marzeniem

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • malgos741 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne .. ja bym na swoją rękę robiła badania...mi koleżanka poradziła bo przy 3 próbie jej wyszło ma sporą wiedzę ...

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ