X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia biedulko. Nie dość ze te cale starania strasznie obciążają psychicznie i finansowo to jeszcze pozostale problemy. Mi też sie wydaje ze macie teraz dorsze dni i wszystkie problemy sa przekoloryzowane. Postaraj sie uspokoić i na spokojnie porozmawiać z mężem. Może gdzies pojedzcie na weekend. Zapytaj sie go czy wszystko w porządku, czy sobie radzi z tym stresem bo może nie i dlatego wyzywa się na tobie. Bo nie przyzna sie ze sobie nie radzi tylko ci dokucza. Teraz musicie byc bardzo silni i sie wzajemnie wspierać bo jeszcze nie raz cos pójdzie nie tak.chlodno i racjonalnie porozmawiaj o kredycie, przedstaw swoje argumenty i wysłuchaj męża.może znajdziecie kompromis. Co do ivf tez zapytaj czy sobie z tym radzi, czy chce dziecka i jak widzi wasza przyszłość za 5, 10 , 20 lat.czy widzi tam miejsce dla malej istotki. Czy nie będzie mu żal ze nie walczyl do końca. Wszystko musicie oprzeć na rozmowie, wysluchaniu drugiej osoby i wzajemnym wsparciu bo inaczej sie wam nie uda. Powodzenia Karcia!

Karcia lubi tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Cześć w piątek

Nie. Pracowałam w branży optycznej, ale nie w szpitalu, tylko w prywatnej firmie. A czemu pytasz?
    Ktoś pisał że pracuje W szpitalu tylko ja już nie pamiętam Chyba do nadziejki odnośnie histero?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 wrote:
    Ja od zawsze zasypialam na prawym, na brzuchu. Od pozytywnej bety soie na lewym. I na poczatku po prostu sie nie wysypialam. Moglam przespac kilkanascie godzin a wstawalam zmeczona jak dzik. Ale juz jest lepiej. Tylko czasem boli bark i udo. ;)
    Ja mam tak,że czasem po prostu nie zasnę na lewym boku i kropka. Aż mnie całe ciało zaczyna boleć,żeby się przekręcić na prawy bok. I choćbym nie wiem jak starałam się zasnąć na lewym to budzę się potem na prawym. No,ale co zrobić.Ile mogę tyle się pilnuję :)

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia moj też nie był przekonany do kredytu więc ile można to odłożylismy Ale niestety na całość musielibyśmy zbierać pewnie Z 10 lat. Dlatego przekonałam męża że sztuka nie jest wziąść kredyt od tak po prostu trzeba ustalić taka kwote i ratę żeby było cię zawsze Stac I U nas naprawdę nie jest źle I tak się nie czuje tej raty tak jakby jakieś opłaty dochodziły

Karcia lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra już wiem to Gosia321 pracuje W szpitalu. Wysłałam ci zaproszenie

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ktoś pisał że pracuje W szpitalu tylko ja już nie pamiętam Chyba do nadziejki odnośnie histero?

Czyli już wiesz, że to Gosia 321.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak to u Asi m-b wyglądało z tym porodem. Mam nadzieję, że jak już ochłonie, nacieszy się synkiem to nam napisze.

Asia m-b - cieszę, że już jesteś po i synów okaz zdrowia. Buziaki od witrualnych ciotek.

asia-m-b lubi tę wiadomość

• [email protected] Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu serdecznie Wam gratuluję pojawienia się Jasienka na świecie.Mam nadzieje i życzę wam samych wspanialościany na nadchodzące lata.Szybko wracaj do formy a dzidziuś niech zdrowo rośnie.Ściskam was.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ja pracuje :)

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Ja pracuje :)
    Wysłałam ci zaproszenie bo mam pytanie możesz zaakceptować

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaakceptowane :)

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Zaakceptowane :)
    Ok poszło zapytanie:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Karcia ja wynajmuję lokal na salon i niestety powiem ci że wszystko co się zepsuje to ja muszę naprawiać nie właściciel, jedynie co możecie się dogadać co do elementów stałych mieszkania tzn. kuchenka, zlew, muszla klozetowa czy podłogi, kafle, okna i drzwi.. resztę niestety musicie sami naprawiać..
    ps. u mnie awaria prądu po jednej stronie nie działają gniazdka bo robią spięcie, rok temu było naprawiane i po roku jest to samo.. muszę znów wzywać elektryka, tak samo jest z kranami itd
    Jeśli chodzi o wypowiedzenie to nie może was wyrzucić ot tak, obowiązuje jakaś umowa i termin wypowiedzenia..
    Mój męż jest dobry elektryk, całą chałupę nam okablował, tylko uprawnienia wygasły mu jakiś czas temu. Ale jak potrzebujesz gościa z papierami, to mogę też kolegę zapytać :)

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ty nam powiedz ja ty się czujesz? jak poród i czy Jasiek grzeczny?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 wrote:
    Ja od zawsze zasypialam na prawym, na brzuchu. Od pozytywnej bety soie na lewym. I na poczatku po prostu sie nie wysypialam. Moglam przespac kilkanascie godzin a wstawalam zmeczona jak dzik. Ale juz jest lepiej. Tylko czasem boli bark i udo. ;)

Emilka, to na pewno nie przez pozycje sie nie udalo. Na poczatku mozna nawet na brzuchu spac.

Karcia, dziewczyny dobrze pisza. Ja tylko dodam, ze Twoj maz moze byc tym wszystkim zmeczony. Ty tez masz czasem dosyc. Tylko oni to inaczej znosza. Sa czasem slabsi od nas. ;) Jak mu dzusiaj nie przejdzie, to palnij go w leb... od nas tez. ;)

Emilka, racja najlepiej na swoim. :)
    oj palnę z miło chęcio :)

Asia08 lubi tę wiadomość

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Karcia biedulko. Nie dość ze te cale starania strasznie obciążają psychicznie i finansowo to jeszcze pozostale problemy. Mi też sie wydaje ze macie teraz dorsze dni i wszystkie problemy sa przekoloryzowane. Postaraj sie uspokoić i na spokojnie porozmawiać z mężem. Może gdzies pojedzcie na weekend. Zapytaj sie go czy wszystko w porządku, czy sobie radzi z tym stresem bo może nie i dlatego wyzywa się na tobie. Bo nie przyzna sie ze sobie nie radzi tylko ci dokucza. Teraz musicie byc bardzo silni i sie wzajemnie wspierać bo jeszcze nie raz cos pójdzie nie tak.chlodno i racjonalnie porozmawiaj o kredycie, przedstaw swoje argumenty i wysłuchaj męża.może znajdziecie kompromis. Co do ivf tez zapytaj czy sobie z tym radzi, czy chce dziecka i jak widzi wasza przyszłość za 5, 10 , 20 lat.czy widzi tam miejsce dla malej istotki. Czy nie będzie mu żal ze nie walczyl do końca. Wszystko musicie oprzeć na rozmowie, wysluchaniu drugiej osoby i wzajemnym wsparciu bo inaczej sie wam nie uda. Powodzenia Karcia!
    wiem masz rację te chłopy to jak by z innego świata wszystko inaczej odbierają. On mówi że chce bardzo dziecka ale skoro się nie udaje to widocznie musi tak być a ja nie epotrafie tak odpuścić.

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polopiryna wrote:
    Mój męż jest dobry elektryk, całą chałupę nam okablował, tylko uprawnienia wygasły mu jakiś czas temu. Ale jak potrzebujesz gościa z papierami, to mogę też kolegę zapytać :)
    nie potrzebuje gościa z papierami ale potrzebuje osoby która zrobi mi wszystko czyli woda i prąd to znaczy tak jest woda i prąd ale porozprowadzać to wszystkorównież i pozalewa posadzki ogrzewanie itp jak masz kogoś nie drogiego co się na tym zna i był by stwanie zacząć robić od już to daj znać będe wdzięczna. A taki mąż jak Twój to skarb i ma bardzo dobry fach

malgos741 lubi tę wiadomość

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polopiryna no ja gapa dopiero teraz zjarzyłam że ta wiadomość była do małgoś sory

malgos741, polopiryna lubią tę wiadomość

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak do dziewczyn ogólnie może znacie jakoś nie drogą ekipę która mogła by zacząć prace teraz w takie pogody

Karcia
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polopiryna wrote:
    Kochana jesteś ale elektryka też mam nawet dwóch, eden to mój kolega a drugi to ten co robił instalację w salonie od podstaw..więc muszę go zamówić bo zrobił szeregowy gniazdka i ciągle tam się os dzieje a kuc w kaflach nie zamierzam...

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ