X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Cześć

Sonia K zdrowia życzę.

Gosia 321 jak mąż?

Ona 84 teraz to te badanie prl nie jest Ci potrzebne - dziś zobaczysz zadowalający wynik pgr, a za tydzień bety.
    Emek leniuchuje w domu na zwolnieniu :)
    Dobrze znosi bol przy leczeniu jesli mozna tak powiedziec najgorsza jest zmiana opatrunkow niestety :( na szczescie jest co 2 dzien i wszystko robione przez lekarza. Tylko jutro czeka nas zmiana w domu i juz sie boje tego wrzasku :) przy lekarzu i pielegniarce sie powtrzymuje :)
    Oparzenie goi sie w miare dpbrze oprocz 2 miejsc z martwica ale na szczescie zmniejsza sie. Zobaczymy jak bedzie w poniedzialek czy beda musieli cos wycinac czy jednak wszystko zacznie sie regenerowac.

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Ena byłam u dr M. Trochę mnie pocieszyłaś. Dr M mówi że jest szansa że urośnie. Jeśli nie to kończymy ten cykl.
    Kochana bedzie dobrze jeszcze wszystko ruszy do przodu :) trzymam mocno kciuki

e_mil_ka lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Emek leniuchuje w domu na zwolnieniu :)
    Dobrze znosi bol przy leczeniu jesli mozna tak powiedziec najgorsza jest zmiana opatrunkow niestety :( na szczescie jest co 2 dzien i wszystko robione przez lekarza. Tylko jutro czeka nas zmiana w domu i juz sie boje tego wrzasku :) przy lekarzu i pielegniarce sie powtrzymuje :)
    Oparzenie goi sie w miare dpbrze oprocz 2 miejsc z martwica ale na szczescie zmniejsza sie. Zobaczymy jak bedzie w poniedzialek czy beda musieli cos wycinac czy jednak wszystko zacznie sie regenerowac.
    Jezuuuu ale mu współczuję.

Gosia321 lubi tę wiadomość

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu biedny ten twój Emek, czytając opis wszystko mnie boli, oby wszystko dobrze, szybko i jak najmniej boleśnie się zakończyło.

Gosia321 lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak rozowo to nie wyglada ale co zrobic teraz to tylko zostalo mu to przetrwac :( i modlic sie zeby szybko i bez komplikacji sie zagoilo

gann3e3kewa6j1el.png
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu jak ja wam współczuję. Wspieraj meza-napewno bardzo Cię teraz potrzeboje.Oby tylko dobrze się skończyło.
    Ena ja wyników a Art nie robie-podjadę do miejskiego. (Jutro z rana się zbieram,zobaczymy jak wyjda)

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia od czego tak on sobie poparzyl te nogi?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    jest oki pekly2 rozlane sluzowka13mm i progesteron oki
    To teraz mocno trzymam kciuki :) jeszcze mocniej niż wcześniej!

Marzenia się spełnia :)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    o17 ide na wizyte to bede wiedziala ile peklo
    Po IUI też się jeszcze chodzi na wizytę? Kiedy pracować, jak tylko u lekarza się jest :(

Pierwszą wizytę mam w poniedziałek, 11 dc, zabieg pewnie ok środy tak myślę, czyli 13 dc, a kiedy potem sprawdzająca?

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Po IUI też się jeszcze chodzi na wizytę? Kiedy pracować, jak tylko u lekarza się jest :(

Pierwszą wizytę mam w poniedziałek, 11 dc, zabieg pewnie ok środy tak myślę, czyli 13 dc, a kiedy potem sprawdzająca?
    Za tydzień od iui. Sprawdzasz progestero i czy pecherzyk pękł. mi np doktor d powiedział żebym nie przychodzila bo bez sensu Ale pomyślałam sobie że place tyle to wykorzystam każda opcje dostępne

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Za tydzień od iui. Sprawdzasz progestero i czy pecherzyk pękł. mi np doktor d powiedział żebym nie przychodzila bo bez sensu Ale pomyślałam sobie że place tyle to wykorzystam każda opcje dostępne
    No tak, masz rację. Za taką kasę warto sprawdzić.

Trochę mnie rozbierało, ale wzięłam teraflu wczoraj i dzisiaj i jest lepiej. I teraz myślę, czy mogłam coś brać w ogóle? Ale chyba nie ma żadnych przeciwwskazań?

• Makumba Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka ćwiczysz coś?
    Ja od dzis zaczęłam. Trochę mnie to wykończyło po takiej przerwie :/

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    No tak, masz rację. Za taką kasę warto sprawdzić.

Trochę mnie rozbierało, ale wzięłam teraflu wczoraj i dzisiaj i jest lepiej. I teraz myślę, czy mogłam coś brać w ogóle? Ale chyba nie ma żadnych przeciwwskazań?
    Warto sprawdzić czy torbiele nie powstały.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia uściskaj męża od forumowych koleżanek.
    Życzenia szybkiego powrotu do zdrowia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 23:39

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Słomka ćwiczysz coś?
    A jakie ćwiczenia?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Słomka ćwiczysz coś?
    No patrz, ja też dziś się w końcu przełamałam ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps

Makumba lubi tę wiadomość

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • leo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane,buziole od nas na przywitanie
    Chyba ten wpis muszę podzielić na części:
    I
    Hmm odcczego by tu zacząć? 1.01 miałam wwizyte u gina, wystawił mi skierowanie do szpitala, powiedzial zeby sie zgłosić 2.02 gdyby nic nie ruszylo samo. Wiec ja 1ego po poludniu (17.30) stwierdzam ze ide do sklepu w ramach spaceru po przekąski((bo pewnie dlugo mi zejdzie w szpitalu zanim mnie przyjmą-o ile wogole mnie przyjma tego 2. Ja gotowa do wyjscia zakladam buty a tu chlup:) i sie zaczęło :) wiecie,moj małż mnie zaskoczył, był taki opanowany ze nawet mnie uspokajał a ja panika:) pojechaliśmy do wojewódzkiego(gin poradził jednak zeby sobie odpuscic malarkiewiicza i od razu do wojewódzkiego) tam od razu na oddział-na porodówkę. Zaczęły sie skurcze... mąż dzielnie przy moim boku, choc zarzekał się ze bedzie na korytarzu:) wszystko szło pięknie do czasu (22) nasz kolosik przyklinował się barkami i tak się kokosił że narobił mi tam bałaganu :(
    Trochę z innej bajki: bardzo mi należało żeby młody urodził sie w lutym-ot taka moja zachcianka. A on nawet poczekał i wyszedł 2.02 o 00:22 i tym samym zrobiliśmy prezent imieninowy mojej ukochane babci a jego prababci :)
    Co do bałaganu "na dole" juz tego nie pamiętam... bo usłyszałam ostry płacz Jerzyka i sama się poryczłam, kochane wszystkim ktore na to czekają z całego serduszka tego życzę, tego najszczęśliwszego i najbardziej radosnego płaczu na ziemi

e_mil_ka, Gosia321, Ali.G, asiastokrota, nadziejka88, Asia08, eni33, ana1122, Izaura, Makumba, TERA83, Fionka, Karcia, malgos741, Ena, SoniaK lubią tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • leo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część II
    Jesteśmy juz razem
    Młody przystawiony do piersi-ssie-cudne uczucie:).
    Wiecie gdyby nie "obsługa" naszego porodu, to tez inaczej bym go pamietała. Pani położona prowadząca byla rewelacyjna, i druga ktora pomagała tez świetne. Bylismy z mężem w szoku ze ktos może tak bez " niczego" sam z siebie z pasją i ogromnym zaangażowaniem pomóc przezyc najpiekniejsze chwile. To dzieki pani Asi i p. Eli-uwierzcie ze gdyby co to te kobitki przychodzily ws odwiedziny i sprawdzic choc na chwilkę co tam u nas. robia wszystko z mysla o pacjentce.jak tak lezalam to co
    Musze tez powiedziec ze ogolnie opieka lekarska i pielęgniarska jak dla mnie cud malina.
    A czemu wyszlismy dopiero we wtorek? A to najpierw ze wzgledu na mnie, chcieli poobserwować czy dobrzesie goję a potem malemuu spadly plytki krwi i musieliśmy poczekac az wzrosną.
    I tak wwe wtorek po poludniu bylismy juz w domku:)

e_mil_ka, Ali.G, Gosia321, asiastokrota, nadziejka88, Asia08, ana1122, eni33, Izaura, Makumba, Fionka, Karcia, malgos741, SoniaK lubią tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Gosia od czego tak on sobie poparzyl te nogi?
    Cos tam odtluszczal rodzicom do malowania benzyna ekstrakcyjna i troche mu sie wylalo na spodnie a po 2h poszedl im rozpalic w piecu i spadl mu zar na spodnie i zaczol sie palic :(

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Gosia uściskaj męża od forumowych koleżanek.
    Życzenia szybkiego powrotu do zdrowia.
    Dziekuje wysciskam go od was wszystkich zeby szybciej sie goilo tyle kciukow za niego trzymacie :) dziekuje w jego imieniu buziaki dla was :)

eni33, malgos741 lubią tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ