Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
AMH nie mam, podobnie jak pozostałych badań - tych wirusowych.
Gin mówił, że póki co AMH nie potrzeba robić.
Mam za sobą prawie 4 lata starań, endometrioze, laparoskopie, HSG, nieudane inseminacje a do tego "chłopaki" są leniwe i słabe. Moglibyśmy się tak starac i starac i moze za lat 10 cos by sie udalo.
Po negatywnej becie w ubiegłym tygodniu i kolejnej załamce, troche sie zmusiłam do umówienia na wizytę, ale wiem ze to jedyna nasza szansa na juniora.
Wszystko "na szybko" dlatego nie mam tych badań, ale mam nadzieję, że będę mogła zrobić po wizycie i je dostarczyć. To przecież chyba nie będzie problem.
Wiosną robiłam sobie pakiet badań dla kobiety planującej ciąże - więc tez trochę liczę ze to wystarczy a resztę doniosę. -
a ja mam pytanie do tych dziewczyn, którym w tej klinice kazano dowieźć na następną wizytę jeszcze usg piersi. czy dostałyście na pierwszej wizycie skierowanie na usg piersi, żeby można to było zrobić w ramach nfz? czy poprostu powiedzieli: "proszę sobie zrobić takie badanie" i tyle? Bo wiadomo, ze bez skierowania płatne.
Bo żeby zrobić to badanie w ramach nfz trzeba mieć skierowanie od ginekologa i tak się zastanawiam skoro nie jest aż tak pilne by mieć je na pierwszej wizycie. -
ComeToMeBaby wrote:a ja mam pytanie do tych dziewczyn, którym w tej klinice kazano dowieźć na następną wizytę jeszcze usg piersi. czy dostałyście na pierwszej wizycie skierowanie na usg piersi, żeby można to było zrobić w ramach nfz? czy poprostu powiedzieli: "proszę sobie zrobić takie badanie" i tyle? Bo wiadomo, ze bez skierowania płatne.
Bo żeby zrobić to badanie w ramach nfz trzeba mieć skierowanie od ginekologa i tak się zastanawiam skoro nie jest aż tak pilne by mieć je na pierwszej wizycie.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVanili wrote:Julita a Ty na którą masz wizytę?
My jesteśmy na 14:30 umówieni do dr Ch.
Ile trwa wizyta kwalifikacyjna?
A co do czasu to faktycznie express, hmm...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 07:17
-
nick nieaktualny
-
Dobry )) dzis już piątek! Mam nadzieję że będę mogła skupić się dziś w pracy a nie śledzić jednym okiem na telefonie wpisy na forum.
Lonia ja tez ściskam:)Lonia lubi tę wiadomość
-
Julita76 wrote:Loniu, przykro mi że jednak negatyw Masz jeszcze jedna blastusię, może ta z Tobą zostanie skoro dotrwała do tego etapu. Trzymam mocno kciuki, a póki co przytulam w złych chwilach.
-
nick nieaktualnyLonia wrote:Za kilka godzin pojade ten negatyw potwierdzic beta mam nadzieje, ze szybko bede mogla przystapic do drugiej procedury. Nawet nie wiem jak to wyglada z mrozaczkiem.
Nie obraź się za pytanie, ale jestem ciekawa czy nie sądzisz że ten pośpiech mógł mieć negatywny wpływ na to pierwsze podejście?? -
nick nieaktualny
-
Julita76 wrote:No ja niestety nie wiem w ogóle nic, Ty na tym naszym wątku jesteś pionierem Loniu...
Nie obraź się za pytanie, ale jestem ciekawa czy nie sądzisz że ten pośpiech mógł mieć negatywny wpływ na to pierwsze podejście?? -
Loniu: przykro mi
Ja też mam przeczucia ze Twój mrozaczek przetrwa i zostanie po transferze teraz jeszcze sprawniej pójdzie
Dziewczyny próbowałam w cenniku mojego lab znaleźć te badania i nie ma tych skrótów
amuszę mężowi rozpisać co ma zrobic, mam nadzieję że kobiety ogarna co jest co :pWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 08:21
Lonia lubi tę wiadomość
-
A ja się zastanawiam czy nie zrobic do wizyty chociaż AMH ale nie wiem czy mogę niezależnie od dnia cyklu? Wiecie cos dziewczyny w tym temacie? W labo nie pytam bo juz nieraz uslyszalam ze na tsh/fsh nie ważny jest dzień cyklu
-
nick nieaktualnyLonia wrote:Nie było specjalnego pospiechu, pierwsza wizyte mialam w 19dc, a @dostalam po 28 dniach jak nigdy, wiec od 2 dnia cyklu zaczelam stymulacje. Organizm idealnie odpowiedzial i szybko wyprodukowal komorki. Musiala nastapic punkcja, hodowla trwala 4 dni, o dziwo zarodki ladnie sie rozwijaly. Musialam miec transfer 31 poniewaz macica byla przygotowana na przyjecie nie mozna bylo czekac dluzej. Reszta zarodkow byla hodowana do 6 dnia. Z 3 zostala 1 blastoacysta. To cala procedura w wielkim skrocie. Nie mozna bylo tego opoznic, ja mam super wyniki i szybko reaguje na leki, u nas paskudny czynnik meski.
-
nick nieaktualnyVanili wrote:A ja się zastanawiam czy nie zrobic do wizyty chociaż AMH ale nie wiem czy mogę niezależnie od dnia cyklu? Wiecie cos dziewczyny w tym temacie? W labo nie pytam bo juz nieraz uslyszalam ze na tsh/fsh nie ważny jest dzień cyklu
-
Vanili wrote:A ja się zastanawiam czy nie zrobic do wizyty chociaż AMH ale nie wiem czy mogę niezależnie od dnia cyklu? Wiecie cos dziewczyny w tym temacie? W labo nie pytam bo juz nieraz uslyszalam ze na tsh/fsh nie ważny jest dzień cyklu
Mi lekarz powiedzial ze badanie wykonujemy w obojetnie jakim dniu cyklu.endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Vanili wrote:A ja się zastanawiam czy nie zrobic do wizyty chociaż AMH ale nie wiem czy mogę niezależnie od dnia cyklu? Wiecie cos dziewczyny w tym temacie? W labo nie pytam bo juz nieraz uslyszalam ze na tsh/fsh nie ważny jest dzień cyklu
Mi lekarz kazał zrobić razem z FSH w 3 dniu cyklu -
ComeToMeBaby wrote:a ja mam pytanie do tych dziewczyn, którym w tej klinice kazano dowieźć na następną wizytę jeszcze usg piersi. czy dostałyście na pierwszej wizycie skierowanie na usg piersi, żeby można to było zrobić w ramach nfz? czy poprostu powiedzieli: "proszę sobie zrobić takie badanie" i tyle? Bo wiadomo, ze bez skierowania płatne.
Bo żeby zrobić to badanie w ramach nfz trzeba mieć skierowanie od ginekologa i tak się zastanawiam skoro nie jest aż tak pilne by mieć je na pierwszej wizycie.
Niestety nie dali skierowania. Badanie musiałam zrobić prywatnie.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Co do AMH obojętne w którym dc. Dobrze żebyś miała to na wizycie. To bardzo ważne badanie. Bo jak jest poniżej iluś tam to nie zakwalifikują.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość