Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Nie rozumiem jednego, po co faszerują nas po punkcji luteiną skoro to podwyższa wynik? Bo w sumie nie ważna jaka to lutka wynik i tak podskoczy. Tym bardziej że przyjmowałam zamiennik żelu w tej samej dawce.
    Normalnie organizm też by produkował jakby doszło do zapłodnienia, dlatego nam podają, a że końskie dawki...taki już nasz los, pewnie żeby zwiększyć szanse na utrzymanie wprowadzonego sztucznie zarodka...
    ale opierać powinni się na wyniku z przed punkcji, bo to że kazano Ci robić teraz faktycznie nie za bardzo ma sens...

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Normalnie organizm też by produkował jakby doszło do zapłodnienia, dlatego nam podają, a że końskie dawki...taki już nasz los, pewnie żeby zwiększyć szanse na utrzymanie wprowadzonego sztucznie zarodka...
    ale opierać powinni się na wyniku z przed punkcji, bo to że kazano Ci robić teraz faktycznie nie za bardzo ma sens...
    Hmmmm skoro tak no to wychodziło by na to że, w takim razie mam dobry progesteron, skoro przepisują go po to żeby zarodek się zagnieździł? Pogubiłam się już :/ ach bo mogliby chociaż na email odpisać uch a nie tak człowieka w niewiedzy trzymać

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie Cię rozumiem, nie znoszę czekania...szczególnie kiedy to coś na czym mi bardzo zależy...

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie zadzwonił Chruścik :D jaaaaaadę yahoo.gif Julita miałaś rację faszerują nas progesteronem żeby komóreczka się utrzymała :) liczy się wynik z przed punkcji. Dr powiedział że, wyniki mam bardzo ładne i nie mam się martwić. Ale z powodu dość obfitego plamienia i tego bólu brzucha chcieli sprawdzić moje hormony
    Boshe ale jestem szczęśliwym człowiekiem hyhyhy

ComeToMeBaby, szurusiowa, Lola79, Vanili, mysza89, ewa84, Lonia, Julita76 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oł jea, widzisz - jest tak jak obstawiałam. Chodziło pewnie o hiperkę. No to elegancko, jutro dostaniesz swojego malucha :-D

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Dziewczyny właśnie zadzwonił Chruścik :D jaaaaaadę yahoo.gif Julita miałaś rację faszerują nas progesteronem żeby komóreczka się utrzymała :) liczy się wynik z przed punkcji. Dr powiedział że, wyniki mam bardzo ładne i nie mam się martwić. Ale z powodu dość obfitego plamienia i tego bólu brzucha chcieli sprawdzić moje hormony
    Boshe ale jestem szczęśliwym człowiekiem hyhyhy
    Super wiadomość! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Oł jea, widzisz - jest tak jak obstawiałam. Chodziło pewnie o hiperkę. No to elegancko, jutro dostaniesz swojego malucha :-D
    Nawet nie wiesz jak bardzo czekałam na tą paskudną ale uroczą emotkę hyhyhyh

ps. Teraz zauważyłam że, masz nowego avatara hyhy a tamten wyglądał jak Kometa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 20:58

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Nawet nie wiesz jak bardzo czekałam na tą paskudną ale uroczą emotkę hyhyhyh

ps. Teraz zauważyłam że, masz nowego avatara hyhy a tamten wyglądał jak Kometa :P
    Hahaha, będzie emota :-) tumoroł jak kompa odpalę.

No tamten awatar był naturals, ten jest invitro. Wcześniej miałam prawdziwą kometę ;-) no, w każdym razie było kosmicznie.

ewlinaaa85, Julita76 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy statystyki podane na stronie kliniki sa prawdziwe czy nie bardzo. Rozważamy rozne opcje, w gre weszla i ta klimika i teraz nie wiem czy warto bo po invikcie wroclaw nie wiem czy dam rade przetrwac kolejne takie miejsce.
    Przy transferach patrza na endo czy estradiol ? W ktorych dniach cyklu mniej wiecej robia transfery?

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy statystyki podane na stronie kliniki sa prawdziwe czy nie bardzo. Rozważamy rozne opcje, w gre weszla i ta klimika i teraz nie wiem czy warto bo po invikcie wroclaw nie wiem czy dam rade przetrwac kolejne takie miejsce.
    Przy transferach patrza na endo czy estradiol ? W ktorych dniach cyklu mniej wiecej robia transfery?
    Co do statystyk to dość ciężko odpowiedzieć na to pytanie myślę że najlepiej by było zadzwonić do kliniki i porozmawiać z Dr
    Ja mam transfer jutro i to będzie 15dc punkcja wypadła na 11dc

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do statystyk to myślę, że tak, bo są raportowane wraz z danymi. Kiedyś było zestawienie w gazecie wyborczej klinik. Z tego co pamiętam Artvimed oscylował w okolicy 40% za ostatni rok. Eshre do tego zobowiązuje a oni raportują do Eshre. W papierach, które dostajemy w klinice jest napisane, że szanse uwzględniając współtowarzyszące choroby, przyczynę niepłodności, wiek pacjentki itp wynoszą ok 20-40%.

Stymulacja u mnie (krótki protokół z antagonistą i 500km do kliniki): 6dc, 9dc, punkcja przyspieszona o 1dzień ze wzgl na podwyższony progesteron w 11dc. Na 1i 2 usg pobierana krew na estradiol i progesteron, ocena wielkości pęcherzyków i endometrium.

c5e015d88e.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy u Was zdarzają sie sytuacje przy krioteansferach, ze np nie zrobia transferu jak estradiol jest ponizej 800 lub np w 24 dc jak endo ma pewnie z 20mm (nie wiem ile dokładnie bo nikt mi go nie badal w dzien transferu).
    I jaka luteine Wam wypisuja przed ta 200 dopochwowo czy refundowana?

8599s65g50azui9s.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa dojeżdżasz za kazdym razem czy nocleg w krakowie zalatwiacie? Ty sie przenosilas z jakiejs kliniki czy od poczatku tam jestes ?

8599s65g50azui9s.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Kometa dojeżdżasz za kazdym razem czy nocleg w krakowie zalatwiacie? Ty sie przenosilas z jakiejs kliniki czy od poczatku tam jestes ?
    20 listopada pojechaliśmy z papierami i dostaliśmy kwalifikację (rozpoczęliśmy przygodę z invitro, wcześniej jeździliśmy do Gamety Gdynia), zaczęliśmy od razu od najbliższego cyklu.
    My akurat mamy rodzinę w Krakowie, raz zostajemy, raz wracamy. Z hoteli do tej pory nie korzystaliśmy.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    A czy u Was zdarzają sie sytuacje przy krioteansferach, ze np nie zrobia transferu jak estradiol jest ponizej 800 lub np w 24 dc jak endo ma pewnie z 20mm (nie wiem ile dokładnie bo nikt mi go nie badal w dzien transferu).
    I jaka luteine Wam wypisuja przed ta 200 dopochwowo czy refundowana?
    Czytałam na ivf o zachwytach nad invictą z Wrocławia. Nie umiem Ci odpowiedzieć, bo to nie mój etap. Ale odlozono mi transfer ze względu na podwyższony progesteron (max 1,5, ja na 2 usg miałam 1,99).

Co do krio to dopiero się u nas będą szykować dziewczyny więc chyba nie pomogą. Nie wiem jak z lekami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 22:17

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka tu znajdziesz wiecej info bo sa dziewczyny juz po crio, w ciazy itd : http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=77&t=92266&start=210

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 22:21

• muszynka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Aniu. Czyli wychodzi ba to ze ta klinika dopiero dostala akredytacje z MZ tak ? Bo nie wiem jak to mozliwe, ze jeszcze maja mozliwosc kwalifikacji.

8599s65g50azui9s.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina: Jakos o dzień szybciej Ci ten transfer wypada, prawda?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ewelina: Jakos o dzień szybciej Ci ten transfer wypada, prawda?
    No dokładnie najpierw mówili że w wigilię a dziś zadzwonili że jutro :) ale strasznie późno go mam bo na 19.30 mężuś się trochę zdołował że, nie może jechać heh ale jade ze szwagrem hyhuh
    A tobie życzę powodzenia na jutrzejszej punkcji :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że się nie zobaczymy tym razem bo wolałabym być wtedy już w drodze do domu :p
    Faktycznie późno, dobrze że masz z kim jechać :)
    Z jednej strony dobrze o tej godzinie bo wrócisz i pojdziesz odpoczywać :)
    Jak wczoraj byłam na wizycie to też jakas Para czekala na transfer. Może ci przelozyli że względu na wigilię

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ