Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
O matko 8 tabeletek... Jesteś pewna ze cykl bezowulacyjny? Długo już trwa? Sprawdzałas monitem!
Ostatnio Lola skravala sobie bardzo cykl mega dawka progesteronu nawet skutecznie @ przyszła tylko później jej się torbiel zrobiła ;/
Jaką masz lutke? Ja ostatnio brałam podjezykowa 10 dni a @ przyszła po 14 dniach
A przy dopochwowej zawsze przychodziła po 3-4 dniach od odstawienia -
nick nieaktualnyewa84 wrote:O matko 8 tabeletek... Jesteś pewna ze cykl bezowulacyjny? Długo już trwa? Sprawdzałas monitem!
Ostatnio Lola skravala sobie bardzo cykl mega dawka progesteronu nawet skutecznie @ przyszła tylko później jej się torbiel zrobiła ;/
Jaką masz lutke? Ja ostatnio brałam podjezykowa 10 dni a @ przyszła po 14 dniach
A przy dopochwowej zawsze przychodziła po 3-4 dniach od odstawienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 16:17
-
nick nieaktualny
-
Ewelina: odpoczywaj jak masz taką możliwośc to nie zaszkodzi
Delikatne ciagniecie może być dobrym objawem:)
Ją też mam brzuch wystający i nie mozna go wciągnąć :p chociaż rano czułam się rewelacyjnie to teraz troszkę mnie też tak ciągnie w dole brzucha jakbym kamień tam miała :p
Ale generalnie ból zaraz po punkcji był dla mnie okropny jakby mi ktoś macice wyrywal więc teraz jest bez porownania.
Aniu: a taka dawka to normalna, generalnie dopochwowa jest skuteczniejsza, mierzylas temperature?
Życzę ci aby szybko przyszła @Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 17:41
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gonapeptyl dostałyście refundowany czy odpłatność 100%?
I mam jeszcze clexane zapisany on chyba 100% platny?
No i estrofem:p
No i czy był problem z tymi lekami??? Tzn żeby je dostać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2015, 07:52
-
Hej Kochane,
Spóźnione ale szczere Wesołych Świąt!
Udało mi się i mnie wypuścili wczoraj do południa. Jednak te dwa dni to jakaś masakra, od poniedziałku przysypialam sobie w ciągu dnia, to drzemka po śniadaniu, to po obiedzie i jakoś funkcjonowalam. Wczoraj dość intensywnie od rana, potem szykowanko do wigilii i o 15 było juz po mnie. Walka o przetrwanie przy stole -przegrana. O 19 spalam jak dziecko. Dzis już lepiej ale dawno nie miałam tak ciężkich powiek...
Co do bety to już sobie darowalam :p skoro wczoraj była taka pikna! Zastanawiam się czy powinnam zrobić ja w poniedziałek, będę w szpitalu po wypis. Różnica między ostatnia będzie 5 dni.
Czy jest jakiś punkt, moment do którego się sprawdza betę? Wartość, tydzień ciąży? -
U mnie minimalna zmiana planów monitoring zaczynam 28 w poniedziałek, o 19.10 mam wizytę akurat przed nocnym dyżurem. Wstępnie liczac na criotransfer powinniśmy jechać około 3 stycznia. Oby tylko blastusia przeżyła rozmrażanie
ComeToMeBaby, Julita76 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Dziękuje za trzymane kciuki I na początku chciałam Wam wszystkim życzyć rodzinnych świąt i spełnienia wszystkich marzeń :)oczywiście tego najważniejszego ,, dzidziusia"
A co do mojej wizyty 23.12. Była szybka doktor zrobił mi I USG po transferze:) jak się położyłam na łóżku to słyszałam tylko głos męża, który mówił do mnie ,, musisz oddychać" całe badanie leżałam i prawie nie oddychałam, aż w końcu Chrostowski powiedział ,, zdrowa 6 tygodniowa ciąża ". Kamień spadł mi z serca.
Widziałam serduszko, chociaż nie było go słychać, bo jeszcze za malutkie
za dwa tyg muszę iść do swojego lekarza do kontroli.
Wyszłam z kliniki i się rozpłakałam ze szczęścia. Warto było się przygotowywać, brać te wszystkie wstrętne hormony i zastrzyki. Dla takiej chwili wszystko można z cierpieć
Oczywiście dalej trzymam kciuki i mocno Wam dziewczyny kibicujeComeToMeBaby, Bydgoszczanka, Vanili, Julita76 lubią tę wiadomość
kattti88 -
Vanili wrote:Hej Kochane,
Spóźnione ale szczere Wesołych Świąt!
Udało mi się i mnie wypuścili wczoraj do południa. Jednak te dwa dni to jakaś masakra, od poniedziałku przysypialam sobie w ciągu dnia, to drzemka po śniadaniu, to po obiedzie i jakoś funkcjonowalam. Wczoraj dość intensywnie od rana, potem szykowanko do wigilii i o 15 było juz po mnie. Walka o przetrwanie przy stole -przegrana. O 19 spalam jak dziecko. Dzis już lepiej ale dawno nie miałam tak ciężkich powiek...
Co do bety to już sobie darowalam :p skoro wczoraj była taka pikna! Zastanawiam się czy powinnam zrobić ja w poniedziałek, będę w szpitalu po wypis. Różnica między ostatnia będzie 5 dni.
Czy jest jakiś punkt, moment do którego się sprawdza betę? Wartość, tydzień ciąży?
co do bety. Badanie powinno zrobić się ok 12 dni po transferze po raz I. Potem powtórzyć po 48 godzinach ( jeżeli jej przyrost wynosi 60% jest ok) i III raz po 72 godz przyrost ma mieć 110%. Takie są zalecenia i tak mi tłumaczyła Pani w diagnostyce i mój ginekolog. Potem już nie ma co badać Bety.
Mam nadzieję, że trochę pomogłam
pozdrawiamComeToMeBaby lubi tę wiadomość
kattti88 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Ewelina cos się dzieje?
-
kattti88 wrote:co do bety. Badanie powinno zrobić się ok 12 dni po transferze po raz I. Potem powtórzyć po 48 godzinach ( jeżeli jej przyrost wynosi 60% jest ok) i III raz po 72 godz przyrost ma mieć 110%. Takie są zalecenia i tak mi tłumaczyła Pani w diagnostyce i mój ginekolog. Potem już nie ma co badać Bety.
Mam nadzieję, że trochę pomogłam
pozdrawiam -
ComeToMeBaby wrote:Ewelina, duszności są sygnałem dla ciebie, że warto być czujnym. Z dusznosciami nie ma żartów. Skonsultuj to. Najlepiej na izbie przyjęć. To typowy objaw hiperki. Jeden z kilku.
Dokładnie zawsze lepiej w razie gorszego samopoczucia wybrać się na izbę przyjęć bo duszności to niepokojący objaw. Wzdety brzuch mnie osobiście mniej martwiłby bo zawsze mam mega wzdety biorąc progesteron, raz nawet kobieta mi miejsca ustapila w autobusie :p