Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:A ta Wasza klinika to na miejscu w godzinę nie robi? Moje obie robiły.
Anatolka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny Byłam dziś na tym nieszczęsnym monitoringu, jak narazie pęcherzyki małe, lekarz stwierdził, że już powinny być większe (największy miał 13mm). Ze względu na ten wynik jutro nie muszę się stawiać na usg tylko w środę i zobaczymy jak podrosły. Pewnie ze względu na to transfer się opóźni, jak tylko będę wiedzieć więcej dam znać Vanili piękna beta!
ComeToMeBaby, Vanili lubią tę wiadomość
-
Vanili: piękna beta!!! Gratuluję
Ja wczoraj nawet nie miałam sił napisać co i jak, musiałam jeszcze po leki podjechać a później jak wróciłam do hotelu to padlam. Czuję się jak chodzaca apteka :p
Podobnie jak w środę punkcja za punkcja wczoraj były transfery jeden za drugim. Podano mi blastke 411 . Dziś mają dzwonić co z pozostałymi 3 były takiej samej jakościvi jedna odstawala ale pani embriolog powiedziała że może do wieczora się rozwinie, czekam na telefon
ComeToMeBaby, ewlinaaa85, Julita76, Vanili lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochane, ja zaraz ruszam w droge bo musze jeszcze do labu jechac,a tam różne z kolejką, planowo na Kraków mamy ruszyc ok 10:30
Pytanie zas mam,jakie sa wskazania do icsi? Czy nasze 3 % morfologii jest wskazaniem? Chce dziś z dr o tym pogadać aby na maxa zwiekszyc szanse bo roznie moze byc i to moze okazac sie nasza pierwsza i ostatnia procedura,tyle ze wydaje mi sie ze oni jak i reszta normalnych klinik mroza pieniążki na procedury dla danej pary np na 3 podejscia.. -
http://www2.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/program_lnmzp_lata_2013_2016.pdf
Tu są wskazania do ICSI. Na pewno jest tam endometrioza, niepłodność idiopatyczna i coś o nasieniu też ale nie pamiętam dokładnie co, bo ten problem nas nie dotyczył. W każdym razie jest wyszczególnione.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Zapisałam się dziś na wizytę usg na 21.01. Dr Ch. cały styczeń ma już zawalony. Ale udało się wbić. Kilka dni przez zrobię usg u mojego gin bo jak się okaże że torbiel została to nie ma sensu jechać. Wtedy będę musiała odwołać. Strasznie się boje tego
-
Teraz na dniach. Max 1 stycznia. Potem około 26.01. Dlatego kazał przyjechać juz pod koniec cyklu. Żeby w razie braku torbieli ruszyć od razu od kolejnego.
Boję się że nie zniknie i będzie kolejny miesiąc czekania. A pod koniec lutego okaże się że już nie ma pieniędzy na procedury.. człowiek nie wie co ma robić. Czy nastawiać się na komercje już czy cały czas czekać. .Bezsilność jest tu najgorsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 10:35
-
Ania1986 wrote:Hej kochane, ja zaraz ruszam w droge bo musze jeszcze do labu jechac,a tam różne z kolejką, planowo na Kraków mamy ruszyc ok 10:30
Pytanie zas mam,jakie sa wskazania do icsi? Czy nasze 3 % morfologii jest wskazaniem? Chce dziś z dr o tym pogadać aby na maxa zwiekszyc szanse bo roznie moze byc i to moze okazac sie nasza pierwsza i ostatnia procedura,tyle ze wydaje mi sie ze oni jak i reszta normalnych klinik mroza pieniążki na procedury dla danej pary np na 3 podejscia..
Nie wiem jak to jest planowane do końca właśnie. Niby kwalifikują parę teraz jeśli jakaś zwolni miejsce, byłam świadkiem jak kobieta w recepcji mówiła do jednej dziewczyny ze gratuluje i że dla niej program się zakończył. Hmmm też dziwne bo nikomu źle nie życzę ale różnie może być i co w takiej sytuacji? Czeka się od nowa w kolejce gdyby nie było mrozakow?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 10:35
-
ewa84 wrote:Nie wiem jak to jest planowane do końca właśnie. Niby kwalifikują parę teraz jeśli jakaś zwolni miejsce, byłam świadkiem jak kobieta w recepcji mówiła do jednej dziewczyny ze gratuluje i że dla niej program się zakończył. Hmmm też dziwne bo nikomu źle nie życzę ale różnie może być i co w takiej sytuacji? Czeka się od nowa w kolejce gdyby nie było mrozakow?
Podziękowali komuś może udało się jej za 1 razem? Czy w innym sensie pogratulowali i poinformowali i zakibczeniu programu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 10:50
-
Powinno to być tak że jest lista par w porogramie. Jeśli zwalniają się miejsca to dzwonią w kolejności listy wg daty zgłoszenia do kolejnych par i zaczynają kolejne procedury. A tak zapisza nadprogramowo ludzi i potem okaże się że część par będzie czekalo a nigdy nie podejdzie ze względu na brak funduszy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny