Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
No- a poza tym to anonimowo nas nie urządza. My musimy mieć ze swoimi danymi do kliniki. Też ogarniałam temat czy da radę zrobić na nfz czy inaczej za darmo. Ale za darmo to byśmy miały jakbyśmy były w ciąży, a nie przed. Przed to wszystko na swój koszt. Nawet skierowania od lekarza nie dostaniemy.
edit: chyba że ktoś oddaje krew honorowo, tak słyszałam- tam badają krew m.in. na HIV i można poprosić o wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 13:19
-
No tak
Nawet w Warszawskiej invikcie powiedzieli mi że muszę mieć skierowanie...
Nic dzwonie dalej, pewnie znajdę w końcu laboratorium gdzie zrobią mu to badanie skoro wy nie mialyscie problemu.
Zdaje sobie sprawę ze badania 3ba pokryć z własnej kieszeni ale chciałabym mieć odrazu wszystkie zrobione, z pozostałymi nie ma problemu tylko to hiv., -
ComeToMeBaby wrote:No- a poza tym to anonimowo nas nie urządza. My musimy mieć ze swoimi danymi do kliniki. Też ogarniałam temat czy da radę zrobić na nfz czy inaczej za darmo. Ale za darmo to byśmy miały jakbyśmy były w ciąży, a nie przed. Przed to wszystko na swój koszt. Nawet skierowania od lekarza nie dostaniemy.
edit: chyba że ktoś oddaje krew honorowo, tak słyszałam- tam badają krew m.in. na HIV i można poprosić o wyniki.
Tak ja pisałam bo mój mąż oddawał kiedyś krew
Tyle że ja chcę zrobić normalnie odpłatnie wszystkie razem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 13:44
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Lonia wrote:Te badania bezplatne sa dla osob zagrozonych Hiv i trzeba wypelniac ankiety, s0otkac sie z psychologiem. Jesli powiesz, ze potrzebujesz do in vitro to albo nie wykonaja Ci badania albo bedziesz musiala zaplacic. Ja robilam w laboratoriach Diagnostyka-sa one w calej Polsce a wynik masz online tego samego dnia.
Poszukam w Warszawie
Dzwonilam po większych lab ktore maja swoje Sieci np ALAB- potrzebuje skierowania, podobnie Invicta
IZIS- te anonimowe a za resztę mogę sobie dopłacić :
Sprawdzę może w mniejszych -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
O rany wiem co czujesz bo mam to samo. Dzis mi szybko dzień zlecial, odebralam jeszcze dok. Od gina z historią naszych starań i mam nadzieje ze to wystarczy w zamian za brak tych badan wirusowych. Ale jutra sobie nie wyobrażam. W napięciu i oczekiwaniusna środę. Czuję stres. Mam nadzieję, że w końcu spotka nas coś dobrego. ..
Julita76, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:julita- a ty w środę, prawda?
wyobrażam sobie w jakim wyczekiwaniu jesteś
Powiem szczerze , że na razie to czekam na relację od Ewelinki, ale pewnie jutrzejsza noc będzie nieprzespana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 22:41
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Poszukam w Warszawie
Dzwonilam po większych lab ktore maja swoje Sieci np ALAB- potrzebuje skierowania, podobnie Invicta
IZIS- te anonimowe a za resztę mogę sobie dopłacić :
Sprawdzę może w mniejszych
Ewa i co udało Ci się znaleźć laboratorium, gdzie zrobią Ci te badanie ?
-
Cześć Dziewczyny
Ewelina powodzenia! !! Koniecznie napisz co i jak. My dzis wszystkie 3 msmy kciuki.
Mam pytanie odnośnie dokumentacji medycznej. Robicie ksero bo trzeba kopie u dr Ch zostawic, czy on kseruje to co uważa za słuszne czy moze tylko info sobie spisuje. Jak to jest? Nie chcę nie potrzebnie kserowac i wydawać dodatkowo kasy. Wolalabym tez uniknąć szukania ksero w Krakowie. .. -
Vanili wrote:Cześć Dziewczyny
Ewelina powodzenia! !! Koniecznie napisz co i jak. My dzis wszystkie 3 msmy kciuki.
Mam pytanie odnośnie dokumentacji medycznej. Robicie ksero bo trzeba kopie u dr Ch zostawic, czy on kseruje to co uważa za słuszne czy moze tylko info sobie spisuje. Jak to jest? Nie chcę nie potrzebnie kserowac i wydawać dodatkowo kasy. Wolalabym tez uniknąć szukania ksero w Krakowie. ..
I ja jestem ciekawa
-
nick nieaktualnyVanili wrote:Cześć Dziewczyny
Mam pytanie odnośnie dokumentacji medycznej. Robicie ksero bo trzeba kopie u dr Ch zostawic, czy on kseruje to co uważa za słuszne czy moze tylko info sobie spisuje. Jak to jest? Nie chcę nie potrzebnie kserowac i wydawać dodatkowo kasy. Wolalabym tez uniknąć szukania ksero w Krakowie. ..
Ewelina ja również trzymam kciuki od razu daj znać jak poszło.
Vanili ja z aktualnej kliniki dostałam kopie dokumentacji, oryginał pozostaje w klinice, więc mogę ją zostawić w Artvimedzie, jak mi tu nie wyjdzie to i tak trzeciej kliniki szukać nie będę...zostanę w dotychczasowej.
-
Rozumiem. Ja mam oryginały badań i dokumentów ze szpitala. Moj gin robil sobie sam kopie i spisywal co mu było potrzebne. Trochę tego mam a zostawić w ksero kolejne 20-30 zł mi się nie uśmiecha, a i oryginalow zostawic w Artvimed tez nie mogę.
Lonia liczę na ciebie ze Ty cos tu w temacie nam powiesz -
Vanili wrote:Rozumiem. Ja mam oryginały badań i dokumentów ze szpitala. Moj gin robil sobie sam kopie i spisywal co mu było potrzebne. Trochę tego mam a zostawić w ksero kolejne 20-30 zł mi się nie uśmiecha, a i oryginalow zostawic w Artvimed tez nie mogę.
Lonia liczę na ciebie ze Ty cos tu w temacie nam powieszWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 11:12
Vanili, Julita76, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość