X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ja już chłostałam za betę grubo przed terminem, za podejście na razie zbeształam. Niech dziewczyna przemyśli swoje zachowanie. Może będą z niej jeszcze ludzie ;-) hyhy
    Proces powolnej resocjalizacji rozpoczęty ... :P

ComeToMeBaby, Vanili, ewlinaaa85, Lola79 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki tu ostatnio spokój nanana, nic się nie dzieje nanana ;)
    Dzień dobry bardzo!
    Co u Was?
    Ja z nerwów związanych z oczekiwaniem mam już żołądek wywrocony do góry nogami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 11:20

• Graśka Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapłodniły nam się tylko 3 komórki... jak nie wytrzymam to mam dzwonic we wt, a jak nie zadzwonię to oni w pt zadzwonią

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• Graśka Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj pomyliłam się jak ja nie zadzwonię we wtorek to oni w srodę zadzwonią umówic się na transfer. Brzuch mnie tak boli z nerwów że chyba zaraz zwymiotuję. Boję się że nie będą się dzielić i wtedy lipa, no ale każda z nas ma takie obawy.

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graska to normalne obawy: ile wyprodukujemy, ile się zaplodni, jak będą się dzielić, czy transfer się uda...
    Każda to przechodzi:(

Edit: miałaś icsi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 12:31

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    oj pomyliłam się jak ja nie zadzwonię we wtorek to oni w srodę zadzwonią umówic się na transfer. Brzuch mnie tak boli z nerwów że chyba zaraz zwymiotuję. Boję się że nie będą się dzielić i wtedy lipa, no ale każda z nas ma takie obawy.
    Scenariusze możliwe są różne. Jednak trzymamy kciuki żeby wszystkie 3 się ładnie dzieliły :)
    Ja jeszcze nie zaczęłam a już nerwowo czasem nie wytrzymuje jak o wszystkim myślę :)

• Vanili Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety na każdym etapie starań o juniora martwimy się o coś innego. ..

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka - trzymam kciuki za ładne podziały.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili, jak tam samopoczucie? Dbają tam o ciebie? Mąż hotdogi donosi? ;-)

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ;) Graśka to nawet niezły wynik ja miałam 4 zarodki z czego tylko jeden dotrwał do blastocysty. Głowa do góry pamiętaj, że często wystarczy ten jeden wybraniec ;)

ewa84 lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Vanili, jak tam samopoczucie? Dbają tam o ciebie? Mąż hotdogi donosi? ;-)
    Kicha. .. leżę plackiem. Wszystko boli, mdłości juz nie sa poranne ale calodniowe :(
    Od wczoraj nie mogę patrzeć na jedzenie. Waga leci w dół, brzuch mi urósł licho wie o co kaman.
    Jajniole bola wiec mogą mnie jutro jeszcze zostawić. ..

Wszystko mi jedno byle bym się lepiej czuła, jestem totalnie uziemiona, czuję się jakbym nie spała od miesiąca.
    :( :( :(

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, no to życzę dobrego samopoczucia Vanili bidoku <3

Vanili lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili współczuję:( trzymaj się kochana:)
    Od dawna masz mdłości? To chyba najmniejprzyjemny objaw ciąży :/
    Robili ci usg żeby sprawdzić co z tym brzuchem?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TVN Style - film o in vitro właśnie leci :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• vioris Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie było mnie trochę, bo w piątek na pogrzebie cały dzień a wczoraj spotkanie klubowe mielismy.
    Vanili trzymaj się tam, bo widzę że z Tobą ciężko. Czytam cały czas wątek od początku i widzę, że tam miałaś dużą dawkę menopuru mimo tego, że po clo robiły Ci się torbiele i miałas hiperke? Dlaczego dr taka dawkę Ci dał? Czy to jest powód tego, że teraz jesteś w szpitalu? Może gdzieś tam to wyjasnialas, ale jeszcze do tego nie dotarlam. Jestem dopiero na 60 stronie.

Graska oby wśród nich było z twoje maleństwo, które zabunkruje się w brzuszku na całe 9 miesięcy :)

My zrobiliśmy badania wszystkie oprócz wymazów, cytologii i fsh. Miałam wszystko umówione łącznie z ginem na czwartek to się okazało, że nie mają tej szczotki do pobrania pcr i musiałam wszystko przekładać :/ W środę rano umowilam się do gina i muszę już to mieć. Rano będę dzwonić czy zamówili te zestawy do pobierania. Dziwię się, że tego badania nie robią w klinice...
    Czekamy na wyniki części badań hiv, chlamydia, grupy krwi a zakazne mamy negatywne wszystkie. Mi wyszły przeciwciala różyczki 189. Przechodziłam w dzieciństwie więc to chyba dlatego? Muszę coś z tym dalej robić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 19:12

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka, mdłości mam od samego początku tj od 4-5 dnia po transferze. Przybierają tylko różną siłę i pojawiaja się też różnie. Do tej pory, pojawiały się z ranca na czczo jak byłam i w ciągu dnia gdy robilam się glodna. Zjadłam, mijały. Od wczoraj sytuacja jest inna :( odrzuca mnie od jedzenia a nawet jak się zmusze by zjeść to one nie mijają:(

Vioris, po CLO, urosły mi torbiele w jajniku. Miałam kilka w tym dwie dość duze i to spowodowało skręt albo jajnika albo torbieli. W szpitalu okreslili to jako OHSS, moj gin powiedział, ze to nie była hiperka. I po tym co przezywam od miesiąca, wiem ,ze ma rację.

Co do Chruscika - dokładnie to samo powiedział co mój gin, natomiast powinien wziąć pod uwagę tenffakt, ze tak db zareagowalam i nie dawać takiej - maksymalnej dawki.

Szczerze mówiąc nie wiem co mam myśleć. Może gdyby nie to to bym nie cierpiała ale może jakbym miała crio to może bym nie zaszła. Trudno gdybać. Ale mógł też powiedzieć, uprzedzić o ewentualnych skutkach a nie powiedział nam nic.
    Jak rozmawiam z dziewczynami na oddziale, a tu co druga jest po ivf to wiele z nich mówi, ze nie miała świadomości o wielu zagrożeniach z tym związanych.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nikt się nie spodziewa tego co się może przydarzyć. Niby to wiemy w teorii no ale...

Mam takie pytanie, od czego zależy to, czy lekarz przepisze Menopur czy np Puregon? Działa tak samo a cena tak bardzo różna. Jak to z tym jest i czy dr bierze pod uwagę sugestie pary odnośnie cen leków czy nie pytała nigdy żadna z Was? Wiem że w GC lekarz przepisywał tańszy lek, jeśli pacjentka prosiła o to, dlatego też pytam jak to tutaj jest. U nas w ostatnim czasie się mocno finansowo posypało i bym wolała mimo wszystko taniej niż drożej, chociaż wiadomo że jak będzie trzeba drożej to coś wymyślimy,ale chciałabym wtedy znać uzasadnienie dlaczego akurat ten lek a nie inny.

Ania1986 lubi tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta! Widzę, że coś tu ucichło przez weekend :) W sumie to nie dziwne.
    Lonia, już w końcu nie wiem, czy dziś, czy jutro testujesz, ale trzymam kciuki. Objawy się zgadzają, więc pewnie beta będzie już wysoka.

Graśka, mam nadzieję, że pięknie się podzielą wszystkie 3.

Vanili, jak tam poniedziałkowy poranek? Lepiej?

Mnie w tym tygodniu czeka jeszcze cytologia, biocenoza i chlamydie. W środę jadę w delegację, więc zostały mi 2 dni na działania. Cały czas o tym wszystkim myślę i jeśli faktycznie wszystko pójdzie dobrze, to już w marcu będzie stymulacja. Stresuję się trochę, bo mam już dawno zaplanowaną na marzec kolejna ważną delegację zagraniczną i już myślę jak się z niej ,,wymiksować" co na pewno nie będzie łatwe. Fajnie byłoby jednak nie stracić pracy przed macierzyńskim... Takie mam dylematy przy poniedziałku ;/ :)

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ale naskrobałyście :)
    Lonia i Graśka trzymam mocno kciuki!!!
    Wanili zdrowiej bidulko!!!
    Ja czekam jeszcze na wyniki chlamydii i AMH...szczerze mówiąc boję się tego paskudztwa, ale mam nadzieję, że będzie "czysto" :)
    Juro jeszcze USG piersi + zaświadczenie o leczeniu i mogę uderzać na Kraków :)

Miłego poniedziałku! :)

Lonia lubi tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris: ja nawet nie pytałam o inny lek nie znam się na różnicy i wskazaniach, zawsze moŻesz zapytać. Chyba jednak większość z nas dostała menopur i cetrotide trochę mniej puregon i też cetrotide.
    Ja dostałam np progesteron w żelu po punkcji jakiś mega drogi za 260zł 15 aplikatorow, Czytałam opinie ze jest dobry więc nie marudzilam, po czym ginekolog u którego byłam chwycił się za głowę i wymienił mi go na luteine :) i wynik progesteronu jest bardzo ładny :)

Vanili: no to faktycznie kiepsko, moja znajoma mówiła mi żeby jeść zaraz po przebudzeniu właśnie i niby to pomaga na mdłości...
    Ciekawe jak Julita i Kayaa hmm

Suomi: a masz możliwość powiedzieć otwarcie jaka jest sytuacja w pracy?
    Może tak było by łatwiej :) a może delegacja wypadnie do rozpoczęcia stymulacji, nie stresuj się tym na zapas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 08:29

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ