Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:Ja już chłostałam za betę grubo przed terminem, za podejście na razie zbeształam. Niech dziewczyna przemyśli swoje zachowanie. Może będą z niej jeszcze ludzie hyhy
ComeToMeBaby, Vanili, ewlinaaa85, Lola79 lubią tę wiadomość
-
oj pomyliłam się jak ja nie zadzwonię we wtorek to oni w srodę zadzwonią umówic się na transfer. Brzuch mnie tak boli z nerwów że chyba zaraz zwymiotuję. Boję się że nie będą się dzielić i wtedy lipa, no ale każda z nas ma takie obawy.I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
Graśka wrote:oj pomyliłam się jak ja nie zadzwonię we wtorek to oni w srodę zadzwonią umówic się na transfer. Brzuch mnie tak boli z nerwów że chyba zaraz zwymiotuję. Boję się że nie będą się dzielić i wtedy lipa, no ale każda z nas ma takie obawy.
Ja jeszcze nie zaczęłam a już nerwowo czasem nie wytrzymuje jak o wszystkim myślę -
Niestety na każdym etapie starań o juniora martwimy się o coś innego. ..
-
ComeToMeBaby wrote:Vanili, jak tam samopoczucie? Dbają tam o ciebie? Mąż hotdogi donosi?
Od wczoraj nie mogę patrzeć na jedzenie. Waga leci w dół, brzuch mi urósł licho wie o co kaman.
Jajniole bola wiec mogą mnie jutro jeszcze zostawić. ..
Wszystko mi jedno byle bym się lepiej czuła, jestem totalnie uziemiona, czuję się jakbym nie spała od miesiąca.
-
Hej. Nie było mnie trochę, bo w piątek na pogrzebie cały dzień a wczoraj spotkanie klubowe mielismy.
Vanili trzymaj się tam, bo widzę że z Tobą ciężko. Czytam cały czas wątek od początku i widzę, że tam miałaś dużą dawkę menopuru mimo tego, że po clo robiły Ci się torbiele i miałas hiperke? Dlaczego dr taka dawkę Ci dał? Czy to jest powód tego, że teraz jesteś w szpitalu? Może gdzieś tam to wyjasnialas, ale jeszcze do tego nie dotarlam. Jestem dopiero na 60 stronie.
Graska oby wśród nich było z twoje maleństwo, które zabunkruje się w brzuszku na całe 9 miesięcy
My zrobiliśmy badania wszystkie oprócz wymazów, cytologii i fsh. Miałam wszystko umówione łącznie z ginem na czwartek to się okazało, że nie mają tej szczotki do pobrania pcr i musiałam wszystko przekładać W środę rano umowilam się do gina i muszę już to mieć. Rano będę dzwonić czy zamówili te zestawy do pobierania. Dziwię się, że tego badania nie robią w klinice...
Czekamy na wyniki części badań hiv, chlamydia, grupy krwi a zakazne mamy negatywne wszystkie. Mi wyszły przeciwciala różyczki 189. Przechodziłam w dzieciństwie więc to chyba dlatego? Muszę coś z tym dalej robić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 19:12
-
Ewka, mdłości mam od samego początku tj od 4-5 dnia po transferze. Przybierają tylko różną siłę i pojawiaja się też różnie. Do tej pory, pojawiały się z ranca na czczo jak byłam i w ciągu dnia gdy robilam się glodna. Zjadłam, mijały. Od wczoraj sytuacja jest inna odrzuca mnie od jedzenia a nawet jak się zmusze by zjeść to one nie mijają
Vioris, po CLO, urosły mi torbiele w jajniku. Miałam kilka w tym dwie dość duze i to spowodowało skręt albo jajnika albo torbieli. W szpitalu okreslili to jako OHSS, moj gin powiedział, ze to nie była hiperka. I po tym co przezywam od miesiąca, wiem ,ze ma rację.
Co do Chruscika - dokładnie to samo powiedział co mój gin, natomiast powinien wziąć pod uwagę tenffakt, ze tak db zareagowalam i nie dawać takiej - maksymalnej dawki.
Szczerze mówiąc nie wiem co mam myśleć. Może gdyby nie to to bym nie cierpiała ale może jakbym miała crio to może bym nie zaszła. Trudno gdybać. Ale mógł też powiedzieć, uprzedzić o ewentualnych skutkach a nie powiedział nam nic.
Jak rozmawiam z dziewczynami na oddziale, a tu co druga jest po ivf to wiele z nich mówi, ze nie miała świadomości o wielu zagrożeniach z tym związanych. -
Na pewno nikt się nie spodziewa tego co się może przydarzyć. Niby to wiemy w teorii no ale...
Mam takie pytanie, od czego zależy to, czy lekarz przepisze Menopur czy np Puregon? Działa tak samo a cena tak bardzo różna. Jak to z tym jest i czy dr bierze pod uwagę sugestie pary odnośnie cen leków czy nie pytała nigdy żadna z Was? Wiem że w GC lekarz przepisywał tańszy lek, jeśli pacjentka prosiła o to, dlatego też pytam jak to tutaj jest. U nas w ostatnim czasie się mocno finansowo posypało i bym wolała mimo wszystko taniej niż drożej, chociaż wiadomo że jak będzie trzeba drożej to coś wymyślimy,ale chciałabym wtedy znać uzasadnienie dlaczego akurat ten lek a nie inny.Ania1986 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczęta! Widzę, że coś tu ucichło przez weekend W sumie to nie dziwne.
Lonia, już w końcu nie wiem, czy dziś, czy jutro testujesz, ale trzymam kciuki. Objawy się zgadzają, więc pewnie beta będzie już wysoka.
Graśka, mam nadzieję, że pięknie się podzielą wszystkie 3.
Vanili, jak tam poniedziałkowy poranek? Lepiej?
Mnie w tym tygodniu czeka jeszcze cytologia, biocenoza i chlamydie. W środę jadę w delegację, więc zostały mi 2 dni na działania. Cały czas o tym wszystkim myślę i jeśli faktycznie wszystko pójdzie dobrze, to już w marcu będzie stymulacja. Stresuję się trochę, bo mam już dawno zaplanowaną na marzec kolejna ważną delegację zagraniczną i już myślę jak się z niej ,,wymiksować" co na pewno nie będzie łatwe. Fajnie byłoby jednak nie stracić pracy przed macierzyńskim... Takie mam dylematy przy poniedziałku ;/
-
Hej dziewczynki, ale naskrobałyście
Lonia i Graśka trzymam mocno kciuki!!!
Wanili zdrowiej bidulko!!!
Ja czekam jeszcze na wyniki chlamydii i AMH...szczerze mówiąc boję się tego paskudztwa, ale mam nadzieję, że będzie "czysto"
Juro jeszcze USG piersi + zaświadczenie o leczeniu i mogę uderzać na Kraków
Miłego poniedziałku!Lonia lubi tę wiadomość
-
vioris: ja nawet nie pytałam o inny lek nie znam się na różnicy i wskazaniach, zawsze moŻesz zapytać. Chyba jednak większość z nas dostała menopur i cetrotide trochę mniej puregon i też cetrotide.
Ja dostałam np progesteron w żelu po punkcji jakiś mega drogi za 260zł 15 aplikatorow, Czytałam opinie ze jest dobry więc nie marudzilam, po czym ginekolog u którego byłam chwycił się za głowę i wymienił mi go na luteine i wynik progesteronu jest bardzo ładny
Vanili: no to faktycznie kiepsko, moja znajoma mówiła mi żeby jeść zaraz po przebudzeniu właśnie i niby to pomaga na mdłości...
Ciekawe jak Julita i Kayaa hmm
Suomi: a masz możliwość powiedzieć otwarcie jaka jest sytuacja w pracy?
Może tak było by łatwiej a może delegacja wypadnie do rozpoczęcia stymulacji, nie stresuj się tym na zapas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 08:29