X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po USG, zarodek rozwija się prawidłowo i tętno jest również prawidłowe.
    Wszystko gra :)

Ania1986, ewa84, Fiona12, ComeToMeBaby, Vanili, szurusiowa, Bydgoszczanka, Suomi, Lola79 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w 6 dc bede miec pobierana krew na estradiol i progesteron? I jeszcze na kolejnym usg tez?

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania: ja mialam w 6,8,10dc :) przy kazdym usg :)

Kayaa: super informacje:)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:
    świetne wiadomości :)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ania: ja mialam w 6,8,10dc :) przy kazdym usg :)

Kayaa: super informacje:)

Ja natomiast miałam tylko raz , chyba w 6dc.
    Ciekawe od czego to zależy, u mnie jajcole db rosly i nie zmieniał mi dr dawki...

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po wizycie w 6 dc byly kiepskie, w 8 niby byly ok ale czekalo mnie jeszcze jedno usg, na wizycie w 10dc juz wychodzac z gabinetu zapytalam lekarza czy mam robic tez badania i wtedy stwierdzil zebym zrobila, pewnie gdybym nie przypomniala mu to bym nie miala robionych :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dla pewności lepiej przy każdej wizycie badać. Juz to widzę. Kolejne igły. A będę na usg raczej sama jeździła. Tabliczka czekolady będzie w standardzie w torebce coby dość do siebie ;)

Laski jak się czułyscie w trakcie stymulacji. Jakieś objawy nietypowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 15:46

• Lonia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny ja w 6 dc bede miec pobierana krew na estradiol i progesteron? I jeszcze na kolejnym usg tez?
    Mi kazał zrobić wyniki w 7 dniu i dziś w 10 ale ja sama je robię w Bydgoszczy. Wcześniej kiedy jeździłam na usg do Krk to miałam 2 razy usg i 2 razy robione wyniki

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Ja miałam tylko 6dc pobieraną krew

• Graśka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kobitki w ciazy :) ile dziennie progesteronu przyjmujecie? glownie te ktore przyjmuja luteine

Normalnie duphaston 2 x 1 tbl + crinone

Aktualnie skonczył mi sie żel i przez 2 dni do czasu zamówienia mam brać w poniższych dawkach luteine w zastępstwie jak poniżej

luteina 200 mg 3 x 1 tbl dopochwowo i duphaston 3 x 1 tbl

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka: to ogromna dawka luteiny :) czyli zamiast zelu zdecydowanie wiecej lutki, az sie zastanawiam czy ja ie biore za malo hmm

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia jaką luteinę łykałaś do crio? Tak samo Cometa jaką luteinę musisz brać? Ja mam w domu luteinę 100mg a Dr nie napisał dokładnie jaka to ma być luteina :/po punkcji brałam tą setkę dopochwowo. Zrobię maraton po aptekach i podpytam czy któraś umiałaby ściągnąć crinonen jeżeli tak to zapytam Dr co lepsze zwykła luteina czy ten żel.

• Graśka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Graśka: to ogromna dawka luteiny :) czyli zamiast zelu zdecydowanie wiecej lutki, az sie zastanawiam czy ja ie biore za malo hmm

No właśnie wiem że ogromna ta dawka aż sama się zastanawiam czy ja dobrze zrozumiałam, ale doktorek mi napisał w mailu : luteina 200 mg 3 x 1 tbl dopochwowo i duphaston 3 x 1 tbl do czasu gdy będzie Pani miała crinone.

Tak więc ładuje po 2 tabletki 100 mg 3 razy dziennie, ale jutro już wracam do crinone ufff.

Trochę się martwię bo od 3 dni non stop mnie boli brzuch i kręgosłup jak na meeeega okres, i się martwię czy nie robi się tam coś złego. W nocy aż się obudziłam z bólu i musiał wjechać paracetamol.

Dzisiaj zrobiłam bete i jest 202 :D

ewa84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    No właśnie wiem że ogromna ta dawka aż sama się zastanawiam czy ja dobrze zrozumiałam, ale doktorek mi napisał w mailu : luteina 200 mg 3 x 1 tbl dopochwowo i duphaston 3 x 1 tbl do czasu gdy będzie Pani miała crinone.

Tak więc ładuje po 2 tabletki 100 mg 3 razy dziennie, ale jutro już wracam do crinone ufff.

Trochę się martwię bo od 3 dni non stop mnie boli brzuch i kręgosłup jak na meeeega okres, i się martwię czy nie robi się tam coś złego. W nocy aż się obudziłam z bólu i musiał wjechać paracetamol.

Przyrost bety książkowy z tego co mi wiadomo. Fajnie. To dziś juz oficjalnie w kalendarzu zaciążona :)

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:
    Pięknie :)

• Lonia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lonia jaką luteinę łykałaś do crio? Tak samo Cometa jaką luteinę musisz brać? Ja mam w domu luteinę 100mg a Dr nie napisał dokładnie jaka to ma być luteina :/po punkcji brałam tą setkę dopochwowo. Zrobię maraton po aptekach i podpytam czy któraś umiałaby ściągnąć crinonen jeżeli tak to zapytam Dr co lepsze zwykła luteina czy ten żel.
    Miałam 100 dopochwowo 2 razy dziennie i 3 razy duphaston

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Lonia :) spokoju mi ta dawka luteiny nie dawała :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina: pamiętaj że lutka jest dopochwowa lub podjezykowa nie do połykania ;)
    Dopochwowa lepiej się wchłania ;)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:

Graska: nie jestem ekspertem ale w szpitalu nie chcieli mi podać paracetamolu jak mnie głowa bolała powiedzieli że tylko jeśli zacznę gorączkować, za to no spemożna brać spokojnie na ból brzucha - ja nadal biorę

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ewelina: pamiętaj że lutka jest dopochwowa lub podjezykowa nie do połykania ;)
    Dopochwowa lepiej się wchłania ;)
    Hahaha Ewa rozbroiłaś mnie właśnie :P wiem wiem mam w domu cały arsenał lutki hyhy mam dopochwowo 50mg i 100mg i mam pod językowo 50mg
    Tej dopochwowej chyba bym nie miała odwagi połykać hyhy tfuuu

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ