X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Hahaha Ewa rozbroiłaś mnie właśnie :P wiem wiem mam w domu cały arsenał lutki hyhy mam dopochwowo 50mg i 100mg i mam pod językowo 50mg
    Tej dopochwowej chyba bym nie miała odwagi połykać hyhy tfuuu
    Kiedyś jak leżałam w szpitalu, jedna babka dostała czopek glicerynowy na wyproznienie i pielęgniarka jej nie powiedziała gdzie go zaaplikowac i ta bidula go połknęła :-P no także ten, Ewelina dobrze że Ewa czuwa
    :-P :-D

ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi super, że się dostałaś. My niestety będziemy musieli podejść komercyjnie jak wygramy w lotka :(
    Kombinujemy z mężem skad wziąć kasę i jeśli się uda, to będziemy podchodzic w GC. Mam nadzieję, że mimo wszystko będę tu mogła z Wami zostać na wątku.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina: no wiesz też znam takie co podjezykowa polykaly dla uproszczenia sprawy :)
    No ale żeby czopki polykac to już mistrzostwo ;) chyba wyproznienie poszło inną stroną :p
    Edit: Mam tę czopki i jestem pełna podziwu ze przeszło jej to przez gardło :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 20:55

szurusiowa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris bardzo mi przykro :( miałam jednak nadzieję że, zrobisz to co suomi i również pojedziedz dzis do Krk :(

Szurusiowa hyhy nie ma to jak połknąć czopek fuuj, na oddziale pewnie śmiechu co nie miara z tego powodu było hyhy

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Suomi super, że się dostałaś. My niestety będziemy musieli podejść komercyjnie jak wygramy w lotka :(
    Kombinujemy z mężem skad wziąć kasę i jeśli się uda, to będziemy podchodzic w GC. Mam nadzieję, że mimo wszystko będę tu mogła z Wami zostać na wątku.
    Dzwonili do Was z kliniki? Jakiś odzew z MZ?
    Co do kasy, kiedyś przegladalan oferty klinik i wiem że niektóre mają w ofercie system ratalne.
    Myślę że dla wielu osób to jest jakieś rozwiązanie. Ciężko mieć od ręki ok 15000...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 20:57

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris : przykro mi :(

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Dzwonili do Was z kliniki? Jakiś odzew z MZ?
    Co do kasy, kiedyś przegladalan oferty klinik i wiem że niektóre mają w ofercie system ratalne.
    Myślę że dla wielu osób to jest jakieś rozwiązanie. Ciężko mieć od ręki ok 15000...
    Ostatnio przeglądałam kliniki i gynecentrum ma system ratalny

• vioris Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślimy o programie 2+1 w gyncentrum. Koszty to 13900 zł + leki. Przy pierwszym udanym podejściu zwracają połowę kasy, jeśli się drugie nie uda to trzecie dają gratis. Najlepsza oferta jaką znalazłam. Przy komercji leki też są refundowane prawda?

Sam system ratalny w GC widziałam, ale jest bardzo niekorzystny. Zresztą my już mamy na głowie kredyty. Pomyślimy o konsolidacji z dodatkową gotówką. Zobaczymy czy da się ogarnąć w naszym przypadku.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez oglądałam tą ofertę. Myślę że w przypadku niepowodzenia w Krk też tam się wybierzemy. Tym bardziej że na miejscu. Robiłam tam badanie AMH. Klinika zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech a ja znowu chora. Boli mnie każdy mięsień. Głównie uda jednak. Myślałam że gorączka mnie łapie ale temp ok. Jakaś infekcja. Biorę stałe rutinoscorbin. Lekarz powiedział ze można. Może paracetamol na noc wezmę. I syropy jakieś ziołowe plus coś na gardło. Masakra jakaś. Chce juz wiosnę :( jutro będe bez głosu coś czuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 22:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wybierające się do GynC- oni mają ograniczoną liczbę miejsc na ten program- jak pisali na fb na swojej stronie- możecie poczytać- mają 50 wolnych miejsc do końca czerwca, a chętnych jest sporo- więc może warto co jakiś czas zadzwonić i dowiedzieć się, jak jeszcze stoją z miejscami.

• vioris Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa to nawet to jest ograniczone? Ja już nie mam siły :(

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przynajmniej piszą na stronie...

PROGRAM IN VITRO 2+1 – alternatywa dla Programu Rządowego.
    Tylko 50 miejsc w programie do końca czerwca!
    Ostatnia decyzja Ministra Zdrowia o nieprzedłużeniu Rządowego Programu In vitro na kolejne lata budzi wiele obaw wśród par borykających się z problemem niepłodności.
    Zdajemy sobie sprawę, że proces leczenia wiąże się z dużym obciążeniem finansowym, dlatego przygotowaliśmy specjalny program wsparcia in vitro „2+1”dla par, które nie zakwalifikowały się do Programu Rządowego.
    Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami programu: http://www.gyncentrum.pl/program-2-1 oraz do kontaktu pod nr telefonu 32 506 57 77.

A może to miało tylko zachęcić pacejntów/klientów do sprawniejszego podejmowania decyzji... nie wiem. Piszę wam- co wiem, byście miały to na uwadze. Aha, no i pamiętajcie, że trzeba tam uwzględnić do tej ceny koszty mrożenia- ja za trzy słomki płaciłam 1300 zł, criotransfery osobno 1000 zł + leki do stymulacji- w Gyn 1000-1300 zł

• vioris Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to się już robi nawet po dwa crio na procedure to 6 tys przy trzech + 3-4 tys za leki + mrozenie 1300x3 czyli razem przy trzech koło 30 tys :(
    No to już wiem, że nas nie stać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 22:31

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Czyli to się już robi nawet po dwa crio na procedure to 6 tys przy trzech + 3-4 tys za leki + mrozenie 1300x3 czyli razem przy trzech koło 30 tys :(
    No to już wiem, że nas nie stać :(
    zawsze można podejść do jednego podejścia... mnie w gyn wyniosło 10 000 z hakiem- nie brałam programu albo nie zakładać od razu wersji 3 podejsć z taką ilością crio ;) 9 transferów, które zakładasz, to jednak dużo... no i trzeba wziąć pod uwagę, że najprawdopodobniej leki będą refundowane tylko do czerwca, więc nie do wszystkich podejsc zdarzy się załapac na refundowane leki, bo w gyn od stymulacji do stymulacji musi być 3 miesiace przerwy- w wyjatkowych sytuacjach 2- np w przypadku bardzo słabej odpowiedzi na stymulacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 22:41

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    zawsze można podejść do jednego podejścia... mnie w gyn wyniosło 10 000 z hakiem- nie brałam programu albo nie zakładać od razu wersji 3 podejsć z taką ilością crio ;) 9 transferów, które zakładasz, to jednak dużo... no i trzeba wziąć pod uwagę, że najprawdopodobniej leki będą refundowane tylko do czerwca, więc nie do wszystkich podejsc zdarzy się załapac na refundowane leki, bo w gyn od stymulacji do stymulacji musi być 3 miesiace przerwy- w wyjatkowych sytuacjach 2- np w przypadku bardzo słabej odpowiedzi na stymulacje.
    Jak u Was było? Bo z tego co piszesz to tam podchodziliscie?
    1 procedura udana? Jaka stymulacja? Ogólnie to ogromnie gratuluję :)

To jest juz szczyt szczytów. Chociaż leki mogliby zostawić refundowane. Bo same leki to już bez refundacji koszt kilku tysięcy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka oficjalnie gratuluję :-)
    Kayaa i dla Ciebie gratulacje <3
    Suomi bardzo dobre i opłacalne posunięcie :-) gratuluję kwalifikacji.
    Vioris bardzo mi przykro :-( szkoda że nie mogłaś zrobić taj jak Suomi

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz co do snów ciężarówek ;-) u mnie aktualnie spokój ale w pierwszych tygodniach noc w noc sex mi się śnił :-D
    W ubiegłym tygodniu we śnie wykłucałam się z lekarzem o cesarkę ;-) i to tyle, teraz spokój...

ComeToMeBaby, Vanili lubią tę wiadomość

• Vanili Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Teraz co do snów ciężarówek ;-) u mnie aktualnie spokój ale w pierwszych tygodniach noc w noc sex mi się śnił :-D
    W ubiegłym tygodniu we śnie wykłucałam się z lekarzem o cesarkę ;-) i to tyle, teraz spokój...
    Apropos porodu...

Jestem już w domu. Przegladam na spokojnie wypis a tam... ciaza 9 tc a pare
    linijek niżej. .
    poród: podana data, godzina, podjęte działania.

Mówię wam laski jak poród to tylko w wlkp - nawet się nie zorientujecie ze urodzilyscie hyhy

Mój gin padnie jak to zobaczy a potem chyba się zapali ze wstydu co w tym naszym szpitalu wypisują za pierdy...

ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka, Julita76 lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaliczyłam trzecie usg i nastąpiła radykalna zmiana na prawym jajniku nie mam juz 6 pęcherzyków ale 9 a 6 w granicach 20-21mm także dużo bardziej się rozwinęły niż za pierwszym razem, oby tylko nie okazały się puste. Za 7 minut podam sobie ovitrelle i jutro odpoczywam dzień bez strzykawek :) w środę na 11.30 punkcja. Mam jeszcze pytanie czy Betadine jest na recepte? bo doktorek zapomniał o receptach na kilka leków i o czopku również, więc tak myślę, że miło by było gdybym chociaż jutro wzięła przed zabiegiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 23:55

szurusiowa, ComeToMeBaby, Julita76, Vanili lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ