X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania na pewno słabe nasienie jest wskazaniem do isci i imsi
    Mój mąż miał b.dobre nasienie więc miałam zwykłe ivf
    Ale jeżeli coś idzie nie tak to embriolodzy zmieniają procedurę z ivf na imsi np

Ps. A Dr Ci na wizycie nie powiedział jaką metodą będą zapładniać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 09:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Vioris, ale przecież ty do niego pisałaś maila, prawda? opisywałaś mu wszystko - waszą historię choroby? Bo korespondowałaś z nim, pisał ci jakie badania wymagane są do kwalifikacji. Czy on wtedy poznał wyniki nasienia i inne rzeczy?
    Pamiętaj, że kwalifikując do rządówki musi się trzymać zasad kwalifikacji, żeby mógł was zapisać. Tak czy inaczej decyzja należy do niego, owszem, ale nie może zrobić tego bez wskazań ujętych w programie. Czy dopiero na wizycie dowiedział się o szczegółach?
    Kometa właśnie doktorek wymysla az nad to badz interpretuje wedlug siebie czynniki kwalifikacyjne. Ja mialam czynnik jajnikowy czyli 6 cykli stymulowanych, to to tez wysmial twierdzac ze czegos takiego nie ma w czynnikach, na stronie artvimedu znalazlam ten czynnik ale poszerzony o iles tam inseminacji, ogolnie na kazden czynnik wymieniony w programie ma swoja interpretacje:/ na zaświadczeniu od gin mialam tez zaznaczone 2 lata leczenia.

• vioris Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Vioris, ale przecież ty do niego pisałaś maila, prawda? opisywałaś mu wszystko - waszą historię choroby? Bo korespondowałaś z nim, pisał ci jakie badania wymagane są do kwalifikacji. Czy on wtedy poznał wyniki nasienia i inne rzeczy?
    Pamiętaj, że kwalifikując do rządówki musi się trzymać zasad kwalifikacji, żeby mógł was zapisać. Tak czy inaczej decyzja należy do niego, owszem, ale nie może zrobić tego bez wskazań ujętych w programie. Czy dopiero na wizycie dowiedział się o szczegółach?

No właśnie mu pisałam i wiedział :( a mimo to, dał nam nadzieję, żeby ją zabić na wizycie :( Tym bardziej byliśmy w szoku, bo myślałam że skoro nas przyjął w pon to już to będzie tylko formalność :(

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Na niedzielę też umawiają jak tak termin wypada, ja miałam transfer w niedzielę właśnie :)
    acha, ok- dzięki za informację :)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ania na pewno słabe nasienie jest wskazaniem do isci i imsi
    Mój mąż miał b.dobre nasienie więc miałam zwykłe ivf
    Ale jeżeli coś idzie nie tak to embriolodzy zmieniają procedurę z ivf na imsi np

Ps. A Dr Ci na wizycie nie powiedział jaką metodą będą zapładniać?
    Właśnie nie powiedział, u nas bylo slabe nasienie ale w ostatnim badaniu niby bylo w normie tylko morfologia poniżej normy bo 3%

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Vioris nawet nie wiem co powiedzieć :( przykro mi bardzo.

Mimo to z tym HSG wydaje mi się że, może warto abyś to zrobiła. Można to zrobić na kasę chorych wystarczy że twój lekarz prowadzący Cię na to skieruje a najlepiej jakby pracował w szpitalu. Mimo tego że, byłaś w ciąży i mimo iż masz dziecko zrosty na jajowodach mogły się zrobić w wyniku nawet zwykłego zapalenia a nawet z powodu łyżeczkowania. Jest wile kobiet które mają dziecko a przy staraniach o drugie okazuje się że, jajowody są niedrożne.
    Ja też mam niedrożne właśnie z powodu zapalenia które przeszłam bezobjawowo. Potem wykonali mi laparoskopie i niestety nie udało się udrożnić.
    Może by warto to sprawdzić? Nic nie tracisz a przynajmniej będziesz miała pewność że w środku jest wszystko o.k
    zgadzam się ze mogły się zrosty porobić i ciąża o niczym nie świadczy.
    czy jest jednak sens robienia dla robienia? w obliczu invitro?
    wiem, ze moja gin zanim jeszcze o klinice mówiła to powiedziała żebym zrobiła hsg bo tego na pewno będą wymagać w klinice. i rzeczywiście- w obu mnie o to pytali.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Właśnie nie powiedział, u nas bylo slabe nasienie ale w ostatnim badaniu niby bylo w normie tylko morfologia poniżej normy bo 3%
    A dostałaś jakieś dokumenty do domu? Jeśli tak to na nich Ci powinno pisać którą metodę zastosują

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Jak u Was było? Bo z tego co piszesz to tam podchodziliscie?
    1 procedura udana? Jaka stymulacja? Ogólnie to ogromnie gratuluję :)

To jest juz szczyt szczytów. Chociaż leki mogliby zostawić refundowane. Bo same leki to już bez refundacji koszt kilku tysięcy.
    Ja robilam ivf w Gyn, w pazdzierniku, wiec jeszcze mogli mi zaplodnic wszystkie komorki jakie mi pobrali. Z 12 komorek mialam 6 zarodkow. Stymulacja 9 dni gonal 150+ cetrotide, czyli krotki z antagonista. Amh 6,5. Udana pierwsza procedura, ale crio. Za pierwszym razem transfer 6A nieudany, udane crio dwoch trzydniowych zarodkow 8 i 10 A. Zostaly mi jeszcze 3 mrozaczki. U mnie brak problemow, u mojego tylko lekko obnizona ilosc nasienia- ale nie chcielismy dluzej czekac- pragnienie Marceliny JUZ!!! bylo dla nas silniejsze niz co kolwiek innego, wiec zdecydowalismy sie na ivf by ten proces maxymalnie przyspieszyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 09:35

Lola79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    zgadzam się ze mogły się zrosty porobić i ciąża o niczym nie świadczy.
    czy jest jednak sens robienia dla robienia? w obliczu invitro?
    wiem, ze moja gin zanim jeszcze o klinice mówiła to powiedziała żebym zrobiła hsg bo tego na pewno będą wymagać w klinice. i rzeczywiście- w obu mnie o to pytali.
    Myślę że, zawsze to jakaś nadzieja bo jeżeli tfu tfu okazało by się że, są niedrożne to w wielu przypadkach można je udrożnić podczas laparoskopii

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kochane moze ktoras z Was wie jakie sa wskazania według doktorka do isci i imsi?
    do ICSI masz wyszczególnione w programie, choćby na stronie Artvimedu.
    IMSI jest rodzajem ICSI- tu już decyzja lekarza. Np nam powiedział- mamy niską liczbę plemników i złe parametry- morfologia, ruchliwość itp.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    A dostałaś jakieś dokumenty do domu? Jeśli tak to na nich Ci powinno pisać którą metodę zastosują
    Nie, nic nie dostałam :( jutro musze zapytać koniecznie.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kometa właśnie doktorek wymysla az nad to badz interpretuje wedlug siebie czynniki kwalifikacyjne. Ja mialam czynnik jajnikowy czyli 6 cykli stymulowanych, to to tez wysmial twierdzac ze czegos takiego nie ma w czynnikach, na stronie artvimedu znalazlam ten czynnik ale poszerzony o iles tam inseminacji, ogolnie na kazden czynnik wymieniony w programie ma swoja interpretacje:/ na zaświadczeniu od gin mialam tez zaznaczone 2 lata leczenia.
    jest tak:
    Czynnik jajnikowy - zaburzenia jajeczkowania
    (rozumiem to tak, że łapiesz się na ten czynnik, jeśli masz zaburzenia jajeczkowania i indukcja jajeczkowania jednak się nie powiodła)

nieskuteczna indukcja jajeczkowania (brak owulacji lub LUF) po zastosowaniu cytrynianu klomifenu i gonadotropin
    brak ciąży po 6 skutecznych cyklach (uzyskanie jajeczkowania) indukcji owulacji

jeśli jednak takich zaburzeń nie masz (np twój lekarz prowadzący tego nie stwierdził) to łapiesz się na niepłodność idiopatyczną. Może to miał na myśli mówiąc, ze nie ma czynnika jajnikowego.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    No właśnie mu pisałam i wiedział :( a mimo to, dał nam nadzieję, żeby ją zabić na wizycie :( Tym bardziej byliśmy w szoku, bo myślałam że skoro nas przyjął w pon to już to będzie tylko formalność :(
    cofnij się kochana do mojego posta na poprzedniej stronie- edytowałam go dodając coś jeszcze. zerknij.

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie wiem jak to jest... Ja niby miałam prawie 3 lata starań- nie miałam zaświadczeń, ale wyniki badań z opisami oraz kserokopie karty gdzie lekarz prowadzący wpisał że on proponuje ivf jako dalszą metodę leczenia. Poszłam z niepłodnościa idiopatyczna a doktor stwierdził sam ze przecież tu jest dodatkowo czynnik jajnikowy - 8 cykli na clo , dodatkowo tylko jedna iui
    W planach miałam zwykle ivf a 4 komórki zaplodnili imsi...
    Jakby na każdym kroku mi pomagali...
    Edit: zaskakuje mnie strasznie szukanie problemów, no chyba że faktycznie nie ma spełnionych warunków... Ale jak już jest kwalifikacja z innej kliniki to nic tylko zacierać ręce ze kasa sama przyszła :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 10:38

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka bo oni wiedzieli że, im wskaźnik w klinice podwyższysz :) i że uda się wam za pierwszym podejściem hihihi

ewa84 lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit: kurka. widziałam, że się pojawiła Pabelka i pomyliłam ją z wizytą kwalifikacyjną, a ty Pabelka zaraz ruszasz, no nie? :) uff...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 10:26

ewa84 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina: a pytałas jak to jest z kosztem przechowywania? Czy cena podana dotyczy1 zarodka?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ewelina: a pytałas jak to jest z kosztem przechowywania? Czy cena podana dotyczy1 zarodka?
    Hyhy no właśnie tak się zestresowałam tym całym drapankiem że zapomniałam hyhyh nie zapytałam nawet o moją tarczycę ech
    ale pisałam dziś na wątku ivf i z tego co dziewczyny piszą to płatność jest liczona jako całość a nie za każdy osobny zarodek :) także spokojna głowa :)

ewa84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny wywiad z naszym Doktorkiem :D invitro kontra naprotechnologia

http://www.radiokrakow.pl/rozmowy/co-oferuje-naprotechnologia/

ewa84, szurusiowa, Bydgoszczanka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe gasił panią doktor przy każdym pytaniu :-D

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ