Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:znalazłam coś takiego: https://imeds.pl/crinone-80-mg-g
Dawkowanie
Począwszy od dnia transferu zarodka, należy wprowadzać do pochwy 1,125 g żelu dopochwowego Crinone (90 mg progesteronu) 1 raz na dobę. W przypadku potwierdzenia ciąży w badaniach laboratoryjnych, leczenie należy kontynuować przez całkowity czas leczenia wynoszący 30 dni.
czyli wychodziłoby, że ze dwa opakowania zaleca producent.
a od punkcji do bety to powinno zejść jedno opakowanie właśnie.
na ile opakowań dostałaś receptę? i jaką cenę ci podali w tej aptece? ja znalazłam w aptece z Białegostoku i we Warszawie za niecałe 200. Ale: lek na receptę odbiór osobisty.
Mam na jedno opakowanie dodatkowo duphaston, unidox i encorton oczywiscie wszystko na 100%. cena crinone 250 zl
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Lonia wrote:Mam na jedno opakowanie dodatkowo duphaston, unidox i encorton oczywiscie wszystko na 100%. cena crinone 250 zl
-duphaston nie jest objęty refundacją (bo ma tańszy zamiennik Luteinę- ona jest refundowana)
-unidox nie jest objęty refundacją
-o crinone to nie wspominajmy
-encorton- refundacja tylko w nowotworach złośliwych, "eozynofilowe zapalenie jelit u dzieci do 18 roku życia; miastenia; zespół miasteniczny; miopatia zapalna; neuropatia zapalna (z wyjątkiem zespołu Guillaina - Barrego); obturacyjne choroby płuc - w przypadkach innych niż określone w ChPL; choroby autoimmunizacyjne - w przypadkach innych niż określone w ChPL; stan po przeszczepie narządu, kończyny, tkanek, komórek lub szpiku".
więc- tu akurat musiał wypisać wszystko na 100%.
pamiętam, ze receptę na te cuda wianki mi wypisał jedną, a luteinę na ryczałt na drugiej recepcie. no- inna sprawa, że na jednej recepcie liczba leków też jest ograniczona.
edit: ale jaja, estrofem jest refundowany w przypadku tajemniczo brzmiącego symbolu F64.0 (wg ICD-10). Wiecie co to? TransseksualizmWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 20:03
ewa84, szurusiowa, Vanili lubią tę wiadomość
-
Ta druga procedura finansowo nieźle mnie pociagnie już nie mam 790zł za leki do stymulacji do tego teraz jak pisze Ewa 370 zł i już na wypisie mam podane, że po transferze estrofem, gonapeptyl i clexane paskudne. Także nieźle oschudzaja portfel, szkoda, że tak kg z nimi nie leca
-
Lonia wrote:Ta druga procedura finansowo nieźle mnie pociagnie już nie mam 790zł za leki do stymulacji do tego teraz jak pisze Ewa 370 zł i już na wypisie mam podane, że po transferze estrofem, gonapeptyl i clexane paskudne. Także nieźle oschudzaja portfel, szkoda, że tak kg z nimi nie leca
bo patrzę na ceny
żesz kuźwa... wersja master:
Clexane forte, roztwór do wstrzykiwań, 150 mg/1 ml.
W opak. 10 amp.-strz.po 1 ml.
cena 100%: 384,52 złWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 20:23
-
Hmmm clexane 0,4 te tańsze a gonapeptyl dostałam bez refundacji i płaciłam 53zł ehh
W ogóle widzę że za duphaston płaciłam po 37 zł a u siebie 24zł... Duphaston ma chyba jedną dawkę?
Edit: clexane 114zl
Encorton- 12zl
Estrofem-15zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 20:52
-
nick nieaktualny
-
ComeToMeBaby wrote:a to ciekawe bo w opisie refundacji jest o profilaktyce przeciwzakrzepowej. robią człowieka na każdym kroku w konia.
Wszystko się zgadza, ale muszą być udokumentowane czynniki ryzyka związane z zakrzepami.
Ja mam w ciąży clexane na refundacje z powodu mutacji genu związanego z nadkrzepliwoscia.
Duphaston ma jedną dawkę. Luteina nie jest jego odpowiednikiem, bo to inne substancje czynne. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:Kometa wpisz mnie na 6.02 na 2 usg i wstepnie na 8.02 na punkcje.
spokojna twoja rozczochrana będziesz w najnowszej odsłonie kalendarzaAnia1986 lubi tę wiadomość
-
Julita76 wrote:Lonia super wynik, to teraz tylko czekać na info o zarodkach i już niedługo transfer i znowu będziemy trzymać kciuki za pozytywną betę
Ania też ładny wynik, teraz to już z górki będzie i tempa szybkiego wszystko nabierze