Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Lonia wrote:Dziewczyny a jak to jest z reszta pobranych komórek, mianowicie mam 30 lat więc moga zapłodnić tylko 6 a uzyskaliśmy 12. Więc co z pozostała 6?hm....
tak się postępuje z oocytami jeśli nie dałaś dyspozycji aby je mrozic (płatne, drogie, mrożone oocyty nie znoszą dobrze tak samego mrożenia jak i odmrażania). -
ewa84 wrote:No niestety tak samo jest z clexane przy ivf nie należy się refundacja
Mi dwa pierwsze razy w szpitalu wypisali na 100% ale mój gin uznał, że w tym stanie należy się refundacja.
Co prawda, trzeba czekać na clexane bo nie zawsze jest od reki ale przynajmniej cena 12,50 jest do przeżycia. -
ComeToMeBaby wrote:utylizacja.
tak się postępuje z oocytami jeśli nie dałaś dyspozycji aby je mrozic (płatne, drogie, mrożone oocyty nie znoszą dobrze tak samego mrożenia jak i odmrażania).ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLola79 wrote:Ania daj znać jak po 1 dawce Cetrotide
Lonia, Lola79 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania: też tak robiłam bo w tym od cetrotide nie widać pecherzyków i chociaż sama igła była ok.
Lonia: Co do komórek: była jeszcze opcja oddania do adopcji
Vanili; no może dlatego gin uznał że mi się należy ta refundacja
Lola: powodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:01
Lola79 lubi tę wiadomość
-
FORUMOWE CIĄŻE: http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer- ciąża bliźniacza, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, Kayaa- 31.12.2015 criotransfer, Graśka- 21.01.2015 transfer
KALENDARZ KCIUKOWY:
04.02 Lola79- I usg
05.02 Ewa84- wizyta u lekarza prowadzącego http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
06.02 ComeToMeBaby- usg
06.02 Ania1986- II usg
08.02 Ania1986- punkcja http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
10.02 pabelka88- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
10.02 vioris- wizyta w GynCentrum
19.02 Torunianka – termin @ i rozpoczęcie stymulacji
19.02 Julita75- badania prenatalne http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
Lonia lubi tę wiadomość
-
ewa84 wrote:Lonia: Co do komórek: była jeszcze opcja oddania do adopcji
ale takie rzeczy to powinny być ustalone najpóźniej przed samą punkcją podczas wypisywania tych wszystkich papierów. Tam była rubryka o oocytach. Wiem, że było o mrożeniu, bo sama to zaznaczyłam, w pomroczności jakiejś sądząc że pytanie było o nadprogramowe zarodki a że mieliśmy jeszcze jakieś pytania do lekarza a propos papierów to wziął nas do gabinetu. I jak to zobaczył to nas skorygował Ale- chyba nie było nic o adopcji własnie. Wiem, że było o utylizacji, bo w tej pomroczności cały czas myśląc powiedziałam zdziwiona do męża, że przecież zarodków się nie utylizuje...
Zmierzam do tego, że takie sprawy jak np co zrobić z oocytami, ile komórek zapładniamy (chociaż tu jest akurat miejsce w papierach aby to wpisać jeśli chcemy mniej zapladniać niż można), czy mrozimy pojedynczo czy podwójnie, ile zarodków podamy, jakim protokołem przebiegnie stymulacja oraz w jaki sposób zapłodnimy komórki- to wszystko powinnyśmy się dowiadywać od lekarza i mieć możliwość porozmawiania z nim o tym.
U mnie w sprawie oocytów - nie dotyczyło. Jestem 35+ , braliśmy wszystko i wszystko zapładnialiśmy, nie zgłaszałam że chcę mniej.
W sprawie stymulacji- nie wiem czemu wybrał taką a nie inną, mogę się tylko domyślać, nie powiedział czemu. Wiedzieliśmy jednak, ze zostanie zastosowane IMSI i dlaczego.
Wiedziałam dlaczego nie odbył się transfer, choć doczytać musiałam w necie.
Nie wiedziałam natomiast co oznacza następny plan i recepty które wypisał- sama doszukałam się w necie że takie przygotowanie do crio oznacza cykl bezowulacyjny i w jakich przypadkach się go stosuje. I uważam, że mógł ze mną choć ze dwa zdania na ten temat zamienić, bo mam wątpliwości czy rzeczywiście są u mnie wskazania do cyklu bezowulacyjnego. Rozważam jednak (całkowicie po fakcie przecież), że nie wiedząc czy miewam co cykl owulki (o to w ogóle nie zapytał), biorąc pod uwagę również wiek zastosował taką procedurę aby ewentualnie nie stracić cyklu, co w obliczu czerwca 2016 jest dość istotne. Nie protestuję więc, ale wiem że przyjmowanie dużych dawek estrogenu nie jest obojętne dla mojego organizmu, a nie musiałabym tego aż tyle przyjmować (a może wcale).
Chodzi mi o to, że w czasie tego nawału pacjentów i pośpiechu jako takiego (może nie aż tak odczuwanego w gabinecie, a jednak ja musiałam dr zatrzymywać we fotelu zadając pytanie o ciąże bliźniacze, bo dr już chciał się z nami żegnać i odniosłam wrażenie, że mu to średnio pasuje- raz że go zatrzymujemy, a dwa ciąże bliźniacze, a trzy że mamy prawo wyboru zdecydowania o dwóch bo on jest za tym aby jeden i jeśli wybierzemy dwa to zrobimy to pewnie wbrew jego chęciom), nie ma czasu na rozmowę i wyjaśnienie czemu tak a nie inaczej i jakie są alternatywy. Może teraz będzie inaczej, spokojniej. Bo owszem- odpowie na pytanie, ale trzeba samemu znać temat aby je zadać.
-
Przy zarodkach była opcja adopcji coś w sensie ze jak nie zapłacisz za przechowywanie, może któraś z dziewczyn ma te dokumenty? Pewnie Ania dostanie na następnej wizycie
No trochę kiepsko że nie ma czasu żeby wszystko omówić dokładnie mi zabrakło tego przy tej papierologii. Na wizycie kwalifikacyjnej natomiast mogłam zadawać pytań ile chciałam. Mąż też pytał o bliźniaki i takie tam...
Dziewczyny wiecie że ja mężowi w zeszłym tygodniu wmowilam tłusty czwartek :pWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 10:09
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:Cześć kochane!
Lola kciuki mocne
Moj progesteron z 6dc -0,60 a estradiol 305.5, dobrze jest? Czy jednak ten estradiol moglby być wyższy? -
Ania1986 wrote:Lonia kochana w ktorym Ty dc mialas ponad 500 estradiol
Lola kciukasy kochana! ale nam się poluzowało w kalendarzu i podobnie się zrobiło w klinice na korytarzu, wczoraj po punkcji w zasadzie było pusto jak by mieli za chwilę zamykać. Wczoraj też była masa telefonów na rejestracje w sprawie rzadówki. Wszystkim odmawiano
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość