X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    A moich jajkow jest 9, 5 na prawym i 4 na lewym, endo 7 mm najwiekszy ma 13 mm od dzis cetrotide, w sobotę usg i punkcja w poniedziałek, na dzień dzisiejszy jest wszystko tak jak powinno byc w 6 dc.
    A doktorek w systemie wpisal sobie czynnik meski hihi i bedziemy sie zapladniac imsi :-D
    Super. My też mamy imsi. Mam nadzieje że u mnie tez będzie dobrze jutro.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    No właśnie sytuacja nie bardzo sprzyjala bo właśnie czekalam na doktorka, co by mi kolejka nie przepadla ;) a poza tym tam drzwi wstawili w tym korytarzu i nawet nie wiedzialam gdzie poszli ;)
    nie ma "firanek"? :P

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    A moich jajkow jest 9, 5 na prawym i 4 na lewym, endo 7 mm najwiekszy ma 13 mm od dzis cetrotide, w sobotę usg i punkcja w poniedziałek, na dzień dzisiejszy jest wszystko tak jak powinno byc w 6 dc.
    A doktorek w systemie wpisal sobie czynnik meski hihi i bedziemy sie zapladniac imsi :-D
    nooo- elegancko

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    nie ma "firanek"? :P
    Nie zaraz na skrzyżowaniu korytarza po prawej stronie sa drzwi wstawione

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Nie zaraz na skrzyżowaniu korytarza po prawej stronie sa drzwi wstawione
    noooo, to mnie tam rzeczywiście dawno nie było :) hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:41

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow no ja byłam zaledwie kilka dni temu i drzwi nie było :) w sumie to dobrze że je wstawili. W końcu to jest część gdzie jest pracownia embriologów i pokój na zabiegi. Więc to pownno być oddzielone od poczekalni

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak bylam 20 stycznia to tez jeszcze nie bylo

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hyh wstawili bo ciągle ktoś im tam chodził i musieli prosić żeby nie wchodzić a teraz porządek mają ;) superior

Ania: bardzo dobry wynik :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! no dziś długo leżakowałam bo miałam 13 pęcherzyków i trochę po nich się nacierpiałam i zaczęłam krwawić poza tym wszystko elegancko. Dostałam dwie kroplówki, kołderkę, podusię i męza w bonusie ;) Aniu pytałam mojego M czy nie widział Ciebie buszujacej na forum hihi ale chyba za bardzo był przejęty punkcja. Wynik końcowy mamy 12 kumulusów jutro do godz. 15 maja zadzwonić z informacja ile mamy zarodków. No i oczywiście dostałam cudowny lek crinone, właśnie obdzwaniam apteki, może jedna mi ściagnie z Warszawy, za jakieś 10minut będę miała info.

ComeToMeBaby, Lola79, ewlinaaa85, szurusiowa, Suomi, Vanili, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia- brawo! 12 kumulusów piękny wynik. To czekamy na info ile się zapłodni :)
    Jak się czujesz? Jest ok? Mi też musiały dać kołdrę bo mnie telepało we wszystkie strony.
    Ja pierniczę crinone- to ja się ustawiam do ciebie w kolejkę po info skąd to brać, bo pytałam u siebie na osiedlu i aptekarka tylko odrzekła: w hurtowniach brak. Może w Kraku na miejscu mają dostępne? Swoją drogą Chrustu mógłby brać pod uwagę dostępność leku... Czy on jest taki znów cudowny.. No nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 16:36

Lonia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apteka żyj zdrowo na królowej jadwigi na jutro mi ściagna z Warszawki, dziś niestety pozostanę przy Luteinie. Czuję się tak w miarę :) zawsze mogło być gorzej. Sa jakies apteki w Krakowie z tym zelem ale ja juz nie mialam ochoty na ten rajd bo i gwarancja dostepnosci zadna.do piatku odpoczywam szczesliwie ;)

ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia piękny wynik :) ja też pod kołderką spałam czułam się jak w domu hyhy jak się przebudziłam to zaraz wołali męża :)
    Crinonen dostaniesz na pewno w aptece na bratysławskiej w kauflandzie w Krk oczywiście. Ja się o tym dowiedziałam jak już w domu byłam :/ bo myślałam że u siebie dostanę go bez problemów a tu zonk.

ComeToMeBaby, szurusiowa lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia: super wynik :)
    Faktycznie w Kauflandzie na Bratysławskiej są dobrze zaopatrzeni:) no i Kryniczna też i zaraz za Kryniczna dwie ulice dalej Dayana czy jakoś tak i na Krynicznej bez problemu dostałam tylko dwie ampułki gonapeptyl nie wiem jak inne apteki do tego podchodzą, minus ze na drugim końcu miasta

Żel jest dobry faktycznie gdyby nie ta zwrotna cena to bym szukala go po Warszawie, bez porównania z luteina, która wycieka i trzeba jej brać kilogramy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 18:03

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Lonia: super wynik :)
    Faktycznie w Kauflandzie na Bratysławskiej są dobrze zaopatrzeni:) no i Kryniczna też i zaraz za Kryniczna dwie ulice dalej Dayana czy jakoś tak i na Krynicznej bez problemu dostałam tylko dwie ampułki gonapeptyl nie wiem jak inne apteki do tego podchodzą, minus ze na drugim końcu miasta
    Ewa widzę że, Ty już weteran jesteś :) krakowskie apteki masz już w małym palcu hihi
    Mi na bratysławskiej gonapeptyl też bez problemów dała dwie ampułki. W krk apteki ogólnie są dobrze zaopatrzone :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe szukałam raz menopuru to mnie w końcu w gk pokierowali ma Bratysławska :) po punkcji doktor Ch. już sam powiedział gdzie jechać żeby dostać leki :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, super że wszystko ok :* Zawsze ta punkcja to taka chyba najbardziej stresująca procedura w trakcie ivf.

Lonia lubi tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Lonia super wieści u Was obu :)
    Jutro mój dzień. Ciekawe czy coś tam urosło. Nie boli mnie nic, jajek nie czuję.
    Za to straciłam głos i dopadło mnie zapalenie górnych v dróg oddechowych. Choruje na to chroniczne i lekarze nie mają pomysłu co z tym zrobić :/ póki co mam coś na głos gardło kaszel i faszeruje się końskimi dawkami witaminy C.
    jutro. Zapytam lekarki co mogę bezpiecznie zażywać.
    Jeśli mam mieć puncje i transfer to wolałabym być zdrowsza niż chorsza ;)
    Trochę się boje jutra. Ale trza brać na klatę ;)

co do crinone w mojej aptece też brak. Pytałam dziś przy okazji innych zakupów. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 18:57

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra- a ile tego Crinone trzeba kupić po transferze?

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno sa pakowane po 6 i po 15 ale ta wersja pakowana po 6 jest malo dostepna. No i nam moze te 15 nie wystarczyc poniewaz bierzesz od punkcji az do bety.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Podobno sa pakowane po 6 i po 15 ale ta wersja pakowana po 6 jest malo dostepna. No i nam moze te 15 nie wystarczyc poniewaz bierzesz od punkcji az do bety.
    znalazłam coś takiego: https://imeds.pl/crinone-80-mg-g

Dawkowanie

Począwszy od dnia transferu zarodka, należy wprowadzać do pochwy 1,125 g żelu dopochwowego Crinone (90 mg progesteronu) 1 raz na dobę. W przypadku potwierdzenia ciąży w badaniach laboratoryjnych, leczenie należy kontynuować przez całkowity czas leczenia wynoszący 30 dni.

czyli wychodziłoby, że ze dwa opakowania zaleca producent.
    a od punkcji do bety to powinno zejść jedno opakowanie właśnie.
    na ile opakowań dostałaś receptę? i jaką cenę ci podali w tej aptece? ja znalazłam w aptece z Białegostoku i we Warszawie za niecałe 200. Ale: lek na receptę odbiór osobisty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 19:22

c5e015d88e.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ