X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola: 8 to optymalna liczba :) być może Twoje jajniki wolniej reagują, Masz długie cykle zazwyczaj czy Ty pisałaś o tych 27dniowych?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Witajcie. Dotarłam do domku.
    Co do podglądu. Wieści średnie. Prawy jajnik się buntuje. Nie chce współpracować ;) Tylko dwa pęcherzyki. Lewy 6, w tym 4 po 8 mm. Wiec na USG widac 8 szt. Poki co.Ogólnie zazwyczaj czułam właśnie lewy wiec prawy od zawsze pewnie słaby. Pani dr K pytała czy operacji żadnych nie miałam nawet. Ogólnie to pamiętała mnie z 1 wizyty w listopadzie :)
    Druga wizyta w sobotę, kolejna w poniedziałek. I pewnie w okolicach czwartku punkcja
    Jutro wieczorem włączam Cetrotide.
    Krew oddałam. Nie zemdlalam ;)

Kometa wpisz mnie w kalendarzyk ;)
    Lola to czyli największe po 8 mm?, nie martw sie masz tylko o 1 mniej ode mnie ;) kazała Ci wlaczyc juz od jutra cetrotide? ja czytałam ze wlacza sie dopiero jak pojawi sie jakis pecherzyk minimum 12 mm. U mnie zawsze lewy pracował na pełnych obrotach, z prawego raz na kiedys była owulacja i teraz tez tak stawiałam ze pewnie lewy naprodukuje a w prawym bedzie lipa a tu szok bo prawy 5 szt, a lewy 4. A w sobote to na ktora masz? ja na 12:15

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lola jak zaczniesz brać cetroide to wszystko zacznie współpracować :D
    pamiętaj że, mniej nie zawsze znaczy gorzej. Bo mogą Ci urosnąć z tego bardzo ładne pęcherzyki :)
    Byle jedna ładna komórka i sprawny plemnik :)
    Lekarka powiedziała że może lewy jeszcze nadrobi za prawego kolegę ;)
    Ciut dłużej będę stymulowana. Ale cel szczytny. Czekamy wiec na sobotę :)
    Postanowiłam sie nie stresować. Plus że raczej hiperka mi nie grozi ;) a jak na mój wiek nie jest tragicznie.

ewlinaaa85, Lonia, Ania1986, szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazwyczaj owulkę mam z prawego i ten zazwyczaj bardzo odczuwam a mimo to więcej pęcherzyków miałam po lewej stronie :D

Ania1986 lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Byle jedna ładna komórka i sprawny plemnik :)
    Lekarka powiedziała że może lewy jeszcze nadrobi za prawego kolegę ;)
    Ciut dłużej będę stymulowana. Ale cel szczytny. Czekamy wiec na sobotę :)
    Postanowiłam sie nie stresować. Plus że raczej hiperka mi nie grozi ;) a jak na mój wiek nie jest tragicznie.

No nie życzę Ci hiperki ale uważaj na objawy tak czy inaczej ją też miałam tylko 9 z czego 8 dojrzałych i w dniu transferu tragedii nie było a później chyba po gonapeptyl jajniki dały czadu ;p oczywiście nie życzę nikomu ale lepiej być czujnym :)

ewlinaaa85, Lola79 lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Lola: 8 to optymalna liczba :) być może Twoje jajniki wolniej reagują, Masz długie cykle zazwyczaj czy Ty pisałaś o tych 27dniowych?
    Cykle mam różne od 23-28 dni.
    No luz poczekamy co będzie dalej :)

Ania no tak mi kazała podawać. Od jutra wieczór.
    Wizytę mam na 13 :) nawet nie zapytałam u kogo. .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Cykle mam różne od 23-28 dni.
    No luz poczekamy co będzie dalej :)

Ania no tak mi kazała podawać. Od jutra wieczór.
    Wizytę mam na 13 :) nawet nie zapytałam u kogo. .
    o to moze sie zobaczymy :) ja tez nie wiem na ktora mam bo mnie maz umawiał jak ja poszłam sie kłuc:P zaraz zadzwonie i sie dowiem :P

Edit: ja mam do dr Krysty , zna ja któraś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 16:52

Lola79, ewa84 lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    o to moze sie zobaczymy :) ja tez nie wiem na ktora mam bo mnie maz umawiał jak ja poszłam sie kłuc:P zaraz zadzwonie i sie dowiem :P

ewelina :)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:

Dr. Krysta powiadasz :) ja znam i Ewa też miała u niej wizytę :) mi robiła punkcję

ewa84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelino jak wrażenia po wizytach u tej Pani? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Ewa ale się zgadałyśmy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale konkretna babka, zna sie na rzeczy? ;P

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu: Ok tylko musisz pytać o wszystko bo sama zaduzo nie powie :)
    Edit: jamiałam mały problem z receptą u niej no ale ostatecznie załatwiłam sprawę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 16:59

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nie jest zła :) zna się na swojej robocie a to najważniejsze, tylko tak jak Ewa pisze - mało rozmowna, przynajmniej taka była w dzień kiedy nas przyjmowała hyhy wszystkie info musiałam z niej wyciągać heh
    Ale nie jest zła na prawdę :)

Ewa już wiem jak się nazywała pani Dr która mi robiła scratching :) Dr. Kaczmarczyk :D baaaardzo ale to bardzo przyjazna Dr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 17:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Aniu: Ok tylko musisz pytać o wszystko bo sama zaduzo nie powie :)
    Edit: jamiałam mały problem z receptą u niej no ale ostatecznie załatwiłam sprawę ;)
    No ona akurat bedzie decydowac o tym kiedy bedzie punkcja i wypisywac recepte na ovitrelle(chyba zamowie w dozie w razie W gdyby nie mieli w klinice)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    No ona akurat bedzie decydowac o tym kiedy bedzie punkcja i wypisywac recepte na ovitrelle(chyba zamowie w dozie w razie W gdyby nie mieli w klinice)
    ovitrelle powinnaś dostać (kupić) w klinice przynajmniej my miałyśmy taką możliwość no i oczywiśćie betadine czopki

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina; Tak tak też miałam u niej wizytę w 6dc super babka :) dlatego może później byłam zawiedziona wizyta u innej pani K. :p

Lola79 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten ovitrelle to to? bo jest tez za 190 zł jakies.
    https://www.doz.pl/apteka/p62909-Ovitrelle_250mcg05ml_6500_j.m._iniekcje_1_ampuko-strzykawka

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    A ten ovitrelle to to? bo jest tez za 190 zł jakies.
    https://www.doz.pl/apteka/p62909-Ovitrelle_250mcg05ml_6500_j.m._iniekcje_1_ampuko-strzykawka
    Kurcze nie pamiętam opakowania ale cena zabójcza!!! W klinice 80zł

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ewelina; Tak tak też miałam u niej wizytę w 6dc super babka :) dlatego może później byłam zawiedziona wizyta u innej pani K. :p
    Dziś tez byłam właśnie u dr K :)
    Bardzo sympatyczna istota.

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ