X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do którego dnia bralyscie Menopur i Cetrotide? Bo tak myślę czy mi starczy.
    Menopuru mam 1 całą ampułke i w 1 na dnie. Cetrotide 4 opakowania
    wiec Menopur mi starczy do wtorku / środy *jeśli starczy na całą dawke. Cetrotide ostatni zastrzyk mi wypadnie w poniedziałek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie zastrzyki wezmę w sobote(9dc) jak dobrze bedzie i w sobotę wieczorem pewnie tez ovitrelle(liczac ze w poniedziałek punkcja) Czyli 8 dni stymulacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 17:29

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Ja ostatnie zastrzyki wezmę w sobote(9dc) jak dobrze bedzie i w sobotę wieczorem pewnie tez ovitrelle(liczac ze w poniedziałek punkcja) Czyli 8 dni stymulacji
    Hmm a Ovitrele z Cetrotide razem? Bo jeden blokuje drugi uwalnia komórki. Ech w sobotę musze dopytać. U mnie będzie więcej wizyt. 3 na bank o ile nie 4 w środę. Mam nadzieję jednak ze moje jajca się ruszą :) póki co punkcja mi się szykuje w okolicy 13 dc. najprawdopodobniej więc za równy tydzień. Wg prognoz dr K ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 17:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat miałam puregon zamiast menopuru
    puregon brałam zawsze rano a w 6dc już zaczęłam brać cetroide wieczorem 9dc dostał ovitrelle i musiałam go zrobić w tym dniu jakoś o 23.30 :)

Ogólnie w ostatni dzień musiałam zrobić trzy zastrzyki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 17:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Hmm a Ovitrele z Cetrotide razem? Bo jeden blokuje drugi uwalnia komórki. Ech w sobotę musze dopytać. U mnie będzie więcej wizyt. 3 na bank o ile nie 4 w środę. Mam nadzieję jednak ze moje jajca się ruszą :)
    dziewczyny z tego co wiem tak brały jakos ze menopur rano, wieczorem cetrotide i pozna noca albo z rana na drugi dzien ovitrelle , chyba ze cos pomieszałam to mnie poprawcie

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam cetrotide Ok 18/19 a ovitrelle o 1.30 jakoś:)

Lola79 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ciekawe jak to u mnie bedzie bo ja cetrotide biore o 22:30 , to co za godzine bede musiała sie znow kluc? aby podac ovitrelle :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 17:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    ale w tym 9 dc tez brałas wieczorem cetrotide nie?
    Tak to był ostatni zastrzyk z cetroide
    krótko mówiąć: rano - puregon wieczorem - cetroide późną nocą - ovitrelle :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    no to ciekawe jak to u mnie bedzie bo ja cetrotide biore o 22:30 , to co za godzine bede musiała sie znow kluc? aby podac ovitrelle :P
    To zależy o której lekarz Ci wyliczy że masz zrobić ovitrelle bo robi się go 36h przed punkcją :)

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wychodzi na to że Cetrotide będę musiała dokupić. Skoro punkcia się szykuje pod konie kolejnego tygodnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    To wychodzi na to że Cetrotide będę musiała dokupić. Skoro punkcia się szykuje pod konie kolejnego tygodnia.
    Pod koniec kolejnego tygodnia??? Kurcze żeby tak długo Cię stymulowali?
    kolejne usg masz 6.02 jeśli będą chcieli kolejne zrobić to na pewno będzie to 8.02 to punkcja by Ci na środę 10.02 wyszła

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie znalazłam w jednej aptece u mnie w miescie(zadzwoniłam do 3) ovitrelle za 75 zł ,w dwóch następnych po 150 zł , ciekawe dlaczego jest taka przebitka:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    to jest troche dziwne ze mimo małych jeszcze jajek juz Ci karze brac cetrotide bo one pewnie w sobote beda miec troche powyzej 12 mm(liczac ze na dobe rosna srednio po 2mm) menopuru Ci starczy? bo mi by starczyło do poniedziałku tylko, to Tobie do wtorku jakos.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania: ceny są faktycznie zróżnicowane w aptekach tak jak z Tym duphaston w krk 37 a u mnie pod domem 24zł...

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ania: ceny są faktycznie zróżnicowane w aptekach tak jak z Tym duphaston w krk 37 a u mnie pod domem 24zł...
    no tak tylko ze u Ciebie to dwa rozne miasta ,a u mnie w jedym miescie i taka roznica :/ a zeby bylo śmieszniej to te apteki sa kawalek od siebie:P

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menopuru mam 5 pełnych dawek i 1 taką z resztek. Może wyjdzie 6 dawka z tego. Wiec ostatni zastrzyk max środa rano. Cetrotide poniedziałek wieczór ostatnia dawka. Dziwne to. 3 wizytę będę miała w poniedziałek 8 lutego. Więc trzeba będzie dokupić Cetrotide innej opcji nie widzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 18:39

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LONIA trzymam kciuki za ładne podziały!

ANIA skąd wzięłas wyniki badań krwi? Dzwoniłas? Ja swoje poznam w sobotę.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś pomieszałam
    właśnie oglądam zdjęcie usg:
    0,82
    0,79
    0,67
    1,16
    0,86
    0,82

0,75
    0,82

Wiec jeden duży jest ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    LONIA trzymam kciuki za ładne podziały!

ANIA skąd wzięłas wyniki badań krwi? Dzwoniłas? Ja swoje poznam w sobotę.
    tak, dzwoniłam, Ty tez mozesz zadzwonic jutro z rana i Ci spokojnie podadza

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Coś pomieszałam
    właśnie oglądam zdjęcie usg:
    0,82
    0,79
    0,67
    1,16
    0,86
    0,82

0,75
    0,82

Wiec jeden duży jest ;)
    Aaaa no to juz wiadomo dlaczego masz jutro wziasc juz cetrotide ;)
    Ja zdjecia usg nie dostałam buuu :(

A co do resztek to zostaje 75 dawka(z jednej ampulki) , bo wczoraj pobierałam resztki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 19:17

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ