Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania1986 wrote:Cometa no nareszcie się doczekalas
Dziewczyny a ten gonapeptyl to na lepsze zagnieżdżane czy coś pomerdalam?
W jakim celu zalecono mi Gonapeptyl daily po transferze dwóch świeżych zarodków (w dniu 1, 4 i 7 po transferze)? W badaniu USG przed podaniem zarodków nie stwierdzono cech zespołu hiperstymulacji.
Istnieją badania, w których sugeruje się, że przyjmowanie analogów hormonu podwzgórzowego GnRHa (Gonapapetylu) po transferze ma na celu wspomaganie funkcji ciałka żółtego, działa bezpośrednio korzystnie na endometrium poprzez lokalne receptory oraz wywiera bezpośrednie działanie na zarodek; być może korzystne działanie GnRHa jest kombinacją wszystkich tych działań: http://www.rbej.com/content/8/1/107
Embriolog nOvumAnia1986, pabelka88, Lola79 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzwonili. Wszystkie 3 się rozwijają. Mają jednak mało blastmetrow. Nie mają jeszcze skończonej 4 doby. . Jeśli do rana będą w fazie moruli to transfer o 12. Jeśli nie to rano miedzy 7/8 dostane telefoni przesuwamy transfer na środę rano aż dojdą do odpowiedniej formy. Zdecydowaliśmy ze jeśli będą słabsze podamy wtedy dwa.
To dalej czekam. ..
Trzymajcie za nas kciuki! Oby się dalej ładnie rozwijały.
Mam stesa. Idę dziś po wino..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:44
szurusiowa, ComeToMeBaby, Torunianka, Lonia, Vanili, Bydgoszczanka, pabelka88, Julita76 lubią tę wiadomość
-
Lola79 wrote:Dzwonili. Wszystkie 3 się rozwijają. Mają jednak mało blastmetrow. Nie mają jeszcze skończonej 4 doby. . Jeśli do rana będą w fazie moruli to transfer o 12. Jeśli nie to rano miedzy 7/8 dostane telefoni przesuwamy transfer na środę rano aż dojdą do odpowiedniej formy. Zdecydowaliśmy ze jeśli będą słabsze podamy wtedy dwa.
To dalej czekam. ..
Mam stesa. Idę dziś po wino..ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLola79 wrote:Dzwonili. Wszystkie 3 się rozwijają. Mają jednak mało blastmetrow. Nie mają jeszcze skończonej 4 doby. . Jeśli do rana będą w fazie moruli to transfer o 12. Jeśli nie to rano miedzy 7/8 dostane telefoni przesuwamy transfer na środę rano aż dojdą do odpowiedniej formy. Zdecydowaliśmy ze jeśli będą słabsze podamy wtedy dwa.
To dalej czekam. ..
Mam stesa. Idę dziś po wino.. -
Hej dziewczyny!
Jestem tutaj nowa, z moim M. staramy się o dziecko od ponad roku. Mój M. ma słabe nasienie, ja brak jednego jajnika, AMH- 1,62 brak owulacji; jesteśmy po jednej nie udaj inseminacji. Pod koniec stycznia zdecydowaliśmy na in vitro w Klinice Gyncentrum. Dziś ma 1dc, od jutra tzn. 2dc mam zacząć się stymulować Gonalem F. 75ml i Menopurem 75ml i w sobotę 6dc mam jechać na kontrolne USG. Napiszcie mi dziewczyny jak u Was wyglądała cała procedura in vitro? za którym razem Wam się udało? My z moim M. jesteśmy w Programie 2+1 w Gyncentrum. Czekam na nasze opinie. Pozdrawiam. -
Kometa, ładnie podrosło endo - trzymałam kciuki cały dzień!!!
Lola cały czas trzymam kciuki!!!Lola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Lola79 wrote:Dziewczyny czy przed transferem robią jeszcze jakieś badanie USG?
Kurcze myślicie żeby pisać do dr żeby poradził czy w razie czego brać 2 czy 1 zarodka?
Embriolog jedno; doktorek drugie. -
Jowita, zachęcam do lektury całego naszego wątku. Co prawda 326 stron, ale dowiesz się wszystkiego
Faktycznie, Graśka jutro ma usg, coś mi się pokielbasilo.
Lola, świetna wiadomość, że wszystkie się dziela za niedługo wszystkie juz będziecie w ciąży i chyba zostanę sama na wątku. -
Lola79 wrote:Dziewczyny czy przed transferem robią jeszcze jakieś badanie USG?
Kurcze myślicie żeby pisać do dr żeby poradził czy w razie czego brać 2 czy 1 zarodka?
Embriolog jedno; doktorek drugie.
albo trojaczki. no - ewentualnie czworaczki
hehehehehhee
widzę, że teraz ty stanęłaś przed dylematem. życzę udanego rozkminiania
ja dwa razy rozmawiałam o tym z Chrustem- to ci powiem co on myśli. Uważa, że z medycznego punktu widzenia ciąża bliźniacza jest ciążą podwyższonego ryzyka. I że 2 zarodki to w szczególnych przypadkach. Ogólnie to był bardzo niechętny rozmowie na temat dwóch zarodków, musieliśmy go przycisnąć. Potwierdził, że wzięcie 2 zwiększa statystycznie szansę na ciążę, ale scenariusze są różne- trzeba się liczyć z ryzykiem ciąży bliźniaczej, utraty jednego lub dwóch zarodków. I powiem ci że mój poprzedni lekarz też nie był za dwoma zarodkami- powiedział, że przy mojej budowie ciała (jak to określił: drobna) byłoby mi ciężko nosić podwójną ciążę.
Pytanie, czy zwiększając szanse na ciążę jesteś w stanie zaryzykować ciążę podwójną? -
Suomi wrote:Jowita, zachęcam do lektury całego naszego wątku. Co prawda 326 stron, ale dowiesz się wszystkiego
Tak jakby chciała sobie wybrać najskuteczniejszą metodę i zastosować na sobie. Taki casting na najlepsze invitro. Eh...
Vanili lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:ale ona nie jest wcale zainteresowana Artvimedem. Już się zaaklimatyzowała na IVF. Ona szuka informacji kto jaką miał historię, na jakich był lekach, jak wyglądała procedura, a także czy się udało i za którym razem.
Tak jakby chciała sobie wybrać najskuteczniejszą metodę i zastosować na sobie. Taki casting na najlepsze invitro. Eh... -
Kometa no właśnie ja nie miałam okazji z dr Ch i tym gadać. Na początku coś wspomnialam to generalnie skwitowal zew na taką rozmowę będzie czas. Nie wiem jakiej jakości będą zarodki. Czy wszystkie przetrwają.
Tylko czy jutro ewentualnie pojutrze będzie czas na tego typu dyskusje?