Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    A ja się teraz zmartwilam.

Myslalam, że będzie wizyta w 6 dc potem punkcja i ostatnia na transfer.
    A z tego co piszesz Kayaa to jestes w klinice co kilka dni.

Nie wiecie czy tych usg nie można jakoś u swojego gina zaliczyć? Jechać taki kawał drogi na 10 min usgto masakra. :|

Tzn. ja jak będę jechała na to drugie USG to już zostaje tam aż do czasu transferu (będę coś wynajmować). Wiesz zawsze możesz zadzwonić i poprosić dr czy nie byłoby nic przeciwko żebyś zrobiła to u swojego ginekologa. Ale szczerze, nie wiem jak to wygląda.

Torunianka lubi tę wiadomość

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:
    Tzn. ja jak będę jechała na to drugie USG to już zostaje tam aż do czasu transferu (będę coś wynajmować). Wiesz zawsze możesz zadzwonić i poprosić dr czy nie byłoby nic przeciwko żebyś zrobiła to u swojego ginekologa. Ale szczerze, nie wiem jak to wygląda.

A już wiesz może gdzie bd wynajmować coś? Bo ja mam taki sam plan. I byłabym wdzięczna za wszelkie info.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    A już wiesz może gdzie bd wynajmować coś? Bo ja mam taki sam plan. I byłabym wdzięczna za wszelkie info.

W sumie to dopiero się orientuje/dzwonie co i jak. Jak będę coś już miała na oku to dam znać.

Torunianka lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ciężko coś wynajac na 4-6 dni
    Ale są niedrogie hostele tylko nie wiem jakie warunki :/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    A ja się teraz zmartwilam.

Myslalam, że będzie wizyta w 6 dc potem punkcja i ostatnia na transfer.
    A z tego co piszesz Kayaa to jestes w klinice co kilka dni.

Nie wiecie czy tych usg nie można jakoś u swojego gina zaliczyć? Jechać taki kawał drogi na 10 min usgto masakra. :|

Ja nie mam pojęcia ale chyba wtedy właśnie lekarz zadecyduje kiedy punkcja więc może być ciężko

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:
    W sumie to dopiero się orientuje/dzwonie co i jak. Jak będę coś już miała na oku to dam znać.

Z tego co ja się orientowałam to są pokoje na wynajem po 20zł za dobe nawet :) Tyle że to bardziej w centrum Krakowa.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    u mnie małe zamieszanie bo musiałam po USG wrócić do pracy.

Kayaa piękna hodowla, gratulacje :)

No niestety u mnie trochę gorzej, 4 pęcherzyki większe, 4 małe, doktor zwiększył dawkę menopuru z 150 na 225 od jutra do piątku, od jutra mam też brać Certotide ( on jest na niepękanie ). W piątek kolejne USG i wstępnie punkcja planowana na niedzielę, chyba że dr. będzie chciał je jeszcze trochę podtuczyć to na poniedziałek ;)

Ovitrelle dostaje się chyba dopiero kiedy lekarz zaplanuje punkcję, żeby wszystko co do godziny poobliczać ;)

Czyli będziesz Kayaa dzień lub dwa przede mną... trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:50

Torunianka, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, ewa84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ u mnie konieczna była zmiana dawkowania, to sadzę że małe są szanse na USG w miejscu swojego zamieszkania dziewczyny :(

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Ponieważ u mnie konieczna była zmiana dawkowania, to sadzę że małe są szanse na USG w miejscu swojego zamieszkania dziewczyny :(
    Dokładnie. Usg musi zrobić lekarz prowadzący takie leczenie, znający tematy rozrodu i leczenia niepłodności, a nie zwykły "osiedlowy " gin. O kontrolowanie dawek chodzi, czasem jest potrzebna zmiana. Jak już się zdecydowałas dojeżdżać to nie marudź, trzeba to trzeba.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie marudzę, bo na szczęście mam blisko, ale dziewczynom z drugiego końca Polski współczuję.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Dokładnie. Usg musi zrobić lekarz prowadzący takie leczenie, znający tematy rozrodu i leczenia niepłodności, a nie zwykły "osiedlowy " gin. O kontrolowanie dawek chodzi, czasem jest potrzebna zmiana. Jak już się zdecydowałas dojeżdżać to nie marudź, trzeba to trzeba.

Hehe twarda babka z Ciebie :)
    Nie wolno się rozczulac nad sobą i kropka:p

Dziewczyny jak znajdziecie jakiś fajny nocleg to i ja poproszę o namiar, jeśli bedzie potrzeba to też z pewnością będę nocowała. Teraz jak byliśmy nie bylo czasu na szukanie i mieliśmy średnIwona warunki za wysoką cenę :(
    Też szukam coś z polecenia więc jeśli coś ogarne dam znać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 18:49

Torunianka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Z tego co ja się orientowałam to są pokoje na wynajem po 20zł za dobe nawet :) Tyle że to bardziej w centrum Krakowa.
    Musze stwierdzić, że ciężko jest coś znaleźć a zwłaszcza w poszukiwanym przeze mnie terminie ponieważ są Andrzejki w międzyczasie.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrzcie tutaj; http://olx.pl/nieruchomosci/noclegi/krakow/?search[filter_float_price%3Ato]=50
    Pewnie coś znajdziecie dla siebie.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Widzę ze trochę tu jest staraczek które trafiły do Artvimedu.
    Ja byłam w ubiegły czwartek i niestety okazało się że brakuje mi kilku badań w tym szczególnie FSH :(
    Zaden lekarz nie powiedział że to konieczne do rejestracji do programu obok AMH które mam (wynik 1,3) zapisuja do końca listopada. A kolejny cykl planowo mam już 4 grudnia :(

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Cześć dziewczyny. Widzę ze trochę tu jest staraczek które trafiły do Artvimedu.
    Ja byłam w ubiegły czwartek i niestety okazało się że brakuje mi kilku badań w tym szczególnie FSH :(
    Zaden lekarz nie powiedział że to konieczne do rejestracji do programu obok AMH które mam (wynik 1,3) zapisuja do końca listopada. A kolejny cykl planowo mam już 4 grudnia :(

smutno :(

nie wiesz dlaczego do konca listopada? moze beda nowe zapisy po nowym roku?
    3mam qciuki zeby sie udalo

kilku z nas przesunieto wizyty z grudnia na listopad zeby dac szanse

tez mialam wizyte w czwartek

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam duphaston na przyspieszenie @. Wczoraj ostatnie tabletki zazylam. Dawki końskie 3x2. Jeśli uda się wywołać i zrobić badanie do końca listopada to będzie kwalifikacja. Teraz czekam na cudowne przyspieszenie :) nie wiem czemu do końca miesiąca :(

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to super :)))
    oby @ jak najszybciej przyszla, pare stron temu dziewczyny pisaly o sposobach na przyspieszenie :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz przejrze ostatnie 20 stron. Juz od paru dni siedzę i czytam jak tu naturę oszukać. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam dzisiaj na USG to pielęgniarka mi mówiła, że nie rejestrują na grudzień bo mają już bardzo dużo pacjentek i mogliby się nie wyrobić z nowymi. W styczniu zaczną znowu rejestrować, ale dzwonić można dopiero w połowie grudnia - to akurat słyszałam jak mówiła komuś przez telefon.

nick nieaktualny, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest nadzieja ;) nam powiedzieli żeby tak czy inaczej dowieźć wyniki. Dodają nas w najgorszym wypadku na listę rezerwowa jeśli któraś para nie będzie miała konieczność wykorzystania wszystkich 3 cykli to wskoczymy na miejsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 21:10

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ