Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzurusiowa nie jest powiedziane że, zarodek tej klasy nie przetrwa bądź dobrej myśli. Ja miałam podane dwa zarodki klasy 411 i żaden ze mną nie został, teraz zostały mi dwa słabsze ale, nawet nie mam pojęcia jak słabe są
Miałaś ciężki weekend ale, to zrozumiałe że się martwisz faceci niestety nie mają pojęcia co dzieje się z nami w środku. Ja z tej mojej bezsilności tak się ścięłam z moim M że od soboty nie rozmawiamy ale tak to z nami babami już jest że się wiecznie o coś martwimy!
Trzymam kciuki za waszego malucha :* kiedy betujesz?
Edit: Zmartwiłaś mnie troszkę co do Dr. K aż się wierzyć nie chce że, nie wiedziała że to już. No kurcze jak mi na nią trafi to chyba zrezygnuję z transferu mi robiła punkcję i może dlatego tak cholernie źle się po niej czułamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 13:16
-
ewlinaaa85 wrote:Szurusiowa nie jest powiedziane że, zarodek tej klasy nie przetrwa bądź dobrej myśli. Ja miałam podane dwa zarodki klasy 411 i żaden ze mną nie został, teraz zostały mi dwa słabsze ale, nawet nie mam pojęcia jak słabe są
Miałaś ciężki weekend ale, to zrozumiałe że się martwisz faceci niestety nie mają pojęcia co dzieje się z nami w środku. Ja z tej mojej bezsilności tak się ścięłam z moim M że od soboty nie rozmawiamy ale tak to z nami babami już jest że się wiecznie o coś martwimy!
Trzymam kciuki za waszego malucha :* kiedy betujesz?
Co do bety to najchętniej bym chciała po prostu dostac okres zeby nie musieć jej robić ale gdzieś w przyszły wtorek mam zrobić. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyszurusiowa wrote:My juz w sobote normalnie rozmawialiśmy bo to nawet nie do końca była kłótnia tylko po prostu jego żal, że ja myślę tylko o sobie i o tym co ja czuje, zapominając że on też w tym jest i że też bardzo się martwi i boi ale po to mamy siebie zeby sie wspierać i że bedzie dobrze, a ze ja zawsze na nie i nie i nie. No Bardzo mi głupio potem było, bo jak zwykle miał rację heh
No to ja właśnie przez te moje super zaje.... myslenie nie rozmawiam z mężem bo mnie opierdzielił i mówi to co Twój M że razem w tym siedzimy i co ja se nie myślę że, on się nie martwi itpszurusiowa lubi tę wiadomość
-
Quote:Edit: Zmartwiłaś mnie troszkę co do Dr. K aż się wierzyć nie chce że, nie wiedziała że to już. No kurcze jak mi na nią trafi to chyba zrezygnuję z transferu mi robiła punkcję i może dlatego tak cholernie źle się po niej czułam
Przepraszam, nie chciałam tu nikogo nią straszyć Teraz na spokojnie sobie to tłumacze że moze faktycznie miala problem bo jajcor olbrzymi, ta moja macica przez to ze jajowodu nie ma to tez taka jakas krzywa i moze dlatego. Tak na prawdę to gdyby nie to forum to bym nic o niej nie wiedziała i bym sie wczesniej tak źle nie nastawiła heh. Aaa cała ja :] -
Wiem tylko jedno, że gdyby ona robiła mi punkcję a nie chrustu to by z tego nic nie było. Chrustu mi powiedział po punkcji, że musiał mi nakłuć tą moją 6cio centymentrową torbiel endo bo by nie mógł pęcherzyków pobrać. Nie jest to standardowe działanie raczej w przypadku tego typu torbieli bo w środku jest czekoladowy budyń więc nie miał łatwo. Ona by tego na pewno nie zrobiła
No ale już po uff Koniec negatywnego myślenia bo monsz powiedział że jak zaczne od nowa to mi zmieni hasło na wifiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 13:29
ewlinaaa85, Vanili, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
2 klasy? Licza się chyba te dalsze cyferki? A to że 2 to na wcześniejszym etapie i beta może wyjść chwilę później? Proszę mnie poprawić jeśli się mylę
Panie K są dwie ale z opisu wnioskuje że to ta... Ona na znany lekarz ma super opinie tylko jakoś ciężko z nią kontakt złapać.
Ja po punkcji też się źle czułam a miałam całe 8 kumulusów i robił mi doktor Ch. Myślę że to na prawdę kwestia indywidualna
Dziewczyny bez stresu mi doktor Serafin też robił pierwszy samodzielny transfer. Wcześniejsze robił pod okiem Ch. a u mnie przyszedł sam i też ta pielęgniarka go instruowała, żeby przeciscil najpierw, pokazywała na monitorze, mówiła żeby mi nogi przytrzymał, a później jeszcze sprawdzał czy zarodek nie został w rurce:p - pielegniarka rządziła bez dwóch zdań! Kobieta nie jeden transfer widziała i pewnie sama mogłaby je robić
U mnie jeszcze macica mała pochylona lekko w lewo jakby ja jeden jajnik przeciągnąć próbował na swoją stronę :p źle wypełniony pęcherz no warunki średnie :p
Po mnie była jeszcze jedna para i już poszedł doktor Ch :p
Na wypis czekałam ponad godzinę później doktor zaczął mi go omawiać na korytarzu i pielęgniarka mu uwagę zwróciła :p
I szczęście początkującego - udało się
Ci mniej doświadczeni są mniej pewni siebie ale ostrożni i dokładni
Dodam że po transferze wybrałam sie autobusem po leki na drugi koniec miasta bo nie mogłam dodzwonić na taxi jakakolwiek no więc wytrzeslo mnie trochę ( może przez to zarodek się podzielił? :p)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 14:51
ewlinaaa85, szurusiowa lubią tę wiadomość
-
Tak mam napisane właśnie ze 2 klasy. Z tego co wyczytałam to, że te dalsze oznaczenia najczęsciej się podaje powyżej klasy 3. Bete mam zrobić w 10 dobie po
Ewa bardzo mnie uspokoiłaś bo powiem Ci że wyglądało to u mnie identycznie. Pielęgniarka rządziła. Pani K też poszła potem do embriologa sie upewnić czy wszystko ok heh. Chocciaż tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:07
-
Dziewczyny nie ma co sie źle nastawiać co ma być i tak będzie.
Ja po moim pierwszym transferze nie wytrzymałam nawet 5 min na kozetce bo tak mi się chciało strasznie sikać, ze poleciałam do WC.
I to nie przeszkodziło w zagnieżdzeniu się zarodka a wmawiałam sobie że na pewno wypadł
Ja jestem po wizycie dostałam leki i od 2dc mam zacząć MENOPUR.
Któraś z Was miała menopur jako pierwszy?
Trochę mam mętlik w głowie bo doktor powiedział że to lek w penie a przecież menopur samodzielnie sie miesza i w penie nie jest.
Nie wiem czy nie pomylił się wypisując lek
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie kazał prosić o pen, też myślę że mu się pomyliło.
Wcześniej miałam gonal on był w penie oraz gonapeptyl w ampułkostrzykawkach i na koniec własnie menopur.
On jest najgorszy, wole gotowe do wstrzyknięcia preparaty ale co tam dam radę3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
Lola79 wrote:Dziewczyny które są w trakcie lub po długim protokole. Jakie leki mialyscie od startu?
Ja jestem w trakcie i tak od 2 DC tabletki antykoncepcyjne Logest, potem w dniu kiedy wzięłam ostatnia tabletkę anty zaczęłam robić zastrzyki z gonapeptylu codziennie wieczorem i czekałam na @. Jak się pojawiła to od 2 DC codziennie rano menopur 150j. I teraz czekam na USG które będzie w 7 DC -
Szurusiowa, mąż ma rację!!!
Wszystko będzie dobrze, a jak dalej będziesz drążyć temat, to porozmawiam z nim, żeby jednak poważnie zastanowił się nad zmianą hasła do wi-fi
Ja byłam na 1 USG u dr Serafina i byłam mega zadowolona po wizycie. Wszystko mi dokładnie wytłumaczył od początku do końca, rozwiał wątpliwości i w ogóle czułam się bardzo swobodnie na wizycie:)
Więc tak jak Ewa napisała - mniej doświadczeni często są bardziej ostrożni dokładni
Trzymam kciuki!!!!!
Ja dostałam odp i mam się umówić na scratching - jutro dzwonię do kliniki...pabelka88, Lonia, ewlinaaa85, szurusiowa lubią tę wiadomość
-
Lonia wrote:Ja miałam 225
Mam nadzieję że mi wystarczy do pierwszego USG3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
Szurusiowa, ale miałaś transferowy dzień, nie zazdroszczę :* Ale może właśnie to będzie początek najpiekniejszej ciąży :* Tego Ci życzę
Tak czytam i czytam to u Was też jest jakiś dr Serafin? Bo ja teraz w GC chodzę właśnie do dr Serafina i na początku myślałam, że to ten sam i myślałam, co on w Krk robi
szurusiowa lubi tę wiadomość