X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Ale to nie kwestia kliniki tylko raczej urlopu lub możliwości?

kwestia kliniki. w parensie chłop czeka w poczekalni.
    Szkoda, są panowie, którzy też chcieliby w tym uczestniczyć. Mój sobie nie wyobrażał inaczej. I targał się ze mną pół Polski do kliniki. Zresztą, za każdym razem byliśmy razem i razem wchodzilismy do gabinetu. :-)
    A teraz się wyrywa żeby koniecznie iść ze mną szukać serduszka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 09:51

ivf-ivf lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migot_ka, to w takim razie dobrego planu życzę. :-)

migot_ka lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy w trakcie stymulacji miałyście wizyty z podglądaniem jak to się wszystko rozwija?
    Mój lekarz jest w klinice tylko 2 razy w tygodniu, ciekawa jestem czy jeśli w trakcie jego nieobecności wypadnie mi wizyta czy ktoś inny je przejmuje?

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Szkoda, są panowie, którzy też chcieliby w tym uczestniczyć. Mój sobie nie wyobrażał inaczej. I targał się ze mną pół Polski do kliniki. Zresztą, za każdym razem byliśmy razem i razem wchodzilismy do gabinetu. :-)
    A teraz się wyrywa żeby koniecznie iść ze mną szukać serduszka :-)

Mój też taki jest. ale skoro nam zabronili to przecież nie będziemy się szarpać z położnymi. czekał cierpliwie.

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy w trakcie stymulacji miałyście wizyty z podglądaniem jak to się wszystko rozwija?
    Mój lekarz jest w klinice tylko 2 razy w tygodniu, ciekawa jestem czy jeśli w trakcie jego nieobecności wypadnie mi wizyta czy ktoś inny je przejmuje?

wydaje mi się, że podglądanie to konieczność i standard, nie wyobrażam sobie aby nie kontrolować tego. u mnie były 3 monitoringi

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z "rana" ;-)
    Kometa,mój P identycznie! Wchodzi do gabinetu na siłę razem ze mną,i wlepia ślepia w monitory,choć prawdopodobnie mało co z tego rozumie...hihi na wizytę serduszkową też się rwie! ;-)
    Migotko kochanie,i ja mocno kibicuje! Twoje crio w przyszłym cyklu,na pewno będzie szczęśliwe!!!&&&!!!
    Pozdrawiam ciepło z wietrznych dziś Kujaw wszystkie Was dziewczyny! :-*

migot_ka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek, monitorowanie przyrostu pęcherzyków oraz badanie krwi (progesteron i estradiol) to konieczność. Jeśli twojego lekarza nie będzie w klinice to cie przydzielą innemu. Nie martw się, część dziewczyn też tak miała. Twoja stymulacja coraz bliżej :-) powodzenia!

c5e015d88e.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie dzięki za odpowiedz.
    W poprzedniej klinice nie miałam tylu monitoringów oraz w ogóle nie badano mi hormonow.
    Jedynie przed punkcją miałam jakieś badania ale to chyba do znieczulenia.
    Normalnie czuję się jakbym podchodziła do procedury 1wszy raz ;)

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Provicie też facet nie wchodził na transfer. Ja byłam uparta i konsekwentna, więc mojego męża wpuscili na lezakowanie po transferze. W GynC też nie wchodzili faceci na transfer ani nawet na lezakowanie po, bo na sali było kilka innych kobiet, każda w tych śmiesznych na wpół przezroczystych koszulkach, więc dla ich komfortu nie było obcych facetów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:09

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u nas miałam każdą wizytę u innego doktora i transfer u kolejnego, u doktora Ch miałam kwalifikacje i robił mi tylko punkcje :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kochana a wiesz ze te leki tzn zmieszany menopur ktory masz juz nie bedziesz mogła zużyć podczas kolejnej stymulcji bo on tak moze stac max 26-28 dni pozniej trzeba wyrzucic :/

Dlaczego doktorek wam zabronił sie starac teraz? boi sie ciazy mnogiej?
    najlepiej kontroluj wzrost na usg tych pecherzykow i popros o pregnyl/ovitrelle na pekniecie a pozniej luteine aby uniknac torbieli

Wiem, że już resztki menopuru do wyrzucenia :/
    A chyba się bał możliwości osmioraczkow he he :) Chrustu mi napisał, że nie ma sensu w ogóle robić usg (ale i tak poszłam). Tylko za 2-3 tyg na sprawdzenie. Nie wiem sama, może faktycznie pójdę sprawdzić co się dzieje z tymi jajkami. A jak są torbiele to co? Jakoś farmakologiczne się je leczy?

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi: farmakologiczne to chyba średnio, lepiej weź zastrzyk żeby zapobiegać. Dają też progesteron, nie wiem czy on ma pomóc wchłonąć się?
    Często po @ torbiele znikają, ale nie zawsze. Wiem że można je ściągać tzn płyn który je wypełnia.

Przy ciąży wchłaniaja się często wolniej- ja nadal mam :/

Suomi lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    W Provicie też facet nie wchodził na transfer. Ja byłam uparta i konsekwentna, więc mojego męża wpuscili na lezakowanie po transferze. W GynC też nie wchodzili faceci na transfer ani nawet na lezakowanie po, bo na sali było kilka innych kobiet, każda w tych śmiesznych na wpół przezroczystych koszulkach, więc dla ich komfortu nie było obcych facetów.
    No, to zrozumiałe. Może chodzi o tą ostrożność a propos perfumow? Zachowanie sterylnosci pomieszczenia? Ale w sumie sterylnosci nie da się utrzymać chyba. Ja zostałam na lezakowanie na sali zabiegowej. Samolot przerobili w leżankę. I zostawili nas i poszli sobie. Byliśmy sami.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ja u nas miałam każdą wizytę u innego doktora i transfer u kolejnego, u doktora Ch miałam kwalifikacje i robił mi tylko punkcje :)
    Ja miałam wszystko. Innego lekarza widziałam tylko w rejestracji hyhy. A nie, jeszcze jeden był mi przedstawiony przez Chrusta na którymś monicie, chyba się przyuczał. Od kwalifikacji, przez wszystkie monity, punkcję i transfer - za każdym razem Chrustu.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    Wielkie dzięki za odpowiedz.
    W poprzedniej klinice nie miałam tylu monitoringów oraz w ogóle nie badano mi hormonow.
    Jedynie przed punkcją miałam jakieś badania ale to chyba do znieczulenia.
    Normalnie czuję się jakbym podchodziła do procedury 1wszy raz ;)
    Hmm... Nie wiem co powiedzieć.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Wiem, że już resztki menopuru do wyrzucenia :/
    A chyba się bał możliwości osmioraczkow he he :) Chrustu mi napisał, że nie ma sensu w ogóle robić usg (ale i tak poszłam). Tylko za 2-3 tyg na sprawdzenie. Nie wiem sama, może faktycznie pójdę sprawdzić co się dzieje z tymi jajkami. A jak są torbiele to co? Jakoś farmakologiczne się je leczy?
    Zrób sobie normalny monitoring cyklu w medfeminie i jak już jajka będą gotowe to poproś o zastrzyk na pęknięcie i luteine na 2 fazę cyklu.

Suomi lubi tę wiadomość

• vioris Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi ja to bym mimo wszystko współżyła ;) Nie rozumiem tego zakazu, bo skoro się nie udawało tyle czasu, to teraz cud nagle i ciąża? A nawet jeśli, to chyba dobrze ;) Wydaje mi się, że 8-racza jest raczej niemożliwa ;)

Suomi lubi tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Zrób sobie normalny monitoring cyklu w medfeminie i jak już jajka będą gotowe to poproś o zastrzyk na pęknięcie i luteine na 2 fazę cyklu.

Na tym USG już byłam w Medfeminie i babka powiedziała, że jej zdaniem powinnam przyjść za 3 dni na kontrolę, ale skoro lekarz prowadzący nie widzi potrzeby, to żeby stosować się do jego zaleceń.
    Dziś jadę na tydzień do Czech, więc tam już nie będę miała jak zrobić monitoringu. Tzn może bym i mogła, ale skoro Chrustu nie widzi takiej potrzeby, to mu zaufam. Będzie co ma być, trudno.
    Vioris, chyba też chodzi o to, że komórki są zniszczone przez tę wysoką temperaturę i mogłoby być coś nie tak. Poza tym nie wiem jak to działa, połowa cyklu sztucznie napędzona, połowa - naturalne hormony. Ciekawe co z tego w ogóle będzie i ile ten cykl potrwa :/

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka masz już jakiś plan od Chruścika?

Graśka lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FORUMOWE CIĄŻE: http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
    Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer- ciąża bliźniacza, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, ComeToMeBaby- 20.02 criotransfer, Pabelka- 2.03 transfer

KALENDARZ KCIUKOWY:
    14.03 Kaczorek- usg przed stymulacją
    17.03 Lola79- wizyta w Artvimedzie
    18.03 13:00 Ania1986- wizyta w Artvimedzie
    18.03 16:45 ComeToMeBaby- usg serduszkowe http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
    30.03 Ewelina- scratching
    kwiecień- Lonia, Ania1986
    maj- 19ilonka87

c5e015d88e.png
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ