Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Saramago wrote:Ale to nie kwestia kliniki tylko raczej urlopu lub możliwości?
kwestia kliniki. w parensie chłop czeka w poczekalni.
A teraz się wyrywa żeby koniecznie iść ze mną szukać serduszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 09:51
ivf-ivf lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie czy w trakcie stymulacji miałyście wizyty z podglądaniem jak to się wszystko rozwija?
Mój lekarz jest w klinice tylko 2 razy w tygodniu, ciekawa jestem czy jeśli w trakcie jego nieobecności wypadnie mi wizyta czy ktoś inny je przejmuje?3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
ComeToMeBaby wrote:Szkoda, są panowie, którzy też chcieliby w tym uczestniczyć. Mój sobie nie wyobrażał inaczej. I targał się ze mną pół Polski do kliniki. Zresztą, za każdym razem byliśmy razem i razem wchodzilismy do gabinetu.
A teraz się wyrywa żeby koniecznie iść ze mną szukać serduszka
Mój też taki jest. ale skoro nam zabronili to przecież nie będziemy się szarpać z położnymi. czekał cierpliwie.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Kaczorek wrote:Dziewczyny mam pytanie czy w trakcie stymulacji miałyście wizyty z podglądaniem jak to się wszystko rozwija?
Mój lekarz jest w klinice tylko 2 razy w tygodniu, ciekawa jestem czy jeśli w trakcie jego nieobecności wypadnie mi wizyta czy ktoś inny je przejmuje?
wydaje mi się, że podglądanie to konieczność i standard, nie wyobrażam sobie aby nie kontrolować tego. u mnie były 3 monitoringiComeToMeBaby lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Witam z "rana"
Kometa,mój P identycznie! Wchodzi do gabinetu na siłę razem ze mną,i wlepia ślepia w monitory,choć prawdopodobnie mało co z tego rozumie...hihi na wizytę serduszkową też się rwie!
Migotko kochanie,i ja mocno kibicuje! Twoje crio w przyszłym cyklu,na pewno będzie szczęśliwe!!!&&&!!!
Pozdrawiam ciepło z wietrznych dziś Kujaw wszystkie Was dziewczyny! :-*migot_ka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Kaczorek, monitorowanie przyrostu pęcherzyków oraz badanie krwi (progesteron i estradiol) to konieczność. Jeśli twojego lekarza nie będzie w klinice to cie przydzielą innemu. Nie martw się, część dziewczyn też tak miała. Twoja stymulacja coraz bliżej powodzenia!
-
Wielkie dzięki za odpowiedz.
W poprzedniej klinice nie miałam tylu monitoringów oraz w ogóle nie badano mi hormonow.
Jedynie przed punkcją miałam jakieś badania ale to chyba do znieczulenia.
Normalnie czuję się jakbym podchodziła do procedury 1wszy raz3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
W Provicie też facet nie wchodził na transfer. Ja byłam uparta i konsekwentna, więc mojego męża wpuscili na lezakowanie po transferze. W GynC też nie wchodzili faceci na transfer ani nawet na lezakowanie po, bo na sali było kilka innych kobiet, każda w tych śmiesznych na wpół przezroczystych koszulkach, więc dla ich komfortu nie było obcych facetów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:09
-
Ania1986 wrote:Kochana a wiesz ze te leki tzn zmieszany menopur ktory masz juz nie bedziesz mogła zużyć podczas kolejnej stymulcji bo on tak moze stac max 26-28 dni pozniej trzeba wyrzucic
Dlaczego doktorek wam zabronił sie starac teraz? boi sie ciazy mnogiej?
najlepiej kontroluj wzrost na usg tych pecherzykow i popros o pregnyl/ovitrelle na pekniecie a pozniej luteine aby uniknac torbieli
Wiem, że już resztki menopuru do wyrzucenia
A chyba się bał możliwości osmioraczkow he he Chrustu mi napisał, że nie ma sensu w ogóle robić usg (ale i tak poszłam). Tylko za 2-3 tyg na sprawdzenie. Nie wiem sama, może faktycznie pójdę sprawdzić co się dzieje z tymi jajkami. A jak są torbiele to co? Jakoś farmakologiczne się je leczy? -
Suomi: farmakologiczne to chyba średnio, lepiej weź zastrzyk żeby zapobiegać. Dają też progesteron, nie wiem czy on ma pomóc wchłonąć się?
Często po @ torbiele znikają, ale nie zawsze. Wiem że można je ściągać tzn płyn który je wypełnia.
Przy ciąży wchłaniaja się często wolniej- ja nadal mam
Suomi lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:W Provicie też facet nie wchodził na transfer. Ja byłam uparta i konsekwentna, więc mojego męża wpuscili na lezakowanie po transferze. W GynC też nie wchodzili faceci na transfer ani nawet na lezakowanie po, bo na sali było kilka innych kobiet, każda w tych śmiesznych na wpół przezroczystych koszulkach, więc dla ich komfortu nie było obcych facetów.
-
ewa84 wrote:Ja u nas miałam każdą wizytę u innego doktora i transfer u kolejnego, u doktora Ch miałam kwalifikacje i robił mi tylko punkcje
-
Kaczorek wrote:Wielkie dzięki za odpowiedz.
W poprzedniej klinice nie miałam tylu monitoringów oraz w ogóle nie badano mi hormonow.
Jedynie przed punkcją miałam jakieś badania ale to chyba do znieczulenia.
Normalnie czuję się jakbym podchodziła do procedury 1wszy raz -
nick nieaktualnySuomi wrote:Wiem, że już resztki menopuru do wyrzucenia
A chyba się bał możliwości osmioraczkow he he Chrustu mi napisał, że nie ma sensu w ogóle robić usg (ale i tak poszłam). Tylko za 2-3 tyg na sprawdzenie. Nie wiem sama, może faktycznie pójdę sprawdzić co się dzieje z tymi jajkami. A jak są torbiele to co? Jakoś farmakologiczne się je leczy?Suomi lubi tę wiadomość
-
Suomi ja to bym mimo wszystko współżyła Nie rozumiem tego zakazu, bo skoro się nie udawało tyle czasu, to teraz cud nagle i ciąża? A nawet jeśli, to chyba dobrze Wydaje mi się, że 8-racza jest raczej niemożliwa
Suomi lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Zrób sobie normalny monitoring cyklu w medfeminie i jak już jajka będą gotowe to poproś o zastrzyk na pęknięcie i luteine na 2 fazę cyklu.
Na tym USG już byłam w Medfeminie i babka powiedziała, że jej zdaniem powinnam przyjść za 3 dni na kontrolę, ale skoro lekarz prowadzący nie widzi potrzeby, to żeby stosować się do jego zaleceń.
Dziś jadę na tydzień do Czech, więc tam już nie będę miała jak zrobić monitoringu. Tzn może bym i mogła, ale skoro Chrustu nie widzi takiej potrzeby, to mu zaufam. Będzie co ma być, trudno.
Vioris, chyba też chodzi o to, że komórki są zniszczone przez tę wysoką temperaturę i mogłoby być coś nie tak. Poza tym nie wiem jak to działa, połowa cyklu sztucznie napędzona, połowa - naturalne hormony. Ciekawe co z tego w ogóle będzie i ile ten cykl potrwa
-
nick nieaktualny
-
FORUMOWE CIĄŻE: http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer- ciąża bliźniacza, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, ComeToMeBaby- 20.02 criotransfer, Pabelka- 2.03 transfer
KALENDARZ KCIUKOWY:
14.03 Kaczorek- usg przed stymulacją
17.03 Lola79- wizyta w Artvimedzie
18.03 13:00 Ania1986- wizyta w Artvimedzie
18.03 16:45 ComeToMeBaby- usg serduszkowe http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
30.03 Ewelina- scratching
kwiecień- Lonia, Ania1986
maj- 19ilonka87