X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Lola, Ania jak tam nastawienie przed zbliżającymi się wizytami??
    O, widzę że ktoś tu porządku pilnuje :-D bardzo dobrze :-)
    Też mnie ciekawi co u was dziewczyny

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Ja już po wizycie u gina, moja kruszyna waży już 201 gram :) dzisiaj była wyjątkowo spokojna, doktor potwierdził że to córcia :) ale musiał się trochę ukombinować, bo mówi że wstydliwa i nie chce pokazywać co ma między nóżkami :) ale skoro to dziewczynka to i bardzo dobrze że wstydliwa ;)
    Super! :-)

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Julita super:) duża dziewczynka już:) imię wybrane?

Imiona mieliśmy wybrane już w tej ciąży którą niestety straciłam i nadal się ich trzymamy...dla dziewczynki - Zoja[/QUOTE]
    Nietypowe :-) Fajne

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    O, widzę że ktoś tu porządku pilnuje :-D bardzo dobrze :-)
    Też mnie ciekawi co u was dziewczyny
    ja juz mam liste pytan i "wymagań" a co ;) ostatnia procedura to chyba moge po wymagac;) dzis sie kontatkowałam z doktorkiem w sprawie tych plamien i w razie czego jakby mi sie @ rozkreciła podczas brania anty co mam zrobic. W piatek pewnie wymieni mi ten nieszczesny owulastan na cos mocniejszego bo nawet pobzykac sie nie mozna przez te cholerne plamienia!

Cometa gratuluje serduszka pewnie to piekne uczucie, mam nadzieje ze tez kiedys tego doswiadcze!:)

Julita gratuluje córeczki! Zojek ostatnio bardzo duzo sie pojawia :) a wiec zaraz zginie jego oryginalność :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, powiem wam, że badanie było bardzo stresowe, bo to było "być albo nie być", serduszko docenilam w pełni radości dopiero jak stres opadł. Świadomość, że bije w tobie takie maleńkie serduszko... eh :-) No niech walczy dalej.

I wy też się nie poddawajcie, to jest piękne, doczekacie się swoich :-)

vioris lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No, powiem wam, że badanie było bardzo stresowe, bo to było "być albo nie być", serduszko docenilam w pełni radości dopiero jak stres opadł. Świadomość, że bije w tobie takie maleńkie serduszko... eh :-) No niech walczy dalej

A powiedzieli Ci, żebyś nie glaskala brzucha? Nie wolno jak się ma jakieś "atrakcje", bo macica odpowiada na to skurczami. Możesz sobie położyć rękę trzymać ewentualnie ale nie głaskać. Jak śniadanko? ;-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    ja juz mam liste pytan i "wymagań" a co ;) ostatnia procedura to chyba moge po wymagac;) dzis sie kontatkowałam z doktorkiem w sprawie tych plamien i w razie czego jakby mi sie @ rozkreciła podczas brania anty co mam zrobic. W piatek pewnie wymieni mi ten nieszczesny owulastan na cos mocniejszego bo nawet pobzykac sie nie mozna przez te cholerne plamienia!

Cometa gratuluje serduszka pewnie to piekne uczucie, mam nadzieje ze tez kiedys tego doswiadcze!:)

Julita gratuluje córeczki! Zojek ostatnio bardzo duzo sie pojawia :) a wiec zaraz zginie jego oryginalność :)
    Ania jutro masz wizytę u Doktorka? Bo ja też jutro jadę na podgladanko☺

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A powiedzieli Ci, żebyś nie glaskala brzucha? Nie wolno jak się ma jakieś "atrakcje", bo macica odpowiada na to skurczami. Możesz sobie położyć rękę trzymać ewentualnie ale nie głaskać. Jak śniadanko? ;-)
    Yhyhy, nie - nie mówili. Ale ja nie wpadłam na to by głaskać. Położyć rękę to owszem. :-) ale zapamiętam
    Śniadanie... Hmm... Jeszcze czekamy. Kurdę, już głodna jestem, podjadam swoje zapasy :-)

Anatolka lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez własnych zapasów ani rusz w szpitalu :p a ta przerwa pomiędzy kolacją a śniadaniem to koszmar:p
    Obiady chociaż ciepłe dostajesz?

Ewelina: jak tam pomysł powrotu do pracy? Masz już coś na oku?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ciepłe, ciepłe. Nawet niespecjalnie mogę narzekać. Sheraton to to nie jest, ale źle jeść w sumie nie dają. Jakoś na tym wikcie wyżyję ;-)

ewa84 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ewelina: jak tam pomysł powrotu do pracy? Masz już coś na oku?
    W sumie to już wróciłam do pracy :) na razie jest to 3-4 dni w tygodniu :)

ewa84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona12 wrote:
    Ania jutro masz wizytę u Doktorka? Bo ja też jutro jadę na podgladanko☺
    Tak jutro na 13 a Ty?

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa: no to bajka :) ja zawsze letni dostawalam podczas ostatniej wizyty. Co lekarze mówią? Wyjdziecie na weekend?
    Ewelina: no to ekspresowo się zorganizowalas :) super i dodatkowa kasa też się przyda :)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa jak samopoczucie??? Mam nadzieję że, Twój M nie zablokował Ci interneta hyhy

A ja jestem męczydupa naszego Doktorka :P napisałam mu właśnie mejla bo jest kilka rzeczy które mi nie dają spokoju aaaa skoro on jest naszym Dr prowadzącym do do kogo po poradę jak nie do niego hyhyhy

szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola jak tam po wizycie w klinice? Mam nadzieję że, macie dobry plan

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Szurusiowa jak samopoczucie??? Mam nadzieję że, Twój M nie zablokował Ci interneta hyhy
    Neee bo użalam się nad sobą tylko jak M jest w pracy więc mam cały dzień, a wieczorem jestem grzeczna :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 17:57

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Kometa: no to bajka :) ja zawsze letni dostawalam podczas ostatniej wizyty. Co lekarze mówią? Wyjdziecie na weekend?
    Na razie jestem w planie na jutro do badania. Pewnie rano pobiorą mi krew a potem może i usg mnie zaszczycą ;-) pewnie jutro zapadnie decyzja.
    Dziś popołudniu dostałam lekkiej temperatury i kaszlę czasem. Dali mi paracetamol. Założyłam skarpetki, omotałam się kołdrą i leżę.

c5e015d88e.png
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Tak jutro na 13 a Ty?
    Ja na 11.45

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona12 wrote:
    Ja na 11.45
    no to pewnie sie miniemy bo ja ok 12:30 pewnie dojade dopiero do kliniki

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem po wizycie. Plan działania następujący. Za jakieś 9 dni @. U drugi cykl odpoczynku. Kolejny kwietniowy antyki. Dostałam receptę. W kwietniu tez scratching i usg. Jak wsio będzie ok zaczynamy w maju stymulację. Dostane większą dawkę Menopur 300 j i jeszcze coś dodatkowo. Nie pamiętam nazwy. W maju mój NM ma zrobić badanie nasienia. W dniu punkcji była tragedia z nasieniem. Pojedyncze sztuki :( stąd prawdopodobnie niepowodzenie. Podobnie jak u Torunianki. Jeśli będzie źle to punkcja jąder konieczna.
    Dodatkowo embrioglue i wlewy.
    Choć powiedział ze w naszym wypadku to niewiele pomoże bo ze mną problemu nie ma. Tym bardziej że już urodziłam jedno dziecko.
    Szczerze mówiąc nie bardzo wierzę juz w sens IVF w naszym przypadku. Lekarz powiedział ze jeśli 2 x nie wyjdzie to komercyjne podejście nie baw sensu. Warto przemyśleć inseminacje nasieniem dawcy. U nas to jednak nie przejdzie raczej.
    W sumie chyba pogodzilan się z tym że dziecka nie będziemy mieć. Dziś nawet nie czułam żalu ani smutku. Przyjęłam do wiadomości. Do 2 procedury podejde. Bo zawsze może zdarzyć się cud. ..

‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: