X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Fiona napisz coś więcej...zaciekawiłaś mnie....
    A co dziewczyny chcialybyscie wiedzieć? To może zacznę od tego ze po ok 3 latach leczenia zdecydowaliśmy się na adopcję ( wtedy jeszcze nie było programu refundacji A na prywatne in vitro nie było nas stac). Wizyta w ośrodku potem rozmowa z psychologiem i szkolenie. Była jeszcze wizyta w domu Pan z Ośrodka. No a potem czekanie,i dokładnie po 2 latach od zgłoszenia się do ośrodka zadzwonili ze jest chłopczyk 2 miesięczny. Dwa dni później do niego pojechaliśmy. Odrazu wiedzieliśmy ze to nasz synek Za jakieś 10 dni był już z nami w domu. Teraz ma 3,5 roku i niezły z niego agent. Całą procedurę adopcyjna wspominam bardzo dobrze bo trafiliśmy na świetnych ludzi.

vioris, ewa84, 19ilonka87, ewlinaaa85, szurusiowa, Lola79, pabelka88 lubią tę wiadomość

• vioris Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa wierzę, żeu Ciebie i maluszka wszystko ok :* Seduszko pewnie za chwilę będzie i się uspokoisz troszkę :*

Ewlinaa niestety jeśli myślisz o adopcji, to musicie zamknąć temat in vitro. Starania o biologiczne dziecko muszą być zamknięte na moment kiedy zaczynacie akcję pt "adopcja". Musicie przebooleć, przetrawić "stratę" szansy na biologiczną ciążę i dopiero po tym etapie możecie zostać zakwalifikowani. Wymagają nawet zaświadczeń od lekarza. Ale to jest dobre, bo mimo wszystko adopcja nie jest łatwa i ważne jest, żeby dziecko adoptowane nie odczuło że jest na zastąpienie dziecka biologicznego, bo nie o to w tym chodzi. Także musicie dobrze przemyśleć temat :*

Fiona ale cudownie :) A powiedz mi, jak to się stało że takigo maluszka dostaliście? Zwykle ciężko o tak małe dzieci. Jaka była jego historia, co stało się z jego rodziną? Czy mówicie mu o adopcji? Bardzo chętnie poczytam o tym, bo mimo że ja nie zdecydowałabym się na adopcję, to bardzo mnie ten temat interesuje i intryguje :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Kometa wierzę, żeu Ciebie i maluszka wszystko ok :* Seduszko pewnie za chwilę będzie i się uspokoisz troszkę :*

Ewlinaa niestety jeśli myślisz o adopcji, to musicie zamknąć temat in vitro. Starania o biologiczne dziecko muszą być zamknięte na moment kiedy zaczynacie akcję pt "adopcja". Musicie przebooleć, przetrawić "stratę" szansy na biologiczną ciążę i dopiero po tym etapie możecie zostać zakwalifikowani. Wymagają nawet zaświadczeń od lekarza. Ale to jest dobre, bo mimo wszystko adopcja nie jest łatwa i ważne jest, żeby dziecko adoptowane nie odczuło że jest na zastąpienie dziecka biologicznego, bo nie o to w tym chodzi. Także musicie dobrze przemyśleć temat :*

Fiona ale cudownie :) A powiedz mi, jak to się stało że takigo maluszka dostaliście? Zwykle ciężko o tak małe dzieci. Jaka była jego historia, co stało się z jego rodziną? Czy mówicie mu o adopcji? Bardzo chętnie poczytam o tym, bo mimo że ja nie zdecydowałabym się na adopcję, to bardzo mnie ten temat interesuje i intryguje :)
    Sama sie zastanawiam jak nam się udało tzn chyba mieliśmy szczęście. Mam wśród znajomych 3 pary które też adoptowaly dzieci. Jedni maluszka tak jak my,druga para półroczna dziewczynkę, a trzecia para rocznego chłopca. Jeśli chodzi o naszego synka to po prostu matka biologiczna oddała go bo była niezaradna życiowo jak to określono. A o adopcji powiemy napewno,już zaczynam go przygotowywać. Na pewno adopcja nie jest dla każdego ale my nie mieliśmy żadnych watpliwoscie. Chcieliśmy adoptować jeszcze jedno dziecko ale powiedziano nam ze pierwszeństwo mają pary które czekają na pierwsze i mogłoby to bardzo długo trwać. Edit. Co do zaswiadczenia od lekarza to u nas nie bylo wymagane ale to wszystko zalezy od Ośrodka Ad.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:31

szurusiowa, vioris, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochanie! Ja mam 3 tab do końca anty i dostałam okres :/ i nie wiem jak mam liczyć nowy cykl skoro mam 3 tabsy do końca które muszę wziąść a później 7 dni przerwy mam zrobić której powinno dopiero pojawić się krwawienie :/
    Dodam że plamienia brązowe skąpe męczą mnie od 5 dni, jak tak dalej pójdzie to nie zrobię histero ani scrachtingu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 22:52

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona to wspaniałe, że daliście szansę szkrabowi na normalne życie. Podziwiam. To ogromna odwaga. Super, że mogliście zaopiekować się takim maleństwem. Przerażające jest to czekanie... dwa lata. Synuś ma ogromne szczęście

• 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona mam pytanko jeśli można wiedzieć w jakim OA staraliście się o adopcje? Jestem ciekawa bo też jestem z podkarpacia :-)

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ilonka87 wrote:
    Fiona mam pytanko jeśli można wiedzieć w jakim OA staraliście się o adopcje? Jestem ciekawa bo też jestem z podkarpacia :-)
    My zaczynaliśmy w Krośnie A potem jak zlikwidowali te mniejsze ośrodki to przejął nas Rzeszów.

19ilonka87 lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po becie, tym razem 23tys z czymś. Urosła choć bez szału. Więc wzięli mnie na usg. Na usg serduszko <3 boszzz, jaka ulga. Od wczoraj przeżywałam stan przedzawałowy. O mało co nie poryczałam im się na fotelu. Uff. Zostaję jeszcze na obserwacji, bo nadal plamię. Ale ponoć już tego jest niewiele.

Saramago, szurusiowa, ewlinaaa85, pabelka88, Fiona12, ewa84, 19ilonka87, Vanili, satori, Lola79, Julita76, vioris lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Jestem po becie, tym razem 23tys z czymś. Urosła choć bez szału. Więc wzięli mnie na usg. Na usg serduszko <3 boszzz, jaka ulga. Od wczoraj przeżywałam stan przedzawałowy. O mało co nie poryczałam im się na fotelu. Uff. Zostaję jeszcze na obserwacji, bo nadal plamię. Ale ponoć już tego jest niewiele.
    Przy tak wysokich wartosciach beta przyrasta wolniej! Jest dobrze sloneczko!!! Cieszę się że maluszkowi bije serduszko! Wracajcie do domku i duzo odpoczywaj! :-*

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Ewelinko, umówiłam się na 1 kwietnia :)
    To będziemy szły prawie na równo :) oby tylko tym razem @ nie spóźniała mi się tyle czasu jak po ostatnim scratchingu
    daj znać co Ci Twój nowy endokrynolog powiedział :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa cieszę się bardzo :) pewnie kamień spadł Ci z serca
    to teraz dbaj o siebie podwójnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa bardzo dobre wiadomości :) Bata teraz już nie będzie tak szybko przyrastać, ważne że rośnie, no i serduszko :) wzruszający widok : )
    ...teraz już możesz odetchnąć

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u gina, moja kruszyna waży już 201 gram :) dzisiaj była wyjątkowo spokojna, doktor potwierdził że to córcia :) ale musiał się trochę ukombinować, bo mówi że wstydliwa i nie chce pokazywać co ma między nóżkami :) ale skoro to dziewczynka to i bardzo dobrze że wstydliwa ;)

ewlinaaa85, ewa84, szurusiowa, Lola79, Vanili, pabelka88, vioris, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, Ania jak tam nastawienie przed zbliżającymi się wizytami??

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa: odpoczywajcie grzecznie :) w szpitalu średnio przyjemnie ale przynajmniej leży się grzecznie. Jeść coś tam podają, sprzątać nie trzeba, a w domu to wiadomo różnie bywa :)

Julita super:) duża dziewczynka już:) imię wybrane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 17:37

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa super!
    Julita to cudnie że dziewczynka, ja marzę właśnie o córeczce :)

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też o córci marzyłam, bo mam w domu 16-letniego syna ;)

pabelka88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita super:) duża dziewczynka już:) imię wybrane?[/QUOTE]

Imiona mieliśmy wybrane już w tej ciąży którą niestety straciłam i nadal się ich trzymamy...dla dziewczynki - Zoja

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczyny. Kometa elegancko że w końcu doczekałas się serduszka :)
    Julita pięknie! Też skrycie marzę o córce :) Synka tez mam 10 lat młodszego od Twojego :)

Przed wizytą chyba neutralnie. Bez emocji jakoś. Jutro pewnie poznam plan działania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że tym razem doktorek postara się zwiększyć Wasze szanse :-) trzymam wciąż kciuki za Was wszystkie nadal walczące żeby się w końcu udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 19:18

Lola79 lubi tę wiadomość

‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ