X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Kurde, Kometa gdzieś Ty poszła? Ja miałam na nfz wypas. Lekarz miał swój monitor a ja swój nad kozetka. Nawet męża lekarze pytali czy dobrze widzi wszystko. Foty miałam na wynikach też. Doplacalismy ekstra do filmików :-)
    widzisz, nfz nfz-owi nierówny. pytanie czy badanie wykonywane w prywatnym ośrodku który również ma umowę z nfz- bo wtedy jest wypas. Ja robiłam w szpitalu, to jest jedno z trzech miejsc u mnie w mieście gdzie robią prenatalne. I ja do nich dzwoniłam wcześniej żeby dopytać o te "szczegóły" i wiedziałam wcześniej że tego nie dostanę, ale przepisać się gdzie indziej już nie miałam możliwości z braku miejsc. No cóż, na połówkowe pójdę gdzie indziej.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dokładnie tak.
    dzięki :)

a jesli moge zapytac w ktorym dc mialas transfer ??? i ile razy bylas na monitoringu???:) sorrki, ze tak Ci zawracam głowę ;)

XXXXXXXXXXXX
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm, ja byłam u siebie w klinice. Mają umowę z nfz :-) na 3 to płatne też do nich poszłam :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...jutro jadę na transfer...biorę 2 zarodki...
    w tym cyklu wszystko idzie jak po grudzie...
    nie dość, że endometrium kiepskie, to jeszcze na koniec estrofem mi się skończył...
    dobrze, że miałam zapas z poprzedniej stymulacji, bo 8 tabletek dziennie szybko wymiotły opakowanie - jeszcze żeby efekt był, a tu lipa...
    ale cóż...co ma być to będzie...

szurusiowa, ewlinaaa85, ewa84, Vanili, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka 8 tabletek!! Masakra jednym słowem
    Do ilu Ci podrosło endo po takiej dawce estrofemu? Ja dziś byłam na pierwszym usg w 8dc endometrium mam 9,3mm Dr kazał mi powtórzyć kolejne usg w sobotę ale dawki estrofemu mi nie zwiększył, nadal jestem na 3x1
    Powodzenia na jutro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 21:25

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa: no faktycznie kiepsko trochę ale wszystko pomierzyl? Kość nosowa, przyziernosc itp? Przepływy chyba nie wszyscy sprawdzają?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    a jesli moge zapytac w ktorym dc mialas transfer ??? i ile razy bylas na monitoringu???:) sorrki, ze tak Ci zawracam głowę ;)
    W 24dc. Ja się trochę dłużej stymulowalam estrofemem chyba niż dr zakładał, ale ile dokładnie miałam monitów to ci teraz nie powiem bo ucelować palcem w notatki na telefonie to jest mistrzostwo świata ;-) w każdym razie od tego 10/11 dc co dwa - trzy dni,więc parę razy byłam.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mhm, ja byłam u siebie w klinice. Mają umowę z nfz :-) na 3 to płatne też do nich poszłam :-)
    Nooo w klinice to inna inszość ;-)

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Hej dziewczyny...jutro jadę na transfer...biorę 2 zarodki...
    w tym cyklu wszystko idzie jak po grudzie...
    nie dość, że endometrium kiepskie, to jeszcze na koniec estrofem mi się skończył...
    dobrze, że miałam zapas z poprzedniej stymulacji, bo 8 tabletek dziennie szybko wymiotły opakowanie - jeszcze żeby efekt był, a tu lipa...
    ale cóż...co ma być to będzie...
    Oj, 8 to już rekord. Ja brałam po pięć i uważam że to dużo. Bidoku. 8 dziennie gdy opakowanie ma 28 tabsów to jest masakra. Ekonomiczna też :-P zadbaj o to aby ci dr wypisał odpowiednio dużo opakowań na recepcie. On wypisze tak do bety (czyli na te dwa tygodnie) i powinien dać zapas do kolejnej wizyty "serduszkowej", którą robi się dwa tygodnie po becie. Żeby Ci to dobrze obliczyl bo będziesz biegać po lekarzach po recepty.

Powodzenia! Trzymam kciuki za udany transfer :-)

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Kometa: no faktycznie kiepsko trochę ale wszystko pomierzyl? Kość nosowa, przyziernosc itp? Przepływy chyba nie wszyscy sprawdzają?
    Tak, pomierzyl. Na tym się skupiłam, żeby wszystkie te parametry usłyszeć od niego :-) przepływy mam pomierzone.

c5e015d88e.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina bardzo ladne endo! :-) ja w 10dc mialam 6mm po 8tabletkach dziennie uroslo do nie całych 9 mm wiec bez szału... Potem juz nie poszlam bo dr na urlop wyjechala wiec nie wiem ile ma teraz ale mam nadzieje ze wystarczająco aby transfer sie odbyl... Widac estrofem mi nie służy...

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg bylam 3razy...piatek, po iedzialek, czwartek...

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Widac estrofem mi nie służy...
    Witaj w klubie ;-)
    P.s. Wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę estrofemu. Koniec! Uff... Nie polubiłam estrofemu. Teraz kończę już tylko luteinę. Jak to dobrze oswobodzić się od tabletek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 08:36

ewlinaaa85, szurusiowa lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę :)
    Ja jestem chodzaca apteka :/ oczywiście już też zrobiłam panikę ze mnie cos piecze :p dzwoniłam do doktorka pozwolił mi gynalgin wziąść, odebrałam posiew wynik ok, spotkałam go właśnie w szpitalu :p.mówię że chyba głowę powinnam najpierw leczyć :p
    To chyba po tym inVag-u było :p

ewlinaaa85, szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew pewnie miałaś na bakterie a nie na grzyby. Zadzwoń do labu czy może łaskawie zrobili 2w1. Ja miałam grzybkowego swedziocha z pessarem...

To ja dla pocieszenia - dobrze reagowałam na estrofem i byłam tylko raz w 10dc na podgladzie. Od 11dc progesteron :-)

szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki!! :-D Podczytuje Was czasem cichaczem jak mam trochę czasu... widzę, że u Was jakoś leci. Powodzenia życzę wszystkim starającym się! Jak ten czas leci... Kometa dopiero co testowała a tu już jej się trymestr kończy. Szok!! U mnie wszystko ok!. Będzie dziewucha... Aktualnie przygotowuje się do pójścia na l4 bo już tej roboty mam dość. Męczy mnie to siedzenie 8 godzin. Z wyprawki jeszcze nic nie mam i jakoś weny mi brakuje do kompletowania jej. Może się bardziej ogarnę jak na L4 pójdę. A tak ogólnie wszystko gra i buczy! :-D Trzymam kciuki za wszystkie starające się i za te ciężarne też żeby wszystko było ok.

szurusiowa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Vanili, Fiona12 lubią tę wiadomość

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

To ja dla pocieszenia - dobrze reagowałam na estrofem i byłam tylko raz w 10dc na podgladzie. Od 11dc progesteron :-)
    Gdybym poszła w 10dc a nie już w 8 to pewnie też by się skończyło na jednej wizycie ech ale ja w gorącej wodzie kąpana

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Posiew pewnie miałaś na bakterie a nie na grzyby. Zadzwoń do labu czy może łaskawie zrobili 2w1. Ja miałam grzybkowego swedziocha z pessarem...

Grzybków też nie ma :)

Za to znowu na ip wylądowałam i czekam już 1,5 h :/

Anatolka lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka co się dzieje???

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pitolę Ewa, czy ty nie możesz mieć spokojnej ciąży? Co się dzieje, daj znać.

c5e015d88e.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ