X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Mam schiza ze mi się zarodek nie rozmrozi albo straci na jakości, weźcie mnie walnijcie młotkiem :P

Łup! Walnelam

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Niestety... Jajniki powiększone i płyn w jamie brzusznej :/
    Zostaję w szpitalu
    Nie lubię :( trzymaj się tam dzielnie <3

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi: oby objawy jak najszybciej przeszły i żebyś poczuła się znacznie lepiej!

iv094x39ir3hgbzx.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi a wyniki bety kiedy beda?

age.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, co tu się dzieje!

Suomi- Vanili dobrze mówi, pij dużo wody, leż i odpoczywaj. Kurczę, niech ci to szybko minie. Będą ci robić betę? Pobrali ci w ogóle krew przy przyjęciu?

Ania- szykuj się: smileys-angry-693318.gif

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilii ładne zakupy :)
    Ja też chcę używany kupić żeby bez obaw zostawić na klatce schodowej.

Ja dzis pieluchy i chusteczki zamawialam, cały czas myślę nad tymi otulaczami bo nigdy nie widziałam dziecka w czymś takim ani siostra ani bratowa nie używały no ale jak będzie ciepło to ciężko dziecko w rożek zawinąć.

Ciekawe jak tam Julita czy zwolniła trochę :)

Kometa: a Ty już coś kosmicie kupiłaś?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka ja 10 razy się zastanawiam zanim klikne kupuję. Najgorsze jest to, że nie mogę pomacac.
    Nie lubię wydawać kasy zwłaszcza na coś co wg mnie nie jest warte ceny ale kilka rzeczy, które będą cieszyć oko obolalej i zmaltretowanej trudami porodu mamy tez musi byc.

Kokon kupiłam bo w ciągu dnia maly może na nim spać, można go zabrać do rodziców i laski nawet w wózku go mają. Kupiłam tez taki delikatny otulacz za 35,00 którym można owinac malucha i wygląda jak mumia hihi, może być tez lekkim kocykiem. Chce jeszcze do szpitala kupić typowy rożek z minky. Rozek później może być matą do zabawy lub grubszym kocykiem wiec tez go wykorzystam.

Niby poszalalam ale starałam się by każdy zakup byl przemyslany. Zobaczę jak z jakością tych rzeczyczy rrzeczywiście sa takie milusie jak opisywali i w razie czego dokupie jeszcze.

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, tak :P
    już po transferze a przed testingiem wybieraliśmy się do rodziny w której było małe dziecko i kupiliśmy zabawkę, taką kostkę sensoryczną z Rossmanna. No i, pomijając perypetie które się zdarzyły w międzyczasie, kupiliśmy drugą, która została z nami z myślą naszym maluchu :)

to jedyne co do tej pory kupiłam.
    na razie nie ogarniam bo wiem, że część rzeczy dostanę i nie chcę kupować "podwójnie". np z konkretnych rzeczy to czeka na nas wózek, może być też łóżeczko jak nam przypasuje, poza tym babcie zaczynają się wykazywać i szperać po "okazjach" ;) na razie z zakupami jestem daleko w polu.

ewlinaaa85, Vanili, ewa84 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daleko w polu, żeby nie powiedzieć, że w czarnej d... to jestem ja. :p

Patrzę na listę zakupowa i listę " to do-sów" i zastanawiam się kiedy my to ogarniemy...

Ty Kometa masz jeszcze full czasu :))

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa: no jeśli babcie się wyrywają to nie ma co narzekać :)
    Madz sporo czasu jeszcze raczej myślałam że może coś kupiłaś bo wpadło w oko :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Rety, co tu się dzieje!

Suomi- Vanili dobrze mówi, pij dużo wody, leż i odpoczywaj. Kurczę, niech ci to szybko minie. Będą ci robić betę? Pobrali ci w ogóle krew przy przyjęciu?

Ania- szykuj się: smileys-angry-693318.gif

W szpitalu ogólnie fajnie, ale też pojechałam do takiego sprawdzonego, gdzie leczyla się moja mama.
    Po jakichś 3 h czekania przyjęli mnie. Oczywiście na początku baba cie zaczęła komentować, że dlaczego w takich przypadkach kliniki nie przyjmują, ale już mi się nie chciało tego komentować.
    Potem zrobili usg i poszłam na oddział. A tak od razu krew na morfologie, betę, grupę krwi (bo mi po punkcji nie oddali wyniku :)), białko i coś tam jeszcze. Panie pielęgniarki bardzo miłe, zwazyly, zmierzyly, nawet na PiS ponarzekaly, więc je polubiłam.
    Wyników jeszcze nie mam, bo tylko lekarz może przekazać, wiec zapytam na obchodzie.
    A wody to ja od 3 tygodni piję tyle, ze juz mi uszami wychodzi. Na pewno ze 3 litry dziennie, jak nie więcej. .. Oprócz tego dieta wysokobialkowa, gluten w małych ilościach no i dupa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 07:48

szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Suomi, trzymaj się tam. Pewnie już po obchodzie, masz wieści?

c5e015d88e.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam... Beta ujemna :/ Zapytałam o wartość, czy 0,1 czy ile, to mi znowu odpowiedziała, że ujemna. Wiec niestety to nie beta napędzila hiperkę.
    Ewa, jaką Ty miałaś wartość bety jak Cię wzięli do szpitala za pierwszym razem?

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale go beta z 3dpt tak?

age.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale i tak jakby miało coś być to by już było, bo blastka juz wychodziła z otoczki i miała się od razu zagnieżdżać.
    Także ten... Wiadomo jak będzie

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo picie wody i dieta wysokobialkowa nie pozwalaja uniknac hiperki, tylko naprawiaja jej skutki. Woda rozrzedza zageszczona krew, bialko nadrabia to, ktore sie wytracilo do tego plynu, ktory zalewa otrzewna. Jesli hiperka ma byc, to i tak bedzie. Ja po ostatniej mialam jajniki po 10 i 12 cm i przybralam 4 kg na wadze w ciagu nocy (przez wode w brzuchu). Bylam na ip, ale powiedzieli mi, ze jesli nie ma boli, czy wymiotow to nie jest zle. Odpoczywalam w domu, bralam zastrzyki przeciwzakrzepowe i 9dpt odpuscilo. Ale ja nie mialam swiezego transferu, wiec nie balam sie, ze sie bardziej rozkreci.
    u ciebie Suomi jeszcze moze sie to zmienic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 10:47

Suomi lubi tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    No tak, ale i tak jakby miało coś być to by już było, bo blastka juz wychodziła z otoczki i miała się od razu zagnieżdżać.
    Także ten... Wiadomo jak będzie

A kto wie czy miala sie zagniezdzac czy nie, to nie matematyka :-) 3dpt nie moze byc decydujacy. A nie powiedzieli ci jaki wynik tak? Moze jest np 4.0. Wg norm beta ujemna, ale moze cos sie zaczyna dziac skoro hiperka wyszla. Lekarze w zwyklych szpitalach troche msja inne myslenie niz my staraczki ;-) ciagle trzymam kciuki

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Lipą to w końcu dopiero 3dpt w szpitalu ujemna to zapewne taka poniżej wartości 5.0
    Powinni Ci powtórzyć betę i mam nadzieję, ze to zrobią!
    Vanili w 3dpt miała 1.6 więc też jej mogli powiedzieć, że beta ujemna a beta rosła.
    Niech się w końcu określą eh współczuję przeżyć
    Trzymam kciuki za szybki powrót do domu i za betę <3

• Suomi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, a to widzisz nie wiedziałam, że tak to wszystko wygląda. Ja od samego początku się bałam hiperki przez wysokie AMH, ale Chrustu zapewniał ze nie ma żadnego zagrożenia, że hormony, endo i wszystko inne idealne. No ale takich rzeczy się nie da przewidzieć :/
    Mąż był jeszcze pytać to mu powiedzieli, że beta 0... Coś mi się nie chce w to wierzyć, bo zawsze miałam min. 0,1 bez ciąży jak sprawdzałam podczas leczenia po poronieniu i w innych przypadkach.
    Jakby było chociaż 1 czy 2 to bym się już cieszyła, ale jak nic nie zaskoczylo to nie ma się co ludzic. Wiadomo, będę jeszcze sprawdzać, ale już na nic nie liczę :)

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Mam... Beta ujemna :/ Zapytałam o wartość, czy 0,1 czy ile, to mi znowu odpowiedziała, że ujemna. Wiec niestety to nie beta napędzila hiperkę.
    Ewa, jaką Ty miałaś wartość bety jak Cię wzięli do szpitala za pierwszym razem?
    Ja poszłam w 8 ddniu po transferze dopiero bo objawy wystąpiły po 6 dniu i drugim zastrzyku gonapeptyl z beta 56 rano na co i tak mówili że beta nic nie oznacza bo za wcześnie i że to po zastrzyku na pęknięcie. Powtórzyli mi betę o 23 było 88 i rano tego nie komwntkowali, dopiero jak 3 dnia wzrosła to pocieszyli że beta rośnie.

Suomi lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ