X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz leze w domku z moim okruszkiem w brzuszku. Zarodek dzis byl morula, nie podali zadnej klasy, po prostu kompaktujacy zarodek, czy to dobrze rokuje ? Mam zamiar isc do pracy dopiero w srode. Drugi zarodek dalej jest w obserwacji i w poniedzialek bede miala tel co z nim... troszke sie nim martwie... u was jak bylo?

_cherryLady, szurusiowa lubią tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • lipa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Dziękuję wszystkim za miłe przywitanie :) Dzisiaj miałam punkcję i pobrano 14 komórek. Niestety endometrium jest niejednolite i cienkie wiec transfer odroczony, najwcześniej we wrześniu. Trzymajcie kciuki za seks na szkiełku :)
    No to czekamy razem ;-)

A ja mam 5 mrozaczkow :-D

szurusiowa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby, _cherryLady lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    No to czekamy razem ;-)

A ja mam 5 mrozaczkow :-D
    Lipa jak wygladalas w co bylas ubrana ?

szurusiowa, 19ilonka87 lubią tę wiadomość

HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
  • lipa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Lipa jak wygladalas w co bylas ubrana ?
    gwiazdeczko ja punkcje mialam tydzien temu rano. Od tego czasu nie bylam w klinice ;-)

szurusiowa, ewlinaaa85, _cherryLady lubią tę wiadomość

age.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta z dzisiaj(9dpt) 324.10 ❤

19ilonka87, ewlinaaa85, szurusiowa, Suomi, bejbiś, Kayaaa, Kaczorek, Anatolka, Vanili, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jestem drugi zień po transferze, zadzwoniłam do laboratorium żeby zapytać z naszym drugim zarodkiem który tam został w sobotę i jeszcze nie kompaktował - obumarł!!! Jestem załamana i zdołowana i chce mi sie płakać. Zważywszy na fakt że już nie mamy ani jednego - nadziej tylko w tym który jest we mnie. Nie wiem jak przeżyję ten tydzień, on nie był na nawet blastką tylko morulą jak mi go podawano. Chce mi się ryczeć.

AMH 1,98
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, gratuluję pięknego przyrostu :) tez się zastanawiam, czy nie pójść na betę, bo trochę zeschizowalam :/

Lonia lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Moja beta z dzisiaj(9dpt) 324.10 ❤

Pięknie, po prostu pięknie :)

Lonia lubi tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Dziś jestem drugi zień po transferze, zadzwoniłam do laboratorium żeby zapytać z naszym drugim zarodkiem który tam został w sobotę i jeszcze nie kompaktował - obumarł!!! Jestem załamana i zdołowana i chce mi sie płakać. Zważywszy na fakt że już nie mamy ani jednego - nadziej tylko w tym który jest we mnie. Nie wiem jak przeżyję ten tydzień, on nie był na nawet blastką tylko morulą jak mi go podawano. Chce mi się ryczeć.

Rozumiem Cie, miałam identyczną sytuację w I. procedurze.
    ale postaraj się nie denerwować i nie szkodzić fasolce, która jest z tobą. Jestem długo na tym forum i widziałam wielep rzypadków, gdzie para nie miała żadnych mrozaczków, ale ten jeden jedyny zarodek wystarczył.

ewlinaaa85, Lonia lubią tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Lonia, gratuluję pięknego przyrostu :) tez się zastanawiam, czy nie pójść na betę, bo trochę zeschizowalam :/
    A dlaczego się zeschizowałas?
    Hiperka odpuszcza?

Lonia lubi tę wiadomość

age.png
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia Twoje dziecię rośnie jak na drożdżach <3 Suomi ja chyba tez powtórzę bo boje się czy jest odpowiedni przyrost kiedy się wybierasz?

Lonia lubi tę wiadomość

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyrost powinen być minimum 66%. Także dziewczyny macie piękne przyrosty. Ja patrząc na moją betę zastanawiam się nad blizniakami bądź bardziej mogą ciążą hihi. Na usg sie okaże

3jvz73sbpxjphhug.png
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia tez mi się wydaje ze powinnaś rozglądać się za podwójnym wózkiem :-D

Lonia lubi tę wiadomość

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    tak się zdarza niestety... ale do brzuszka dostałaś łądniejszy zarodek- w nim więc nadzieja :)
    Lonia wrote:
    Przyrost powinen być minimum 66%. Także dziewczyny macie piękne przyrosty. Ja patrząc na moją betę zastanawiam się nad blizniakami bądź bardziej mogą ciążą hihi. Na usg sie okaże
    spokojnie, ja miałam przyrosty po 250 % i mam "tylko" Marcelinkę :)

Lonia lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    A miałaś podawany jeden czy dwa zarodki?

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    A dlaczego się zeschizowałas?
    Hiperka odpuszcza?
    Aaa bo się naczytalam i kupiłam parę testów pepino za 3 zł w Auchan ;) hehe
    No i one w ogóle nie ciemnieja. Dziś powinno już test rozsadzic, bo beta co najmniej 500 powinna już być, a dalej jest cień cienia. Wiem, że to nie jest miarodajne, no ale schizuję.
    Hiperka to wręcz na odwrót - dziś brzuch znów rozmiarów pokażnej beczki, ale to pewnie od całodniowego siedzenia w pracy.
    Ilonka, no właśnie miałam podjechać po pracy ale korki mnie przeraziły i wróciłam do domu :) a Ty dziś idziesz?
    Lonia, no to może trojaczki? ;) byłabyś trzecia na ovu :)
    Dziś lub jutro musze iść na kontrolę hiperki. Może już będzie widać pecherzyk?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 16:15

Lonia lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi testami się nie sugeruj u mnie bladzioch był wczoraj na pepino a dzis 324.10. Współczuję Ci tej hiperki oby maluszek zdrowo rósł.

lipa lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:

Ja dla odmiany miałam przyrost wolniejszy niż Vanili czy Julita a zarodek się podzielił :)
    Nie ma reguły :)

Ale bliźniaki dwujajowe to dobra opcja! I za to trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 17:22

Lonia lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi: mi w szpitalu mówili że pęcherzyk widać gdzieś przy becie 1500 ale pewnie dużo zależy od sprzętu :)

Testami się nie przejmuj bo moja siostra miała negatywne a u lekarz pęcherzyk widział więc test powinien wychodzić o każdej porze :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 16:57

Lonia lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunomi wybieram się w środę i piątek, bo mojego gina poniosło i kazał mi przyjść na usg w sobotę, a z moich obliczeń wychodzi że beta będzie ok 1000, boję się że nie będzie widać pęcherzyka i wpadnę w rozpacz a tak, jak będę miała czarno na białym czy beta przyrasta to będę spokojniejsza.

Lonia lubi tę wiadomość

ckaivfxmnzhi9kva.png
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ