Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Suomi: powodzenia dziś!
Julita: już myślałam że taka zapracowana jesteś nadal ze o nas zapomniałas.
Ewelina: nawet tak nie pisz! Kiedy sprawdzałas betę ze takie wnioski?
Vanili: w którym dc Twój synek osiągnął wagę o której pisałaś, ponad 1 kg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 09:22
-
nick nieaktualny
-
ewa84 wrote:Vanili: w którym dc Twój synek osiągnął wagę o której pisałaś, ponad 1 kg?
Dokładnie w ubiegłym tygodniu, czyli 27+3. Waga 1088g, wg ginekologa idealna.
W 32 tc powinien mieć ok 2 kg...
A czemu pytasz? Coś cie martwi waga dziewczyn? A tak w ogóle to jesteś w domu czy w szpitalu bo coś kojarzę, że miałaś iść ale jakoś odnoszę wrażenie, że chyba jesteś w domu choć może coś przeoczyłam...
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:
Julita: już myślałam że taka zapracowana jesteś nadal ze o nas zapomniałas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 19:38
-
nick nieaktualny
-
Julita76 wrote:A i owszem nadal pracuję, ale coraz bardziej mnie to siedzenie przy biurku męczy, dlatego potem wieczorem tylko kanapa mi się marzy;)
a ja dziś strzelilam sobie az 3 drzemki... koło południa, po 16 i teraz. .. zasnelam na Faktach... :p juz siebie widzę w pracy hehe :p : D
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Vanili wrote:Dokładnie w ubiegłym tygodniu, czyli 27+3. Waga 1088g, wg ginekologa idealna.
W 32 tc powinien mieć ok 2 kg...
A czemu pytasz? Coś cie martwi waga dziewczyn? A tak w ogóle to jesteś w domu czy w szpitalu bo coś kojarzę, że miałaś iść ale jakoś odnoszę wrażenie, że chyba jesteś w domu choć może coś przeoczyłam...
Miałam iść już mi nawet lekarz recept nie dał ale moja córcia pokazala im że daje radę
Poprawil się przepływ w pepowinie choć szału nie ma. Teraz dogonić siostrę wagowo próbuje. We wtorek 26+3 miały 860g i 970g i lekarka mówiła że małe są Ale w normach jeszcze. Wydaje mi się ze większa też ma szansę osiągnąć taką wagę tydzień później jak Twój synek. No nic zobaczymy czy we wtorek będą sprawdzane pod tym kątem :p bedzie 27+3
Jeszcze nadciśnienie mi zdiagnozowano niby Ale mam je przed wizytami choć nie czuję stresu. W domu było ok 130-140/70-80 a teraz po tabletkach nawet dziś 115/58 a biore 2 zamiast 3 :p
Julita: podziwiam! Twarda babka z Ciebie
Też sypiam w dzień a w nocy niekoniecznie ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 21:13
-
Julita76 wrote:A jak tam idzie Ci kompletowanie wyprawki ?
Może nie pokochałam ale baaaardzo polubiłam internetowe zakupy
)
Mam już wózek, mutsy od znajomych + dokupilam nowa gondole - wygraly wzgledy ekonomiczne więc liczę, że będzie równie fajny jak Anex...
Ubranka powoli zapełniają szafęa do tego różne pierdolki jak np kokon i inne takie rzeczy cieszące moje oko
Za 2 tygodnie zaczynamy malowanie, potem łóżeczko i szykowanie torby do szpitala. ..
Tak to mniej więcej u mnie wygląda. Najgorzej było z tym ruszyć
A Ty jak tam? Masz jeszcze siły na kompletowanie wyprawki?
A z drzemka to żaden problem. .. wystarczy ze trochę mnie zmuli i raz, dwa, trzy i juz mnie nie ma -
Ewka jak na twoje dwie to wydaje mi się, że mają swietna wagę. Myślałam, że nadal jest kiepsko. Ty już dzwigasz ponad 1,5 kg... ładnie.
Ja od ponad tygodnia zauważam wieksze ssanie... młody ciągnie żarcie jak. ... Znowu, tak jak w I trymestrze jem czesciej i regularniej choć nie koniecznie wieksze porcje. Zauważyłam tez ze robie wiekszy "mix" czyli potrafię zjeść mięso, po chwili koktajl z truskawek, przegryźc to czymś slodkim a na deser cos kiszonego... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyVanili ja wyprawkę zakończyłam tylko meble do pokoju dziecięcego dojdą końcem czerwca, a dopiero wtedy będę mogła ruszyć z praniem, więc trochę się martwię czy potem zdążę.
No patrz a ja o torbie do szpitala jakoś wcale nie myślę...ale może faktycznie już czas pomyśleć -
Julita76 wrote:Vanili ja wyprawkę zakończyłam tylko meble do pokoju dziecięcego dojdą końcem czerwca, a dopiero wtedy będę mogła ruszyć z praniem, więc trochę się martwię czy potem zdążę.
No patrz a ja o torbie do szpitala jakoś wcale nie myślę...ale może faktycznie już czas pomyśleća ja w głowie miałam ciągle początek września. Nigdy nie wiadomo kiedy wyskoczy a ten czas leci jak szalony
-
Faktycznie u mnie już 1830g wg ostatnich obliczeń
Też mi się wydaje że bliźniaki mają być prawo mniejsze choć gł na pewnym etapie zaczyna być im ciasno i je wyciągają
Podobno waga rodziców przy urodzeniu może być wskazówką a mój mąż donoszoby nie osiągnął 3 kkg a ja 10 dni wcześniej miałam całe 2500g
U mnie lekarze liczą na 34 tc rozwiązanie chyba że dzieci je zaskoczą hehe
Torbe muszę przepakowac trochę bo jak narazie spakowana na mój pobyt bo co tydzień muszę z nią jeździć.
Vanili: jjest już stresu?
Julita już wie na co czeka :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 02:49
-
FORUMOWE CIĄŻE:
Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer- ciąża bliźniacza, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, ComeToMeBaby- 20.02 criotransfer, Pabelka- 2.03 transfer, Kaczorek- 5.04 transfer- ciąża bliźniacza, migot_ka - 29.04 transfer
KALENDARZ KCIUKOWY:
2.06 19ilonka87 - transfer - 12.00
4.06 Lonia - transfer
9.06 szurusiowa - criotransfer
9.06 ewlinaaa86 - transfer
9.06 gwiazdeczka88 - transfer
4.07 ComeToMeBaby - badanie prenatalne (usg połówkowe).
24.08 Julita76- planowany termin porodu
31.08 Vanili- planowany termin porodu
19.09 Ewa84- planowany termin porodu
08.11 ComeToMeBaby- planowany termin porodu -
Dziewczyny, nie a żadnych newsów w kalendarzu
Dajcie znać, co mam dopisać.
U mnie jest średnio. Wczoraj na wizycie dr długo szukał pęcherzyka i na początku nic nie widział, kręcił tą głowicą we wszystkie strony świata aż w końcu znalazł jakiś tajemniczy punkt- 6mm. Ale czy to jest pęcherzyk ciążowy gwarancji nie ma. Mam przyjść za tydzień.
Beta z wczoraj 1726, więc przyrost niecałe 65%. Dziewczyny mnie pocieszają, że przy hiperce może trochę wolniej rosnąć. No nic, zobaczymy.
Vanili, Ewa u Was kiedy było widać pęcherzyk przy hiperce?
Fajnie, że u Was wszystko ok i dzieciaczki rosnąZa niedługo będziemy oglądać zdjęcia maluchów (mam nadzieję)