X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No brawo Torunianka, piękne pęcherzyki, czyli idziemy gęsiego ;) dzisiaj Kayaa, jutro ja, w środę Torunianka... ani się obejrzymy a Vanili będzie zdawać relację z podglądania...
    I spokojnie kochana; normalnie rosną 2mm na dobę, podgonią Ci te mniejsze do 20mm, nie martw się :)
    no to Ewelina i Kometa teraz czas na Was ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 15:25

Torunianka, ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    I już po wizycie w cieplutkim wynajetym pokoju pod Krakowem z pelnym brzusiem po obiadku:) Punkcja w środę. Dostalam recepte na globulki i ovitrele czy jakoś tak się nazywa. 5 pęcherzykow ok 20mm reszta ok 16mm :( Lekarz dość fajny chodź malo mówi i wychodzi z gabinetu to potrafi wszystko wytłumaczyć.
    zostajesz w Kraku do punkcji? dawaj namiar na lokum ;)
    pęcherzyki jeszcze mogą podgonić, nie martw się
    czemu lekarz podczas twojej wizyty wychodził z gabinetu? leczy 5 osób na raz? :P

Torunianka lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dziewczynki, ja jestem po punkcji. Ogólnie masakra. Jak się obudziłam ból niesamowity. Dawali mi ketonal w mega dawce 200 gdzie zwykle podają kobitkom po 50. Ból i tak nie schodził. Podali paracetamol w dawce 100. I lipa. Następnie znowu coś podali i po tym przestało boleć. Lekarz bardzo zdziwiony, poniewaz po znieczuleniu ogólnym, reagowałam na każde ukłucie. W sumie byłam tam 4godz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że transferu nie będę miała. Mam za wysoki progeteron i jest to ryzykowne. Dostałam leki na wywołanie okresu. W kolejnym cyklu scratching tak jak Lonia w 20-25 dc. A potem pod koniec stycznia jak wszystko będzie grało transfer. Ogólnie czuje się fatalnie. Jestem cała obolała. Mam nadzieję, że Was Dziewuszki to nie spotka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa, strasznie mi przykro że się tyle wycierpiałaś, ale ważne ze już jesteś po, teraz będzie pewnie z każdym dniem lepiej.
    A ten wysoki progesteron to skąd się pojawił, czyżby od ilości pęcherzyków?? I co to znaczy za wysoki, to ile Ty go miałaś??
    Troszkę pewnie Ci przykro że musisz czekać, ale skoro lekarz tak mówi, to na pewno jest dla twojego i maluszków dobra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpływ na to miała stymulacja.Ogólnie pęcherzyków okazało się, że pobrali 15. Wynik to 1,7

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w sumie nie jest jakiś bardzo wysoki?? to ile miałby wynosić żeby zrobili transfer??
    A czułaś że możesz mieć podwyższony ten progesteron, ja mam wrażliwe piersi i teraz się trochę zaczęłam martwić po tej twojej informacji co u mnie wyjdzie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 18:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:
    No Dziewczynki, ja jestem po punkcji. Ogólnie masakra. Jak się obudziłam ból niesamowity. Dawali mi ketonal w mega dawce 200 gdzie zwykle podają kobitkom po 50. Ból i tak nie schodził. Podali paracetamol w dawce 100. I lipa. Następnie znowu coś podali i po tym przestało boleć. Lekarz bardzo zdziwiony, poniewaz po znieczuleniu ogólnym, reagowałam na każde ukłucie. W sumie byłam tam 4godz.
    Strasznie mi przykro :( nie dziwię się że, tak źle to przeszłaś. Na stronie kliniki pisze że, jeżeli jest pobierane tyle pęcherzyków to można tak się czuć. W takiej sytuacji nie powinno się być dalej niż 50km od najbliższej placówki szpitalnej czy jakoś tak.
    Aż się boję co mnie czeka, ja to ogólnie źle znoszę znieczulenia :( po laparoskopii dostałam 39 gorączki i dwa dni wymiotowałam :) po HSG też cały dzień wymiotowałam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 18:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    No to w sumie nie jest jakiś bardzo wysoki?? to ile miałby wynosić żeby zrobili transfer??
    A czułaś że możesz mieć podwyższony ten progesteron, ja mam wrażliwe piersi i teraz się trochę zaczęłam martwić po tej twojej informacji co u mnie wyjdzie :(
    Julita: Mega wrażliwe sutki. Nie powiem jaki jest prawidłowy ponieważ byłam tak skołowana, że nawet o to nie zapytałam.

Ewelina: przy HSG również wymiotowałam i miałam straszny ból. Oby Ciebie to nie spotkało przy punkcji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to coś czuję że u mnie też będzie za wysoki, a w normalnych cyklach zawsze miałam niski...ehh, no nic...
    To ten progesteron z ostatniego USG był, czy dzisiaj robili i mieli tak szybko wynik??

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, to może powiedź anestezjologowi jakie masz po narkozie dolegliwości, podobno mogą coś podać na te wymioty, tylko trzeba zgłosić

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa... Rety, toż ty miałaś prawdziwy armagedon! Jak się teraz czujesz? Ciut chociaż lepiej? Możesz brać coś przeciwbólowego? No nie zazdroszczę przeżyć.
    A ten wynik progesteronu 1,7 to jest wysoki?! No tak, kto to ma wiedzieć jaki ma być jak człowiek zawsze badał w 7dpo, a nie w dzień owu...

Co się odwlecze to nie uciecze. Lepiej zwiększyć szanse i nie działać pochopnie. Będziemy trzymać teraz kciuki za ładne zaplodnienie i podziały, potem za scratching i potem za transfer. Małymi, ale zdecydowanymi, krokami naprzód <3

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    No to coś czuję że u mnie też będzie za wysoki, a w normalnych cyklach zawsze miałam niski...ehh, no nic...
    To ten progesteron z ostatniego USG był, czy dzisiaj robili i mieli tak szybko wynik??
    dzisiaj

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak idziesz na monitoring np na godz 14stą to najpierw pobieranie krwi (pewnie w osobnym gabinecie?), a potem wizyta u gina z usg i na koniec wyniki krwi i decyzja gina co dalej z dawkami i procedurami? To lab się uwija w 15 minut???

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za wsparcie. Dopiero coś zjadłam i ciągle odpoczywam. Jak chodzę to mnie całe podbrzusze pobolewa. Jest ciut lepiej. Co do leków przeciwbólowych to mogę brać paracetamol.

Julita: nie myśl negatywnie :) choć z jednej strony wraz z mężem wpadliśmy tacy rozbawieni do tej klinki i w ogóle szczęśliwi, że już coraz bliżej a tu zooonk!
    jak powiadają co nie zabije to wzmocni :)

Julita76, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No patrzcie, da się zrobić szybko badanie...da się

Kayaa a Ty w domu, czy zostawaliście w Krakowie??

Fakt, trzymamy kciuki za piękne podziały komóreczek, bo to teraz najważniejsze... reszta się poukłada i przyjdzie dzień z dwiema kreseczkami na teście

Kayaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:
    Dzięki Dziewczyny za wsparcie. Dopiero coś zjadłam i ciągle odpoczywam. Jak chodzę to mnie całe podbrzusze pobolewa. Jest ciut lepiej. Co do leków przeciwbólowych to mogę brać paracetamol.

Julita: nie myśl negatywnie :) choć z jednej strony wraz z mężem wpadliśmy tacy rozbawieni do tej klinki i w ogóle szczęśliwi, że już coraz bliżej a tu zooonk!
    jak powiadają co nie zabije to wzmocni :)
    Dokładnie tak...tylko żebyśmy się betonowymi murami nie stały od tego wiecznego wzmacniania ;)

Kayaa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie jesteśmy w sobotę wracamy. Wykupiliśmy pobyt do niedzieli, ponieważ sądziliśmy, że w sobotę będzie transfer. Wynik nie był tak szybko. Całą dokumentację z wynikami dostałam po 16 godz, a na miejscu u nich byłam przed 11godz.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak się jeździ na te całe monitoringi, od 6dc to też tak długo się czeka na wyniki krwi i decyzję co dalej? Ile to czasu zazwyczaj zajmuje?

c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    zostajesz w Kraku do punkcji? dawaj namiar na lokum ;)
    pęcherzyki jeszcze mogą podgonić, nie martw się
    czemu lekarz podczas twojej wizyty wychodził z gabinetu? leczy 5 osób na raz? :P
    Tak zostaje tutaj do punkcji. Pokój i atmosfera super w tym domu. Czajowice ul. Łokietka 42A 32-089 Wielka Wieś taki duży zielony dom z napisem Noclegi. 40 zl za os czyli 80 za pare za dobe. Wszysciutko czysto pachnące, kuchnia do dyspozycji, blisko sklepy i restauracje. Z czystym sumieniem mogę polecić. Sama na pewno tu wrócę. A co do wychodzenia lekarza to wychodzil bo ciagle coś zapominal. Najpierw moich wyników krwi, potem poszedl mnie osobiście zapisać na punkcje, następnie wydrukować papiery itp :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ