X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a jak się jeździ na te całe monitoringi, od 6dc to też tak długo się czeka na wyniki krwi i decyzję co dalej? Ile to czasu zazwyczaj zajmuje?
    Nie, idziesz do gabinetu na USG, po wizycie idziesz oddać krew i możesz wracać do domu :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:
    W Krakowie jesteśmy w sobotę wracamy. Wykupiliśmy pobyt do niedzieli, ponieważ sądziliśmy, że w sobotę będzie transfer. Wynik nie był tak szybko. Całą dokumentację z wynikami dostałam po 16 godz, na miejscu u nich byłam przed 11godz.
    To musiałaś tyle czekać?? o matko, to jeszcze nerwy związane z czekaniem :(
    A ja liczyłam że na 17 będę w domu, skoro punkcja jest 10:30
    :(

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Tak zostaje tutaj do punkcji. Pokój i atmosfera super w tym domu. Czajowice ul. Łokietka 42A 32-089 Wielka Wieś taki duży zielony dom z napisem Noclegi. 40 zl za os czyli 80 za pare za dobe. Wszysciutko czysto pachnące, kuchnia do dyspozycji, blisko sklepy i restauracje. Z czystym sumieniem mogę polecić. Sama na pewno tu wrócę. A co do wychodzenia lekarza to wychodzil bo ciagle coś zapominal. Najpierw moich wyników krwi, potem poszedl mnie osobiście zapisać na punkcje, następnie wydrukować papiery itp :)
    aaaa, no to takie wychodzenie bym usprawiedliwiła :) lepiej żeby on latał i załatwiał niż my, no nie? ;) hyhy

dzięki za namiary, to ja uzupełnię dla następnych chętnych:
    http://www.eholiday.pl/noclegi-kx8702-galeria.html#gal_tab_photo
    w tej cenie można dostać coś w samym Krakowie chyba, więc my będziemy szukać czegoś pewnie w centrum. ale namiar zapisuję :) tam pewnie cisza i spokój

Julita76 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Nie, idziesz do gabinetu na USG, po wizycie idziesz oddać krew i możesz wracać do domu :)
    to kiedy lekarz ma szansę zapoznać się z wynikiem i ewentualnie zmienić dawkę? na następnej wizycie to mówi? sory, wiem że głupie pytania ale mnie to intryguje :P

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    To musiałaś tyle czekać?? o matko, to jeszcze nerwy związane z czekaniem :(
    A ja liczyłam że na 17 będę w domu, skoro punkcja jest 10:30
    :(
    ale u Kayi tyle trwało bo był problem ze znieczuleniem i złym samopoczuciem po. dziewczyny bez komplikacji sprawę załatwiają w godzinę- 1,5.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawki zmienia na podstawie obrazu USG, przynajmniej ja tak miałam, a hormony robią chyba kontrolnie, dopiero te przed punkcją mają znaczenie...tak sądzę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na usg w tym 6dc nie muszę brać męża, ani na każde następne? Na punkcje to zrozumiałe że, musi być a co z transferem? Też musi być?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ale u Kayi tyle trwało bo był problem ze znieczuleniem i złym samopoczuciem po. dziewczyny bez komplikacji sprawę załatwiają w godzinę- 1,5.
    Dotychczas nie miałam problemów z narkozą, to może i tym razem obejdzie się bez nich :)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Lola79 czy dostała tą kwalifikacje ..... czekamy na wieści :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, na USG nie musi z Tobą jeździć, mój N ze mną jechał dwa razy, a raz jak był w delegacji to była ze mną koleżanka do towarzystwa ;)

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ciekawe jak tam Lola79 czy dostała tą kwalifikacje ..... czekamy na wieści :)
    Może choć z komórki da znać co i jak ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Nie, na USG nie musi z Tobą jeździć, mój N ze mną jechał dwa razy, a raz jak był w delegacji to była ze mną koleżanka do towarzystwa ;)
    A orientujesz się jak to jest z transferem?

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    aaaa, no to takie wychodzenie bym usprawiedliwiła :) lepiej żeby on latał i załatwiał niż my, no nie? ;) hyhy

dzięki za namiary, to ja uzupełnię dla następnych chętnych:
    http://www.eholiday.pl/noclegi-kx8702-galeria.html#gal_tab_photo
    w tej cenie można dostać coś w samym Krakowie chyba, więc my będziemy szukać czegoś pewnie w centrum. ale namiar zapisuję :) tam pewnie cisza i spokój
    Też chcieliśmy najpierw w Krakowie ale gdzie pojechaliśmy to parking platny albo hotel od 120 za dobe

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...ciężko powiedzieć, moja koleżanka po transferze podpisywała z mężem jeszcze jakieś dokumenty...ale czy można w innym czasie to nie wiem. Z tego co kojarzę to chyba nie możesz sama jechać po transferze

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widzę dziś dzień pełen wrażeń u wielu z nas.
    Ja tez po wizycie. I już sama nie wiem co myśleć. Ogólnie to podpisaliśmy dziś papiery ale rozpocząć procedury nie możemy bo nie zamieścimy się w 2015 bo kolejny cykl planowo około20 grudnia. Ale na 80 % ma się zwolnić miejsce i może zaczniemy w tym grudniu. Nie bardzo kumam o co chodzi z tymi formalnosciami itp. Ogólnie cyrk. Podobno lekarz mojego Z zalecił mu branie leków które zamiast pomagać szkodzi na nasienie. Słów brak.
    No ale mam zrobić posiew na chlamydie pcr i boocenoze i za 2 tyg. USG. Wtedy już będzie wiadomo czy zacznę stymulację przed świętami.
    I tu zaczynają się schody. Wyniki chlamydii będę miała 2 tyg od pobrania. A pobrać mogę najprędzej w środę. Nie choruje obecnie na chlamydie ale z krwi wyszło ze kiedyś musiałam to mieć i przejść bezoobjawów. Jakim cudem gdzie kiedy nie mam pojęcia.
    Teraz pytanie. Przesuną usg czy dostarczyć wyniki mailem parę dni po?
    Chyba że któraś z Was jest ze śląska i zna lab który robi to badanie szybciej? :)
    Poza tym to po co to badanie skoro w tej chwili nie choruje? Ech i nadal nie wiem na czym stoję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Hmm...ciężko powiedzieć, moja koleżanka po transferze podpisywała z mężem jeszcze jakieś dokumenty...ale czy można w innym czasie to nie wiem. Z tego co kojarzę to chyba nie możesz sama jechać po transferze
    Rozumiem, no nic zapytam Dr jak będę na usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Oj widzę dziś dzień pełen wrażeń u wielu z nas.
    Ja tez po wizycie. I już sama nie wiem co myśleć. Ogólnie to podpisaliśmy dziś papiery ale rozpocząć procedury nie możemy bo nie zamieścimy się w 2015 bo kolejny cykl planowo około20 grudnia. Ale na 80 % ma się zwolnić miejsce i może zaczniemy w tym grudniu. Nie bardzo kumam o co chodzi z tymi formalnosciami itp. Ogólnie cyrk. Podobno lekarz mojego Z zalecił mu branie leków które zamiast pomagać szkodzi na nasienie. Słów brak.
    No ale mam zrobić posiew na chlamydie pcr i boocenoze i za 2 tyg. USG. Wtedy już będzie wiadomo czy zacznę stymulację przed świętami.
    I tu zaczynają się schody. Wyniki chlamydii będę miała 2 tyg od pobrania. A pobrać mogę najprędzej w środę. Nie choruje obecnie na chlamydie ale z krwi wyszło ze kiedyś musiałam to mieć i przejść bezoobjawów. Jakim cudem gdzie kiedy nie mam pojęcia.
    Teraz pytanie. Przesuną usg czy dostarczyć wyniki mailem parę dni po?
    Chyba że któraś z Was jest ze śląska i zna lab który robi to badanie szybciej? :)
    Poza tym to po co to badanie skoro w tej chwili nie choruje? Ech i nadal nie wiem na czym stoję.
    Lola czyli kwalifikacje masz a to najważniejsze. O wyniki chlamydii się nie martw mi z krwi też wyszło że kiedyś musiałam to przejść, ale dziś odebrałam wyniki wymazu I są o.k :) ja na usg też jechałam bez tego wyniku ale to nie był problem Dr kazał dowieść po prostu na następną wizytę :) Ja na tego PCR czekałam w sumie 8 dni roboczych.
    Acha ja jestem ze śląska :) robiłam w labo gdzie wysyłają to do Diagnostyki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 20:06

ComeToMeBaby, Julita76 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Dawki zmienia na podstawie obrazu USG, przynajmniej ja tak miałam, a hormony robią chyba kontrolnie, dopiero te przed punkcją mają znaczenie...tak sądzę ;)
    no jak? ja to myślałam, że na podstawie usg i estradiolu. jedno z drugim jest powiązane.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ja jestem z Bielska i robiłam w diagnostyce, oni robią wszystkie badania, tylko mikrobiologiczne w wybranych punktach, myślę że powinnaś te wyniki mieć wcześniej niż po 2 tygodniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 20:10

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tą biocenozą? Mi Dr niczego takiego nie zlecił a z tego co czytam wszystkie to miałyście zlecone? Hmm .. może zapomniał mi to zlecić :D
    powiedzcie mi czy ja to mogę sobie sama pobrać czy muszę iść do lekarza? Zrobię sobie to badanie bo pewnie i tak będzie je chciał jak się Chruścikowi wspomni hihi :)
    Ps. Kupię to do wymazu w aptece???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 20:11

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ