X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Emay niestety nie pomogę bo nie robiłam tego badania w Artvimedzie

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita toz to tuz tuz :-) ale fajnie:-)
    Emay ja tez nie pomoge... Nie mialam tam hsg...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie pomoge :( ale jak robilam hsg w innym miejscu tylko posiew musiał być jalowy.

Julita: jaka ona juz duza i zaraz będzie z wami :

Pewnie moje pojawią się w podobnym terminie.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Witam!
    Mam prośbę - wybieram się do Artvimed na hsg, ze względu na remont nie mogę się dodzwonić, a chciałam zrobić potrzebne badania. Może któraś z Was orientuje się czego dokładnie tam wymagają? Wiem, że biocenoza pochwy, Mycoplasma, Ureaplasma i Chlamydia - tylko czy wszystko ma być met. PCR, czy tylko ta ostatnia?
    Będę ogromnie wdzięczna za informacje!
    A dzwoniłaś w tych godz co podane na stronie? 10.30-13? Żadna z nas raczej nie robiła tego badania w artvimedzie akurat.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • emaj Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 18:59

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emaj, ja robiłam hsg, poza Artvimedem. Chcieli tylko żeby posiew był ok (biocenoza pochwy) i beta hcg ujemna.

Kayaa, trzymam kciuki, daj znać jak się coś wyjaśni.

Ewa, straszne rzeczy piszesz o tym szpitalu... Mam ciarki na samą myśl o porodzie tam.

Widzę że odliczamy do porodu forumowego :-) zadżebiście, zajmuję miejsce na widowni, w drugim rzędzie. Dla niezorientowanych: w pierwszym istnieje ryzyko zachlapania ;)

Ja wpadłam ostatnio w wir robienia przetworów na zimę. Mam fasolkę szparagową, kompoty z wiśni, soki z czarnej porzeczki, konfitury z czarnej porzeczki, teraz robię różne czary mary z agrestu i czerwonej porzeczki :-) i tak wcinam ostatnio do oporu czereśnie, a przecież w nich pełno cukrów - jutro idę na badanie krzywej cukrowej. Dzisiaj więc założyłam sobie szlaban na owoce żeby wyniku nie zaburzać. A muszę iść jutro bo we wtorek wizyta u gina - dobrze byłoby mieć wyniki ;-) hyhy z badań to dziś byłam na usg tarczycy - drugim w tym sezonie ;-) skierowanie dostałam rok temu jak byłam u endo szukając przyczyn niezachodzenia w ciążę. To nic że w ciąży już byłam u endo (innego) z powodu tego niskiego tsh i zrobili mi też usg tarczycy. Stwierdziłam że pójdę dziś też - dwa różne sprzęty, dwóch diagnostów, dwie opinie. Opinii nigdy nie za dużo ;-) no ale opinia jest taka sama - wszystko ok. No i dobrze. Jeszcze mnie będzie czekać badanie krwi i wizyta u endo, tego z którym widziałam się w zeszłym roku. Chyba się zdziwi że w ciąży jestem :-P aaa, no i zapisałam się na konsultację stomatologiczną, hasło "jestem w ciąży" ułatwia sprawę w rejestracji. No to pójdę zobaczyć czy są jakieś ubytki, ściągnąć kamień i sprawdzić czy Kosmita za dużo wapnia ze mnie nie wysysa ;-) także ten... Muszę stwierdzić, że bycie w ciąży nie oznacza tylko trzymania się za brzuch z głupawym rozanielonym uśmiechem i budyniowym wzrokiem wpatrzonym w coraz bardziej płaski pępek ale też częste latanie po lekarzach, często różnych specjalizacji, no i dawanie raz jednej raz drugiej ręki do pokłucia. Ale kurdę WARTO!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 16:58

ewa84, Julita76, Vanili, emaj, Suomi, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa bardzo dobrze że z tarczycą w porządku, fakt biega się do laboratorium co chwilę, ale też nie mam z tym problemu, ważne że wyniki w porządku.
    A co Cię tak wzięło na przetwory? Choć nie powiem, pewnie w zimę będę Ci zazdrosciła że je masz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 21:09

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie pochwal się jak tam mały Kosmita urósł

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa podziwiam zapał :) ale na pewno się przydaja zapasy :)

W sumie teraz wydaje mi się ze mam więcej sil niż ze 4 tyg temu :p pewnie dlatego ze spać mi sie nie chce :p

Wczoraj byla teściowa i mi zlekka ciśnienie podniosła jeszcze, ze jak w ogóle mogę narzekać ze moge odpoczywac sobie i myslec o dzieciach tylko... Ze sobie leże i to maz musi przeprowadzkę zorganizować :p
    Tylko za mnie przyjedzie moja rodzina 300km żeby mu pomoc a ona otwarcie zaznaczyła ze pomagać przy przeprowadzcce nie będzie bo się nie nadaje :p a niby przy dzieciach chce pomagać
    Mam ochotę powiedzieć mężowi żeby jej nie przywoził ale nie chce go urazić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 05:27

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, teściowe tak mają, ja swoją trzymam od siebie z daleka i tak jest dla mojej psychiki lepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Ciebie w niespaniu

ewa84 lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez staram się trzymać jak najdalej i nie wiem po co ona w ogóle do mnie jedzie tutaj żeby się wymadrzac? Wcześniej aż tak nie było ale od kiedy dzieci są w drodze już próbuje się wtrącać.
    Rozmawiała m z położna ze najlepiej brać 5w1 szczepienie i pneumokoki dopiero jak do przedszkola/żłobka dzieci pójdą i mowie mezowi to ta ze po co płacić ze w kilku szczepionkach lepiej bo się rozkłada wszystko i wszystkie szczepinia podawać które są... Dobrze ze położne zapomnialy mi ciśnienie zmierzyć o 22 bo by było :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Dołączam do Ciebie w niespaniu
    Teraz wyspimy się za rok hehe :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo i później, mój starszy do 3 rż się budził w nocy na picie ;-)
    My też się decydujemy na 5w1 i pneumokoki po 7 m-cu, bo nasza będzie musiała pójść do żłobka po roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 13:28

• Vanili Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzę, że nie ja jedna miałam dzisiaj pobudke o 4 rano...

Nie boisz się Julita ,że te 5w1 to spora dawka dla malucha na jeden raz?

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Ooo widzę, że nie ja jedna miałam dzisiaj pobudke o 4 rano...

Nie boisz się Julita ,że te 5w1 to spora dawka dla malucha na jeden raz?

Wiesz co kilka tygodni analizowałam temat, w końcu pojechałam do pediatry; który prowadził mojego syna naście lat temu; żeby się skonsultować w tym temacie i stanęło na 5w1, bo czy tak czy tymi odrębnymi i tak wszystko dostaje w jeden dzień, więc to faktycznie różnica tylko w ilości wkłuć, a nie dawce wprowadzanych wirusów.
    Sądziłam naiwnie, że jak wezmę te refundowane, to będą one podawane w jakichś odstępach czasowych, ale nie... wszystkie idą w jeden dzień, tylko wkłucia są trzy, a przy 5w1 dwa bo WZW i tak jest osobno. Tylko przy 6w1 byłoby jedno wkłucie, ale mój pediatra nie poleca mi ich.

• Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa zazdroszczę tej energii na przetwory. Robiłam co roku, a teraz to nic mi się nie chce. Jestem leniwa i zmęczona i nie mogę się zmobilizować do niczego. Jadę teraz na tydzień nad morze, może tam troszku energii złapie bo już mnie wkurzają nawet codzienne obowiązki. A co do spania zasypiam szybko ale potem standardowo około 4-5 już spać nie mogę. Spojenie boli jest mi niewygodnie i zaczynam się wkurzać a przez to spać mi się odechciewa.

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miało być tak pięknie i przyjemnie :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    A miało być tak pięknie i przyjemnie :)

ja na szczęście byłam przygotowana na fakt, że ciąża to nie jest fantastyczny czas, ale warto go przeżyć dla tego małego człowieka, który się pojawia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a Ty w ogóle sypiasz w nocy?????

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ