WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Emay niestety nie pomogę bo nie robiłam tego badania w Artvimedzie

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita toz to tuz tuz :-) ale fajnie:-)
    Emay ja tez nie pomoge... Nie mialam tam hsg...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie pomoge :( ale jak robilam hsg w innym miejscu tylko posiew musiał być jalowy.

Julita: jaka ona juz duza i zaraz będzie z wami :

Pewnie moje pojawią się w podobnym terminie.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Witam!
    Mam prośbę - wybieram się do Artvimed na hsg, ze względu na remont nie mogę się dodzwonić, a chciałam zrobić potrzebne badania. Może któraś z Was orientuje się czego dokładnie tam wymagają? Wiem, że biocenoza pochwy, Mycoplasma, Ureaplasma i Chlamydia - tylko czy wszystko ma być met. PCR, czy tylko ta ostatnia?
    Będę ogromnie wdzięczna za informacje!
    A dzwoniłaś w tych godz co podane na stronie? 10.30-13? Żadna z nas raczej nie robiła tego badania w artvimedzie akurat.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • emaj Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 18:59

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emaj, ja robiłam hsg, poza Artvimedem. Chcieli tylko żeby posiew był ok (biocenoza pochwy) i beta hcg ujemna.

Kayaa, trzymam kciuki, daj znać jak się coś wyjaśni.

Ewa, straszne rzeczy piszesz o tym szpitalu... Mam ciarki na samą myśl o porodzie tam.

Widzę że odliczamy do porodu forumowego :-) zadżebiście, zajmuję miejsce na widowni, w drugim rzędzie. Dla niezorientowanych: w pierwszym istnieje ryzyko zachlapania ;)

Ja wpadłam ostatnio w wir robienia przetworów na zimę. Mam fasolkę szparagową, kompoty z wiśni, soki z czarnej porzeczki, konfitury z czarnej porzeczki, teraz robię różne czary mary z agrestu i czerwonej porzeczki :-) i tak wcinam ostatnio do oporu czereśnie, a przecież w nich pełno cukrów - jutro idę na badanie krzywej cukrowej. Dzisiaj więc założyłam sobie szlaban na owoce żeby wyniku nie zaburzać. A muszę iść jutro bo we wtorek wizyta u gina - dobrze byłoby mieć wyniki ;-) hyhy z badań to dziś byłam na usg tarczycy - drugim w tym sezonie ;-) skierowanie dostałam rok temu jak byłam u endo szukając przyczyn niezachodzenia w ciążę. To nic że w ciąży już byłam u endo (innego) z powodu tego niskiego tsh i zrobili mi też usg tarczycy. Stwierdziłam że pójdę dziś też - dwa różne sprzęty, dwóch diagnostów, dwie opinie. Opinii nigdy nie za dużo ;-) no ale opinia jest taka sama - wszystko ok. No i dobrze. Jeszcze mnie będzie czekać badanie krwi i wizyta u endo, tego z którym widziałam się w zeszłym roku. Chyba się zdziwi że w ciąży jestem :-P aaa, no i zapisałam się na konsultację stomatologiczną, hasło "jestem w ciąży" ułatwia sprawę w rejestracji. No to pójdę zobaczyć czy są jakieś ubytki, ściągnąć kamień i sprawdzić czy Kosmita za dużo wapnia ze mnie nie wysysa ;-) także ten... Muszę stwierdzić, że bycie w ciąży nie oznacza tylko trzymania się za brzuch z głupawym rozanielonym uśmiechem i budyniowym wzrokiem wpatrzonym w coraz bardziej płaski pępek ale też częste latanie po lekarzach, często różnych specjalizacji, no i dawanie raz jednej raz drugiej ręki do pokłucia. Ale kurdę WARTO!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 16:58

ewa84, Julita76, Vanili, emaj, Suomi, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa bardzo dobrze że z tarczycą w porządku, fakt biega się do laboratorium co chwilę, ale też nie mam z tym problemu, ważne że wyniki w porządku.
    A co Cię tak wzięło na przetwory? Choć nie powiem, pewnie w zimę będę Ci zazdrosciła że je masz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 21:09

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie pochwal się jak tam mały Kosmita urósł

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa podziwiam zapał :) ale na pewno się przydaja zapasy :)

W sumie teraz wydaje mi się ze mam więcej sil niż ze 4 tyg temu :p pewnie dlatego ze spać mi sie nie chce :p

Wczoraj byla teściowa i mi zlekka ciśnienie podniosła jeszcze, ze jak w ogóle mogę narzekać ze moge odpoczywac sobie i myslec o dzieciach tylko... Ze sobie leże i to maz musi przeprowadzkę zorganizować :p
    Tylko za mnie przyjedzie moja rodzina 300km żeby mu pomoc a ona otwarcie zaznaczyła ze pomagać przy przeprowadzcce nie będzie bo się nie nadaje :p a niby przy dzieciach chce pomagać
    Mam ochotę powiedzieć mężowi żeby jej nie przywoził ale nie chce go urazić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 05:27

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, teściowe tak mają, ja swoją trzymam od siebie z daleka i tak jest dla mojej psychiki lepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Ciebie w niespaniu

ewa84 lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez staram się trzymać jak najdalej i nie wiem po co ona w ogóle do mnie jedzie tutaj żeby się wymadrzac? Wcześniej aż tak nie było ale od kiedy dzieci są w drodze już próbuje się wtrącać.
    Rozmawiała m z położna ze najlepiej brać 5w1 szczepienie i pneumokoki dopiero jak do przedszkola/żłobka dzieci pójdą i mowie mezowi to ta ze po co płacić ze w kilku szczepionkach lepiej bo się rozkłada wszystko i wszystkie szczepinia podawać które są... Dobrze ze położne zapomnialy mi ciśnienie zmierzyć o 22 bo by było :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Dołączam do Ciebie w niespaniu
    Teraz wyspimy się za rok hehe :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo i później, mój starszy do 3 rż się budził w nocy na picie ;-)
    My też się decydujemy na 5w1 i pneumokoki po 7 m-cu, bo nasza będzie musiała pójść do żłobka po roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 13:28

• Vanili Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzę, że nie ja jedna miałam dzisiaj pobudke o 4 rano...

Nie boisz się Julita ,że te 5w1 to spora dawka dla malucha na jeden raz?

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Ooo widzę, że nie ja jedna miałam dzisiaj pobudke o 4 rano...

Nie boisz się Julita ,że te 5w1 to spora dawka dla malucha na jeden raz?

Wiesz co kilka tygodni analizowałam temat, w końcu pojechałam do pediatry; który prowadził mojego syna naście lat temu; żeby się skonsultować w tym temacie i stanęło na 5w1, bo czy tak czy tymi odrębnymi i tak wszystko dostaje w jeden dzień, więc to faktycznie różnica tylko w ilości wkłuć, a nie dawce wprowadzanych wirusów.
    Sądziłam naiwnie, że jak wezmę te refundowane, to będą one podawane w jakichś odstępach czasowych, ale nie... wszystkie idą w jeden dzień, tylko wkłucia są trzy, a przy 5w1 dwa bo WZW i tak jest osobno. Tylko przy 6w1 byłoby jedno wkłucie, ale mój pediatra nie poleca mi ich.

• Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa zazdroszczę tej energii na przetwory. Robiłam co roku, a teraz to nic mi się nie chce. Jestem leniwa i zmęczona i nie mogę się zmobilizować do niczego. Jadę teraz na tydzień nad morze, może tam troszku energii złapie bo już mnie wkurzają nawet codzienne obowiązki. A co do spania zasypiam szybko ale potem standardowo około 4-5 już spać nie mogę. Spojenie boli jest mi niewygodnie i zaczynam się wkurzać a przez to spać mi się odechciewa.

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miało być tak pięknie i przyjemnie :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    A miało być tak pięknie i przyjemnie :)

ja na szczęście byłam przygotowana na fakt, że ciąża to nie jest fantastyczny czas, ale warto go przeżyć dla tego małego człowieka, który się pojawia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a Ty w ogóle sypiasz w nocy?????

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ