WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamrozić ponownie można. To czytałam w necie. Ale czy artvimed to praktykuje to nie mam pojęcia. Zawsze możesz też jak jutro nie przejdzie napisać do dr, zapytać chociaż czy przy estrofemie może się to zdazyc. Ale tak jak pisałam, na usg by było widać jakby było coś nie tak więc najlepsza opcja to dolej se wina :D

lipa, Vanili, Suomi lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to juz w poniedziałek :)
    Co do plamień to ja też nie miałam przy estrofemie, ale pewnie plamienia nie świadczą o niczym złym ale tak jak szurusiowa pisze napisz do Dr w razie wątpliwości.
    Szurusiowa mi Chrostek powiedział przed crio, że nie powinno mieszać się wina z estrogenami hehehe a ja wtedy winem opita co wieczór haha :p

Lipa na ile zarodkow sie zdecydowaliście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 21:54

• lipa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wina wypilam juz dwa, litrowe. Nie mam wiecej.
    Bimber weselny chyba nie ma wlasciwosci endotworczych? ;-)

ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina caly czas myslelismy o dwoch, a dzis moj M zaczal sie lamac, ze moze jednak jeden. Mam dac znac klinice do soboty. Ja ciagle mysle o dwoch.

W takim przypadku za AH place podwojnie tak? 1000 zl?

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha kto to wie :P może jeszcze tego nie zbadali :D Ale może nie próbuj :P

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Ewelina caly czas myslelismy o dwoch, a dzis moj M zaczal sie lamac, ze moze jednak jeden. Mam dac znac klinice do soboty. Ja ciagle mysle o dwoch.

W takim przypadku za AH place podwojnie tak? 1000 zl?
    Decyzja ciężka na pewno.
    Kurcze nawet się nad tym nie zastanawiałam czy za AH płaci się podwójnie mam nadzieje ze nie :)
    A bierzesz intralipid?

• lipa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biore intralipidu. To glownie olej sojowy, ktory przy hashimoto podibno moze zrobic wiecej szkody niz pozytku. Soja nasila autoagresje tarczycy

age.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha nie mówicie mi o winie, bo już nie pamiętam jak smakuje :( ale też się nim opijałam podczas stymulacji z wiarą w jego zbawienny wpływ na endo :)
    Lipa, ja podczas pierwszej stymulacji plamiłam (a nawet bym to krwawieniem nazwała), byłam u siebie na usg i lekarka powiedziała,że wszystko ok, że czasem tak organizm reaguje na leki bądź ich odstawienie.

lipa lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, jak sytuacja na froncie?

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Lipa, jak sytuacja na froncie?

cisza, spokój, błogość. Tfu tfu.

szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

age.png
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam lada dzień zacząć łykać estrofem, czekam na miesiączkę jak nigdy. A powiedźcie mi czy wy brałyście clexane przy crio? mi nic nie przepisał a ja jestem obciążona genem MTHFR więc raczej powinnam brać, napisalam maila ale już 2 dni czekam na odp.

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka a mówiłaś mu o tym na wizycie? Ja nie brałam clexane przed crio, ale jakiś czas temu pisałam o tym z Chrostkiem to powiedział, że w przypadku potwierdzonego zespołu antyfosfolipidowego jest sens brania heparyny.
    Może napisz do niego smsa jak nie odpisuje na mejla. Clexane Ci Twój gin może przepisać tylko pytanie od kiedy byś to musiała zacząć brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 20:57

• Vanili Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam na odpowiedz w temacie umowy i cisza wiec albo zawaleni robota albo się urlopuja bo pisałam nie tylko do doktorka...

My dziś na zapewne ostatniej wizycie przed godziną zero. .. szyjka się skrocila nagle w zastraszającym tempie... i ma 1cm. Coś się dzieje - byle bym jeszcze te kilka dni spokoju miała a po 1.09 niech się dzieje wola nieba he he :)

Mlody ma 3100 i od kilku dni uparcie wkomponowuje mi swoja 7 cm stope w żebra.

No tyle u nas. Następny wpis pewnie z poporodowki lub z domu :)

lipa, Suomi, ewlinaaa85, Lonia, pszczółka p, Bydgoszczanka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • lipa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Graśka a mówiłaś mu o tym na wizycie? Ja nie brałam clexane przed crio, ale jakiś czas temu pisałam o tym z Chrostkiem to powiedział, że w przypadku potwierdzonego zespołu antyfosfolipidowego jest sens brania heparyny.
    Może napisz do niego smsa jak nie odpisuje na mejla. Clexane Ci Twój gin może przepisać tylko pytanie od kiedy byś to musiała zacząć brać.

Wlasnie mi tez nie przepisal heparyny. Choc w poprzedniej klinice bralam dopiero od transferu, wiec moze mi jeszcze przepisze? Myslalam, ze to standard,

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas doktorek do crio nie daje w ogole clexane. Tylko do świezego zeby zapobiegac ewentualnej zakrzypicy przy ewentualnej hiperstymulacji :)
    No chyba ze sa wskazania jak ewelina pisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 12:24

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    U nas doktorek do crio nie daje w ogole clexane. Tylko do świezego zeby zapobiegac ewentualnej zakrzypicy przy ewentualnej hiperstymulacji :)
    No chyba ze sa wskazania jak ewelina pisze.

Mam w domu jeszcze 8 zastrzykow, hmmmmm.
    nie wiem czy mam te mutacje. Nie robilam badan pod tym katem

Anatolka lubi tę wiadomość

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Mam w domu jeszcze 8 zastrzykow, hmmmmm.
    nie wiem czy mam te mutacje. Nie robilam badan pod tym katem
    Ty masz tak jak ja czyli nigdy nie było nawet biochemicznej, tak? Mi Dr mówił że te mutacje i te zespoły bada się przy poronieniach zwykle, jak już się coś tam zadzieje. I na razie i Ch i immunolog mi nie kazał badać. Na pewno tymi 8 zastrzykami sobie nie zaszkodzisz, ale zawsze się możesz dopytać czy jest sens.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 13:02

lipa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Ty masz tak jak ja czyli nigdy nie było nawet biochemicznej, tak? Mi Dr mówił że te mutacje i te zespoły bada się przy poronieniach zwykle, jak już się coś tam zadzieje. I na razie i Ch i immunolog mi nie kazał badać. Na pewno tymi 8 zastrzykami sobie nie zaszkodzisz, ale zawsze się możesz dopytać czy jest sens.

Tak, nigdy nic.

Tak informacyjnie, za AH placi sie jednorazowo 500 zl, niezaleznie od ilosci zarodkow. Dopytalam :-)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

age.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Tak, nigdy nic.

Tak informacyjnie, za AH placi sie jednorazowo 500 zl, niezaleznie od ilosci zarodkow. Dopytalam :-)

a do embrioglue tez sie to tyczy ? ze placimy jednorazowo ?:)

XXXXXXXXXXXX
  • lipa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    a do embrioglue tez sie to tyczy ? ze placimy jednorazowo ?:)

O to juz nie pytalam, bo nie bierzemy, ald przypuszczam, ze tak samo

age.png
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ