WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwole sobie wtracic swoje trzy grosze; jesli rodzicie sn i macie mozliwosci finansowe: bierzcie prywatna polozna!

Niby i bez tego da sie urodzic, ale np w moim przypadku, gdyby nie "moja" polozna, prawdopodobnie moja Marcysia nie bylaby dzis z nami a i ze mna byloby ciezko. Koszt to 650 zl w moim szpitalu, a prawdopodobnie tylko dzieki niej ostatecznie zrobili mi CC. Od 2:00 do 16:40 meczylam sie rodzac sn- mala sie zaklinowala, ja wiec majac skurcze parte musialam je wstrzymywac. Bol okropny, myslalam, ze juz zywa z porodowki nie wyjde. Okazalo sie ze mimo moich murzynsko szerokich bioder mam waska miednice i jak to dr po cc okreslil- niw bylo szans bym urodzila naturalnie. Tylko moja polozna naciskala z godzine lekarza na cc. Druga taka mloda siksa stwierdzila ze mam nie przesadzac ze tak boli bo przeciez mam zzo. Owszem- trzy dawki z czego jedna dzialala 15 min reszta wcale- taki organizm... nawet u dentysty musze brac podwojne czasem potrojna dawke by zadzialalo... i owa lekareczka dopiero podczas cc kiedy to uslyszala opinie tamtego lekarza ze nie ma szans na sn zrobila soe taaaaka mila...

Poza tym idac na porodowke bylo mi lepiej psychicznie ze czeka tam na mnie ktos kogo znam... i pomyslec ze mialam urodzic do godziny bo przyszlsm z rozwarciem 6 cm...

Co do zarodkow... my mamy trzy. Jedna blastke i dwa dwudniowe. Jesli blastka by sie przyjela zostana dwa... planuje gora 3 dzieci wiec te dwa dwudniowe na pewno kaze pohodowac do 5 doby i zobaczymy czy ktorys zostanie... ( z 12 poczatkowo zostalo mi 6 zarodkow) a jesli blastka sie nie przyjmie to wezme dwudniowegp a drugiego kaze spowrotem zamrozic...
    Tez myslalam jak Anatolka o opcji wywiezienia do Czech biorac pod uwage optymistyczna wersje ze nastepne crio sie uda, tylko czy tsk mozna? Orientoealas sie? Jakos laywiej byloby mi tam oddac, niz tu... w sensie psychicznie przez to przebrnac... bo w Pl nie oddamy, nie umielibysmy z moimz tym zyc...

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chery, dzięki za wpis. Ładnie przeszłaś bidoku <3
    A jak załatwiałaś tą położną? Też umowa ze szpitalem?

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ze szpitalem kometa :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

bobas.gif
  • lipa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu sie glowicie, co zrobic z zarodkami, a ja sie modle, zeby choc jeden z moich pieciu ze mna zostal...

szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

age.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Wy tu sie glowicie, co zrobic z zarodkami, a ja sie modle, zeby choc jeden z moich pieciu ze mna zostal...
    Kochanie, kazda z nas najpierw bala sie tak jak Ty. Ale TERAZ i tobie sie uda i Tobie tez sen z powiek beda zabieraly takie dylematy...

lipa lubi tę wiadomość

bobas.gif
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Głowa do góry i Twoj czas nadejdzie, ja pierwsza byłam tutaj na forum i zaczynałam rządowy program w Artvimedzie a zaszłam w ciążę praktycznie jako ostatnia w ostatnich tygodniach programu. Niestety swoje trzeba przejść i też miałam ogromne chwilę zwątpienia i smutku kiedy ciągle się nie udawało. Mnie wszystkie procedury zajęły 9 miesięcy a teraz oczekuję swoich maluszków i pozostałym walczącym życzę siły, wytrwałości i pięknego finału leczenia ❤❤❤

lipa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia weteranką na naszym forum to chyba jestem ja :/ pamiętam ten listopad jak wszystkie zaczynałyśmy a teraz zostałam sama :(

Lipa <3 musi zostać! Nie ma innej opcji!

lipa lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    A u nas już ciąża donoszona i odstawiamy leki... luteiny nospy i asparginy:)
    Klopsik ma 2800 g wiec nie pozostaje nic innego jak tylko czekać na niego heh :))

Ewka co tam u was??
    Vanili dopiero nadrabiam forum :)
    Generalnie pierwsze dwa tyg byłam zakręcona strasznie. Teraz się ogarniam. Pewnie jak dziewczyny będą w domu znowu nie będę wiedziała jak się nazywam.
    Dni mijają na wizytach w szpitalu. Jak jestem z mężem jest ok bo wyrywa się do przewijania i karmienia. Nawet z mała kangurowal jako pierwszy...
    Mniejsza corcia miała gronkowca skórnego :( 10 dni antybiotyku miała ale juz wygląda slicznie i widać ze się zaokrąglila :) niestety jaszcze jest dokarmiana sondą bo nie ma sil zjadac całych porcji i leży w inkubatorze bo tam miała sterylne warunki. Po cichu Licze ze przejdzie do lozeczka zaraz :)
    Większa ma 2200g je sama i śpi w lozeczku juz jakiś czas - zaraz będzie gotowa żeby ja do domu zabrać ! Mam nadzieję ze mała dogoni siostrę szybko.

Anatolka, Vanili, Lonia, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany juz małe mają 2tygodnie? Ale ten czas szybko leci, grunt ze wszystko u mnie was dobrze :)

ewa84 lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita gratuluje!!!❤❤❤
    Trochę spóźniona jestem, przepraszam i dużo zdrowia życzę :)
    Jak samopoczucie po CC?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    O rany juz małe mają 2tygodnie? Ale ten czas szybko leci, grunt ze wszystko u mnie was dobrze :)
    Ojj strasznie szybko :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lonia weteranką na naszym forum to chyba jestem ja :/ pamiętam ten listopad jak wszystkie zaczynałyśmy a teraz zostałam sama :(

Lipa <3 musi zostać! Nie ma innej opcji!
    Teraz już tak ja walczyłam od października do czerwca a Tobie życzę abyś walkę od listopada zakończyła już we wrześniu!!!

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie smutajcie <3 los się może w każdej chwili odmienić. Życzę Wam żebyście jak najszybciej spełniły swoje marzenia. Cały czas wszystkim kibicuję i zaciskam kciuki.

A propos - gdzie kalendarz kciukowy? Nic nie meldujecie i nic nie wiadomo. Suomi też zniknęła jakoś. Dalij, dalij ;-) do roboty dziewczyny, meldować która kiedy co.

Ewa - zdrówka dla dziewczyn życzę, niech rosną jak na drożdżach i adaptują się do łóżeczek. Masz ostatnią szansę trochę pospać zanim nie zabierzesz ich do domu ;-) a dla twojego chłopa brawo! Niech mu się tylko ten zapał nie skończy za szybko to przetrwacie :-) powodzenia

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Dziewczyny, nie smutajcie <3 los się może w każdej chwili odmienić. Życzę Wam żebyście jak najszybciej spełniły swoje marzenia. Cały czas wszystkim kibicuję i zaciskam kciuki.

A propos - gdzie kalendarz kciukowy? Nic nie meldujecie i nic nie wiadomo. Suomi też zniknęła jakoś. Dalij, dalij ;-) do roboty dziewczyny, meldować która kiedy co.

Ewa - zdrówka dla dziewczyn życzę, niech rosną jak na drożdżach i adaptują się do łóżeczek. Masz ostatnią szansę trochę pospać zanim nie zabierzesz ich do domu ;-) a dla twojego chłopa brawo! Niech mu się tylko ten zapał nie skończy za szybko to przetrwacie :-) powodzenia
    Melduję jutro wizyta kontrolna u mojego gina i kolejne podglądanie dzieciątek na usg. 24 sierpnia wizyta u pani genetyk, podsumowanie badań prenatalnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 22:42

ComeToMeBaby, lipa lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, miłego podglądania :-D daj znać jak maluchy urosły

Lonia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w środę wizyta przed crio, 10 dc. ale coś nie wierzę w moje endometrium, pewnie trzeba się będzie jeszcze trochę podtuczyć. chociaż nieco winkaa przez weekend wypiłam ;)

Lonia, ComeToMeBaby, _cherryLady lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa tylko się za bardzo nie upijaj :P w jakie dawce masz teraz estrofem 3x1?
    Ja w crio miałam zwiększoną do 3x2 bo też mi słabo rosło :)

Ja po usg - po łyżeczkowaniu wszystko ok nie ma zrostów, ani też żadnych pozostałości po czyszczeniu. Moje endo ma 8mm jest ładne trójwarstwowe i za niedługo powinnam dostać pierwszą @
    Na jajnikach jednym i drugim pęcherzyki owulacyjne. Moja gospodarka hormonalna wraca do normy.

Lonia, ComeToMeBaby, szurusiowa, Vanili, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina brałam przez 4 dni 2x1, a teraz 3x1. Noe ciekawa jestem jak mi tAM ROSNIE :)

czyli co? crio w nastepnym cyklu?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mysle ze jeszcze nie. Moj gin powiedział że mogłabym spokojnie już podejść, ale Chrostek będzie kazał czekać jeszcze ten msc na pewno. Zresztą chcę iść do pracy wiwięc nie wiem czy nie podejde do crio pod koniec roku dopiero, ale nad tym się zastanowię jeszcze.

• Lonia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie wszystko dobrze maluchy rosną jak szalone 86mm i 77mm. Krwiak się wchłonął i możemy już chodzić na wizyty co 3 tygodnie. Kolejna 12 września

lipa, ComeToMeBaby, Vanili, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ