X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę badała zespół antyfosfolipidowy. Dla świetego spokoju to zrobie tym bardziej że u mnie zawsze beta rusza i spada.
    Fajnie ze ah tylko jednorazowo ;)
    Jedynie czego nie bede brała to kleju bo nie mam do tego zufania :) przy transferze z klejem beta mi ani nie drgnęła jak nigdy :)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili <3
    Koniecznie odezwij się jak się będziesz wybierać na porodówkę, przygotuję popcorn dla wszystkich i będziemy ci kibicować :-D

Daj znać jak Ci odpowiedzą w sprawie umowy, jestem bardzo ciekawa.

My byliśmy z mężem na usg 3d i oglądaliśmy naszego Kosmitę. Wbrew pozorom nie był zielony ;-) Nawet mrugnął do nas oczkiem, a potem się uśmiechnął i mamy to na zdjęciu <3 fajne przeżycie takie 3d, dobra rozdzielczość była. Dr Ti taki nasz miejscowy guru, ma też certyfikaty do robienia prenatalnych. Wszystko posprawdzał, długo przyglądał się serduszku... Boszzzz jaki sprzęt - oglądaliśmy jak pracują komory, jak falują zastawki... Bardzo to fajne było. Obydwa jąderka już zstąpily do moszny (a to sie dzieje akurat na tym etapie ciąży), więc już mamy 100%go chłopaka :-) I mózg zaczął się już fałdować, też to było dobrze widać na usg. Wagowo pokazało 1529g, co mnie bardzo ucieszyło bo z takim wynikiem wróciliśmy do środka normy hyhy generalnie wszystko u nas ok, a młody kręci się w brzuchu jeszcze swobodnie, ma tam jeszcze na tyle miejsca. Dzień wcześniej ułożony był główką w dół, a na tym 3d pośladkowo, w poprzek. No mam nadzieję że nie będzie się wygłupiał i jak przyjdzie na niego czas to się ładnie ułoży do wyjścia. Na razie zdarza mu się chyba kopać mnie albo obijać się o szyjkę macicy bo czuję to czasem dość boleśnie.

Graśka, kupę lat ;-) dziewczyny, widzę że zaraz będzie się działo - powodzenia!

szurusiowa, ewlinaaa85, Vanili, Bydgoszczanka, lipa, Lonia, Julita76, Suomi lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wyglada transfer w artvimedzie? Jest najpierw wizuta u doktora? Czy od razu idzie sie tam, gdzie byla punkcja?
    Jechac w sukience, czy daja te seksowna pizamke? Nie lubie swiecic tylkiem

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed transferem jest wizyta u embriologow, pokazują zarodki. Potem dr cię zaprasza do siebie i robi usg. Potem idziesz tam gdzie punkcja i dostajesz tam tą spodniczke co do usg u doktorka. I potem leżysz 15-20 min. Potem czekasz na poczekalni i dr cię wola do siebie i daje kartę informacyjną ze zdjęciem zarodka i recepty. Do transferu można z mężem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 09:15

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do doktorka na usg w spodniczce? Yyyyyy, czy ja o czyms nie wiedzialam? :-)

ewlinaaa85, szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tam w kibelku u niego w gabinecie w koszyczku są spodniczki i kapcie heh :)

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah chodzi o te kiecki do badania w ktore mozna sie brzebrac na transfer dostsniesz ta samą. Ale usg orzed transferem jest przez brzuszne ;)

lipa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa i jaka decyzja nadal dwa? :) czy monsz postawił na swoim? ;)

lipa lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    No tam w kibelku u niego w gabinecie w koszyczku są spodniczki i kapcie heh :)
    Wiesniara ze mnie ;-)

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lipa i jaka decyzja nadal dwa? :) czy monsz postawił na swoim? ;)

Dwa :-) juz zadzwonilam, zeby potwierdzic

szurusiowa, ewlinaaa85, Lonia, 19ilonka87 lubią tę wiadomość

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Wiesniara ze mnie ;-)
    Nie tylko z Ciebie :p Ja na pierwszej wizycie też nie ubralam bo się nigdy wcześniej z tym nie spotkałam i nie chciało mi się cudować :p to mi powiedział że tam są spodniczki i juz potem ubieralam :P

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bije się z myślami 2 czy 1, 2 czy 1 zarodek. Przy mutacji MTHFR jest większe ryzyko na zachorowanie na autyzm dziecka i jeszcze inne choroby ,znam już chyba wszystkie za i przeciw i nadal nie wiem. Co do clexane to dostałam odpowiedź że od transferu muszę brać a teraz acard 1 tabletka dziennie.

Dzisiaj zaczynam brac estrofem, na usg jestem umówiona na sob 3/09 jest to 9 dc ale w poniedziałek nie mam jak pójść.

Do tej pory byłam zdecydowana na AH i klej, ale słyszę coraz więcej negatywnych opinii o kleju. Czy jest ktoś na forum kto brał klej i wyszło? Byłabym wdzięczna za odpowiedź bo już raczej nie nadrobię wątku a jakoś po poprzedniej porażce nie byłam już tak na bieżąco.

Za wszystkie ciężarne trzymam kciuki! Niech wam ładnie brzuszki rosną!!!

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• Lonia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Dziewczyny, bije się z myślami 2 czy 1, 2 czy 1 zarodek. Przy mutacji MTHFR jest większe ryzyko na zachorowanie na autyzm dziecka i jeszcze inne choroby ,znam już chyba wszystkie za i przeciw i nadal nie wiem. Co do clexane to dostałam odpowiedź że od transferu muszę brać a teraz acard 1 tabletka dziennie.

Dzisiaj zaczynam brac estrofem, na usg jestem umówiona na sob 3/09 jest to 9 dc ale w poniedziałek nie mam jak pójść.

Do tej pory byłam zdecydowana na AH i klej, ale słyszę coraz więcej negatywnych opinii o kleju. Czy jest ktoś na forum kto brał klej i wyszło? Byłabym wdzięczna za odpowiedź bo już raczej nie nadrobię wątku a jakoś po poprzedniej porażce nie byłam już tak na bieżąco.

Za wszystkie ciężarne trzymam kciuki! Niech wam ładnie brzuszki rosną!!!
    Ja dwa razy brałam klej i za pierwszym razem miałam bete 27 a potem spadła a teraz mam bliźnięta w drodze. Ale w moim przypadku, wiem że intralipid zagwarantował mi sukces. Ja mam bardzo silny organizm, mąż słabe nasienie i dlatego mieliśmy same porażki. Dopiero obniżenie komórek nk u mnie zaowocowało zagniezdzeniem dwóch zarodków, także polecam ten cudowny wlew szczególnie przy czynniku męskim.powodzenia

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam cztery transfery przy trzech beta wzrosla a przy transferze z klejem nawet nie drgnęła wiec juz nie biore kleju bo mu nie ufam mam wrazenie ze moj zarodek gdzieś odpłynął hyh

• 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa trzymam kciuki za transfer

Graśka ja brałam klej przy ostatnim transferze i się udało, ale czy to zasługa kleju nie mam pojęcia

Kometa super sprawa takie usg sama mam chęć się wybrać

Dzisiaj wybrałam wyniki prenatalnych ryzyko trisomii 21 1:14729, trisomia 18 1:20000, trisomia 13 1:20000

Mam tylko wysokie ryzyko preeklampsji przed 34tc 1:9 przed 37tc 1:4 przed 42tc >1:4. Ryzyko zahamowania wzrastania płodu przed 37tc 1:45 samoistny poród przedwczesny przed 34tc 1:71

Orientujecie się na jakiej podstawie oceniają ryzyko stanu przedrzucawkowego, co prawda przed badaniem miałam wysokie ciśnienie, ale na co dzień jest w normie

Powodzenia dla wszystkich staraczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 15:44

Vanili lubi tę wiadomość

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ilonka87 wrote:
    Lipa trzymam kciuki za transfer

Graśka ja brałam klej przy ostatnim transferze i się udało, ale czy to zasługa kleju nie mam pojęcia

Kometa super sprawa takie usg sama mam chęć się wybrać

Dzisiaj wybrałam wyniki prenatalnych ryzyko trisomii 21 1:14729, trisomia 18 1:20000, trisomia 13 1:20000

Mam tylko wysokie ryzyko preeklampsji przed 34tc 1:9 przed 37tc 1:4 przed 42tc >1:4. Ryzyko zahamowania wzrastania płodu przed 37tc 1:45 samoistny poród przedwczesny przed 34tc 1:71

Orientujecie się na jakiej podstawie oceniają ryzyko stanu przedrzucawkowego, co prawda przed badaniem miałam wysokie ciśnienie, ale na co dzień jest w normie

Powodzenia dla wszystkich staraczek :)

ilonka ja to nie mam pojecia o czym mowisz :-)
    Moze lepiej zapytac na fioletowej stronie? Tam same ciezarowki, moze predzej pomoga.

swoja droga tak sobie mysle, ze od lat jestem tak skupiona na zajsciu w ciaze, a o samej ciazy nie wiem kompletnie nic. Nigdy nie musialam miec wiedzy na temat przebiegu, badan itp.

19ilonka87 lubi tę wiadomość

age.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    ilonka ja to nie mam pojecia o czym mowisz :-)
    Moze lepiej zapytac na fioletowej stronie? Tam same ciezarowki, moze predzej pomoga.

swoja droga tak sobie mysle, ze od lat jestem tak skupiona na zajsciu w ciaze, a o samej ciazy nie wiem kompletnie nic. Nigdy nie musialam miec wiedzy na temat przebiegu, badan itp.
    Nic się nie przejmuj większość z nas debiutuje. Ja też wiele dowiaduje się na bieżąco a zapewne wiele jeszcze nie wiem. Jednym stałym punktem jest na każdą wizytę mieć wyniki krwi i moczu a każde dodatkowe to już lekarz zleca. Ja miałam robione badania prenatalne i mam wyniki ale tylko tych trisomii. Nie mam pojęcia o reszcie jakiej pisze Ilonka

19ilonka87 lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa daj znać po transferze :-) ja tak samo jestem zielona ;-) pytałam na fioletowe stronie ale większość dziewczyn takich cudów nie miała tylko ryzyko trisomii, nic musze wybrać się z wynikami do lekarza bo na forach znajduje same ekstremalne sytuacje uduszenia dziecka izagrożenia życia matki, nie chce się już więcej wkręcać w takie historie ta preeklamsja to stan przedrzucawkowy.

lipa lubi tę wiadomość

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa owocnego transferu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 11:21

lipa lubi tę wiadomość

• Vanili Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tylko informacje przy trisomiach, że ryzyko wystąpienia przedwczesnego porodu jest takie i takie. .
    Na forach lepiej nie czytać i nie "naumiewac" się na zapas o ciąży. Można dostać na głowę. Wszystko jest nowe a każde odstępstwo od stanu który znamy -sprzed ciąży budzi ogromny stres wiec lepiej nie czytać. Wierzcie mi ,że po kilku pobytach z powodu hiperki juz drzalam zeby nie stracić ciazy a wtedy organizm szalał podwójnie. I gdybym miała czytac o każdej rzeczy i myslec czy mnie to dotyczy to koszmar... potem złe wyniki prenatalnych i oczywiście czytanie belly best... a tam to łooo.. po 20tc co wizyte pyt gina czy jest ok z nerkami małego bo się przy okazji szukania info o amnio naczytalam o klopotach z nerkami...

A teraz zaraz mam i termin i mały ok i sika i nerki good. A nieraz o tym rozmyslalam ech...

19ilonka87, lipa lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ