WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę badała zespół antyfosfolipidowy. Dla świetego spokoju to zrobie tym bardziej że u mnie zawsze beta rusza i spada.
    Fajnie ze ah tylko jednorazowo ;)
    Jedynie czego nie bede brała to kleju bo nie mam do tego zufania :) przy transferze z klejem beta mi ani nie drgnęła jak nigdy :)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili <3
    Koniecznie odezwij się jak się będziesz wybierać na porodówkę, przygotuję popcorn dla wszystkich i będziemy ci kibicować :-D

Daj znać jak Ci odpowiedzą w sprawie umowy, jestem bardzo ciekawa.

My byliśmy z mężem na usg 3d i oglądaliśmy naszego Kosmitę. Wbrew pozorom nie był zielony ;-) Nawet mrugnął do nas oczkiem, a potem się uśmiechnął i mamy to na zdjęciu <3 fajne przeżycie takie 3d, dobra rozdzielczość była. Dr Ti taki nasz miejscowy guru, ma też certyfikaty do robienia prenatalnych. Wszystko posprawdzał, długo przyglądał się serduszku... Boszzzz jaki sprzęt - oglądaliśmy jak pracują komory, jak falują zastawki... Bardzo to fajne było. Obydwa jąderka już zstąpily do moszny (a to sie dzieje akurat na tym etapie ciąży), więc już mamy 100%go chłopaka :-) I mózg zaczął się już fałdować, też to było dobrze widać na usg. Wagowo pokazało 1529g, co mnie bardzo ucieszyło bo z takim wynikiem wróciliśmy do środka normy hyhy generalnie wszystko u nas ok, a młody kręci się w brzuchu jeszcze swobodnie, ma tam jeszcze na tyle miejsca. Dzień wcześniej ułożony był główką w dół, a na tym 3d pośladkowo, w poprzek. No mam nadzieję że nie będzie się wygłupiał i jak przyjdzie na niego czas to się ładnie ułoży do wyjścia. Na razie zdarza mu się chyba kopać mnie albo obijać się o szyjkę macicy bo czuję to czasem dość boleśnie.

Graśka, kupę lat ;-) dziewczyny, widzę że zaraz będzie się działo - powodzenia!

szurusiowa, ewlinaaa85, Vanili, Bydgoszczanka, lipa, Lonia, Julita76, Suomi lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wyglada transfer w artvimedzie? Jest najpierw wizuta u doktora? Czy od razu idzie sie tam, gdzie byla punkcja?
    Jechac w sukience, czy daja te seksowna pizamke? Nie lubie swiecic tylkiem

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed transferem jest wizyta u embriologow, pokazują zarodki. Potem dr cię zaprasza do siebie i robi usg. Potem idziesz tam gdzie punkcja i dostajesz tam tą spodniczke co do usg u doktorka. I potem leżysz 15-20 min. Potem czekasz na poczekalni i dr cię wola do siebie i daje kartę informacyjną ze zdjęciem zarodka i recepty. Do transferu można z mężem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 09:15

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do doktorka na usg w spodniczce? Yyyyyy, czy ja o czyms nie wiedzialam? :-)

ewlinaaa85, szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tam w kibelku u niego w gabinecie w koszyczku są spodniczki i kapcie heh :)

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah chodzi o te kiecki do badania w ktore mozna sie brzebrac na transfer dostsniesz ta samą. Ale usg orzed transferem jest przez brzuszne ;)

lipa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa i jaka decyzja nadal dwa? :) czy monsz postawił na swoim? ;)

lipa lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    No tam w kibelku u niego w gabinecie w koszyczku są spodniczki i kapcie heh :)
    Wiesniara ze mnie ;-)

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lipa i jaka decyzja nadal dwa? :) czy monsz postawił na swoim? ;)

Dwa :-) juz zadzwonilam, zeby potwierdzic

szurusiowa, ewlinaaa85, Lonia, 19ilonka87 lubią tę wiadomość

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Wiesniara ze mnie ;-)
    Nie tylko z Ciebie :p Ja na pierwszej wizycie też nie ubralam bo się nigdy wcześniej z tym nie spotkałam i nie chciało mi się cudować :p to mi powiedział że tam są spodniczki i juz potem ubieralam :P

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bije się z myślami 2 czy 1, 2 czy 1 zarodek. Przy mutacji MTHFR jest większe ryzyko na zachorowanie na autyzm dziecka i jeszcze inne choroby ,znam już chyba wszystkie za i przeciw i nadal nie wiem. Co do clexane to dostałam odpowiedź że od transferu muszę brać a teraz acard 1 tabletka dziennie.

Dzisiaj zaczynam brac estrofem, na usg jestem umówiona na sob 3/09 jest to 9 dc ale w poniedziałek nie mam jak pójść.

Do tej pory byłam zdecydowana na AH i klej, ale słyszę coraz więcej negatywnych opinii o kleju. Czy jest ktoś na forum kto brał klej i wyszło? Byłabym wdzięczna za odpowiedź bo już raczej nie nadrobię wątku a jakoś po poprzedniej porażce nie byłam już tak na bieżąco.

Za wszystkie ciężarne trzymam kciuki! Niech wam ładnie brzuszki rosną!!!

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• Lonia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Dziewczyny, bije się z myślami 2 czy 1, 2 czy 1 zarodek. Przy mutacji MTHFR jest większe ryzyko na zachorowanie na autyzm dziecka i jeszcze inne choroby ,znam już chyba wszystkie za i przeciw i nadal nie wiem. Co do clexane to dostałam odpowiedź że od transferu muszę brać a teraz acard 1 tabletka dziennie.

Dzisiaj zaczynam brac estrofem, na usg jestem umówiona na sob 3/09 jest to 9 dc ale w poniedziałek nie mam jak pójść.

Do tej pory byłam zdecydowana na AH i klej, ale słyszę coraz więcej negatywnych opinii o kleju. Czy jest ktoś na forum kto brał klej i wyszło? Byłabym wdzięczna za odpowiedź bo już raczej nie nadrobię wątku a jakoś po poprzedniej porażce nie byłam już tak na bieżąco.

Za wszystkie ciężarne trzymam kciuki! Niech wam ładnie brzuszki rosną!!!
    Ja dwa razy brałam klej i za pierwszym razem miałam bete 27 a potem spadła a teraz mam bliźnięta w drodze. Ale w moim przypadku, wiem że intralipid zagwarantował mi sukces. Ja mam bardzo silny organizm, mąż słabe nasienie i dlatego mieliśmy same porażki. Dopiero obniżenie komórek nk u mnie zaowocowało zagniezdzeniem dwóch zarodków, także polecam ten cudowny wlew szczególnie przy czynniku męskim.powodzenia

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam cztery transfery przy trzech beta wzrosla a przy transferze z klejem nawet nie drgnęła wiec juz nie biore kleju bo mu nie ufam mam wrazenie ze moj zarodek gdzieś odpłynął hyh

• 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa trzymam kciuki za transfer

Graśka ja brałam klej przy ostatnim transferze i się udało, ale czy to zasługa kleju nie mam pojęcia

Kometa super sprawa takie usg sama mam chęć się wybrać

Dzisiaj wybrałam wyniki prenatalnych ryzyko trisomii 21 1:14729, trisomia 18 1:20000, trisomia 13 1:20000

Mam tylko wysokie ryzyko preeklampsji przed 34tc 1:9 przed 37tc 1:4 przed 42tc >1:4. Ryzyko zahamowania wzrastania płodu przed 37tc 1:45 samoistny poród przedwczesny przed 34tc 1:71

Orientujecie się na jakiej podstawie oceniają ryzyko stanu przedrzucawkowego, co prawda przed badaniem miałam wysokie ciśnienie, ale na co dzień jest w normie

Powodzenia dla wszystkich staraczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 15:44

Vanili lubi tę wiadomość

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ilonka87 wrote:
    Lipa trzymam kciuki za transfer

Graśka ja brałam klej przy ostatnim transferze i się udało, ale czy to zasługa kleju nie mam pojęcia

Kometa super sprawa takie usg sama mam chęć się wybrać

Dzisiaj wybrałam wyniki prenatalnych ryzyko trisomii 21 1:14729, trisomia 18 1:20000, trisomia 13 1:20000

Mam tylko wysokie ryzyko preeklampsji przed 34tc 1:9 przed 37tc 1:4 przed 42tc >1:4. Ryzyko zahamowania wzrastania płodu przed 37tc 1:45 samoistny poród przedwczesny przed 34tc 1:71

Orientujecie się na jakiej podstawie oceniają ryzyko stanu przedrzucawkowego, co prawda przed badaniem miałam wysokie ciśnienie, ale na co dzień jest w normie

Powodzenia dla wszystkich staraczek :)

ilonka ja to nie mam pojecia o czym mowisz :-)
    Moze lepiej zapytac na fioletowej stronie? Tam same ciezarowki, moze predzej pomoga.

swoja droga tak sobie mysle, ze od lat jestem tak skupiona na zajsciu w ciaze, a o samej ciazy nie wiem kompletnie nic. Nigdy nie musialam miec wiedzy na temat przebiegu, badan itp.

19ilonka87 lubi tę wiadomość

age.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    ilonka ja to nie mam pojecia o czym mowisz :-)
    Moze lepiej zapytac na fioletowej stronie? Tam same ciezarowki, moze predzej pomoga.

swoja droga tak sobie mysle, ze od lat jestem tak skupiona na zajsciu w ciaze, a o samej ciazy nie wiem kompletnie nic. Nigdy nie musialam miec wiedzy na temat przebiegu, badan itp.
    Nic się nie przejmuj większość z nas debiutuje. Ja też wiele dowiaduje się na bieżąco a zapewne wiele jeszcze nie wiem. Jednym stałym punktem jest na każdą wizytę mieć wyniki krwi i moczu a każde dodatkowe to już lekarz zleca. Ja miałam robione badania prenatalne i mam wyniki ale tylko tych trisomii. Nie mam pojęcia o reszcie jakiej pisze Ilonka

19ilonka87 lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa daj znać po transferze :-) ja tak samo jestem zielona ;-) pytałam na fioletowe stronie ale większość dziewczyn takich cudów nie miała tylko ryzyko trisomii, nic musze wybrać się z wynikami do lekarza bo na forach znajduje same ekstremalne sytuacje uduszenia dziecka izagrożenia życia matki, nie chce się już więcej wkręcać w takie historie ta preeklamsja to stan przedrzucawkowy.

lipa lubi tę wiadomość

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa owocnego transferu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 11:21

lipa lubi tę wiadomość

• Vanili Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tylko informacje przy trisomiach, że ryzyko wystąpienia przedwczesnego porodu jest takie i takie. .
    Na forach lepiej nie czytać i nie "naumiewac" się na zapas o ciąży. Można dostać na głowę. Wszystko jest nowe a każde odstępstwo od stanu który znamy -sprzed ciąży budzi ogromny stres wiec lepiej nie czytać. Wierzcie mi ,że po kilku pobytach z powodu hiperki juz drzalam zeby nie stracić ciazy a wtedy organizm szalał podwójnie. I gdybym miała czytac o każdej rzeczy i myslec czy mnie to dotyczy to koszmar... potem złe wyniki prenatalnych i oczywiście czytanie belly best... a tam to łooo.. po 20tc co wizyte pyt gina czy jest ok z nerkami małego bo się przy okazji szukania info o amnio naczytalam o klopotach z nerkami...

A teraz zaraz mam i termin i mały ok i sika i nerki good. A nieraz o tym rozmyslalam ech...

19ilonka87, lipa lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ