Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa będę badała zespół antyfosfolipidowy. Dla świetego spokoju to zrobie tym bardziej że u mnie zawsze beta rusza i spada.
Fajnie ze ah tylko jednorazowo
Jedynie czego nie bede brała to kleju bo nie mam do tego zufaniaprzy transferze z klejem beta mi ani nie drgnęła jak nigdy
-
Vanili
Koniecznie odezwij się jak się będziesz wybierać na porodówkę, przygotuję popcorn dla wszystkich i będziemy ci kibicować
Daj znać jak Ci odpowiedzą w sprawie umowy, jestem bardzo ciekawa.
My byliśmy z mężem na usg 3d i oglądaliśmy naszego Kosmitę. Wbrew pozorom nie był zielonyNawet mrugnął do nas oczkiem, a potem się uśmiechnął i mamy to na zdjęciu
fajne przeżycie takie 3d, dobra rozdzielczość była. Dr Ti taki nasz miejscowy guru, ma też certyfikaty do robienia prenatalnych. Wszystko posprawdzał, długo przyglądał się serduszku... Boszzzz jaki sprzęt - oglądaliśmy jak pracują komory, jak falują zastawki... Bardzo to fajne było. Obydwa jąderka już zstąpily do moszny (a to sie dzieje akurat na tym etapie ciąży), więc już mamy 100%go chłopaka
I mózg zaczął się już fałdować, też to było dobrze widać na usg. Wagowo pokazało 1529g, co mnie bardzo ucieszyło bo z takim wynikiem wróciliśmy do środka normy hyhy generalnie wszystko u nas ok, a młody kręci się w brzuchu jeszcze swobodnie, ma tam jeszcze na tyle miejsca. Dzień wcześniej ułożony był główką w dół, a na tym 3d pośladkowo, w poprzek. No mam nadzieję że nie będzie się wygłupiał i jak przyjdzie na niego czas to się ładnie ułoży do wyjścia. Na razie zdarza mu się chyba kopać mnie albo obijać się o szyjkę macicy bo czuję to czasem dość boleśnie.
Graśka, kupę latdziewczyny, widzę że zaraz będzie się działo - powodzenia!
szurusiowa, ewlinaaa85, Vanili, Bydgoszczanka, lipa, Lonia, Julita76, Suomi lubią tę wiadomość
-
Przed transferem jest wizyta u embriologow, pokazują zarodki. Potem dr cię zaprasza do siebie i robi usg. Potem idziesz tam gdzie punkcja i dostajesz tam tą spodniczke co do usg u doktorka. I potem leżysz 15-20 min. Potem czekasz na poczekalni i dr cię wola do siebie i daje kartę informacyjną ze zdjęciem zarodka i recepty. Do transferu można z mężem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 09:15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lipa wrote:Wiesniara ze mnie
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, bije się z myślami 2 czy 1, 2 czy 1 zarodek. Przy mutacji MTHFR jest większe ryzyko na zachorowanie na autyzm dziecka i jeszcze inne choroby ,znam już chyba wszystkie za i przeciw i nadal nie wiem. Co do clexane to dostałam odpowiedź że od transferu muszę brać a teraz acard 1 tabletka dziennie.
Dzisiaj zaczynam brac estrofem, na usg jestem umówiona na sob 3/09 jest to 9 dc ale w poniedziałek nie mam jak pójść.
Do tej pory byłam zdecydowana na AH i klej, ale słyszę coraz więcej negatywnych opinii o kleju. Czy jest ktoś na forum kto brał klej i wyszło? Byłabym wdzięczna za odpowiedź bo już raczej nie nadrobię wątku a jakoś po poprzedniej porażce nie byłam już tak na bieżąco.
Za wszystkie ciężarne trzymam kciuki! Niech wam ładnie brzuszki rosną!!!ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
Graśka wrote:Dziewczyny, bije się z myślami 2 czy 1, 2 czy 1 zarodek. Przy mutacji MTHFR jest większe ryzyko na zachorowanie na autyzm dziecka i jeszcze inne choroby ,znam już chyba wszystkie za i przeciw i nadal nie wiem. Co do clexane to dostałam odpowiedź że od transferu muszę brać a teraz acard 1 tabletka dziennie.
Dzisiaj zaczynam brac estrofem, na usg jestem umówiona na sob 3/09 jest to 9 dc ale w poniedziałek nie mam jak pójść.
Do tej pory byłam zdecydowana na AH i klej, ale słyszę coraz więcej negatywnych opinii o kleju. Czy jest ktoś na forum kto brał klej i wyszło? Byłabym wdzięczna za odpowiedź bo już raczej nie nadrobię wątku a jakoś po poprzedniej porażce nie byłam już tak na bieżąco.
Za wszystkie ciężarne trzymam kciuki! Niech wam ładnie brzuszki rosną!!! -
nick nieaktualny
-
Lipa trzymam kciuki za transfer
Graśka ja brałam klej przy ostatnim transferze i się udało, ale czy to zasługa kleju nie mam pojęcia
Kometa super sprawa takie usg sama mam chęć się wybrać
Dzisiaj wybrałam wyniki prenatalnych ryzyko trisomii 21 1:14729, trisomia 18 1:20000, trisomia 13 1:20000
Mam tylko wysokie ryzyko preeklampsji przed 34tc 1:9 przed 37tc 1:4 przed 42tc >1:4. Ryzyko zahamowania wzrastania płodu przed 37tc 1:45 samoistny poród przedwczesny przed 34tc 1:71
Orientujecie się na jakiej podstawie oceniają ryzyko stanu przedrzucawkowego, co prawda przed badaniem miałam wysokie ciśnienie, ale na co dzień jest w normie
Powodzenia dla wszystkich staraczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 15:44
Vanili lubi tę wiadomość
-
19ilonka87 wrote:Lipa trzymam kciuki za transfer
Graśka ja brałam klej przy ostatnim transferze i się udało, ale czy to zasługa kleju nie mam pojęcia
Kometa super sprawa takie usg sama mam chęć się wybrać
Dzisiaj wybrałam wyniki prenatalnych ryzyko trisomii 21 1:14729, trisomia 18 1:20000, trisomia 13 1:20000
Mam tylko wysokie ryzyko preeklampsji przed 34tc 1:9 przed 37tc 1:4 przed 42tc >1:4. Ryzyko zahamowania wzrastania płodu przed 37tc 1:45 samoistny poród przedwczesny przed 34tc 1:71
Orientujecie się na jakiej podstawie oceniają ryzyko stanu przedrzucawkowego, co prawda przed badaniem miałam wysokie ciśnienie, ale na co dzień jest w normie
Powodzenia dla wszystkich staraczek
ilonka ja to nie mam pojecia o czym mowisz
Moze lepiej zapytac na fioletowej stronie? Tam same ciezarowki, moze predzej pomoga.
swoja droga tak sobie mysle, ze od lat jestem tak skupiona na zajsciu w ciaze, a o samej ciazy nie wiem kompletnie nic. Nigdy nie musialam miec wiedzy na temat przebiegu, badan itp.
19ilonka87 lubi tę wiadomość
-
lipa wrote:ilonka ja to nie mam pojecia o czym mowisz
Moze lepiej zapytac na fioletowej stronie? Tam same ciezarowki, moze predzej pomoga.
swoja droga tak sobie mysle, ze od lat jestem tak skupiona na zajsciu w ciaze, a o samej ciazy nie wiem kompletnie nic. Nigdy nie musialam miec wiedzy na temat przebiegu, badan itp.19ilonka87 lubi tę wiadomość
-
Lipa daj znać po transferze
ja tak samo jestem zielona
pytałam na fioletowe stronie ale większość dziewczyn takich cudów nie miała tylko ryzyko trisomii, nic musze wybrać się z wynikami do lekarza bo na forach znajduje same ekstremalne sytuacje uduszenia dziecka izagrożenia życia matki, nie chce się już więcej wkręcać w takie historie ta preeklamsja to stan przedrzucawkowy.
lipa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam tylko informacje przy trisomiach, że ryzyko wystąpienia przedwczesnego porodu jest takie i takie. .
Na forach lepiej nie czytać i nie "naumiewac" się na zapas o ciąży. Można dostać na głowę. Wszystko jest nowe a każde odstępstwo od stanu który znamy -sprzed ciąży budzi ogromny stres wiec lepiej nie czytać. Wierzcie mi ,że po kilku pobytach z powodu hiperki juz drzalam zeby nie stracić ciazy a wtedy organizm szalał podwójnie. I gdybym miała czytac o każdej rzeczy i myslec czy mnie to dotyczy to koszmar... potem złe wyniki prenatalnych i oczywiście czytanie belly best... a tam to łooo.. po 20tc co wizyte pyt gina czy jest ok z nerkami małego bo się przy okazji szukania info o amnio naczytalam o klopotach z nerkami...
A teraz zaraz mam i termin i mały ok i sika i nerki good. A nieraz o tym rozmyslalam ech...19ilonka87, lipa lubią tę wiadomość