Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
szurusiowa wrote:A 'lipa' skądś się wzięło czy to tylko na forumie ?
potem rozpacz, depresja, bla bla, usunęłam konto, a potem pożałowałam i założyłam nowe, a że ze wszystkim była lipa, to taki błyskotliwy login sobie nadałam....
ja już tu siedzę od stycznia 2014.... masakraszurusiowa, ewlinaaa85, Vanili, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny naprawdę uważacie ze na immuno szkoda kasy? Ja właśnie chcę pójść na badania koszt 1200zl. Niepłodność idiopatyczna...wszystko inne ok. Miałam histetoskopie i też ok. Sama już nie wiem co robić ..zostały mi dwa zarodkiStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualny
-
powiem ci Natyy, że gdybym mia la pieniądze, to pewnie bym zrobiła te badania. bo lubię wiedzieć. Ale w sytuacji, gdy oglądam przed wydaniem każdą złotówkę z dwóch stron, po prostu mi szkoda. Tym bardziej, że schemat "leczenia"/postępowania jest raczej znany i jeszcze nikt nic nowego nie wymyslił.
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
Skołowałam sobie zapas encortonu, acard mam.
Udało mi się umówić na jutro do mojego gina. Sprawdzę czy u mnie w środku wszystko wygląda ok, zapytam go o możliwość histeroskopii na NFZ i o wystawienie recepty na intralipid. I podejmę decyzję, czy chce podchodzić od razu do crio.
Chrostek wyraża zgodę na takie akcje? czy woli odczekać między cyklami?Lonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
lipa wrote:Skołowałam sobie zapas encortonu, acard mam.
Udało mi się umówić na jutro do mojego gina. Sprawdzę czy u mnie w środku wszystko wygląda ok, zapytam go o możliwość histeroskopii na NFZ i o wystawienie recepty na intralipid. I podejmę decyzję, czy chce podchodzić od razu do crio.
Chrostek wyraża zgodę na takie akcje? czy woli odczekać między cyklami?lipa lubi tę wiadomość
-
Nie miałam wlewów. Miałam tylko ah i embryglue. Sama już nie wiem co robić. Boję się stracić kolejne dwa zarodki a na kolejna procedurę nie mam na razie pieniędzy. Teraz i tak robimy kilka miesięcy przerwy i staramy się naturalnie. Poradzcie mi dziewczyny czy brać teraz przy naturalnych staraniach jakieś leki na własną rękę typu acard encorton...a może jakieś witaminy... i tak mam przerwę przed crio ...wiec chce dobrze wykorzystać ten czasStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Tak się zastanawiam...co mi może jeszcze zaszkodzić...chyba nic. Przyczyna niepłodności na razie nieznana. Zastanawiam się czy zacząć brac acard po owulacji. Czy któraś z Was brała? przy naturalnych staraniach?Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
nick nieaktualnyJa biore acard i pytałam o niego Dr i powiedzial ze mozna brac na pewno nie zaszkodzi.
Edit: tyle ze ja sie naturalnie nawet nie staram bo intak sie nie udaale acard spokojnie mozesz brac. Do tego wit D kwas foliowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 15:56
-
Ewelina a bierzesz go przez cały cykl czy po owulacji? Bierzesz go przed crio czy przy naturalnych staraniach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 15:57
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
nick nieaktualny
-
Myślisz że mogę brac po owulacji?Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
nick nieaktualny
-
lipa wrote:Dziewczyny nie wytrzymalam i pojechalam wieczorem na bete. Wlasnie odczytalam wynik. Oczywiscie <1,20.
Nie wiem jyz k*rwa co jest ze mna nie tak. Idealne endometrium, idealny zarodek, scratching, AH. Wszystko na nic -
Lipa, bardzo mi przykro. Ale cieszy mnie że szukasz rozwiązań i działasz. Powodzenia! Teraz już nie odwalaj lipy, co?
Szurusiowa, dobre wieści, jutro o 14stej trzymam kciuki.
To i ja poproszę o kciuki. Dziś trafiłam na patologię ciąży po tym jak dr na wizycie stwierdził że szyjka skrócona i rozwarcie na centymetr. Taka sytuacja. W szpitalu zrobili mi badania, szyjka ma 2,2. Dostałam kroplówkę z nospą, dostanę też dodatkowo nospę i lutkę. Mam leżeć. Na płasko. Pewnie jutro dowiem się co dalej. Każą mi tu liczyć ruchy dziecka w określonych godzinach, więc liczę i Kosmita jest bardzo ruchliwy. Waży już ponad 1900g, więc urósł przez te dwa tygodnie. Dobrze, tylko niech jeszcze nie wyłazi... Nikt na to nie jest przygotowanylipa, szurusiowa lubią tę wiadomość