Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa przykro mi bardzo :(
    Ja pisałam do Chrostka zawsze smsa po transferze.

Co do intralipidu. Też mi się nigdy nie udawało dopiero transfer z wlewami sie "udał" nie wiem czy to dzieki temu czy nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 09:27

• lipa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisałam, kazał mi odstawić leki.

porobię sobie jakieś badania na immunologię. i zastanowię się nad tym intralipidem. drogie to strasznie. chociaż słyszałam, że dziewczyny jakoś sobie załatwiają recepty na niego, kupują za grosze w aptece i znajdują pielęgniarkę, która im aplikuje za free.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intralipid niestety w klinice koszmarnie kosztuje. Ja ostatnio płaciłam za oba wlewy :/
    Może Ci to przepisać twój ginekolog do którego chodzisz nie każdy chce to przepisać i nie każda pielęgniarka chce go podać mimo zlecenia.
    Ja sama się zastanawiam czy nie poprosić mojego gina o receptę na to, ale jakoś mi tak ciężko hyh nie lubię się prosić o takie rzeczy :D

• lipa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ęwelina własnie ja też nie lubię. Lekarze łaskę robią, że wypisują skierowania na badania czy recepty. Z pielęgniarką nie byłoby problemu, mam ciocię :) coś wykombinuje, nie zostawię w klinice za to ok 1 tys. zł.

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    400zł jeden wlew przed. Drugi oni powtarzają tylko w przypadku pozytywnej bety. Co nie zmienia faktu, że i tak dużo za dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 10:56

lipa lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ten 1tyś. zł. mogłabyś przeznaczyć na badania czy dodatki do transferu dlatego sama biję się z myślami.
    W aptece za intralipid nie zapłacisz nawet 100zł już nie pamiętam ile dokładnie kosztował. Ale różnica w cenie niesamowita. Nawet jakbym miała pielęgniarce za podanie tego zapłacić to i tak wyjdzie sporo taniej.

• Lonia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Lonia ile wlewow przyjelas? Badalas immunologie wczesniej?
    Nie robiłam żadnych badań, wlew przyjęłamprzed punkcją na ostatnim usg jak byłam w klinice i później drugi po pozytywnej becie. Wcześniej beta u mnie lekko się podnosiła a później szybko spadała, nie pomagały żadne dodatki aż do momentu przyjęcia intralipidu i od razu zagnieździły mi się dwa zarodki jakie wzięłam na transferze. To nie mógł być przypadek. W klinice intralipid kosztuje 400 zł ja drugi wlew przyjmowałam poza kliniką, dostałam tylko dane od dr Ch. jaki % i ile ml. Lekarz rodzinny ypisał mi receptę, zakupiłam go w aptece za kwotę 30 zł z groszami (100ml) a mąż (ratownik medyczny) podał mi go w domu. Jedyne o czym należy pamiętać żeby podawać wlew wolno (ok. 2-3h).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 12:21

nick nieaktualny, lipa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posmęcę Wam tu dziewczyny, ale nie umiem sobie inaczej z tym poradzić niż przez gadanie z wami i planowanie nowych działań.

Bo z drugiej strony zastanawiam się, czy wydawać pieniądze na badania, czy po prostu zabezpieczyć się w żelazny zestaw, czyli ciągłe branie (a nie przed transferem) encortonu i acardu, po transferze heparyna i wlewy z intralipidu.
    o i może histeroskopia, której nigdy nie miałam robionej?

Dużo dziewczyn bada immunologie w Łodzi i jeździ tam na szczepienia z krwi limfocytami męża, ale nas póki co na to nie stać. Ani na podróże do Łodzi, ani na wizyty u tego osławionego Paśnika, ani na te szczepienia.

Co o tym myslicie?

age.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Posmęcę Wam tu dziewczyny, ale nie umiem sobie inaczej z tym poradzić niż przez gadanie z wami i planowanie nowych działań.

Bo z drugiej strony zastanawiam się, czy wydawać pieniądze na badania, czy po prostu zabezpieczyć się w żelazny zestaw, czyli ciągłe branie (a nie przed transferem) encortonu i acardu, po transferze heparyna i wlewy z intralipidu.
    o i może histeroskopia, której nigdy nie miałam robionej?

Dużo dziewczyn bada immunologie w Łodzi i jeździ tam na szczepienia z krwi limfocytami męża, ale nas póki co na to nie stać. Ani na podróże do Łodzi, ani na wizyty u tego osławionego Paśnika, ani na te szczepienia.

Co o tym myslicie?
    Ja uważam, że badania są zbędne. Lepiej te pieniądze zainwestować już we wlewy i pozostałe dodatki. Intralipid nie zaszkodzi Tobie w żaden sposób jedynie dostarczy do organizmu bombę kaloryczną i witaminową. A jednak jego skuteczność w wielu przypadkach jest znacząca. My analizowaliśmy nasz przypadek wszystko wskazuje, że mój organizm był bardzo silny a męża nasienie słabe i zarodki bez intralipidu miały nikłe szanse, stąd spadki bety. Gdybyśmy to wiedzieli wcześniej w ciąży bym pewnie była w październiku zeszłego roku. Dodam jeszcze, że wcześniej były podawane zarodki najwyższej klasy i się nie udawało a teraz mieliśmy ciut gorszej i mamy bliżnięta.
    Trzymam mocno kciuki i nie poddawaj się

lipa, nick nieaktualny, Vanili lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolennicy tych doktorów Malinowskiego i Paśnika i tym którym się udało to Ci będą na pewno polecać. A w efekcie i tak nie wiadomo czy pomogło leczenie czy to byl akurat TEN cykl i TEN zarodek. Ja uważam, że badania i te całe szczepionki są zbędne. I to mi powiedziało trzech lekarzy w tym jeden immunolog. że immunologie się bada dopiero przy poronieniach, a i tak potem się dostaje tą heparyne głównie czy coś. Do tego przy endometriozie leczenie immunologi jest nieskuteczne. Takie moje zdanie. Może jestem w błędzie, ale kur przecież większość babek jednak zachodzi w ciąże naturalnie, my stanowimy jakiś tam odsetek i co i tylko te od in vitro mają problemy immunologiczne, a te co naturalnie to nie? No ja w to nie wierzę po prostu.

lipa, nick nieaktualny, Lonia lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa smęć ile wlezie po to jesteśmy :)
    Masz racje badania są bardzo kosztowne a immunologia to bardzo obszerny temat więc twierdzę jak Lonia, że lepiej zainwestować tą kase w intralipid i inne dodatki niż ładować tyle pieniędzy w te badania bo prawda jest taka, że jeśli by Ci coś wyszło to jedyne co Ci zlecą to właśnie intralipid i szczepienia (co do których są różne opinie).
    Co do histeroskopii to jeśli masz szansę zrobić ją na NFZ to ja bym jak najbardziej zrobiła.
    Jeśli chodzi o acard to pytałam Chrostka kiedyś o to i powiedzial, że nie zaszkodzi jak będę brała więc biorę :) tzn po krótkiej przerwie zaczęłam znów brać :)
    Ja jedynie co teraz będę robiła to zespół antyfosfo...

Lonia lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ty Ewelina praktycznie za każdym razem masz wzrost bety prawda? nawet minimalny, ale jest. Więc faktycznie u Ciebie bardziej diagnostyka poronień by się przydała.

spróbuję pójść do mojego ginekologa i zapytać go o tę histeroskopię na NFZ.

Szurusiowa jakieś info o zarodkach?

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, jeszcze żadne. pewnie późnym popołudniem jak zwykle

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Lipa, postulujemy z eweliną o powrót do Twojego starego awatara :P Tamten był taki Twój hehe, a ten taki nielipowy i bezosobowy :P

nick nieaktualny, Vanili lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie mi beta zawsze jakaś wyskoczy i spada potem. Więc to jedno badanie muszem zrobić choćby dla swojego spokoju.

• lipa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    A i Lipa, postulujemy z eweliną o powrót do Twojego starego awatara :P Tamten był taki Twój hehe, a ten taki nielipowy i bezosobowy :P

to była sukowata Scarlett O'Hara ;)

jakoś wczoraj spokorniałam... chwilowo

szurusiowa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzę że Ewelina też wróciła do swojego...

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    as you wish...

szurusiowa, nick nieaktualny, Vanili lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    o widzę że Ewelina też wróciła do swojego...
    Nie tylko Tobie powiedziała że masz bezosobowy avatar taki nie Twój hhahaah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 13:21

szurusiowa, lipa lubią tę wiadomość

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 'lipa' skądś się wzięło czy to tylko na forumie ?

dqprdf9ht0yzzy3d.png
‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ