X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Życie to suka. Wczoraj dr zaproponował zapłodnienie wszystkich komórek... A dziś się okazało że z 14stu do zapłodnienia nadawało się tylko 5 i powstały tylko 3 zarodki. A czy coś dotrwa w ogóle do transferu to ch... wie.

Cholera.... jak na zlosc. No ale sa trzy, wiec skupiamy sie na nich. A nie myslalas o transferze wczesniej niz w 5. dobie?

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Cholera.... jak na zlosc. No ale sa trzy, wiec skupiamy sie na nich. A nie myslalas o transferze wczesniej niz w 5. dobie?
    Nie, nie chce w 3 dobie. Dokupilam wczoraj embrioskop, który jest lepszym inkubatorem i nie wymaga wyciągania zarodków żeby je obserwować więc mają tam lepsze warunki niż w mojej zendomencialej macicy :/

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa, zaciskam co mogę :-) nawet kegle przy okazji poćwiczę hyhy
    Będzie dobrze!

szurusiowa lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili, aaaaa, teraz kumam :-)

Vanili lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia masz wiadomosc na priv :)

Lonia lubi tę wiadomość

XXXXXXXXXXXX
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Życie to suka. Wczoraj dr zaproponował zapłodnienie wszystkich komórek... A dziś się okazało że z 14stu do zapłodnienia nadawało się tylko 5 i powstały tylko 3 zarodki. A czy coś dotrwa w ogóle do transferu to ch... wie.

Szurusiowa bądź dobrej myśli u mnie przy ostatniej procedurze też miałam tylko 3 zapłodnione komórki i do transferu przetrwały wszystkie kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 20:24

lipa, szurusiowa lubią tę wiadomość

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Nie Lubię :(

• lipa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa dawaj znac, jak bedzie sytuacja postepowac. Chociaz pewnie jesli wszystko bedzie ok, to beda dzwonic dzien przed transferem?

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Szurusiowa dawaj znac, jak bedzie sytuacja postepowac. Chociaz pewnie jesli wszystko bedzie ok, to beda dzwonic dzien przed transferem?
    Dzięki za pamięć. Tak, oni mają dzwonić we wtorek. Pewnie nie wytrzymam i jutro popołudniu tam zadzwonię żeby się rozeznać w sytuacji.

lipa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry lipa ze jestem pipą i nie zapytałam nawet jak Ty się czujesz. Jak się macie?

lipa lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Sorry lipa ze jestem pipą i nie zapytałam nawet jak Ty się czujesz. Jak się macie?

Wez przestan, nie jestes pipa :-) ja sie czuje nijak, jestem nieprzytomna z czekania.

dzwon, tez bym nie wytrzymala.

Bralas jakies suplementy przed procedura?
    Czym bylas stymulowana?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 11:38

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    150j menopur i 150j puregon. Ja mam w jajniku 8cm torbiel endo która jest nie do usunięcia bez jajnika i ona niszczy mi korę jajnika a co za tym idzie pęcherzyki. Ale z tego wszystkiego wczoraj nie przyswoilam co mówiła embriolog czy reszta pęcherzyków była niedojrzala czy zdegenerowana. Dowiem się na wizycie co poszło nie tak bo ewidentnie coś poszło nie tak... Dr mówił że będzie lepiej niż przy pierwszej procedurze, a jest gorzej o wiele...

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, bo to jednak istotne, czy byly niedojrzale czy zlej jakosci. Ciekawa jestem co na to wszystko Chrostek. Tak czy tak narazie nic nie zrobisz. Trzeba liczyc na te 3 zarodki. A tak naprawde przeciez chodzi o ten jeden wlasciwy...
    a po punkcji wogole jak sie czujesz? 14 komorek na jeden jajnik to duzo, troche cie pokluli. Masz bole? Albo jakies objawy hiperkowe?

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś już nic nie boli. Jakbym punkcji nie miała. To akurat dobrze znoszę. No nic, czekam do jutra :s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 11:58

lipa lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa, czekam z Tobą, dawaj znać.
    Lipa, ty się musisz czymś zająć dziewczyno żeby nie zwariować ;-) hyhy
    Vanili, trzymasz się jeszcze? :-)

Ja byłam dziś we filharmonii na koncercie dla ciężarówek i maluszków. Ależ było fajnie. Dosyć sporo osób, mamy, tatuśki, dzieciaczki, ciężarówki... Fajnie grali, skocznie, rytmicznie, były gry dla maluchów, rymowanki i takie tam. Na końcu było wspólne tańczenie na dywanie, a muzycy wchodzili w tłum z instrumentami i grali do dzieci. Potem jeszcze dzieci mogły podotykać instrumentów, uderzyć w trójkąt czy cymbałki. Bardzo fajnie i na luzie. Ja siedziałam, leżałam i klepałam się po brzuchu :-) zajęcia na kolorowym dywanie, na poduchach, na bosaka :-) chyba się młodemu podobało bo nawet reagował. Trwało to 40 minut. Fajne są teraz zajęcia dla takich szkrabów, jakbyście miały okazję skorzystać to polecam :-)

Vanili lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na USG w 9dc i moje endo ma tylko 6,2 mm, wiedziałam że nie będzie rewelacji ale myślałam że będzie lepiej. Kometa, ty chyba też długo brałaś estrofem z tego co pamiętam. Na jaką dawkę ci zwiększył po piwerszym USG?

Ja przez 4 pierwsze dni brałam po 2 tabletki dziennie a teraz 3 dziennie.

Szurusiowa, trzymam kciuki aby wszystkie 3 się ładnie rozwijały.

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka nie martw się endo przyrosnie na pewno. Mi tez slabo przyrastalo az w koncu weszłam na dawkę 3x2 trzy doustnie trzy dowcipnie hyhy :)

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Lipa cały czas trzymam mocno kciuki :)
    Szurusiowa będzie dobrze! zostały 3 siłacze :)
    Kometa, fajna sprawa też bym chętnie poszła :)
    Graśka ja w tym dc miałam podobne endo, brałam końskie dawki estrofemu, dziennie doszłam bodajże do 8 tabletek i efekt końcowy jest w suwaczku :)
    Vanili jak sytuacja? :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skubany trzyma się matki jak rzep... Póki co nic go nie rusza...
    ani spacer ani sprzątanie ani zakupy w auchanie a co tam się bede ograniczac do sklepiku osiedlowego... nawet figle-migle z mężem nie dały rady.

Nie wiem, co mnie bardziej męczy czy to czekanie i niewiadoma, czy te ciągłe telefony od rodziny z pytaniem "czy to już? !" i "jak tam?" Czy to ze juz się nie da siedzieć jak człowiek bo bebzol przeszkadza. ..

Niestety, która zjadła już swój popcorn, to musi się zaopatrzyć w nowy :p

Lonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka to juz 21 tydzien? Szok. Pamietam jak dolaczylam do was i Tobie wlasnie wtedy sie udalo. Rosnijcie zdrowo :-*

Vanilii zjedz cos bardzo ostrego. Papryczke jalapenos czy cos. Rachel w Przyjaciilach tak robila :-D

migot_ka lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ