Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pochylcie sie prosze chwile nade mna, bo mialam taki dzien, ze mi glowa paruje:
1. Zrobilam badanie na helicobacter. Wynik dodatni. Przy normie do 0.75 ja mam 3.25! Czyli wg waszego doktora Pasnika trzeba to wyleczyc do staran? Jak?
2. Zrobilam badanie na tsh. Wynik 6.08! Nigdy tak wysokiego nie mialam! Gora 3-4, a odkad biore euthyrox mialam zawsze ponizej 1. Czy hormony do crio mogly tak podniesc tsh? Czy cos mi sie kompletnie rozregulowalo?
3. Moj gin robil mi usg. Jajniki czyste, co torbieli nie ma sladu. Za to endometrium 8 mm! Jak to mozliwe?! Przed crio mialam 12 mm. Caly miesiac bralam estrofem i progesteron. Nie powinno byc grubsze przed @? Zapadlo sie? O co tu cholera chodzi?
Anatolko wzywam cie. -
1. Nie wiem jak zapatruje się na to immunolog ale wersja, którą ja znam to leczy się to wyłącznie gdy daje objawy (nieustajaca zgaga itp.) to jest długa kuracja chyba 2 czy 3 antybiotykami jednocześnie + jakiś tam jeszcze preparat.
2. Hashi objawia się m.in. skokami ale leki tez mogły podnieść. Do sprawdzenia za 2 tyg. Nie czułas gorszego samopoczucia?
3. Nie mam pomysłu. Raczej nie jest to błąd pomiaru, bo 1/3 to za duża różnica.lipa lubi tę wiadomość
-
Byliśmy 10 dni w Sopocie. Nosimy synka w chustach. Nie sądziłam, że to wciąż jest tak niespotykane. Widziałam tylko 2 innych dzieci zawiązanych. Ale do czego zmierzam? Mój mąż noszący synka i synek w chuscie byli większą atrakcją niż sopockie molo i latarnia razem wzięte
ciągle tylko "patrz dzidziuś", "zobacz, zobacz", "ale Maleństwo" itp.
strasznie zabawne.
szurusiowa, lipa, Vanili, ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość
-
Ogólnie w chustach to dzieci szczególnie te malutkie wg mnie wyglądają jak takie embrioniki w tych pozycjach i fakt jest to piękny widok i sama się gapie haha
A facet z takim embrionikiem na pewno bosko wygląda ale jeszcze nie miałam okazji tu w Krk heh
lipa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:1. Nie wiem jak zapatruje się na to immunolog ale wersja, którą ja znam to leczy się to wyłącznie gdy daje objawy (nieustajaca zgaga itp.) to jest długa kuracja chyba 2 czy 3 antybiotykami jednocześnie + jakiś tam jeszcze preparat.
2. Hashi objawia się m.in. skokami ale leki tez mogły podnieść. Do sprawdzenia za 2 tyg. Nie czułas gorszego samopoczucia?
3. Nie mam pomysłu. Raczej nie jest to błąd pomiaru, bo 1/3 to za duża różnica.
Podobno helicobakter powoduje permamentny stan zapalny w organizmie i produkcje przeciwcial... a ja jyz dwa razy ladowalam na pogotowiu z koszmarnymi bolami zoladka, o innych objawach nie wspominajac. Obwinialam o to te garsci lekow, ktore biore. A tu prosze.
Ogolnie ppwiem wam, ze bylam dzis u mojego gina i zalatwilam sobie histeroskopie na nfz i recepte na intralipid - tym samym pozbaeilam artvimed zarobku 1200 zl na mnie. Czad.
plan jest taki: @, histeroskopia, po niej antybiotyk na helicobakter. Znowu @ i crio z acardem, encortonem i intralipidem.
dobrze ze szurusiowa juz w ciazy, to zwolni kolejki w klinice na pazdziernik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 20:21
Vanili, 19ilonka87 lubią tę wiadomość
-
szurusiowa wrote:Ogólnie w chustach to dzieci szczególnie te malutkie wg mnie wyglądają jak takie embrioniki w tych pozycjach i fakt jest to piękny widok i sama się gapie haha
A facet z takim embrionikiem na pewno bosko wygląda ale jeszcze nie miałam okazji tu w Krk heh
Moj mąż nosi. Praktycznie całe wczasy On nosił. Jak kupowałam pierwszą chuste pod koniec ciąży to twierdził, że będzie nosił i mam wziąć długa, żebyśmy oboje mogli wiązać. Myślałam, że to tylko takie gadanie na chwilę ale faktycznie nosi. Co więcej wiele razy nad morzem widzieliśmy rodziców niosacych dzieci na rękach tak, że mieli je już do kolan razem z językiemto serdecznie im współczuł
wspomniałam Mu też o nosidle, ale takie porządne to 300-500zl. Trochę się krzywil, że pewnie są tańsze, więc przy pierwszej nadarzajacej się okazji pokazałam Mu na żywo różnice między nosidlem a wisiadłem... Zrozumiał od razu...
-
szurusiowa wrote:Doniose Ch że lipa kombinuje za jego plecami
Co do helikobaktera i tego stanu zapalnego to się nie znam ale permanentny stan zapalny to na pewno jest przy endo. Ale to pewnie wiesz.
Wiem. Tak jak i hashimoto ktote mam. I teraz jeszcze to. Moj organizm jest w stanie ciaglej walki sam ze soba, wiec jak ma sie ktos w nim zadomowic?... wiec bede eliminowac co sie da.
czego Chrostek nie widzi, tego mu nie zalszurusiowa, Vanili, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzurusiowa Ty wiesz, że mocno za was trzymam kciuki
Lipa widzę, że działasz na całego. Dobrze, że załatwiłaś sobie histero przynajmniej w tej kwesti będziesz wiedziała czy wszystko jest o.k ps. Lekarz się bez probkemów zgodził na przepisanie intralipidu?
Anatolka facet z takim maleństwem w chuście to na pewno rzadki widok ale jaki cudownyszurusiowa lubi tę wiadomość
-
szurusiowa wrote:Dla mnie na pierwszy rzut oka to nosidełka są "gorące" i dla dziecka i dla rodzica i je uwierają. Ale może tylko mi się tak wydaje.
Nosidla ergonomiczne nie uwieraja (tula, ergobaby). A gorąco to bywa w zamotanej 5m chuscieuwierają w kroku wisiadla. Aż żal patrzeć na te dzieci
Nosidla ergonomiczne podtrzymują cała pupę i nóżki aż do kolanek, żeby dziecko siedziało na "żabkę"
tak jak siedzi w chuscie, też cała pupką i sięga materiał pod kolana.
szurusiowa, lipa lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Lekarz się bez probkemów zgodził na przepisanie intralipidu?)
Najpierw sobie wpisal w google co to jestale nie robil problemow. On pracuje w sxpitalu, ktory ma umowe z klinika z Rzeszowa. Leczenie nieplodnosci mu nieobce i niestraszne. Zadnego problemu nie robil. Kilka moich dziewczyn z grupy na fb tez sobie zalatwialo recepty i sxukalo pielegniarek, ktore to podadza w domu. Koszt intrLipidu w aptece to ok 30 zl. Po co placic 400?
Lonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
U mnie jakoś pod górkę. W 9dc endometrium 6,2mm, w 11dc 8,9mm. Dzisiaj, czyli w 13dc byłam na kolejnym usg i uwaga - endometrium 8,0mm! WTF! Nie wiem o co chodzi, przecież się nie zmniejszyło.Co prawda byłam u 2 różnych lekarzy ale najwyraźniej ktoś musiał się pomylić. Od dzisiaj mam brać podwójną dawkę, czyli 6 tabletek i kolejne USG w poniedziałek.
Szurusiowa, trzymam kciuki!I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
1. Zrobilam badanie na helicobacter. Wynik dodatni. Przy normie do 0.75 ja mam 3.25! Czyli wg waszego doktora Pasnika trzeba to wyleczyc do staran? Jak?
O nie !!! Lipa ja z tym cholerstwem walcze od roku mialam 3 antybiotyki cos strasznego , ciagle zgagi itd itp ja mialam podwyzszone do 4,14 . teraz spadlo na 2,80 ale dalej czuje sie do kitu musze uwazac co jem bo zaraz zgaga. Slyszalm ze to jest ciezko calkowicie wyleczyc to juz bedzie w czlowieku siedzialo do konca zyciaXXXXXXXXXXXX