WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Doniose Ch że lipa kombinuje za jego plecami :P
    Ty to jesteś jednak menda :-P hahahaha

lipa, Anatolka, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ty to jesteś jednak menda :-P hahahaha
    20p3bm.gif
    Kosmita kopnij tam matkę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 12:00

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka, nie martw się, będzie dobrze. Błąd pomiaru musiał być. To zależy jeszcze gdzie lekarz postawi krzyżyk na usg, to są naprawdę rozbieżności, no i oczywiście sam sprzęt. Trzymam kciuki za poniedziałek. Ja też tak przez weekend czekałam na powtórkę - dwie czy trzy flaszki wina wtedy sama obróciłam :-P

A u mnie jako tako. Obolała jestem wewnątrz, czuję szczególnie gdy aplikuję lutkę. Dziś na obchodzie dowiedziałam się że lek podawać będą do piątku wieczorem włącznie, od soboty rano odstawienie. Wniosek: nie wypuszczą mnie na weekend do domu, co oznacza że mąż z urodzinowym kwiatkiem pojawi się w szpitalu ;-) dziś zrobili ktg to Kosmita tak się wiercił i obracał, że trudno go było wyłapać na aparacie, godzinę byłam podpięta, ale ostatecznie wynik ok.

Dziś mąż przyjedzie z kawą do mnie <3 mam smaka. Kazalam mu zabrać drugi kubek żebyśmy napili się razem. Wczoraj zostałam zaprowiantowana, więc z głodu nie zginęłam. Jedzenie jest smaczne, ale jakoś go mało.

szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    20p3bm.gif
    Kosmita kopnij tam matkę!
    Czej Czej, za niedługo ja będę namawiać twoje młode żeby cię pokopało :-P yhyhy
    Mój dziś w nocy tak się rozruszał, że nie mogłam zasnąć.

A propos spania... Moja współlokatorka zrobiła sobie wczoraj popołudniu drzemkę. Boszzzz, jak ona chrapała... Wysłałam w dramatycznym apelu wiadomość do męża i przywiózł mi zatyczki do uszu :-P zbawienie takie stopery... Polecam :-P

Anatolka, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam niezawodny sposób na chrapanie :P cykanie hehe. Nie opiszę Ci tego ale chodzi o to że się językiem do zębów dociska i się tak cyka jak wtedy gdy np dziecko coś przeskrobie i się kręci głową i tak się cyka właśnie haha. Zawsze to działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 12:16

lipa lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Znam niezawodny sposób na chrapanie :P cykanie hehe. Nie opiszę Ci tego ale chodzi o to że się językiem do zębów dociska i się tak cyka jak wtedy gdy np dziecko coś przeskrobie i się kręci głową i tak się cyka właśnie haha. Zawsze to działa.
    Weź, ja tu żeby ją przebudzić waliłam pilotem od TV w szafkę i nic. A waliłam głośno... Stwierdziłam że chyba musiałabym drzwi z futryny wyjąć i rzucić jej na łóżko tak mocno spała. A rzęziła niemiłosiernie. Miałam wizję tych drzemek i nocek to zaczęłam kląć i głowa mnie rozbolała. Na szczęście jak się obróciła na drugi bok to się trochę wyciszyła, a mąż mnie uratował stoperami :-) jakoś przezyjemy wspólnie. Dobra dziewczyna z niej - zanosi nasze talerze do kuchni " bo ty nie możesz wstawać ", łapie wieczorami komary i takie tam :-P przydatna jest hyhy

ewlinaaa85, Vanili lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "łapie komary" <3

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zawsze brałam stopery do szpitala. Tylko pierwszy raz jak byłam to o tym nie pomyślałam... Nigdy więcej nie popełniłam tegoż błędu ;-) kiedyś mój gin przyszedł do mnie zajrzeć i jak zobaczył je na szafce to prawie pękł ze śmiechu ;-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Weź, ja tu żeby ją przebudzić waliłam pilotem od TV w szafkę i nic. A waliłam głośno... Stwierdziłam że chyba musiałabym drzwi z futryny wyjąć i rzucić jej na łóżko tak mocno spała. A rzęziła niemiłosiernie. Miałam wizję tych drzemek i nocek to zaczęłam kląć i głowa mnie rozbolała. Na szczęście jak się obróciła na drugi bok to się trochę wyciszyła, a mąż mnie uratował stoperami :-) jakoś przezyjemy wspólnie. Dobra dziewczyna z niej - zanosi nasze talerze do kuchni " bo ty nie możesz wstawać ", łapie wieczorami komary i takie tam :-P przydatna jest hyhy
    Kometa w jakim Ty jesteś szpitalu że jedzenie jest dobre i masz tv?bo na miejski to nie wygląda mi. Jedzenie koszmar brak tv i też miałam taką babcie na sali charczaca i puszczajaca bąki. Pół nocy na korytarzu spędziłam a na drugi dzień na szczęście mnie wypuścili ☺

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaahahaha, Lonia <3
    No miejski, miejski. Tylko że ja mam już starszą ciążę i jestem na patologii, a ty pewnie byłaś na ginekologii. Też tam byłam w 6tyg i nie miałam tv.

Najlepsze jest to, że dzwonili do mnie ze szkoły rodzenia (nie byłam na pierwszych zajęciach we wtorek bo wylądowałam na oddziale, a dziś są drugie zajęcia - uprzedzilam ich telefonicznie o sytuacji), że w przyszłym tygodniu wyjątkowo spotkanie nie we wtorek tylko w poniedziałek, pod izbą przyjęć gin -poł. No to mówię babce, że pewnie na weekend mnie nie wypuszczą do domu to w razie czego przywitam ich wszystkich na wejściu bo ja tu mam trzy kroki :-P a będzie zwiedzanie porodówki, więc nawet jakby co to mnie z jednego oddziału na drugi pewnie już puszczą jak ze mną będzie już lepiej :-) no ale mam nadzieję że mnie w poniedziałek wypiszą.

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Aaaaahahaha, Lonia <3
    No miejski, miejski. Tylko że ja mam już starszą ciążę i jestem na patologii, a ty pewnie byłaś na ginekologii. Też tam byłam w 6tyg i nie miałam tv.

Najlepsze jest to, że dzwonili do mnie ze szkoły rodzenia (nie byłam na pierwszych zajęciach we wtorek bo wylądowałam na oddziale, a dziś są drugie zajęcia - uprzedzilam ich telefonicznie o sytuacji), że w przyszłym tygodniu wyjątkowo spotkanie nie we wtorek tylko w poniedziałek, pod izbą przyjęć gin -poł. No to mówię babce, że pewnie na weekend mnie nie wypuszczą do domu to w razie czego przywitam ich wszystkich na wejściu bo ja tu mam trzy kroki :-P a będzie zwiedzanie porodówki, więc nawet jakby co to mnie z jednego oddziału na drugi pewnie już puszczą jak ze mną będzie już lepiej :-) no ale mam nadzieję że mnie w poniedziałek wypiszą.
    Ty wiesz jak się ustawić hihi tak w 5 tygodniu to niestety srednio przyjemna ginekologia mi przypadła. Super ta szkoła rodzenia, może pomyśle o niej później☺trzymajcie się tam zdrowo i szybkiego powrotu do domku ☺

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie marudzcie. Chcecie się zamienić? Ja od 15 na porodowce bo młody się owinal pepowina i mu tetno spada. Czeka mnie nocka tu - czyli pośród dracych rodzacych. Dobrze, że nie ma tu okien bo juz bym wyfrunela... Acha nadal rozwarcia brak :( po tej audycji radiowej odechciało mi się sn... serio.
    Pewnie rano się dowiem co dalej ale póki co nie mam pojęcia jak przetrwam tu do rana :( :( :(

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili ale dlaczego nie robia cc skoro dziecko owinelo sie pepowina?!!!

age.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo poki co nie ma dramatu. Mlody ma tzw szelki wiec nie ma dzieki bogu pętli na szyi. Tetno mu spada sporadycznie a skurcze to raczej wynik mojego stresu z ta sytuacja i miejscem. Rozwarcie zeeeero wiec nawet nie maja jak mi czegoś tam założyć. Teraz skurcze tez oslably wiec nie ma mowy o porodzie.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymaj sie, zwlaszcza psychicznie. Ja bym tego nie zniosla.
    A nie wywoluja porodu? Oksytocyna chyba sie to robi tak? Ile jestes po terminie?

age.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na oksytocyne za wcześnie, bo dostalabym bolesne skurcze a rozwarcie moze stac w miejscu. Najpierw cewnik foleja zakladaja ale żeby go założyć musi być choćby cm a u mnie zero i po trzech nie fajnych badaniach-grzebaniach szyjka stoi nic nie rusza. Jeszcze się nie zaczęło a ja mam dość. Myślę o tym jak stad wyjść. Dobrze, że nie ma okien.. ta trauma zostanie mi fo końca i żadne pierd@#$ o mistycznych chwilach tego nie wymaze z bani :(

To nie jest moj pierwszy raz w szpitalu, przeszłam juz trudna sytuacje gdzie juz prawie jedną noga bylam po drugiej stronie, ale to jest straszne. Skad ci ludzie biorą siły aby tu pracować? Godzinny pobyt ryje banie na całego a ja tu juz od 15 siedze... a sal 10 i wszystkie pełne. .. heeelllllpppp !!!!

mhsvi09kqjxi6wyb.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili i jak sytuacja wygląda???

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały świetnie. Ja szkoda gadać. Akcja porodowa -ani widu ani slychu. Dostane żel na wywołanie skurczy bo nawet tego cewnika nie sa wstanie założyć. Wieczorem zobacze Wojciecha. Będzie cc. Jutro skonczymy 41tc... tydzień po terminie już :(

Wiem ze strasznie wam tu narzekalam w ostatnich godzinach. .. mam nadzieję, że będzie mi to wybaczone... :)

szurusiowa, ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to piękny dziś dzień się zapowiada :)

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili! Jezusicku, z wypiekami czytam co tu się dzieje.
    Nasłuchałaś się już pewnie dość <3

Czyli mówisz dzisiaj? Idę dla wszystkich popcorn szykować :-D
    Trzymaj się, kciuki za piękny poród i jeszcze piękniejszego Wojciecha :-) wysyłam mega pakę dobrych fluidów

Vanili lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ