Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewlinaaa85 wrote:Lipa tak teraz patrzę obie mamy cztery śnieżynki i obie stoimy w miejscu. I pomyśleć, że punkcję miałyśmy w tym samym dniu heh marny nasz los
Widocznie dwie kreski tez mamy zobaczyc razemktory masz dc? Ja 5. W nastepnym wracam do gry. Ale na pewno bede dupka jesc, a nie czekac w nieskonczonosc
Lonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylipa wrote:Widocznie dwie kreski tez mamy zobaczyc razem
ktory masz dc? Ja 5. W nastepnym wracam do gry. Ale na pewno bede dupka jesc, a nie czekac w nieskonczonosc
-
Wszystko wskazuje, że mamy jedną dziewczynkę, a co do drugiego bliźniaka nadal wielka niewiadoma bo nie chciał się odwrócić tylko świecił pośladkami. Dziewczynka waży 167g a drugi maluszek 169g.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 23:13
ewlinaaa85, Suomi, Vanili, ComeToMeBaby, migot_ka, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Yyyyy w sumie to u mnie 54 dzień bez okresu także ten, pewnie zaczniesz szybciej niż ja
No to wytrzymaj jeszcze 25 dni bez @ to zaczniemy razem
miewalam i dluzsze cykle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 23:17
ewlinaaa85, Ajka lubią tę wiadomość
-
Lonia wrote:Wszystko wskazuje, że mamy jedną dziewczynkę, a co do drugiego bliźniaka nadal wielka niewiadoma bo nie chciał się odwrócić tylko świecił pośladkami. Dziewczynka waży 167g a drugi maluszek 169g.
Ten drugi maluch to na pewno chlopak, skoro byl zbyt leniwy, zeby sie odwrocic i wam ppkazac
ale fajnie tak swoja drogaLonia, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
lipa wrote:Ten drugi maluch to na pewno chlopak, skoro byl zbyt leniwy, zeby sie odwrocic i wam ppkazac
ale fajnie tak swoja drogalipa, Vanili, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Wiem,że już tysiąc razy była mowa o cyklu naturalnym, ale zaoszczędźcie mi proszę szukania. Wiem tyle, że się czeka na owulacje i do tego czasu się nie bierze żadnych leków, a co później? Ja mam przyjechać do Krakowa 12dc ale chyba to opoźnie bo mam owu ok 18dc. Tym razem Chrostek chce sam zobaczyć czy endo jest trójwarstwowe.
I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
Cześć dziewczyny, postanowiłam się przyłączyć do waszego forum, gdyż przymierzam się do zmiany kliniki na artvimed. Ale najpierw parę słów o mnie. Staram się ponad 3 lata, przeszłam 5 inseminacji, histeroskopię, laparoskopię. Pierwsza przyczyna niepowodzeń: endometrioza III stopnia (niestety tylko czubek góry lodowej). Nie udawało się więc zdecydowaliśmy się na in vitro ( 1 podejście: uzyskałam 8 komórek, żadna się nie zapłodniła, brak transferu..., 2 podejście : znowu 8 komórek , zapłodniły się 3, dwie podane w 3 dobie, trzecia nie wytrwała do mrożenia, beta poniżej0,01...). Po dwóch podejściach gin wysłał nas do immunologa, ten zlecił kolejne badania, okazało się, że mamy allo-mlr 0 (czyli brak przeciwciał blokujących, organizm zwalcza zarodek), oraz wyszło , że mam haplotyp hamujący kir, czyli problem z zagnieżdżaniem. Zalecenia : szczepionki z surowicy krwi męża na przeciwciała, a lek accofil na kir(pierwsza dawka dopochwowo w trakcie punkcji, kolejne co dwa dni zastrzyk w brzuch. Zrobiłam szczepionki i nie znając ich efektu, bo nie zdążyłam zrobić badania podeszłam do 3 in vitro: pobrali 2 komórki, zapłodniła się 1, beta 117 .Wielka radość, przepłakana ze szczęścia cała noc, potem piękny przyrost bety, serduszko i w 10 tygodniu brak akcji serca i skierowanie na zabieg...Przeszłam załamanie, mój synuś miał już imię i swoje miejsce w moim sercu, ale po miesiącu postanowiłam działać dalej, poszłam do innego lekarza (spoza kliniki), ten kazał mi zrobić dwie mutacje MTHVR, powtórzyć amh i hormony w 3 dniu cyklu. Okazało się, że mamobie mutacje (nie przysfajam kwasu foliowego),amh spadło mi w ciągu roku z 5,3 do 0,70...a fsh 18, 5 czyli menopauza, dodatkowo odebraliśmy wyniki meża z kliniki i dowiedzieliśmy się, że ma przeciwciała przeciwplemnikowe...dr nic nam nie powiedział, wyniki szły bezpośrednio do niego...
Podsumowując mamy tego wiele, a dodatkowo mało czasu, bo kończy mi się rezerwa jajnikowa. Stać nas na jeszcze jedno podejście i przymierzam sie do artvimed, bo nie ukrywam , że mają najkorzystniejsze pakiety. W sobotę idę do mojego nowego lekarza, żeby skomentował moje wyniki, ale jestem na 100% pewna, że wyśle nas na in vitro. Moje pytanie do was, kogo polecacie w artvimed i czy ktoś wie, jaki tam lekarze mają stosunek do allo-mlr ( zrobiłam badanie po poronieniu i okazało się, że szczepionki z mężem nic mi nie dały, dalej nie mam przeciwciał, immunolog każe zrobić kolejną serię, tym razem z dawcą niespokrewnionym, a ja nie wiem co o tym myśleć, jedna szczepioka kosztuje 900 zł...
No to chyba tyle o mnie ;)Was trochę poczytałam i staram się powoli zapamiętać, choć to nie jest proste. Wielkie gratulacje dla tych , którym się udało!
salsa 83 -
nick nieaktualnyGraśka wrote:Wiem,że już tysiąc razy była mowa o cyklu naturalnym, ale zaoszczędźcie mi proszę szukania. Wiem tyle, że się czeka na owulacje i do tego czasu się nie bierze żadnych leków, a co później? Ja mam przyjechać do Krakowa 12dc ale chyba to opoźnie bo mam owu ok 18dc. Tym razem Chrostek chce sam zobaczyć czy endo jest trójwarstwowe.
-
Salsa, współczuję przeżyć. Z tego co piszesz to faktycznie immunologia leży. Tzn nie znam się na tym, tylko tak się mniej więcej orientuję co jest co. Współczuję straty
W Artvimedzie mają też specjalny program dla kobiet z obniżoną rezerwą, ale myślę że wasz przypadek będzie bardziej niż bardzo rozpatrywany indywidualnie. Zapiszcie się do właściciela kliniki - Bartosz Chrostowski. My tu na niego Chrustek mówimyJa na przykład zawdzięczam mu ciążę przy pierwszym podejściu i transferze, przy czynniku męskim.
Powodzenia!Lonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitaj Salsa83
Dużo tego u Ciebiejeśli chodzi o klinikę no cóż chyba każda z nas poleci Dr. Chrostowskiego
jak będziesz się zapisywała na wizytę i jest to pierwsza wizyta w klinice to zdecydowanie do niego. Inni Dr są oczywiście w porządku, ale z własnego doświadczenia polecam tego Dr
jest z nim wspaniały kontakt i tel i mejlowy odpowie Ci na każde Twoje pytanie i poświęci Ci tyle czasu ile tylko potrzebujesz.
Powodzenia -
Dzień dobry!
Szurusiowa, przyznawaj się kiedy beta, bo kalendarz trza uzupełnić !
Dziewczyny ,,bardziej doświadczone", do kiedy brałyście luteinę/crinone w ciąży? Mi lekarz z NFZ kazał odstawić, a prywatny brać dalej.... Co robić? Oto jest pytanie.
FORUMOWE CIĄŻE:
Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, ComeToMeBaby- 20.02 criotransfer, Pabelka- 2.03 transfer, Kaczorek- 5.04 transfer- ciąża bliźniacza, migot_ka - 29.04 transfer, Suomi- 30.05 transfer, 19ilonka87- 2.06 transfer, Lonia 4.06 transfer- ciąża bliźniacza
KALENDARZ KCIUKOWY:
?
08.11 ComeToMeBaby- planowany termin porodu
12.01.2017 migot_ka - planowany termin porodu
16.02.2017 Suomi - planowany termin porodu
17.02.2017 19ilonka87 - planowany termin porodu
20.02.2017 Lonia - planowany termin porodu
FORUMOWE DZIECIAKI:
Ewa84 - 3.08.16 - Maja i Nikola
Julita75 - 16.08.16 - Zoja
Vanili - 9.09.16 - WojciechWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 11:40
ComeToMeBaby, Vanili lubią tę wiadomość
-
Szurusiowa co u Ciebie, jak samopoczucie?
Sunomi ja też mam odstawić luteinę biorę do końca opakowania, które mam i tyle, lekarz powiedział że gdyby skracała się szyjka to wtedy będę brała od nowa. Możesz mnie dopisać do kalendarza 17.02.2017 - planowany termin poroduSuomi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość