X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam zestaw antybiotykow na helicobakter. Dwa antybiotyku, 6 tabletek dziennie + inhibitor bomby protonoowej (tak to sie chyba nazywa). Nie wiem jak ja to przezyje. Antybiotyk bralam chyba ze 2-3 razy w zyciu. Juz czuje jak zarastam grzybem :-(

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhibitor pompy protonowej, ale działa jak bomba :) stosuje się to przy wrzodach ehh
    współczuję Ci tej antybiotykoterapii troszkę dużo masz tych tabletek :/
    Życzę dobrego samopoczucia po tych cudach :)

lipa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa tak teraz patrzę obie mamy cztery śnieżynki i obie stoimy w miejscu. I pomyśleć, że punkcję miałyśmy w tym samym dniu heh marny nasz los :)

lipa lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, no trudno, jak trzeba to trzeba.
    Ewelina ty też głowa do góry.

Graśka - dokładnie tak, lepiej dać szansę zarodkowi. Chrustek wie co robi. 8mm to jednak mało. powodzenia na naturalnym!

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Inhibitor pompy protonowej, ale działa jak bomba :)

Hahaha, bomba, osiol ze mnie :-)

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lipa tak teraz patrzę obie mamy cztery śnieżynki i obie stoimy w miejscu. I pomyśleć, że punkcję miałyśmy w tym samym dniu heh marny nasz los :)

Widocznie dwie kreski tez mamy zobaczyc razem :-) ktory masz dc? Ja 5. W nastepnym wracam do gry. Ale na pewno bede dupka jesc, a nie czekac w nieskonczonosc

Lonia lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Widocznie dwie kreski tez mamy zobaczyc razem :-) ktory masz dc? Ja 5. W nastepnym wracam do gry. Ale na pewno bede dupka jesc, a nie czekac w nieskonczonosc
    Yyyyy w sumie to u mnie 54 dzień bez okresu także ten, pewnie zaczniesz szybciej niż ja ;)

• Lonia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko wskazuje, że mamy jedną dziewczynkę, a co do drugiego bliźniaka nadal wielka niewiadoma bo nie chciał się odwrócić tylko świecił pośladkami. Dziewczynka waży 167g a drugi maluszek 169g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 23:13

ewlinaaa85, Suomi, Vanili, ComeToMeBaby, migot_ka, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Yyyyy w sumie to u mnie 54 dzień bez okresu także ten, pewnie zaczniesz szybciej niż ja ;)

No to wytrzymaj jeszcze 25 dni bez @ to zaczniemy razem :-P
    miewalam i dluzsze cykle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 23:17

ewlinaaa85, Ajka lubią tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Wszystko wskazuje, że mamy jedną dziewczynkę, a co do drugiego bliźniaka nadal wielka niewiadoma bo nie chciał się odwrócić tylko świecił pośladkami. Dziewczynka waży 167g a drugi maluszek 169g.

Ten drugi maluch to na pewno chlopak, skoro byl zbyt leniwy, zeby sie odwrocic i wam ppkazac :-D

ale fajnie tak swoja droga :-)

Lonia, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

age.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Ten drugi maluch to na pewno chlopak, skoro byl zbyt leniwy, zeby sie odwrocic i wam ppkazac :-D

ale fajnie tak swoja droga :-)
    Gdzieś z mężem od początku przepowiadaliśmy parke i jestem ciekawa czy to się potwierdzi ☺ 18 października mam usg połówkowe to się pewnie dowiem ☺

lipa, Vanili, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,że już tysiąc razy była mowa o cyklu naturalnym, ale zaoszczędźcie mi proszę szukania. Wiem tyle, że się czeka na owulacje i do tego czasu się nie bierze żadnych leków, a co później? Ja mam przyjechać do Krakowa 12dc ale chyba to opoźnie bo mam owu ok 18dc. Tym razem Chrostek chce sam zobaczyć czy endo jest trójwarstwowe.

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• salsa 83 Znajoma

Wysłany: 13 września 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, postanowiłam się przyłączyć do waszego forum, gdyż przymierzam się do zmiany kliniki na artvimed. Ale najpierw parę słów o mnie. Staram się ponad 3 lata, przeszłam 5 inseminacji, histeroskopię, laparoskopię. Pierwsza przyczyna niepowodzeń: endometrioza III stopnia (niestety tylko czubek góry lodowej). Nie udawało się więc zdecydowaliśmy się na in vitro ( 1 podejście: uzyskałam 8 komórek, żadna się nie zapłodniła, brak transferu..., 2 podejście : znowu 8 komórek , zapłodniły się 3, dwie podane w 3 dobie, trzecia nie wytrwała do mrożenia, beta poniżej0,01...). Po dwóch podejściach gin wysłał nas do immunologa, ten zlecił kolejne badania, okazało się, że mamy allo-mlr 0 (czyli brak przeciwciał blokujących, organizm zwalcza zarodek), oraz wyszło , że mam haplotyp hamujący kir, czyli problem z zagnieżdżaniem. Zalecenia : szczepionki z surowicy krwi męża na przeciwciała, a lek accofil na kir(pierwsza dawka dopochwowo w trakcie punkcji, kolejne co dwa dni zastrzyk w brzuch. Zrobiłam szczepionki i nie znając ich efektu, bo nie zdążyłam zrobić badania podeszłam do 3 in vitro: pobrali 2 komórki, zapłodniła się 1, beta 117 .Wielka radość, przepłakana ze szczęścia cała noc, potem piękny przyrost bety, serduszko i w 10 tygodniu brak akcji serca i skierowanie na zabieg...Przeszłam załamanie, mój synuś miał już imię i swoje miejsce w moim sercu, ale po miesiącu postanowiłam działać dalej, poszłam do innego lekarza (spoza kliniki), ten kazał mi zrobić dwie mutacje MTHVR, powtórzyć amh i hormony w 3 dniu cyklu. Okazało się, że mamobie mutacje (nie przysfajam kwasu foliowego),amh spadło mi w ciągu roku z 5,3 do 0,70...a fsh 18, 5 czyli menopauza, dodatkowo odebraliśmy wyniki meża z kliniki i dowiedzieliśmy się, że ma przeciwciała przeciwplemnikowe...dr nic nam nie powiedział, wyniki szły bezpośrednio do niego...
    Podsumowując mamy tego wiele, a dodatkowo mało czasu, bo kończy mi się rezerwa jajnikowa. Stać nas na jeszcze jedno podejście i przymierzam sie do artvimed, bo nie ukrywam , że mają najkorzystniejsze pakiety. W sobotę idę do mojego nowego lekarza, żeby skomentował moje wyniki, ale jestem na 100% pewna, że wyśle nas na in vitro. Moje pytanie do was, kogo polecacie w artvimed i czy ktoś wie, jaki tam lekarze mają stosunek do allo-mlr ( zrobiłam badanie po poronieniu i okazało się, że szczepionki z mężem nic mi nie dały, dalej nie mam przeciwciał, immunolog każe zrobić kolejną serię, tym razem z dawcą niespokrewnionym, a ja nie wiem co o tym myśleć, jedna szczepioka kosztuje 900 zł...

No to chyba tyle o mnie ;)Was trochę poczytałam i staram się powoli zapamiętać, choć to nie jest proste. Wielkie gratulacje dla tych , którym się udało!

salsa 83
  • salsa 83 Znajoma

Wysłany: 13 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarusiowa kiedy robisz betę? bardzo ci kibicuję

szurusiowa lubi tę wiadomość

salsa 83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Wiem,że już tysiąc razy była mowa o cyklu naturalnym, ale zaoszczędźcie mi proszę szukania. Wiem tyle, że się czeka na owulacje i do tego czasu się nie bierze żadnych leków, a co później? Ja mam przyjechać do Krakowa 12dc ale chyba to opoźnie bo mam owu ok 18dc. Tym razem Chrostek chce sam zobaczyć czy endo jest trójwarstwowe.
    Jeździsz na monitoring w dniu pęknięcia pęcherzyka graffa Dr. zaleca leki u mnie to było (duphaston, luteina, estrofem,encorton) i wyznacza dzień transferu jeżeli jest to pięciodniowy zarodek to transfer za pięć dni :)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsa, współczuję przeżyć. Z tego co piszesz to faktycznie immunologia leży. Tzn nie znam się na tym, tylko tak się mniej więcej orientuję co jest co. Współczuję straty :-(

W Artvimedzie mają też specjalny program dla kobiet z obniżoną rezerwą, ale myślę że wasz przypadek będzie bardziej niż bardzo rozpatrywany indywidualnie. Zapiszcie się do właściciela kliniki - Bartosz Chrostowski. My tu na niego Chrustek mówimy :-) Ja na przykład zawdzięczam mu ciążę przy pierwszym podejściu i transferze, przy czynniku męskim.

Powodzenia!

Lonia lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Salsa83

Dużo tego u Ciebie :/ jeśli chodzi o klinikę no cóż chyba każda z nas poleci Dr. Chrostowskiego :) jak będziesz się zapisywała na wizytę i jest to pierwsza wizyta w klinice to zdecydowanie do niego. Inni Dr są oczywiście w porządku, ale z własnego doświadczenia polecam tego Dr
    jest z nim wspaniały kontakt i tel i mejlowy odpowie Ci na każde Twoje pytanie i poświęci Ci tyle czasu ile tylko potrzebujesz.
    Powodzenia :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa myślę o Tobie!

szurusiowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Szurusiowa, przyznawaj się kiedy beta, bo kalendarz trza uzupełnić ! :)
    Dziewczyny ,,bardziej doświadczone", do kiedy brałyście luteinę/crinone w ciąży? Mi lekarz z NFZ kazał odstawić, a prywatny brać dalej.... Co robić? Oto jest pytanie.

FORUMOWE CIĄŻE:
    Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, ComeToMeBaby- 20.02 criotransfer, Pabelka- 2.03 transfer, Kaczorek- 5.04 transfer- ciąża bliźniacza, migot_ka - 29.04 transfer, Suomi- 30.05 transfer, 19ilonka87- 2.06 transfer, Lonia 4.06 transfer- ciąża bliźniacza

KALENDARZ KCIUKOWY:

?

08.11 ComeToMeBaby- planowany termin porodu
    12.01.2017 migot_ka - planowany termin porodu
    16.02.2017 Suomi - planowany termin porodu
    17.02.2017 19ilonka87 - planowany termin porodu
    20.02.2017 Lonia - planowany termin porodu

FORUMOWE DZIECIAKI:
    Ewa84 - 3.08.16 - Maja i Nikola
    Julita75 - 16.08.16 - Zoja
    Vanili - 9.09.16 - Wojciech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 11:40

ComeToMeBaby, Vanili lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa co u Ciebie, jak samopoczucie?

Sunomi ja też mam odstawić luteinę biorę do końca opakowania, które mam i tyle, lekarz powiedział że gdyby skracała się szyjka to wtedy będę brała od nowa. Możesz mnie dopisać do kalendarza 17.02.2017 - planowany termin porodu

Suomi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ