WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam zestaw antybiotykow na helicobakter. Dwa antybiotyku, 6 tabletek dziennie + inhibitor bomby protonoowej (tak to sie chyba nazywa). Nie wiem jak ja to przezyje. Antybiotyk bralam chyba ze 2-3 razy w zyciu. Juz czuje jak zarastam grzybem :-(

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhibitor pompy protonowej, ale działa jak bomba :) stosuje się to przy wrzodach ehh
    współczuję Ci tej antybiotykoterapii troszkę dużo masz tych tabletek :/
    Życzę dobrego samopoczucia po tych cudach :)

lipa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa tak teraz patrzę obie mamy cztery śnieżynki i obie stoimy w miejscu. I pomyśleć, że punkcję miałyśmy w tym samym dniu heh marny nasz los :)

lipa lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, no trudno, jak trzeba to trzeba.
    Ewelina ty też głowa do góry.

Graśka - dokładnie tak, lepiej dać szansę zarodkowi. Chrustek wie co robi. 8mm to jednak mało. powodzenia na naturalnym!

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Inhibitor pompy protonowej, ale działa jak bomba :)

Hahaha, bomba, osiol ze mnie :-)

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lipa tak teraz patrzę obie mamy cztery śnieżynki i obie stoimy w miejscu. I pomyśleć, że punkcję miałyśmy w tym samym dniu heh marny nasz los :)

Widocznie dwie kreski tez mamy zobaczyc razem :-) ktory masz dc? Ja 5. W nastepnym wracam do gry. Ale na pewno bede dupka jesc, a nie czekac w nieskonczonosc

Lonia lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Widocznie dwie kreski tez mamy zobaczyc razem :-) ktory masz dc? Ja 5. W nastepnym wracam do gry. Ale na pewno bede dupka jesc, a nie czekac w nieskonczonosc
    Yyyyy w sumie to u mnie 54 dzień bez okresu także ten, pewnie zaczniesz szybciej niż ja ;)

• Lonia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko wskazuje, że mamy jedną dziewczynkę, a co do drugiego bliźniaka nadal wielka niewiadoma bo nie chciał się odwrócić tylko świecił pośladkami. Dziewczynka waży 167g a drugi maluszek 169g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 23:13

ewlinaaa85, Suomi, Vanili, ComeToMeBaby, migot_ka, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Yyyyy w sumie to u mnie 54 dzień bez okresu także ten, pewnie zaczniesz szybciej niż ja ;)

No to wytrzymaj jeszcze 25 dni bez @ to zaczniemy razem :-P
    miewalam i dluzsze cykle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 23:17

ewlinaaa85, Ajka lubią tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Wszystko wskazuje, że mamy jedną dziewczynkę, a co do drugiego bliźniaka nadal wielka niewiadoma bo nie chciał się odwrócić tylko świecił pośladkami. Dziewczynka waży 167g a drugi maluszek 169g.

Ten drugi maluch to na pewno chlopak, skoro byl zbyt leniwy, zeby sie odwrocic i wam ppkazac :-D

ale fajnie tak swoja droga :-)

Lonia, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

age.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Ten drugi maluch to na pewno chlopak, skoro byl zbyt leniwy, zeby sie odwrocic i wam ppkazac :-D

ale fajnie tak swoja droga :-)
    Gdzieś z mężem od początku przepowiadaliśmy parke i jestem ciekawa czy to się potwierdzi ☺ 18 października mam usg połówkowe to się pewnie dowiem ☺

lipa, Vanili, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,że już tysiąc razy była mowa o cyklu naturalnym, ale zaoszczędźcie mi proszę szukania. Wiem tyle, że się czeka na owulacje i do tego czasu się nie bierze żadnych leków, a co później? Ja mam przyjechać do Krakowa 12dc ale chyba to opoźnie bo mam owu ok 18dc. Tym razem Chrostek chce sam zobaczyć czy endo jest trójwarstwowe.

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• salsa 83 Znajoma

Wysłany: 13 września 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, postanowiłam się przyłączyć do waszego forum, gdyż przymierzam się do zmiany kliniki na artvimed. Ale najpierw parę słów o mnie. Staram się ponad 3 lata, przeszłam 5 inseminacji, histeroskopię, laparoskopię. Pierwsza przyczyna niepowodzeń: endometrioza III stopnia (niestety tylko czubek góry lodowej). Nie udawało się więc zdecydowaliśmy się na in vitro ( 1 podejście: uzyskałam 8 komórek, żadna się nie zapłodniła, brak transferu..., 2 podejście : znowu 8 komórek , zapłodniły się 3, dwie podane w 3 dobie, trzecia nie wytrwała do mrożenia, beta poniżej0,01...). Po dwóch podejściach gin wysłał nas do immunologa, ten zlecił kolejne badania, okazało się, że mamy allo-mlr 0 (czyli brak przeciwciał blokujących, organizm zwalcza zarodek), oraz wyszło , że mam haplotyp hamujący kir, czyli problem z zagnieżdżaniem. Zalecenia : szczepionki z surowicy krwi męża na przeciwciała, a lek accofil na kir(pierwsza dawka dopochwowo w trakcie punkcji, kolejne co dwa dni zastrzyk w brzuch. Zrobiłam szczepionki i nie znając ich efektu, bo nie zdążyłam zrobić badania podeszłam do 3 in vitro: pobrali 2 komórki, zapłodniła się 1, beta 117 .Wielka radość, przepłakana ze szczęścia cała noc, potem piękny przyrost bety, serduszko i w 10 tygodniu brak akcji serca i skierowanie na zabieg...Przeszłam załamanie, mój synuś miał już imię i swoje miejsce w moim sercu, ale po miesiącu postanowiłam działać dalej, poszłam do innego lekarza (spoza kliniki), ten kazał mi zrobić dwie mutacje MTHVR, powtórzyć amh i hormony w 3 dniu cyklu. Okazało się, że mamobie mutacje (nie przysfajam kwasu foliowego),amh spadło mi w ciągu roku z 5,3 do 0,70...a fsh 18, 5 czyli menopauza, dodatkowo odebraliśmy wyniki meża z kliniki i dowiedzieliśmy się, że ma przeciwciała przeciwplemnikowe...dr nic nam nie powiedział, wyniki szły bezpośrednio do niego...
    Podsumowując mamy tego wiele, a dodatkowo mało czasu, bo kończy mi się rezerwa jajnikowa. Stać nas na jeszcze jedno podejście i przymierzam sie do artvimed, bo nie ukrywam , że mają najkorzystniejsze pakiety. W sobotę idę do mojego nowego lekarza, żeby skomentował moje wyniki, ale jestem na 100% pewna, że wyśle nas na in vitro. Moje pytanie do was, kogo polecacie w artvimed i czy ktoś wie, jaki tam lekarze mają stosunek do allo-mlr ( zrobiłam badanie po poronieniu i okazało się, że szczepionki z mężem nic mi nie dały, dalej nie mam przeciwciał, immunolog każe zrobić kolejną serię, tym razem z dawcą niespokrewnionym, a ja nie wiem co o tym myśleć, jedna szczepioka kosztuje 900 zł...

No to chyba tyle o mnie ;)Was trochę poczytałam i staram się powoli zapamiętać, choć to nie jest proste. Wielkie gratulacje dla tych , którym się udało!

salsa 83
  • salsa 83 Znajoma

Wysłany: 13 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarusiowa kiedy robisz betę? bardzo ci kibicuję

szurusiowa lubi tę wiadomość

salsa 83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Wiem,że już tysiąc razy była mowa o cyklu naturalnym, ale zaoszczędźcie mi proszę szukania. Wiem tyle, że się czeka na owulacje i do tego czasu się nie bierze żadnych leków, a co później? Ja mam przyjechać do Krakowa 12dc ale chyba to opoźnie bo mam owu ok 18dc. Tym razem Chrostek chce sam zobaczyć czy endo jest trójwarstwowe.
    Jeździsz na monitoring w dniu pęknięcia pęcherzyka graffa Dr. zaleca leki u mnie to było (duphaston, luteina, estrofem,encorton) i wyznacza dzień transferu jeżeli jest to pięciodniowy zarodek to transfer za pięć dni :)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsa, współczuję przeżyć. Z tego co piszesz to faktycznie immunologia leży. Tzn nie znam się na tym, tylko tak się mniej więcej orientuję co jest co. Współczuję straty :-(

W Artvimedzie mają też specjalny program dla kobiet z obniżoną rezerwą, ale myślę że wasz przypadek będzie bardziej niż bardzo rozpatrywany indywidualnie. Zapiszcie się do właściciela kliniki - Bartosz Chrostowski. My tu na niego Chrustek mówimy :-) Ja na przykład zawdzięczam mu ciążę przy pierwszym podejściu i transferze, przy czynniku męskim.

Powodzenia!

Lonia lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Salsa83

Dużo tego u Ciebie :/ jeśli chodzi o klinikę no cóż chyba każda z nas poleci Dr. Chrostowskiego :) jak będziesz się zapisywała na wizytę i jest to pierwsza wizyta w klinice to zdecydowanie do niego. Inni Dr są oczywiście w porządku, ale z własnego doświadczenia polecam tego Dr
    jest z nim wspaniały kontakt i tel i mejlowy odpowie Ci na każde Twoje pytanie i poświęci Ci tyle czasu ile tylko potrzebujesz.
    Powodzenia :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa myślę o Tobie!

szurusiowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Szurusiowa, przyznawaj się kiedy beta, bo kalendarz trza uzupełnić ! :)
    Dziewczyny ,,bardziej doświadczone", do kiedy brałyście luteinę/crinone w ciąży? Mi lekarz z NFZ kazał odstawić, a prywatny brać dalej.... Co robić? Oto jest pytanie.

FORUMOWE CIĄŻE:
    Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, ComeToMeBaby- 20.02 criotransfer, Pabelka- 2.03 transfer, Kaczorek- 5.04 transfer- ciąża bliźniacza, migot_ka - 29.04 transfer, Suomi- 30.05 transfer, 19ilonka87- 2.06 transfer, Lonia 4.06 transfer- ciąża bliźniacza

KALENDARZ KCIUKOWY:

?

08.11 ComeToMeBaby- planowany termin porodu
    12.01.2017 migot_ka - planowany termin porodu
    16.02.2017 Suomi - planowany termin porodu
    17.02.2017 19ilonka87 - planowany termin porodu
    20.02.2017 Lonia - planowany termin porodu

FORUMOWE DZIECIAKI:
    Ewa84 - 3.08.16 - Maja i Nikola
    Julita75 - 16.08.16 - Zoja
    Vanili - 9.09.16 - Wojciech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 11:40

ComeToMeBaby, Vanili lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa co u Ciebie, jak samopoczucie?

Sunomi ja też mam odstawić luteinę biorę do końca opakowania, które mam i tyle, lekarz powiedział że gdyby skracała się szyjka to wtedy będę brała od nowa. Możesz mnie dopisać do kalendarza 17.02.2017 - planowany termin porodu

Suomi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ