WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Hi. Przepraszam :)
    Byłam na becie w piątek 9dpt i otrzymałam wynik pozytywny 135 mIU/ml i bałam się o tym myśleć, a co dopiero "mówić na glos". Dziś powtórka i jest 351 mIU/ml.
    Nooo co za piękne wiadomości☺wielkie gratulacje ☺

szurusiowa lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salsa 83 wrote:
    Szarusiowa gratulacje, pięknego przyrostu bety!

Dziewczyny mam pytanie do tych, które borykają, bądz borykały się z endometriozą, czy jakiś lekarz proponował wam leczenie zoladexem? Miałam wczoraj wizytę i zamiast skierować na in vitro lekarz zalecił leczenie endometriozy przez zastrzyk, który uwalnia się przez 5 miesięcy (czyli generalnie 5 miesięcy wyjęte ze starań, bo przez ten czas nie będę miała miesiączki, a więc też płodnych cykli), a potem od razu in vitro. Powiedział, że mógłby mnie wysłać od razu, ale to ryzykowne, bo endomenda wpływa zarówno na jakość komórek jak i zagnieżdzanie...Czy któraś z was miała ten lek?Szarusiowa, a Ty leczyłaś endometriozę w jakiś sposób? Ja dwa pierwsze podejścia do in vitro miałam słabe, najpierw z 8 komórek zadna się nie zapłodniła, potem też z ośmiu dwie, ale bez efektu, potem miałam laparoskopię i trzecie podejście zakończone sukcesem ale tylko na 10 tygodni...
    Ja też mam 3 stopień. Leczylam operacyjnie, potem pół roku menopauzy Diphereliną (z perspektywy czasu stracone pół roku) i potem były naturalne starania i po pół roku in vitro. Nie wiem jak się będzie miało to pół roczne wyciszenie do skuteczności stymulacji. mój Dr też ze mną o tym rozmawiał ale ze względu na to ze mam tylko jeden jajnik to bal się ze nie zareaguje potem na stymulację więc zostało na tradycyjnym długim protokole.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie macie fluconazole na zbyciu? Albo czegos przeciegrzybiczego? macmiror? Pimafucin? Pilna sprawa :-(

age.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa,ale super - gratulacje ! W końcu się doczekałaś. W tej euforii nawet wybaczamy Twe okrutne milczenie :)
    Oby beta dalej rosła w takim tempie.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Hi. Przepraszam :)
    Byłam na becie w piątek 9dpt i otrzymałam wynik pozytywny 135 mIU/ml i bałam się o tym myśleć, a co dopiero "mówić na glos". Dziś powtórka i jest 351 mIU/ml.
    Jes, jes, jes!!! Wstawiłabym ci tu gifa z owacjami na stojąco ale z telefonu to dość skomplikowane. Przyjmijmy więc że jest ;-) Gratulacje kochana! <3

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, ja nie mam

lipa lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • salsa 83 Znajoma

Wysłany: 19 września 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili, ja miałam laparoskopię w zeszłym roku i nie miałam po niej żadnego leczenia, a mój aktualny gin twierdzi, że wysuszenie endometriozy tym lekiem da mi większe szanse na powodzenie w in vitro (miałam już 3 podejścia), poza tym nie mogę sobie pozwolić na próby naturalne bo za dużo u mnie przeszkód i za mało czasu ( rezerwa jajnikowa 0,7)...Stać mnie tylko na jedno podeście i chcę przedtem zrobić wszystko, by mieć jak największe szanse.

salsa 83
  • lipa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsa wiele czytałam o różnych lekach wyciszających endometriozę, bo też miałam zleconą kurację Visanne po laparoskopii. Ale nie zdecydowałam się brać leków. One nic tak naprawdę nie wnoszą, wyciszają endomendę na czas ich brania, a są dziewczyny, które w pierwszym cyklu po odstawieniu leków znowu miały torbiele i wszystkie inne rewelacje. Dla mnie to była strata czasu.
    Nie wiem co ci doradzic, może poczytaj wątek o endometriozie.
    choć z drugiej strony co innego nam pozostaje, niz zaufac lekarzom.

age.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny nie macie fluconazole na zbyciu? Albo czegos przeciegrzybiczego? macmiror? Pimafucin? Pilna sprawa :-(

Lipa juz sie nabawilas grzyba po tych antybiotykach na helicobactera ???? ja tez mialam :(

lipa lubi tę wiadomość

XXXXXXXXXXXX
  • salsa 83 Znajoma

Wysłany: 19 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za wszystkie rady, chyba nie odważę się postąpić wbrew zaleceniom lekarza, nie pozostaje mi nic innego jak zaufać...

lipa lubi tę wiadomość

salsa 83
  • lipa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    Lipa juz sie nabawilas grzyba po tych antybiotykach na helicobactera ???? ja tez mialam :(

lepiej. nabawiłam się grzyba dzień przed braniem antybiotyków. Jakby mój organizm za wszelką cenę chciał mi zrobić na złość. idę dziś do rodzinnego po recepty, bo nei wytrzymam. on mnie już pogoni, mam chyba najgrubsza kartotekę w poradni :)

age.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa masz wiadomosc na priv;)

XXXXXXXXXXXX
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macmiror mi wypisala kilka dni temu pediatra mojego dziecka, więc rodzinny z pewnością też może ;-) z tym, że z nim ostatnio jest bardzo duży problem. Pustki w hurtowniach. Moja apteka miała jakiś jeden ostatni zachomikowany na stanie...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj rodzinny jak zawsze nie zawiodl. Mam flucofast i macmiror. Rzeczywiscie nie ma go w aptekach. W trzeciej z rzedu mieli pol opakowania, to wzielam.

age.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salsa 83 wrote:
    Dziewczyny, dzięki za wszystkie rady, chyba nie odważę się postąpić wbrew zaleceniom lekarza, nie pozostaje mi nic innego jak zaufać...
    Ja co prawda w innej krakowskiej klinice ale dzieki uprzejmości koleżanek forumowtch zagladam tu czasem ;-)
    Mi gin dal decapeptyl depot (podobny do zolondaxu) przed inv (endomenda 2 operacje w tym laparotomia) efekt na suwaczku. Wcześniej żadnych hormonów typu vissane nie brałam. Staralam się o ciaze ale nie wychodziło:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 23:01

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu pytanie:
    jesli transferujemy dwa zarodki, to za AH placi się raz 500 zł
    a za embryoglue? hmmm?

age.png
  • salsa 83 Znajoma

Wysłany: 20 września 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho, dzięki za to światełko ;) A w jakiej klinice się leczyłaś?,udało ci się naturalnie czy przez in vitro? Ja miałam 3 podejścia w macierzyństwie ale nie chcę tam wracać, stąd znalazłam się na tym forum, gratuluję ci serdecznie i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.

salsa 83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    znowu pytanie:
    a za embryoglue? hmmm?
    Hmm sama jestem ciekawa :D Ale też pewnie płacisz tylko raz.
    Może tym razem Ci się uda zabrać dwa hyhyh :)
    kiedy startujesz?

• lipa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Hmm sama jestem ciekawa :D Ale też pewnie płacisz tylko raz.
    Może tym razem Ci się uda zabrać dwa hyhyh :)
    kiedy startujesz?
    tym razem wyraznie zaznacze, że dwa :)

startuje jak tylko dostane @, czyli niewiadomo kiedy :) mam nadzieje ok 10 października na nowy cykl.
    i wezme wszystko tym razem: AH, embryoglue, scratching, intralipid, sterdyd, heparyne. jak już to nie pomoze..... to robimy przerwe do wiosny.

a ty? przyszła księżniczka franca?

Lonia lubi tę wiadomość

age.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    znowu pytanie:
    a za embryoglue? hmmm?

za wszystko placi sie raz :)

lipa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

XXXXXXXXXXXX
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ