X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a przyznać się która mi pozazdrościła wyjścia ze szpitala? :-P
    Bo przedwczoraj popołudniu wyszłam, a wieczorem zaczęło mnie wszystko swędzieć. Myślałam że oszaleję. Rano wczoraj zrobiłam sobie badania watrobowe bo pomyślałam o cholestazie. Dopiero po 16stej miałam wyniki w necie. Oczywiście były podwyższone. Napisałam do lekarza, a w międzyczasie ogarnęłam siebie, kąpiele, manicure itd, no i dopakowałam spowrotem torbę. Gdyby nie odpisał to i tak chciałam jechać na izbę na konsultację. No ale odpisał, że wygląda na to, że mam cholestazę i żebym jechała na IP. No i koczuję znowu w szpitalu, ostatecznie nawet na tym samym łóżku. Zrobili mi swoje badania (też podwyższone), dali mi tabletki na wątrobę i na razie obserwacja. Do tego dziś mi jeszcze robili usg jamy brzusznej i sprawdzali różne rzeczy, w tym wątrobę i nerki. Z wątrobą powiedzmy że ok, ale mały zastój na prawej nerce. To może być wynik uciskania macicy na moczowód. No to teraz się obserwujemy, zobaczymy co mi powiedzą dalej i kiedy będzie kontrola wyników z krwi. Pewnie po weekendzie, będą chcieli zobaczyć czy enzymy wątrobowe zareagowały na leki.

Także jak wyjdę to bardzo proszę już o następną wizytę dopiero na porodówce :-P i nie za szybko...

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Szurusiowa, no gratulacje kochana! Pięknie! Masz 3,5 centymetra ludzia! I serduszko <3 suuuuuper. Bardzo się cieszę :-D
    3,5 mm :P bo to wczoraj dopiero byl 23dpt :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 14:52

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, milimetra :-P
    Nie przejmuj się, niedługo i ciebie dopadnie budyń ciążowy hyhy

szurusiowa, Lonia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • salsa 83 Znajoma

Wysłany: 2 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, badanie KIR robi się z krwi, ja robiłam w szpitalu na prokocimiu, bo w diagnostyce tego nie robią, no i wyniki zinterpretować musi immunolog.

bejbiś lubi tę wiadomość

salsa 83
  • nevermind Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy robilyscie histero w klinice? Jak to wygląda i czy warto dopłacać do znieczulenia?

dev190pp___.png
    crio 2BB - 22.10.
    9 dpt-132,20 11 dpt-296,10 20 dpt-8.346 22 dpt-14.609 26 dpt- <3
  • nevermind Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa wielkie gratulacje :)

szurusiowa lubi tę wiadomość

dev190pp___.png
    crio 2BB - 22.10.
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, kurde no coś się nie możesz rozstać z tym szpitalem ;/
    Mam nadzieję, że to faktycznie już ostatni raz takie przygody przed porodem... Dobrze, że szybko reagujesz.
    Ale żeby było śmieszniej muszę strzelić Cię (naszego Mistrza) ołówkiem - z powrotem, a nie spowrotem. Hehe :) Jest, jest - udało się i Ciebie przyłapać na błędzie :)

ComeToMeBaby, lipa, Anatolka lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam taką nadzieję, mają mi na jutro robić powtórkę badań. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Z powrotem... Hyhy no widzisz kurdę. Chyba już mi się musK zlasował od tego wszystkiego. Tylko dobrze celuj tym ołówkiem, żeby w brzuch nie trafić, bo narazisz się na gniew ciężarnej :-P

Suomi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa kciuki za szybki powrót do domu :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nevermind wrote:
    Dziewczyny czy robilyscie histero w klinice? Jak to wygląda i czy warto dopłacać do znieczulenia?
    Ja miałam histero ze scratchingiem nie było to najprzyjemniejsze ale na szczęście nie trwa długo i da się wytrzymać. Bardziej cierpiałam po histero z biopsją mimo pełnego znieczulenia ale w innej klinice w Poznaniu. Także są różne szkoły wykonywania tego zabiegu. Polecam Chrustka

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nevermind Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Ja miałam histero ze scratchingiem nie było to najprzyjemniejsze ale na szczęście nie trwa długo i da się wytrzymać. Bardziej cierpiałam po histero z biopsją mimo pełnego znieczulenia ale w innej klinice w Poznaniu. Także są różne szkoły wykonywania tego zabiegu. Polecam Chrustka
    Dzięki za odpowiedź :) A robiłaś ze znieczuleniem? ja będę miała jeszcze do usunięcia polipa z szyjki.

Lonia lubi tę wiadomość

dev190pp___.png
    crio 2BB - 22.10.
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nevermind wrote:
    Dzięki za odpowiedź :) A robiłaś ze znieczuleniem? ja będę miała jeszcze do usunięcia polipa z szyjki.
    W Artvimedzie bez znieczulenia. Doktorek fajnie rozprasza uwagę i odciąga rozmową od uczucia dyskomfortu. Jedyna okazja żeby siebie obejrzeć od środka z dowcipnym komentarzem lekarza

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u Nas babiniec się rozrasta wszystko wskazuje na to że oczekuję dwóch księżniczek

pszczółka p, ComeToMeBaby, Vanili, Suomi, lipa lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, w czerwcu u Chrosta przeszłam nieudaną procedurę, teraz jestem 5 dpt 3 dniowych dwóch zarodków w invimed we Wrocławiu. Miałam w drugą noc po transferze nocny orgazm z którego obudziłam się z bardzo mocnym skurczem macicy i po wzięciu dwóch nosp przeszło. Teraz na stale biorę 3x2 nospy. Miała któraś tak i się udało ?

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa ;) jak tam? Co tam? Działasz coś?

• lipa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Cześć dziewczyny, w czerwcu u Chrosta przeszłam nieudaną procedurę, teraz jestem 5 dpt 3 dniowych dwóch zarodków w invimed we Wrocławiu. Miałam w drugą noc po transferze nocny orgazm z którego obudziłam się z bardzo mocnym skurczem macicy i po wzięciu dwóch nosp przeszło. Teraz na stale biorę 3x2 nospy. Miała któraś tak i się udało ?

Gwiazdeczko nie bralabym tego za objaw ciazy lub jej braku. Ciesz sie, ze masz takie nocne przyjrmnosci :-) jeszcze z 4-5 dni i testujrsz tak?

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lipa ;) jak tam? Co tam? Działasz coś?

Zaciskam nogi, zeby nie dostac @ do czwartkowej wizyty ;-) a poplamiam caly ciagle.

no a Ty?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no fakt Ty masz w czwartek scratching :)
    A ja hmm.. stoję w miejscu i nie wiem kiedy ruszę, dziś mam 21dc i w sumie - kiedy wrócę po moje zarodki to nie wiem sama. Jakoś nie mogę się zdecydować :/
    Mogłabym już od kolejnego cyklu zacząć.

• lipa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Aaa no fakt Ty masz w czwartek scratching :)
    A ja hmm.. stoję w miejscu i nie wiem kiedy ruszę, dziś mam 21dc i w sumie - kiedy wrócę po moje zarodki to nie wiem sama. Jakoś nie mogę się zdecydować :/
    Mogłabym już od kolejnego cyklu zacząć.

Dlaczego się wahasz?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dlaczego się wahasz?
    Nie wiem :/ cały czas mam jakieś opory.

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ