WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • salsa 83 Znajoma

Wysłany: 5 października 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, Ewlinaaa, doskonale was rozumiem, ja też się boję, że już nigdy się nie uda, ale jakoś adopcja mnie nie przekonuje, natomiast myślę dość poważnie o dawstwie komórek jajowych, bo problemy głównie są u mnie, w tym endometrioza III stopnia, niskie amh i immunologia...nie mam problemu z tym , że dziecko nie miałoby moich genów, ważne, że miałoby geny ojca i nosiłabym je w brzuchu...to takie trudne, ja narazie czekam na okres bo jestem na zoladexie, który działa ok pół roku (przez ten czas mam farmakologiczną menopauzę), a potem jaknajszybciej in vitro, stać mnie tylko na jedno, więc grubo się zastanawiam, czy nie spróbować od razu z komórką dawczyni...ale z drugiej strony chcę jeszcze walczyć dopóki mam swoje komórki, marne bo marne ale są...

salsa 83
  • gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salsa 83 wrote:
    Lipa, Ewlinaaa, doskonale was rozumiem, ja też się boję, że już nigdy się nie uda, ale jakoś adopcja mnie nie przekonuje, natomiast myślę dość poważnie o dawstwie komórek jajowych, bo problemy głównie są u mnie, w tym endometrioza III stopnia, niskie amh i immunologia...nie mam problemu z tym , że dziecko nie miałoby moich genów, ważne, że miałoby geny ojca i nosiłabym je w brzuchu...to takie trudne, ja narazie czekam na okres bo jestem na zoladexie, który działa ok pół roku (przez ten czas mam farmakologiczną menopauzę), a potem jaknajszybciej in vitro, stać mnie tylko na jedno, więc grubo się zastanawiam, czy nie spróbować od razu z komórką dawczyni...ale z drugiej strony chcę jeszcze walczyć dopóki mam swoje komórki, marne bo marne ale są...
    a co u ciebie z immunologią ?

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia imiona juz wybrane, ale piękne i oryginalne ♥

Lonia lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lonia lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • salsa 83 Znajoma

Wysłany: 5 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka, u mnie allo=mlr 0 (czyli brak przeciwciał hamujących), co oznacza, że mój organizm zwalcza komórki mojego męża i nie wytwarza przeciwciał, które by chroniły zarodek, oraz KIR- haplotyp hamujący (czyli problem z zagnieżdzaniem).

salsa 83
  • salsa 83 Znajoma

Wysłany: 5 października 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że jesteś świeżo po transferze, trzymam kciuki mocno, kiedy beta? Napisz po krótce jakie było twoje pierwsze podejście, bo widzę, że już była jedna procedura wcześniej.

salsa 83
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsa 83 a Ty ile mialas transferow ???

XXXXXXXXXXXX
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Dziękuję Vanili :) szukaliśmy imion dość oryginalnych, mało popularnych i nawet pasujących do siebie i do nazwiska. Takim sposobem wymyśliliśmy Sare & Lare <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 23:16

lipa lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa miłego drapanka ;)

szurusiowa, lipa lubią tę wiadomość

• salsa 83 Znajoma

Wysłany: 6 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś, ja miałam trzy podejścia refundowane, z czego tylko 2 transfery, przy pierwszym nic się nie zapłodniło, przy drugim zapłodniły się dwie komórki, oba zarodki podane ale bez efektu, a za trzecim razem jeden zarodek i ciąża, niestety utracona w 10 tygodniu.

salsa 83
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Cześć dziewczyny, sorki że Wam się tak wbijam w wątek, ale szukam opinii o leku Mensinorm. Czy byłyście może nim stymulowane?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)
    Żadna z nas nie miała tego leku. Tylko te standardowe :)

lady_pink lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png

Wysłany: 6 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salsa 83 wrote:
    gwiazdeczka, u mnie allo=mlr 0 (czyli brak przeciwciał hamujących), co oznacza, że mój organizm zwalcza komórki mojego męża i nie wytwarza przeciwciał, które by chroniły zarodek, oraz KIR- haplotyp hamujący (czyli problem z zagnieżdzaniem).
    Jak robiłam te wszystkie badania, kto cie na nie skierował ? Ja bete robię w poniedziałek 10

HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
  • salsa 83 Znajoma

Wysłany: 6 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    allo- mlr kazał zrobić ginekolog, a jak wyszedł źle to skierował mnie do immunologa,ten zlecił kolejną serię badań, z czego kir wyszedł źle. Immunolog zlecił serię szczepień na allo mlr, ale nic mi nie dały, zaś na kir zlecił lek accofil podawany w trakcie punkcji dopochwowo i potem co dwa dni zastrzyki. Po stracie zmieniłam ginekologa, który stwierdził, że to accofil mi pomógł zajść.

No to czekamy do poniedziałku, jak się czujesz? Ja nie miałam objawów, a beta wyszła ponad 100, temperatura też nie była podwyższona, a jednak ciąża była, więc nie radzę doszukiwać się objawów, odpoczywaj i myśl pozytywnie!

salsa 83

Wysłany: 6 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salsa 83 wrote:
    allo- mlr kazał zrobić ginekolog, a jak wyszedł źle to skierował mnie do immunologa,ten zlecił kolejną serię badań, z czego kir wyszedł źle. Immunolog zlecił serię szczepień na allo mlr, ale nic mi nie dały, zaś na kir zlecił lek accofil podawany w trakcie punkcji dopochwowo i potem co dwa dni zastrzyki. Po stracie zmieniłam ginekologa, który stwierdził, że to accofil mi pomógł zajść.

No to czekamy do poniedziałku, jak się czujesz? Ja nie miałam objawów, a beta wyszła ponad 100, temperatura też nie była podwyższona, a jednak ciąża była, więc nie radzę doszukiwać się objawów, odpoczywaj i myśl pozytywnie!

Czuję się ok, falami mam ćmienie w brzuchu jak na @ i delikatne bóle w krzyżu, plecach, ale ledwo ledwo. Wczoraj miałam dzień załamki bo progesteron 16,48 i okazało się że nie zamrozili żadnego zarodka. To mnie troche zdołowało. Na progesteron dr powiedział że jest ok i nic nie kazał zwiększać biorę 3x1 lutinus i 4x1 progesteron.

AMH 1,98

Wysłany: 6 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z temperaturą ? Rośnie wam ? Czy jest normalna ?

AMH 1,98

Cytuj  /     /  Zgłoś

AMH 1,98

Cytuj  /     /  Zgłoś

AMH 1,98
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salsa 83 wrote:
    bejbiś, ja miałam trzy podejścia refundowane, z czego tylko 2 transfery, przy pierwszym nic się nie zapłodniło, przy drugim zapłodniły się dwie komórki, oba zarodki podane ale bez efektu, a za trzecim razem jeden zarodek i ciąża, niestety utracona w 10 tygodniu.

Rozumiem, A u Was tylko ty masz problem z nieplodnoscia czy maz tez ??

XXXXXXXXXXXX
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to ja i maz mamy problemy z nieplodnoscia .Ja mam zaburzenia jajeczkowania i policystyczne jajniki a maz ma kiepska morfologie .Jestesmy po 3 criotransferach, za kazdym razem beta taka sama 1.20.:( Bylismy w pon u dr Ch i powiedzial ze to pewnie wina zarodkow ze obumieraja i powiedzial ze niewielkie sa szanse ale mozna probowac do skutku . mowil tez o badaniu zarodkow ale koszt to ok 10 000 zl wiec masakra .proponowal tez pomyslec nad dawca nasiena. ale raczej sie nie decydujemy . mamy jeszcze 12 komorek zamrozonych bedziey pewnie je zapladniac i walczyc do skutku. Musimy teraz powtorzyc badania bo sa wazne 6 misiecy . ja chce zrobic sobie badanie tej glukozy i moze zrobie to badanie immunologiczne KIR :)i niewiem co jeszcze mam zrobic zeby bylo dobrze :) Dziewczyny co myslicie ? wypowiedzcie sie na ten temat:) Co mi radzicie ?

XXXXXXXXXXXX
  • lipa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina miałaś rację. Fajna ta dr Kaczmarczyk :-)
    Zdecydowała, że tym razem crio będzie na cyklu naturalnym, skoro na sztucznym nie wychodzi. Dostałam clo. Przypomniały mi się początki starań, hehe.

Szurusiowa ładny suwaczek, pasuje ci ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 23:10

Lonia, Suomi, szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ