Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Lipa, Ewlinaaa, doskonale was rozumiem, ja też się boję, że już nigdy się nie uda, ale jakoś adopcja mnie nie przekonuje, natomiast myślę dość poważnie o dawstwie komórek jajowych, bo problemy głównie są u mnie, w tym endometrioza III stopnia, niskie amh i immunologia...nie mam problemu z tym , że dziecko nie miałoby moich genów, ważne, że miałoby geny ojca i nosiłabym je w brzuchu...to takie trudne, ja narazie czekam na okres bo jestem na zoladexie, który działa ok pół roku (przez ten czas mam farmakologiczną menopauzę), a potem jaknajszybciej in vitro, stać mnie tylko na jedno, więc grubo się zastanawiam, czy nie spróbować od razu z komórką dawczyni...ale z drugiej strony chcę jeszcze walczyć dopóki mam swoje komórki, marne bo marne ale są...salsa 83
-
salsa 83 wrote:Lipa, Ewlinaaa, doskonale was rozumiem, ja też się boję, że już nigdy się nie uda, ale jakoś adopcja mnie nie przekonuje, natomiast myślę dość poważnie o dawstwie komórek jajowych, bo problemy głównie są u mnie, w tym endometrioza III stopnia, niskie amh i immunologia...nie mam problemu z tym , że dziecko nie miałoby moich genów, ważne, że miałoby geny ojca i nosiłabym je w brzuchu...to takie trudne, ja narazie czekam na okres bo jestem na zoladexie, który działa ok pół roku (przez ten czas mam farmakologiczną menopauzę), a potem jaknajszybciej in vitro, stać mnie tylko na jedno, więc grubo się zastanawiam, czy nie spróbować od razu z komórką dawczyni...ale z drugiej strony chcę jeszcze walczyć dopóki mam swoje komórki, marne bo marne ale są...Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków, brak mrozaków
-
Lonia imiona juz wybrane, ale piękne i oryginalne ♥
Lonia lubi tę wiadomość
-
Lonia imiona juz wybrane, ale piękne i oryginalne ♥
Lonia lubi tę wiadomość
-
gwiazdeczka, u mnie allo=mlr 0 (czyli brak przeciwciał hamujących), co oznacza, że mój organizm zwalcza komórki mojego męża i nie wytwarza przeciwciał, które by chroniły zarodek, oraz KIR- haplotyp hamujący (czyli problem z zagnieżdzaniem).salsa 83
-
Vanili wrote:Lonia imiona juz wybrane, ale piękne i oryginalne ♥
szukaliśmy imion dość oryginalnych, mało popularnych i nawet pasujących do siebie i do nazwiska. Takim sposobem wymyśliliśmy Sare & Lare
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 23:16
lipa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
bejbiś, ja miałam trzy podejścia refundowane, z czego tylko 2 transfery, przy pierwszym nic się nie zapłodniło, przy drugim zapłodniły się dwie komórki, oba zarodki podane ale bez efektu, a za trzecim razem jeden zarodek i ciąża, niestety utracona w 10 tygodniu.salsa 83
-
lady_pink wrote:Cześć dziewczyny, sorki że Wam się tak wbijam w wątek, ale szukam opinii o leku Mensinorm. Czy byłyście może nim stymulowane?
Z góry dzięki za odpowiedzilady_pink lubi tę wiadomość
-
salsa 83 wrote:gwiazdeczka, u mnie allo=mlr 0 (czyli brak przeciwciał hamujących), co oznacza, że mój organizm zwalcza komórki mojego męża i nie wytwarza przeciwciał, które by chroniły zarodek, oraz KIR- haplotyp hamujący (czyli problem z zagnieżdzaniem).Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
-
allo- mlr kazał zrobić ginekolog, a jak wyszedł źle to skierował mnie do immunologa,ten zlecił kolejną serię badań, z czego kir wyszedł źle. Immunolog zlecił serię szczepień na allo mlr, ale nic mi nie dały, zaś na kir zlecił lek accofil podawany w trakcie punkcji dopochwowo i potem co dwa dni zastrzyki. Po stracie zmieniłam ginekologa, który stwierdził, że to accofil mi pomógł zajść.
No to czekamy do poniedziałku, jak się czujesz? Ja nie miałam objawów, a beta wyszła ponad 100, temperatura też nie była podwyższona, a jednak ciąża była, więc nie radzę doszukiwać się objawów, odpoczywaj i myśl pozytywnie!salsa 83 -
salsa 83 wrote:allo- mlr kazał zrobić ginekolog, a jak wyszedł źle to skierował mnie do immunologa,ten zlecił kolejną serię badań, z czego kir wyszedł źle. Immunolog zlecił serię szczepień na allo mlr, ale nic mi nie dały, zaś na kir zlecił lek accofil podawany w trakcie punkcji dopochwowo i potem co dwa dni zastrzyki. Po stracie zmieniłam ginekologa, który stwierdził, że to accofil mi pomógł zajść.
No to czekamy do poniedziałku, jak się czujesz? Ja nie miałam objawów, a beta wyszła ponad 100, temperatura też nie była podwyższona, a jednak ciąża była, więc nie radzę doszukiwać się objawów, odpoczywaj i myśl pozytywnie!
Czuję się ok, falami mam ćmienie w brzuchu jak na @ i delikatne bóle w krzyżu, plecach, ale ledwo ledwo. Wczoraj miałam dzień załamki bo progesteron 16,48 i okazało się że nie zamrozili żadnego zarodka. To mnie troche zdołowało. Na progesteron dr powiedział że jest ok i nic nie kazał zwiększać biorę 3x1 lutinus i 4x1 progesteron.Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
AMH 1,98
-
A co z temperaturą ? Rośnie wam ? Czy jest normalna ?
Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
AMH 1,98
-
AMH 1,98
-
AMH 1,98
-
salsa 83 wrote:bejbiś, ja miałam trzy podejścia refundowane, z czego tylko 2 transfery, przy pierwszym nic się nie zapłodniło, przy drugim zapłodniły się dwie komórki, oba zarodki podane ale bez efektu, a za trzecim razem jeden zarodek i ciąża, niestety utracona w 10 tygodniu.
Rozumiem, A u Was tylko ty masz problem z nieplodnoscia czy maz tez ??XXXXXXXXXXXX -
u mnie to ja i maz mamy problemy z nieplodnoscia .Ja mam zaburzenia jajeczkowania i policystyczne jajniki a maz ma kiepska morfologie .Jestesmy po 3 criotransferach, za kazdym razem beta taka sama 1.20.
Bylismy w pon u dr Ch i powiedzial ze to pewnie wina zarodkow ze obumieraja i powiedzial ze niewielkie sa szanse ale mozna probowac do skutku . mowil tez o badaniu zarodkow ale koszt to ok 10 000 zl wiec masakra .proponowal tez pomyslec nad dawca nasiena. ale raczej sie nie decydujemy . mamy jeszcze 12 komorek zamrozonych bedziey pewnie je zapladniac i walczyc do skutku. Musimy teraz powtorzyc badania bo sa wazne 6 misiecy . ja chce zrobic sobie badanie tej glukozy i moze zrobie to badanie immunologiczne KIR :)i niewiem co jeszcze mam zrobic zeby bylo dobrze
Dziewczyny co myslicie ? wypowiedzcie sie na ten temat:) Co mi radzicie ?
XXXXXXXXXXXX -
Ewelina miałaś rację. Fajna ta dr Kaczmarczyk
Zdecydowała, że tym razem crio będzie na cyklu naturalnym, skoro na sztucznym nie wychodzi. Dostałam clo. Przypomniały mi się początki starań, hehe.
Szurusiowa ładny suwaczek, pasuje ciWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 23:10
Lonia, Suomi, szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość