X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn cholestaza nie wyklucza porodu sn. Tym bardziej taka lekka jaką ja mam. Cięcie w przypadku niewydolności łożyska i niedotlenienia płodu jako komplikacja porodu. Moje łożysko sprawdziliśmy wczoraj przy użyciu oksytocyny i jest ok. Przynajmniej na razie. Wiadomo, porodu nie zaplanujesz, szykujemy się na sn i tak bym chciała próbować. Jednak jeśli ze względu na bezpieczeństwo konieczne będzie cięcie to jadę bez mrugnięcia.

Dziś mnie wypuścili... Mam kuźwa nadzieję, że jak przyjdę w poniedziałek na ktg to mnie tam nikt nie zakuje znowu w kajdany bo chyba z sił życiowych opadnę. Tak czy inaczej w środę stawiam się na oddział, zgodnie z wcześniejszym zaleceniem. Mieli mi robić powtórkę badań wątrobowych itd, no a w sumie mam całkiem świeże z wczoraj ;-) Ja już nie chcę się łudzić czy mnie w środę /czwartek puszczą do domu czy już zatrzymają do porodu, spodziewam się już wszystkiego. W związku z tym wpadłam w wir przygotowań i szykuję torbę do szpitala. Nie chcę się znowu denerwować że torba niespakowana. Mam więc właściwie trzy dni na to zanim nie stawię się na oddziale. To działam :-)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, co mi napisała shoaa? Ze przy tak wysokich przeciwcialach tarczycowych intralipid już mi wiele nie zaszkodzi, a może tylko pomóc. W sumie chyba racja :-)

A moja ciotka pielęgniarka odmówiła mi podania wlewu bez zlecenia lekarza. Wiec jak nie znajdę nikogo w ciągu tygodnia, to dupa zbita z tych moich kupionych buteleczek i i tak będę musiała zapłacić w artvimedzie

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty gadasz :/ co ciocia myśli że sama to sobie wymyśliłaś? Na pewno ktoś sie znajdzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa jak to jest z tym Clo? Nigdy nie miałam tego leku. Mi Chrostek nie przepisał przy naturalnym cyklu clo mimo, że mam nieregularne miesiączki. Od kiedy musisz go brać? Rozumiem, że wspomaga owulacje? I conz endometrium? Zdąży wtedy podrosnąć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 10:31

• lipa Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lipa jak to jest z tym Clo? Nigdy nie miałam tego leku. Mi Chrostek nie przepisał przy naturalnym cyklu clo mimo, że mam nieregularne miesiączki. Od kiedy musisz go brać? Rozumiem, że wspomaga owulacje?
    Nie miałaś nigdy cło? Tak, to lek wywołujący owulację. Ja sama poprosilam Pana doktor o niego. Biorę po 1 tab od 3go do 7go dc, potem w 12 dc monitoring. No i zależy jak będzie jajko rosło. Mam nadzieję że dobrze i dostane ovitrelle na pęknięcie.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha.. No nie miałam. Ja miałam crio na natyralnm cyklu, ale bez clo. Chrostek mi kazał isc 10-11dc na usg poszłam w 9dc i sie okazało że jajo już pękło hyh także u mnie to tak rożnie z owulacja.

• Lonia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Wiecie, co mi napisała shoaa? Ze przy tak wysokich przeciwcialach tarczycowych intralipid już mi wiele nie zaszkodzi, a może tylko pomóc. W sumie chyba racja :-)

A moja ciotka pielęgniarka odmówiła mi podania wlewu bez zlecenia lekarza. Wiec jak nie znajdę nikogo w ciągu tygodnia, to dupa zbita z tych moich kupionych buteleczek i i tak będę musiała zapłacić w artvimedzie

Mi pielęgniarki odmówiły mimo posiadanego zlecenia od lekarza. Po prostu ten lek podaje się przy wkłuciu centralnym i dlatego personel bywa w szoku kiedy prosi się o podanie do żyły łokciowej. Do tego stosuje się go przy odżywianiu więc każda inna motywacja podania budzi wiele kontrowersji, a każdy boi się reakcji organizmu na ten lek podany w inny sposób i konsekwencji z tego wynikających.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 11:12

lipa, ewlinaaa85, Anatolka lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lek możesz przyjąć w warunkach domowych, w najgorszym przypadku poproś o założenie wenflonu a wlew podłącz w domu. Zasada jest jedna musi lecieć bardzo wolno, nawet dłużej niż w klinice. Ja dla bezpieczeństwa leżałam prawie 5h.

Anatolka lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Aha.. No nie miałam. Ja miałam crio na natyralnm cyklu, ale bez clo. Chrostek mi kazał isc 10-11dc na usg poszłam w 9dc i sie okazało że jajo już pękło hyh także u mnie to tak rożnie z owulacja.
    No właśnie ja też się boje, bo na cło zazwyczaj mam owulacje ok 15 dc, ale raz miałam w 8dc. No zobacxymy. Najwyżej skupię się bardziej na naturalnych staraniach :-P

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Lek możesz przyjąć w warunkach domowych, w najgorszym przypadku poproś o założenie wenflonu a wlew podłącz w domu. Zasada jest jedna musi lecieć bardzo wolno, nawet dłużej niż w klinice. Ja dla bezpieczeństwa leżałam prawie 5h.
    Ja się do grzebania w żyłach nie nadaje. Nie mogę nawet patrzeć jak mi ktoś igłę wbija bo mnie słabi. Muszę mieć full serwis :-)
    Mam jeszcze jedną znajoma pielęgniarkę, zapytam.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hyhy Lipa pamiętam jak Ci krew pobierali :P może nie było by tak źle gdyby Ci wogóle żyły było widać ;)
    Mi kroplówkę może siostra podać bo jest pielęgniarką albo znajoma z ratownictwa :) tyle, że zapewne nie bede miala wyboru jak i tak do kliniki na nia jechac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 12:06

lipa lubi tę wiadomość

• Vanili Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po clo gdy brałam pierwszy raz nabawilam się prawie hiperki, chociaz w porownaniu z ta po stymulavji to ktos w szpitau mocno naduzyl tego okreslenia. Dostalam 2 x po 1 tabl i to wystarczyło by wyprodukowac 3 komórki, i trafic na 4 dni do szpitala z powodu 10 cm jajnika... :/

Ciekawe jak się one miewają. .. po ciąży.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili to duża miałaś dawkę rZeczywiscie. Ja przy 1 tabletce wyhodowalam kiedyś 3 komórki i też bolał jajnik. Chociaż tak jak mówisz, po hiperce postymulacyjnej to pikuś :-)

Zaczęłam dziś też brać encorton 2x1. Na własną rękę. Mam nadzieję, że nie zrobię sobie krzywdy. Ale tym razem gram vabank.

Ewelina jeżeli nie znajdę nikogo, kto by mi podał intralipid, a raczej na to się zapowiada, to z chęcią odsprzedam.

age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Vanili to duża miałaś dawkę rZeczywiscie. Ja przy 1 tabletce wyhodowalam kiedyś 3 komórki i też bolał jajnik. Chociaż tak jak mówisz, po hiperce postymulacyjnej to pikuś :-)

Zaczęłam dziś też brać encorton 2x1. Na własną rękę. Mam nadzieję, że nie zrobię sobie krzywdy. Ale tym razem gram vabank.

Ewelina jeżeli nie znajdę nikogo, kto by mi podał intralipid, a raczej na to się zapowiada, to z chęcią odsprzedam.

Chyba nie bierzesz więcej niż 10mg encortonu?

lipa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Chyba nie bierzesz więcej niż 10mg encortonu?

Dokladnie 10 mg. 2x 5 mg. Dlaczego pytasz?

age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dokladnie 10 mg. 2x 5 mg. Dlaczego pytasz?

A bo, żeby brać więcej to muszą być spore wskazania.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A bo, żeby brać więcej to muszą być spore wskazania.
    Nie, spokojnie, przesadzać też nie lubię. Zawsze dostawalam 7,5 mg, z tym że dopiero te cztery dni przed transferem. Poza tym wczoraj spędziłam kilka godzin, czytając różne fora i artykuły. Moje szalejące Hashimoto to jedno wskazanie. Nawet nie chce myśleć, co tam jeszcze we mnie siedzi, jeżeli chodzi o immunologie.

age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Nie, spokojnie, przesadzać też nie lubię. Zawsze dostawalam 7,5 mg, z tym że dopiero te cztery dni przed transferem. Poza tym wczoraj spędziłam kilka godzin, czytając różne fora i artykuły. Moje szalejące Hashimoto to jedno wskazanie. Nawet nie chce myśleć, co tam jeszcze we mnie siedzi, jeżeli chodzi o immunologie.

Endometrioza. Z tym, że nie wiem czy nie lepiej 10mg rano za jednym razem. Mnie tak zawsze mówiono. Doczytaj w ulotce czy coś wspominają o porach przyjmowania leku.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Endometrioza. Z tym, że nie wiem czy nie lepiej 10mg rano za jednym razem. Mnie tak zawsze mówiono. Doczytaj w ulotce czy coś wspominają o porach przyjmowania leku.
    tak, masz racje, nie powinno sie przyjmować wieczorem, będe przyjmować jedną tab. po śniadaniu i jedną po obiedzie.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dzięki :)
    Ale mam nadzieję, że ktoś się jednak znajdzie :) Tak myślę a położna u gina który Ci to przepisywał?

‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ