X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dzięki właśnie drugi dzień się zbieram żeby coś naskrobać ;-)

Najpierw gratulacje dla Lipy - niech się ładnie nowe pokolenie zagnieżdża :-D
    Graśka - czytam i przesyłam Ci pakiet dobrych fluidów, po burzy przychodzi słońce, życzę Ci uporania z przeciwnościami.

Wychodzilismy ze szpitala po dobie naświetlania młodego na takiej specjalnej lampie / łóżku, wyglądała jak małe solarium :-P leżało to ze mną na moim łóżku szpitalnym. Młody miał założoną specjalną opaskę na oczy i muszę powiedzieć że wyglądał naprawdę jak zawodowy Kosmita :-P prawie całą noc pilnowałam żeby tej opaski nie ściągnął z oczu... No ale wypuścili nas do domu to poszliśmy ;-) w domu nastąpił kryzys jedzeniowy - mały prawie nie jadł a cycki zrobiły się twarde od nawału. Odciągnęłam laktatorem, a młodemu podałam mleko strzykawką na śpiocha. Z nim generalnie miałam taki problem że nie można go było dobudzic na karmienie. Wówczas niedobudzony mało co jadł i nie miał sił na aktywności, choćby takie wybudzenie. Zaraz drugiego dnia rano mieliśmy wizytę położnej środowiskowej, która nam dużo pomogła, mi wytłumaczyła i skorygowała przystawianie do piersi. Zaleciła dokarmianie młodego na śpiocha moim mlekiem i obserwację. Po dwóch dniach młody przybrał z 3080 na 3190 :-) schodzimy z dawek dokarmiania. Kosmita zakwalifikowany jest jako wczesniak (37+2) i ma jeszcze kłopoty z prawidłowym jedzeniem ale staramy się to opanować. Uczymy się siebie. Co dwie trzy godziny całą dobę... Czasem jestem dętka i przysypiam w ciągu dnia z nim bo w nocy by mnie nawet budzik nie obudził na karmienie, a to cała procedura, tego się nie załatwi w dwie minuty.

Dziś dopiero, czyli w ósmej dobie po porodzie, uczłowieczyłam się i poszłam na osiedle pozałatwiać parę spraw. Wprawdzie na zwolnionych obrotach ale zawsze coś ;-) Wracam do żywych.

Mąż mi bardzo pomaga, jest czuły i troskliwy do malucha, widzę że się odnajduje w ojcostwie i ma dużo zrozumienia i cierpliwości dla małego. Tak więc jakoś tam próbujemy sobie radzić i chyba nam to coraz lepiej wychodzi.

A u was? Widzę że w listopadzie Suomi, a potem same zimowe porody? Będzie się działo :-) Lipa, kiedy testujesz? :-)

szurusiowa, lipa, Vanili lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    eh no widzisz :P ja tez mam juz zapas i w cyklu z crio zaczne brac od poczatku

Raczej się nie bierze w ten sposób. Dzień przed transferem się zaczyna heparyne :-)

Powodzenia :-)

lipa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Raczej się nie bierze w ten sposób. Dzień przed transferem się zaczyna heparyne :-)

Powodzenia :-)
    o widzisz, dziekuje Ci za info. Mi chrostek napominał ze od poczatku cyklu moge brac acard a wiec sobie pomyslalam ze moze zamienie go na zastrzyki.

• lipa Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    o widzisz, dziekuje Ci za info. Mi chrostek napominał ze od poczatku cyklu moge brac acard a wiec sobie pomyslalam ze moze zamienie go na zastrzyki.
    Tez zaczelam zastrzyki dzien przed transferem. To chyba wystarczy.
    acardu nie biore przez te moje problemy z zoladkiem, no a to jest kwas jednak i ppdobno jedzie ostro po blonie sluzowej zoladka :-)
    Ania acard mozesz brac juz, caly czas.

age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard można, na heparyne za wcześnie.

Ania1986 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili przespaceruj się na priv w wolnej chwili proszę :-)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 30 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po histeroskopii miesiączkę miałyście o czasie? Histero miałam we wtorek, nie było żadnego plamienia. Od piątku pojawiło się delikatne plamienie, dzis dużo bardziej obfite ale nie ma żywej krwi. Miesiączkę mam mieć dopiero za tydzień. W 1-2 dniu cyklu mam przyjąć diphereline i nie wiem czy to traktować jako początek okresu :(
    Histeroskopia była ze scratchingiem, trwała chwilkę, bez narkozy. Obawiałam się bardzo bo do 3 wcześniejszych byłam usypiana.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam okres 3 dni po scratchingu. Podrapali tam i śluzówka szybciej się zaczęła zluszczac. Nawet byłam u lekarza wtedy,żeby sprawdził i to szybciej o kilka dni zaczął się @

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizaaa ja po histero dostałam dosc silnego krwawienia na drugi dzień, zbadalam progesteron i wyszlo na to, że to raczej msc była. Na kolejną pamietam, że bardzo dlugo czekalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 21:49

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Dzisiaj już wszystko się wyjaśnilo :-) milego dzionka

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa ;) kiedy planujesz testing?
    Bo mnie już ręce bolą od trzymania kciuków ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 15:49

• lipa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lipa ;) kiedy planujesz testing?
    Bo mnie już ręce bolą od trzymania kciuków ;) ;)
    Trzymaj trzymaj, nie ma, że boli :-)
    W sobote. Jesli nie oszaleje wczesniej.

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    W sobote.
    Ekhm... Kłamiesz :P

ewlinaaa85, Vanili lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Ekhm... Kłamiesz :P

Haha, nie. Mąż mi dziś wyrzucił zczajone 4 testy ciążowe. Ostatnio sprzedalam auto i jestem zdana na jego laske. A on powiedzial, ze wczesniej niz w sobote mnie na pobranie krwi nie zawiezie. Chociaz jestem w trakcie pertraktacji nad piatkiem wieczor ;-)

A tak wogole to wlasnie wsunelam talerz frytek z majonezem - szurusiowa liczę na Twoj sprawdzony sposob na pozytywna bete :-P

Vanili lubi tę wiadomość

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Haha, nie. Mąż mi dziś wyrzucił zczajone 4 testy ciążowe. Ostatnio sprzedalam auto i jestem zdana na jego laske. A on powiedzial, ze wczesniej niz w sobote mnie na pobranie krwi nie zawiezie. Chociaz jestem w trakcie pertraktacji nad piatkiem wieczor ;-)

A tak wogole to wlasnie wsunelam talerz frytek z majonezem - szurusiowa liczę na Twoj sprawdzony sposob na pozytywna bete :-P
    Chociaż z drugiej strony patrząc jak zrobisz w piątek to potem w niedziele będziesz latać i szukać gdzie zrobić przyrost. No chyba że masz tam u siebie gdzie to zrobić :P
    Nie rób smaka bo nie chce mi się obierać mnioków hyhy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 18:01

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Chociaż z drugiej strony patrząc jak zrobisz w piątek to potem w niedziele będziesz latać i szukać gdzie zrobić przyrost. No chyba że masz tam u siebie gdzie to zrobić :P
    Nie rób smaka bo nie chce mi się obierać mnioków hyhy.
    Ja obieram kilogram w 2 minuty. Naucze cie ;-)

W Rzeszowie mam ukochaną Diagnostykę czynną 24/7. Kartę stałego klienta i wyniki online. Majątek już u nich zostawiłam

szurusiowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:

Brawo on!

Lipa moje kciukasy też masz :)

lipa lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa powodzenia :)

lipa lubi tę wiadomość

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka jak tam po piątkowej wizycie? Dowiedziałaś się dlaczego miałaś łyżeczkowanie?

lipa lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wizyta w piątek?
    Udało ci się zamówić ten intralipid?

age.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ