X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dzięki właśnie drugi dzień się zbieram żeby coś naskrobać ;-)

Najpierw gratulacje dla Lipy - niech się ładnie nowe pokolenie zagnieżdża :-D
    Graśka - czytam i przesyłam Ci pakiet dobrych fluidów, po burzy przychodzi słońce, życzę Ci uporania z przeciwnościami.

Wychodzilismy ze szpitala po dobie naświetlania młodego na takiej specjalnej lampie / łóżku, wyglądała jak małe solarium :-P leżało to ze mną na moim łóżku szpitalnym. Młody miał założoną specjalną opaskę na oczy i muszę powiedzieć że wyglądał naprawdę jak zawodowy Kosmita :-P prawie całą noc pilnowałam żeby tej opaski nie ściągnął z oczu... No ale wypuścili nas do domu to poszliśmy ;-) w domu nastąpił kryzys jedzeniowy - mały prawie nie jadł a cycki zrobiły się twarde od nawału. Odciągnęłam laktatorem, a młodemu podałam mleko strzykawką na śpiocha. Z nim generalnie miałam taki problem że nie można go było dobudzic na karmienie. Wówczas niedobudzony mało co jadł i nie miał sił na aktywności, choćby takie wybudzenie. Zaraz drugiego dnia rano mieliśmy wizytę położnej środowiskowej, która nam dużo pomogła, mi wytłumaczyła i skorygowała przystawianie do piersi. Zaleciła dokarmianie młodego na śpiocha moim mlekiem i obserwację. Po dwóch dniach młody przybrał z 3080 na 3190 :-) schodzimy z dawek dokarmiania. Kosmita zakwalifikowany jest jako wczesniak (37+2) i ma jeszcze kłopoty z prawidłowym jedzeniem ale staramy się to opanować. Uczymy się siebie. Co dwie trzy godziny całą dobę... Czasem jestem dętka i przysypiam w ciągu dnia z nim bo w nocy by mnie nawet budzik nie obudził na karmienie, a to cała procedura, tego się nie załatwi w dwie minuty.

Dziś dopiero, czyli w ósmej dobie po porodzie, uczłowieczyłam się i poszłam na osiedle pozałatwiać parę spraw. Wprawdzie na zwolnionych obrotach ale zawsze coś ;-) Wracam do żywych.

Mąż mi bardzo pomaga, jest czuły i troskliwy do malucha, widzę że się odnajduje w ojcostwie i ma dużo zrozumienia i cierpliwości dla małego. Tak więc jakoś tam próbujemy sobie radzić i chyba nam to coraz lepiej wychodzi.

A u was? Widzę że w listopadzie Suomi, a potem same zimowe porody? Będzie się działo :-) Lipa, kiedy testujesz? :-)

szurusiowa, lipa, Vanili lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    eh no widzisz :P ja tez mam juz zapas i w cyklu z crio zaczne brac od poczatku

Raczej się nie bierze w ten sposób. Dzień przed transferem się zaczyna heparyne :-)

Powodzenia :-)

lipa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Raczej się nie bierze w ten sposób. Dzień przed transferem się zaczyna heparyne :-)

Powodzenia :-)
    o widzisz, dziekuje Ci za info. Mi chrostek napominał ze od poczatku cyklu moge brac acard a wiec sobie pomyslalam ze moze zamienie go na zastrzyki.

• lipa Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    o widzisz, dziekuje Ci za info. Mi chrostek napominał ze od poczatku cyklu moge brac acard a wiec sobie pomyslalam ze moze zamienie go na zastrzyki.
    Tez zaczelam zastrzyki dzien przed transferem. To chyba wystarczy.
    acardu nie biore przez te moje problemy z zoladkiem, no a to jest kwas jednak i ppdobno jedzie ostro po blonie sluzowej zoladka :-)
    Ania acard mozesz brac juz, caly czas.

age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard można, na heparyne za wcześnie.

Ania1986 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili przespaceruj się na priv w wolnej chwili proszę :-)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 30 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po histeroskopii miesiączkę miałyście o czasie? Histero miałam we wtorek, nie było żadnego plamienia. Od piątku pojawiło się delikatne plamienie, dzis dużo bardziej obfite ale nie ma żywej krwi. Miesiączkę mam mieć dopiero za tydzień. W 1-2 dniu cyklu mam przyjąć diphereline i nie wiem czy to traktować jako początek okresu :(
    Histeroskopia była ze scratchingiem, trwała chwilkę, bez narkozy. Obawiałam się bardzo bo do 3 wcześniejszych byłam usypiana.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam okres 3 dni po scratchingu. Podrapali tam i śluzówka szybciej się zaczęła zluszczac. Nawet byłam u lekarza wtedy,żeby sprawdził i to szybciej o kilka dni zaczął się @

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizaaa ja po histero dostałam dosc silnego krwawienia na drugi dzień, zbadalam progesteron i wyszlo na to, że to raczej msc była. Na kolejną pamietam, że bardzo dlugo czekalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 21:49

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Dzisiaj już wszystko się wyjaśnilo :-) milego dzionka

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa ;) kiedy planujesz testing?
    Bo mnie już ręce bolą od trzymania kciuków ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 15:49

• lipa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lipa ;) kiedy planujesz testing?
    Bo mnie już ręce bolą od trzymania kciuków ;) ;)
    Trzymaj trzymaj, nie ma, że boli :-)
    W sobote. Jesli nie oszaleje wczesniej.

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    W sobote.
    Ekhm... Kłamiesz :P

ewlinaaa85, Vanili lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Ekhm... Kłamiesz :P

Haha, nie. Mąż mi dziś wyrzucił zczajone 4 testy ciążowe. Ostatnio sprzedalam auto i jestem zdana na jego laske. A on powiedzial, ze wczesniej niz w sobote mnie na pobranie krwi nie zawiezie. Chociaz jestem w trakcie pertraktacji nad piatkiem wieczor ;-)

A tak wogole to wlasnie wsunelam talerz frytek z majonezem - szurusiowa liczę na Twoj sprawdzony sposob na pozytywna bete :-P

Vanili lubi tę wiadomość

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Haha, nie. Mąż mi dziś wyrzucił zczajone 4 testy ciążowe. Ostatnio sprzedalam auto i jestem zdana na jego laske. A on powiedzial, ze wczesniej niz w sobote mnie na pobranie krwi nie zawiezie. Chociaz jestem w trakcie pertraktacji nad piatkiem wieczor ;-)

A tak wogole to wlasnie wsunelam talerz frytek z majonezem - szurusiowa liczę na Twoj sprawdzony sposob na pozytywna bete :-P
    Chociaż z drugiej strony patrząc jak zrobisz w piątek to potem w niedziele będziesz latać i szukać gdzie zrobić przyrost. No chyba że masz tam u siebie gdzie to zrobić :P
    Nie rób smaka bo nie chce mi się obierać mnioków hyhy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 18:01

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Chociaż z drugiej strony patrząc jak zrobisz w piątek to potem w niedziele będziesz latać i szukać gdzie zrobić przyrost. No chyba że masz tam u siebie gdzie to zrobić :P
    Nie rób smaka bo nie chce mi się obierać mnioków hyhy.
    Ja obieram kilogram w 2 minuty. Naucze cie ;-)

W Rzeszowie mam ukochaną Diagnostykę czynną 24/7. Kartę stałego klienta i wyniki online. Majątek już u nich zostawiłam

szurusiowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:

Brawo on!

Lipa moje kciukasy też masz :)

lipa lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa powodzenia :)

lipa lubi tę wiadomość

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka jak tam po piątkowej wizycie? Dowiedziałaś się dlaczego miałaś łyżeczkowanie?

lipa lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wizyta w piątek?
    Udało ci się zamówić ten intralipid?

age.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ