X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, ale wspaniale!!! Wielkie gratulacje :):):) w końcu się udało :) Mówiłam, że Chrustek w końcu wszystkie zapłoni ;);) jeszcze tylko Ewelina i Ania i będzie komplet.
    Nevermind, Tobie oczywiście też gratuluję.

lipa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa wielkie uściski i gratulacje. ♥♥♥

Ps czy mogę prosić o namiary na fb ?

Ps 2 U Eweliny wszystko ok??

lipa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • J82 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Nie wiem, czy ktoś tu jeszcze zagląda, skoro większość z was cieszy się już z rosnących bet :-), ale szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Wczoraj miałam punkcję. Pobrano 14 komórek i być może od tej liczby od wczoraj boli mnie brzuch. Nie mam żadnych innych niepokojących objawów, nie łykam paracetamoli i zastanawiam się - wybaczcie naiwne pytanie - czy to normalne? Naczytałam się o tej hiperstymulacji, miałam wysoki estradiol i boję się, czy to nie jej początki. Na wizycie lekarskiej będę dopiero w czwartek.
    Z góry dziękuję za pomoc.

Marysia
    36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to zupełnie normalne :) po pierwszej punkcji gdzieś przez tydzień miałam wzdety brzuch i bolało wszystko w środku, po drugiej z kolei nic a nic więc też zależy. Obserwuj się i sama zobaczysz czy z dnia na dzień lepiej czy gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 12:44

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82, po punkcji to raczej normalne, ze boli brzuch. Objawy hiperki są zupełnie inne i na pewno z niczym ich nie pomylisz - po pierwsze to zaczyna Ci w ciągu kilku godzin puchnąć brzuch i to do spooorych rozmiarów (ja np. miałam wtedy większy niż teraz w 6 miesiącu ciąży), poza tym jest bardzo słabo, kręci się w głowie i masz wrażenie że zaraz zemdlejesz.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • J82 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi. Niby wiem, że po stymulacji i punkcji raczej to normalne objawy, ale szukam potwierdzenia u was kobitki, które już to przechodziłyście. A ponieważ odpisały mi przyszłe mamy to serdecznie wam gratuluję stanu, w jakim się teraz znajdujecie :-)

Suomi lubi tę wiadomość

Marysia
    36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.

• Mania 123 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82 czy Ty do in vitro podchodzisz z rzadowego programu czy komercyjnie za wszystko placac? Napiszcie dziewczyny krok po kroku jak to wszystko wygląda i przede wszystkim ile trwa ten czas od stymulacji do transferu. Ja jeszcze co prawda czekam na wyniki badań i wtedy podejmiemy decyzję ostateczną o in vitro.

Mania 123
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82 wrote:
    Witajcie,
    Nie wiem, czy ktoś tu jeszcze zagląda, skoro większość z was cieszy się już z rosnących bet :-), ale szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Wczoraj miałam punkcję. Pobrano 14 komórek i być może od tej liczby od wczoraj boli mnie brzuch. Nie mam żadnych innych niepokojących objawów, nie łykam paracetamoli i zastanawiam się - wybaczcie naiwne pytanie - czy to normalne? Naczytałam się o tej hiperstymulacji, miałam wysoki estradiol i boję się, czy to nie jej początki. Na wizycie lekarskiej będę dopiero w czwartek.
    Z góry dziękuję za pomoc.

U mnie hiperka zaczeła się ok. 3 dnia po transferze. Objawy takie jak dziewczyny napisały plus u mnie niebywała duszność i problemy z oddychaniem. Jakby mi ktoś gorset zaciskał i zaciskał. Więc jak coś takiego doświadczysz to to hiperka. I lepiej jedż na SOR. U mnie objawy pojawiały się po godzinie 14, jak w zegarku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 20:49

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 123 wrote:
    J82 czy Ty do in vitro podchodzisz z rzadowego programu czy komercyjnie za wszystko placac? Napiszcie dziewczyny krok po kroku jak to wszystko wygląda i przede wszystkim ile trwa ten czas od stymulacji do transferu. Ja jeszcze co prawda czekam na wyniki badań i wtedy podejmiemy decyzję ostateczną o in vitro.

Mania, zależy jakim protokołem idziesz - krótki czy długi.
    U mnie krótki - dwa tygodnie od momentu stymulacji do transferu.
    Całość zamkneła się w 3-4 tygodniach tj od momentu kwalifikacji do programu do transferu. Akurat tak mi się zaczeła @, ze zaraz po kwalifikacji mogłam zacząć się dziabać. Jestem niebywałą szcześciarą w tym względzie... Bo u nas po 4 latach walki, pierwsze podejscie ivf i od razu udane... czego życzę wszystkim pozostałym...

mhsvi09kqjxi6wyb.png
  • Mania 123 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje.

Mania 123
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania rządówka skończyła się 30 czerwca i od tego czasu za wszystko się płaci.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • J82 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 123 wrote:
    Hej. Podchodzę komercyjnie. Idę krótkim protokolem- stymulacja 11 dni. Punkcja w 13 dniu. Transfer - dopiero się okaże. Ale każdy przypadek jest inny. Wszystko zależy od tego jaki protokół zaleci Ci lekarz i jak szybko się wystymulujesz.

Marysia

• J82 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    U mnie hiperka zaczeła się ok. 3 dnia po transferze. Objawy takie jak dziewczyny napisały plus u mnie niebywała duszność i problemy z oddychaniem. Jakby mi ktoś gorset zaciskał i zaciskał. Więc jak coś takiego doświadczysz to to hiperka. I lepiej jedż na SOR. U mnie objawy pojawiały się po godzinie 14, jak w zegarku...
    U mnie transferu jeszcze nie było. Brzuch boli dalej i jest wzdety. Mam nadzieję, że niebawem to przejdzie.

Marysia

• Vanili Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny różnie znosiły punkcję. Jedne lepiej inne gorzej - wszystko zależy od organizmu, dawki i rodzaju leku i reakcji na to wszystko... Ale to co opisujesz to całkiem normalne ;)

mhsvi09kqjxi6wyb.png
  • Mania 123 Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82 napisz proszę jakie brałaś leki na symulacje i jaki jest koszt tych leków. Jak myślisz w jakiej kwocie się zmiescicie z całym in vitro. Pozdawiam i czekam na info.

Mania 123
  • J82 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 123, nie wiem czy nie za bardzo uprzedzasz wypadki. Każda z nas ma indywidualnie dobrane leki oraz ich dawki. Ja np. miałam menopur 225 i cetrotide. Podchodzę oczywiście komercyjnie, ale z refundowanymi lekami. Do tego dochodzą też leki po punkcji i po ewentualnym transferze. Na razie (z wizytami, lekami, brakującymi badaniami przed i w trakcie stymulacji), jeszcze bez transferu (oby było co transferować) wydałam coś ok. 7 tys.

Marysia

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dziewczyny :-)
    Witam nowe :-)

Lipa, ty szujo :-P tak milczeć że beta pozytywna? :-) gratuluję z całych sił. Niech nowy mały człowiek rośnie zdrowo.

Suomi, wiedziałam że nastąpi ten moment ;-) następcy widzę brak. Myślę, że przy takiej frekwencji można poradzić sobie z kciukami. Fajnie by było gdyby lista naszych sukcesów nie zginęła a była inspiracją dla nowych Artvimedówek. Może Lonia by ją wrzuciła do pierwszego posta? No nie wiem. Taka luźna propozycja.

Nie było mnie tu trochę ale to dlatego, że walczymy z małym o przyrosty wagi. Nadal kombinujemy jaki by tu system kamień zastosować żeby mały miał ładne przyrosty, bo z tym jeszcze nie do końca jest dobrze. Jest coraz dłużej aktywny jak się wybudzi na oglądanie świata - ma piękne oczka, oboje z mężem jesteśmy zakochani w tym naszym maleństwie. Ja jestem wieczorami i w nocy dętka, mały nie daje mamie pospać, ciągle by jadł... Nawet i co pół godziny. Położna podpowiedziala mi patent, zobaczymy czy się sprawdzi. Dziś np przespałam trzy godziny i uważam to za sukces ;-) na hasło męża: on chyba cycka szuka " dostaję dreszczy, szczególnie gdy 15 minut temu skończyłam karmienie. No cóż, nikt nie mówił że będzie lekko ;-) Byliśmy na sesji fotograficznej z naszym malcem i mamy super zdjęcia na pamiątkę, polecam jakby co. Takie to maleńkie :-) Mieliśmy też wizytę pediatry wczoraj, dostaliśmy w końcu skierowanie na usg bioderek więc dziś będę młodego rejestrować. No i pojawiła się kwestia szczepień, 12 grudnia jedziemy z koksem. Gdybyśmy się decydowali na płatne szczepionki to dostaliśmy receptę od razu. No i teraz muszę zgłębiać kolejny temat - szczepienia. Które kiedy, ile dawek i po ile. Żeby się nie okazało że zbankrutujemy.

I tak sobie myślę, że tematy które teraz mi towarzyszą są dalekie od tematów które towarzyszyły mi na etapie starań, ivf, Artvimedu. Chętnie tu jednak nadal zaglądam bo kibicuję pozostałym naszym dziewczynom - zobaczycie, tak jak tu już ktoś napisał - Chrustek w końcu wszystkie zapłodni :-D zaraz się okaże że wątek się zrobi bardziej ciążowy niż staraniowy ;-) wszystkim tego właśnie życzę.

szurusiowa, Suomi lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Mania 123 Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informację. Mam nadzieje ze wszystko pójdzie dobrze i wszystkie zostaniemy szczęśliwymi mamami.

Mania 123
  • J82 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile razy dzwonili do was z kliniki po punkcji? Do mnie zadzwonili wczoraj z informacja ile komórek się zapłodniło. Jutro mam wizytę, więc pewnie się czegoś dowiem, bo dziś już raczej telefonu nie będzie, prawda? Siedzę cały czas jak na szpilkach.

Marysia

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonią dwa razy. Raz na drugi dzień po punkcji i drugi raz dzień przed transferem z inf o której godz transfer.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ