X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaliza, Graśka, trzymam kciuki!
    Lipa, co u Ciebie? Byłaś u lekarza? Serduszko przyśpieszyło?

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Lipa?
    Dziewczyny, trzymam kciuki za te wasze bety :-) niech będą wyrąbane w kosmos :-)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi, ComeToMeBaby... oby Wasze kciuki pomogły :) Chcemy wreszacie dołączyć do grona zapłodnionych przez Doktorka :)

Graśka może ja też nie wytrzymam do 10 dnia :) Nie chcę testować wcześniej, żeby w pracy nie złapać doła jak zobaczę wynik...

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy ktoras z Was miala podawany domacicznie lek Accofil ?

XXXXXXXXXXXX
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miałam w tym cyklu podawany, a czy ty masz problem z cienkim endometrium? Ciężko mi ocenić czy mi pomógł, bo chodziłam do 2 lekarzy ktorzy sporo się różnili w swoich pomiarach.

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mozesz mi powiedziec na czym to polega i kiedy jest podawany? Wlasnie nie mam problemow z endometrium bo po estrofemie mam idealne do transferu zawsze w 11dc .:)

XXXXXXXXXXXX
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między 7 a 10 dzień cyklu to sie podaje cewnikiem jak do inseminacji, potem trzeba leżeć 15 min

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi lekarz powiedzial ze jak przyjade na USG w 10-11dc to wtedy ustali kiedy bedzie podany ten lek

XXXXXXXXXXXX
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    a mi lekarz powiedzial ze jak przyjade na USG w 10-11dc to wtedy ustali kiedy bedzie podany ten lek

Pewnie nie zawsze podaje się w tym samym dniu cyklu. Ja też miałam początkowo ustalone koło 10 dnia cyklu, jednak po usg podanie leku zostało przesunięte o kolejne dni.

• salsa 83 Znajoma

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się dzieje dziewczyny :)Lipa, cyba Ci jeszcze nie gratulowałam, a więc gratuluję!!W którym jesteś tygodniu?Jest już serduszko? Monalizzza, Graśka trzymam kciuki. Bejbiś ja brałam accofil, pierwsza dawka w trakcie punkcji, potem co dwa dni zastrzyk i tak do końca pierwszego trymestru.Ja to miałam na odrzucanie zarodka i pomogło.

lipa lubi tę wiadomość

salsa 83
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za odpowiedz :)

XXXXXXXXXXXX
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka i MonaLizzza trzymam a Was mozcno kciuki :) Musi się udać nie ma innej opcji ;)

XXXXXXXXXXXX
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salsa 83 wrote:
    ale się dzieje dziewczyny :)Lipa, cyba Ci jeszcze nie gratulowałam, a więc gratuluję!!W którym jesteś tygodniu?Jest już serduszko? Monalizzza, Graśka trzymam kciuki. Bejbiś ja brałam accofil, pierwsza dawka w trakcie punkcji, potem co dwa dni zastrzyk i tak do końca pierwszego trymestru.Ja to miałam na odrzucanie zarodka i pomogło.

Dlaczego miałaś podany lek na odrzucenie zarodka? miałaś jakieś badania, na podstawie których stwierdzono, że zarodek jest odrzucany?

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    Graśka i MonaLizzza trzymam a Was mozcno kciuki :) Musi się udać nie ma innej opcji ;)

Dzięki :)

Ja jestem przerażona, dzisiaj trochę się nadźwigałam, zapomniałam o sobie chcąc pomóc komuś innemu :( :(

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza wrote:
    Dzięki :)

Ja jestem przerażona, dzisiaj trochę się nadźwigałam, zapomniałam o sobie chcąc pomóc komuś innemu :( :(

a masz jakies objawy ciazaowe ? to juz niedlugo bedziesz robic bete :)

XXXXXXXXXXXX
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsa 83 no wlasnie ja tez podpinam sie pod pytanie , dlaczego mialas podany na odrzucanie zarodka . U Cb tez tak jak u mnie beta byla zawsze taka sama 1.20 ? Bo w moim przypaku lekarz stwierdzil ze przyczyna moze byc ze zarodki obumieraja przed implantacja.

XXXXXXXXXXXX
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    a masz jakies objawy ciazaowe ? to juz niedlugo bedziesz robic bete :)

Bolą mnie piersi ale to mam od czasu, kiedy biorę duże ilości hormonów. Dzisiaj czuję brzuch, boję się, że to po tym dźwiganiu :(
    Niestety jeszcze nie wymiotuję :)

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kazdym transferze (a bylo ich az trzy) mialam objawy okresowe ,wrazenie ze zaraz dostane krwawienia bo bol brzucha identyczny

XXXXXXXXXXXX
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    Ja po kazdym transferze (a bylo ich az trzy) mialam objawy okresowe ,wrazenie ze zaraz dostane krwawienia bo bol brzucha identyczny

Ja własnie dzisiaj mam jakby delikatne skurcze...

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzie dobrze , nie martw sie na zappas mam nadzieje ze w tym roku jeszcze i ja bede w ciazy. Teraz czekam na miesiaczke , stymulacja i transfer moze wypadnie jeszcze w tym roku zebym nowy roku zaczela szczesliwie

lipa lubi tę wiadomość

XXXXXXXXXXXX
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ