X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaliza, Graśka, trzymam kciuki!
    Lipa, co u Ciebie? Byłaś u lekarza? Serduszko przyśpieszyło?

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Lipa?
    Dziewczyny, trzymam kciuki za te wasze bety :-) niech będą wyrąbane w kosmos :-)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi, ComeToMeBaby... oby Wasze kciuki pomogły :) Chcemy wreszacie dołączyć do grona zapłodnionych przez Doktorka :)

Graśka może ja też nie wytrzymam do 10 dnia :) Nie chcę testować wcześniej, żeby w pracy nie złapać doła jak zobaczę wynik...

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy ktoras z Was miala podawany domacicznie lek Accofil ?

XXXXXXXXXXXX
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miałam w tym cyklu podawany, a czy ty masz problem z cienkim endometrium? Ciężko mi ocenić czy mi pomógł, bo chodziłam do 2 lekarzy ktorzy sporo się różnili w swoich pomiarach.

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mozesz mi powiedziec na czym to polega i kiedy jest podawany? Wlasnie nie mam problemow z endometrium bo po estrofemie mam idealne do transferu zawsze w 11dc .:)

XXXXXXXXXXXX
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między 7 a 10 dzień cyklu to sie podaje cewnikiem jak do inseminacji, potem trzeba leżeć 15 min

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi lekarz powiedzial ze jak przyjade na USG w 10-11dc to wtedy ustali kiedy bedzie podany ten lek

XXXXXXXXXXXX
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    a mi lekarz powiedzial ze jak przyjade na USG w 10-11dc to wtedy ustali kiedy bedzie podany ten lek

Pewnie nie zawsze podaje się w tym samym dniu cyklu. Ja też miałam początkowo ustalone koło 10 dnia cyklu, jednak po usg podanie leku zostało przesunięte o kolejne dni.

• salsa 83 Znajoma

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się dzieje dziewczyny :)Lipa, cyba Ci jeszcze nie gratulowałam, a więc gratuluję!!W którym jesteś tygodniu?Jest już serduszko? Monalizzza, Graśka trzymam kciuki. Bejbiś ja brałam accofil, pierwsza dawka w trakcie punkcji, potem co dwa dni zastrzyk i tak do końca pierwszego trymestru.Ja to miałam na odrzucanie zarodka i pomogło.

lipa lubi tę wiadomość

salsa 83
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za odpowiedz :)

XXXXXXXXXXXX
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka i MonaLizzza trzymam a Was mozcno kciuki :) Musi się udać nie ma innej opcji ;)

XXXXXXXXXXXX
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salsa 83 wrote:
    ale się dzieje dziewczyny :)Lipa, cyba Ci jeszcze nie gratulowałam, a więc gratuluję!!W którym jesteś tygodniu?Jest już serduszko? Monalizzza, Graśka trzymam kciuki. Bejbiś ja brałam accofil, pierwsza dawka w trakcie punkcji, potem co dwa dni zastrzyk i tak do końca pierwszego trymestru.Ja to miałam na odrzucanie zarodka i pomogło.

Dlaczego miałaś podany lek na odrzucenie zarodka? miałaś jakieś badania, na podstawie których stwierdzono, że zarodek jest odrzucany?

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    Graśka i MonaLizzza trzymam a Was mozcno kciuki :) Musi się udać nie ma innej opcji ;)

Dzięki :)

Ja jestem przerażona, dzisiaj trochę się nadźwigałam, zapomniałam o sobie chcąc pomóc komuś innemu :( :(

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza wrote:
    Dzięki :)

Ja jestem przerażona, dzisiaj trochę się nadźwigałam, zapomniałam o sobie chcąc pomóc komuś innemu :( :(

a masz jakies objawy ciazaowe ? to juz niedlugo bedziesz robic bete :)

XXXXXXXXXXXX
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsa 83 no wlasnie ja tez podpinam sie pod pytanie , dlaczego mialas podany na odrzucanie zarodka . U Cb tez tak jak u mnie beta byla zawsze taka sama 1.20 ? Bo w moim przypaku lekarz stwierdzil ze przyczyna moze byc ze zarodki obumieraja przed implantacja.

XXXXXXXXXXXX
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    a masz jakies objawy ciazaowe ? to juz niedlugo bedziesz robic bete :)

Bolą mnie piersi ale to mam od czasu, kiedy biorę duże ilości hormonów. Dzisiaj czuję brzuch, boję się, że to po tym dźwiganiu :(
    Niestety jeszcze nie wymiotuję :)

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kazdym transferze (a bylo ich az trzy) mialam objawy okresowe ,wrazenie ze zaraz dostane krwawienia bo bol brzucha identyczny

XXXXXXXXXXXX
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    Ja po kazdym transferze (a bylo ich az trzy) mialam objawy okresowe ,wrazenie ze zaraz dostane krwawienia bo bol brzucha identyczny

Ja własnie dzisiaj mam jakby delikatne skurcze...

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzie dobrze , nie martw sie na zappas mam nadzieje ze w tym roku jeszcze i ja bede w ciazy. Teraz czekam na miesiaczke , stymulacja i transfer moze wypadnie jeszcze w tym roku zebym nowy roku zaczela szczesliwie

lipa lubi tę wiadomość

XXXXXXXXXXXX
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ