X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka :( ktory to dpt?

age.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka a nie za wcześnie? ja mam dzis 9 dzien, Ty 7 dopiero... poczekaj jeszcze ze 2 dni.

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka poczekaj jeszcze ,bo może faktycznie za wczesnie ta beta . A Ty Monalizzza kiedy testujesz?

XXXXXXXXXXXX
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano byłam na badaniu krwi, wyniki wieczorem. Będę sprawdzać ok. 23.30

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 81.31 :) 9dpt :)

Vanili, lipa, ComeToMeBaby, szurusiowa, Lonia, Anatolka, Suomi lubią tę wiadomość

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje kochana !!!!! :)

XXXXXXXXXXXX
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    gratulacje kochana !!!!! :)

Dziękuję :) Ale tak bardzo boję się cieszyć :(
    Mam dwie stracone ciąże i strach jest ogromny :(

Ale będzie dobrze :) juuuuuuuuupi juuuuuuuuuuupi :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! To proszę brać grzecznie leki, leżeć i dogadzać sobie :-)

age.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już zaczynam myśleć o L4 :)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona!!!! Gratulacje! Pięknie. Sprawdzasz jeszcze przyrost po 48h? Niech zdrowo dzieciątko rośnie, trzymam kciuki.

Graśka, nie pękaj, jeśli to był 7dpt to rzeczywiście szybko. Rili. Ja test zrobiłam 13dpt i miałam tak słabe kreski, że myślałam że to negatyw (jak w testach ovu hyhy). W siódmym dniu to by tam na bank nic nie było. Powtórz testa za parę dni.

To ja się też pochwalę - od dziś Kosmita uśmiecha się świadomie. I to pełną paszczą swoją :-) i hurtowo :-) zakochałam się znowu <3

Vanili lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Mona!!!! Gratulacje! Pięknie. Sprawdzasz jeszcze przyrost po 48h? Niech zdrowo dzieciątko rośnie, trzymam kciuki.

Graśka, nie pękaj, jeśli to był 7dpt to rzeczywiście szybko. Rili. Ja test zrobiłam 13dpt i miałam tak słabe kreski, że myślałam że to negatyw (jak w testach ovu hyhy). W siódmym dniu to by tam na bank nic nie było. Powtórz testa za parę dni.

To ja się też pochwalę - od dziś Kosmita uśmiecha się świadomie. I to pełną paszczą swoją :-) i hurtowo :-) zakochałam się znowu <3

Tak, jutro pójdę znowu zrobić betę. Jestem mega wystraszona, boję się cieszyć. Z leków biorę tylko luteinę, duphaston i estrofem. Miałam dwie ciąże zatrzymane w 8 i 9 tyg. Praktycznie od początku plamiłam mimo dużej dawki progesteronu. Boję się, że te leki to za mało...

Dziewczyny czy podczas brania luteiny we wczesnej ciąży ślady na bieliźnie (po rozpuszczeniu luteiny) były białe? Przepraszam, ze pytam tak dosadnie ale zaczynam wariować :(

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza wrote:
    Tak, jutro pójdę znowu zrobić betę. Jestem mega wystraszona, boję się cieszyć. Z leków biorę tylko luteinę, duphaston i estrofem. Miałam dwie ciąże zatrzymane w 8 i 9 tyg. Praktycznie od początku plamiłam mimo dużej dawki progesteronu. Boję się, że te leki to za mało...

Dziewczyny czy podczas brania luteiny we wczesnej ciąży ślady na bieliźnie (po rozpuszczeniu luteiny) były białe? Przepraszam, ze pytam tak dosadnie ale zaczynam wariować :(
    Tak białe białe. Jak weźmiesz między palce i yyy "rozsmarujesz" to poczujesz pod palcami taki jakby rozpuszczony proszek z tabletki :)

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa dziękuję.
    U mnie właśnie to trochę inaczej wyglądało, dlatego teraz co chwilę biegam do toalety i sprawdzam :(

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa przepraszam jesli przegapulam, znasz juz płeć?

MonaLizzza gratulacje :)

Kometa : super!

MonaLizzza, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza wrote:
    Szurusiowa dziękuję.
    U mnie właśnie to trochę inaczej wyglądało, dlatego teraz co chwilę biegam do toalety i sprawdzam :(
    Gratulacje!!!proponuje luteine zamienić na crinone znacznie lepszy

3jvz73sbpxjphhug.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Gratulacje!!!proponuje luteine zamienić na crinone znacznie lepszy

Dzisiaj zamienię, mam crinone w domu. biorę luteinę 3x1 (100mg). Jak to przełożyć na dawkowanie crinone?

• Vanili Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza wrote:
    Szurusiowa dziękuję.
    U mnie w pierwszym trymestrze i nawet w drugim sie sporadycznie zdarzalo ze te resztki byly podbarwione... na różowo, czasem w nieco inne barwy. A po usg dopochwowym zdarzylo się niewielkie ale krwawienie. No mialam pietra zwłaszcza, że byłam wtedy 300km od domu.
    Wiec spokojnie ale czujnym trzeba być :) i kontrolować sytuacje, zwłaszcza jeśli miałaś wcześniej problemy. Zawsze lepiej o jedna konsultacje z lekarzem wiecej niz o ta jedna za mało.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Szurusiowa przepraszam jesli przegapulam, znasz juz płeć?
    Na razie dziewczynka :)

lipa, Vanili, Lonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa testowałaś się ponownie?

Lonia od dzisiaj zaczęłam stosować crinone- dziękuję :) Na ulotce jest napisane, że wydzielina może być beżowa lub brązowa. Trochę mnie to uspokoiło.

Vanili... jestem tak wystraszona, że lekarz nie będzie miał ze mną łatwo :)

Dzisiaj powtarzam betę.

Lonia lubi tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza wrote:
    Szurusiowa testowałaś się ponownie?

Lonia od dzisiaj zaczęłam stosować crinone- dziękuję :) Na ulotce jest napisane, że wydzielina może być beżowa lub brązowa. Trochę mnie to uspokoiło.

Vanili... jestem tak wystraszona, że lekarz nie będzie miał ze mną łatwo :)

Dzisiaj powtarzam betę.
    Daj znać koniecznie jaki wynik ❤kciuki zaciśnięte

3jvz73sbpxjphhug.png
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ